Benim için en büyük sorun bu :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
822
123
Derdim ilk başta komik gelebilir ben bile sinirden gülüyorum artık ama hiç mutlu değilim. Allah daha beterinden korusun tabi ama bu durum benim psikolojimi, özgüvenimi, başarılı olma isteğimi, evlilik konusunda bile başarılı olamayacağımı düşünmeye sevk etti. Sosyal hayatım da mahvoldu.

Neredeyse 3 aya yakın sürekli hastayım. Grip, nezle, soğuk algınlığı, öksürük, vücut ağrısı, üşüme, ateş sürekli tekrar ediyor. Çok ağır geçiriyorum tam iyileştim diye sevinip bir iki gün dışarı çıkıyorum neşem yerine geliyor bir bakıyorum yine yataktayım. Aralık ayında da yine bir ay yaşamıştım bu durumu. Hani kalkıyım yine de hasta olsam da birşeyler yapıyım dışarı çıkıyım desem öyle bir güç yok zaten yaptığım zaman da tekrar ediyor.

Hep böyle ağır geçirirdim o zaman da böyle psikolojim alt üst olurdu ama bu sene çok daha beter oldu. Benim gibi biri nasıl okul hayatında, iş hayatında başarılı olsun, nasıl evlilik yapsın nasıl çocuk baksın diye diye çok tükendim.

Doktora gitsem antibiyotik, ağrı kesici, serum, iğne gibi hep aynı şeyleri alıyorum o an için iyi gibi olsam da bir değişme olmuyor. Ben 25 yaşındayım çocukluktan beri hayatım böyleydi zaten :(

Bağışıklık sisteminiz zayıf sanırım. Dr.lara rahatsızlığınızın bu boyutunu söylüyor musunuz? Kimse size bağışıklık sistemi içim takviye vermedi mi? İmmunolojiye ve alerjik hastalıklar bölğmğne gidin ve durumunuzu burada yazdığınız gibi açıklayın.
Ayrıca kendiniz b.sistemi güçlendirici gıda tüketimini artırın

Derdim ilk başta komik gelebilir ben bile sinirden gülüyorum artık ama hiç mutlu değilim. Allah daha beterinden korusun tabi ama bu durum benim psikolojimi, özgüvenimi, başarılı olma isteğimi, evlilik konusunda bile başarılı olamayacağımı düşünmeye sevk etti. Sosyal hayatım da mahvoldu.

Neredeyse 3 aya yakın sürekli hastayım. Grip, nezle, soğuk algınlığı, öksürük, vücut ağrısı, üşüme, ateş sürekli tekrar ediyor. Çok ağır geçiriyorum tam iyileştim diye sevinip bir iki gün dışarı çıkıyorum neşem yerine geliyor bir bakıyorum yine yataktayım. Aralık ayında da yine bir ay yaşamıştım bu durumu. Hani kalkıyım yine de hasta olsam da birşeyler yapıyım dışarı çıkıyım desem öyle bir güç yok zaten yaptığım zaman da tekrar ediyor.

Hep böyle ağır geçirirdim o zaman da böyle psikolojim alt üst olurdu ama bu sene çok daha beter oldu. Benim gibi biri nasıl okul hayatında, iş hayatında başarılı olsun, nasıl evlilik yapsın nasıl çocuk baksın diye diye çok tükendim.

Doktora gitsem antibiyotik, ağrı kesici, serum, iğne gibi hep aynı şeyleri alıyorum o an için iyi gibi olsam da bir değişme olmuyor. Ben 25 yaşındayım çocukluktan beri hayatım böyleydi zaten :KK43:
sizin bağışıklık sisteminiz düşük demek ki önce bunun altında yatan sebepleri buldurun "kan testi yaptırın hangi vitaminler eksik takviye edici ilaç verirler belki

bagisiklik sisteminiz cok zayif sanirim.Acaba spor yapiyor musunuz?Bir de düzenli spor yapmayi deneyin.Yoga yapmak da size iyi gelebilir.Gecmis olsun.Mutsuz ve stresli olmak da bagisiklik sistemini cok etkiliyor.Eger öyleyse öncelikle bu faktörleri ortadan kaldirmaniz lazim.kisin saunaya gitmek de yararli olabilir.Bunun disinda imkaniniz varsa yüzmeyi önerebilirim.

Bağışıklık sisteminiz zayıf sanırım. Dr.lara rahatsızlığınızın bu boyutunu söylüyor musunuz? Kimse size bağışıklık sistemi içim takviye vermedi mi? İmmunolojiye ve alerjik hastalıklar bölğmğne gidin ve durumunuzu burada yazdığınız gibi açıklayın.
Ayrıca kendiniz b.sistemi güçlendirici gıda tüketimini artırın
sizin bağışıklık sisteminiz düşük demek ki önce bunun altında yatan sebepleri buldurun "kan testi yaptırın hangi vitaminler eksik takviye edici ilaç verirler belki
eskiden demir ve b vitamini eksikliği vardı ilaç kullanmıştım ama şimdi o da yokmuş tüm değerler normal dediler

Canım çok geçmiş olsun inşallah geçer. Bunyen zayıf demekki. Bi sağlık ocağına gidip tüm degerlerime baktırmak istiyorum de tüm vitaminlerine bakılsın sonra ek vitamin alman gerekirse alırsın direncin kuvvetlenir insallah

Baştan söyleyeyim, yazacaklarım asla tavsiye değildir, sadece kendi yaşadığım şeyi yazıyorum size.

Ben de çok hastalanırdım sizin gibi. Ayda iki kere bademciklerim şişer, ateşle birlikte beni yatağa düşürür, 1 hafta yatırırdı. Ben de sürekli antibiyotik, ağrı kesici ve vitamin alırdım. Sonra bir gün canıma tak etti. Dedim ki öyle de hastayım, böyle de. Bu kadar ilacı alıyorum ama 1-2 hafta sonra yine yapışıyorum yatağa. Yeter kullandığım antibiyotiklerden yoruldum. Artık antibiyotik almıyorum! Tabi sen misin bunu diyen:) Bir sonraki hastalığımda ilaç da kullanmadığım için çok daha ağır geçirdim hastalığı. Her zamankinden daha ağrılı ve yorucuydu. Sadece bitki çayı ve minimum seviyede ağrı kesici kullandım. Yine de direndim ve antibiyotik kullanmadım. O ay yine 1-2 kere antibiyotik kullanmadan ağır hastalık geçirdim ama bir sonraki ay inanılmaz hafifledi hastalık seyrim. Doktor değilim, bilemem tabi ama ben bunu antibiyotik olmadan vücudun doğal bağışıklık sistemini yeniden kurmasına bağladım. Ve o zamandan bu zamana yaklaşık 15 yıl geçti. Antibiyotiği bıraktığımdan beri ben hemen hemen hiç hasta olmam. Bademcik iltihabını unuttum bile. En fazla 1-2 gün burun akıntısı, o da yatağa düşürmez.

Dediğim gibi, bu tavsiye edebileceğim bir şey değil. Siz mutlaka bir uzmandan görüş alın. Ama bana göre ben böyle iyileştim:)

Yahu antibiyotiğin bağışıklığıni cokerttigini bilmiyomusun arkadasin dediği gibi hastalığı kendin yenmelisinki vücudun bağışıklık kazansin antibiyotik kullanırsan evet iyilesirsin ama bunu senin bunyen değil antibiyotik yapar ve yararliyida yok edince vücudun dahada savunmasız kalır
Tavsiyem Karatay diyeti yada bol yoğurt boza sirke ve kefir tüketimi
Herşey kansızlikla olmuyo bağırsak floran ölünce bı işe yaramaz oluyorsun zaten
Bende çok hastaydim senin gibi ama bitti çok sukur

Doktora gitsem antibiyotik, ağrı kesici, serum, iğne gibi hep aynı şeyleri alıyorum o an için iyi gibi olsam da bir değişme olmuyor. Ben 25 yaşındayım çocukluktan beri hayatım böyleydi zaten :KK43:
Ben de ilk kez gecen yil 3 ay boyunca hem de yazin grbrrmistm gripten oksurukten duramiyordum birnde info veriyordum konusmam gerek yinede gecmedi maalesef kendi kendine gecmesini bekledim o da 3 ay surdu yasam kalitesini etkiliyor ama doktor demedikce yatmak pek cozum degil ztn uykuda bile.oksurukten geberiuosun hayatmin ilk uzun surelii hastaligiydi

zencefil,limon,bal karışımı iç sürekli.hakiki sirkeyi sulandır ve iç.
ıhlamurunu iç ya da karabiberli ballı su iç sıcak sıcak ateşinının olmadığı durumlarda kendını bır güzel terlet.güzelce toksinlerini at.güzel bir duştan sonra zımba gıbı olursun.toparlanınca yıne aynı şekılde zencefil,tarçın,soğan ya da sarımsak,zerdeçal toz yada meyve olarak olabılır bunlşarı bir kaseye doğra ve üstüne balı bir güzel dök üstüne çıkana kadar.bır ıkı saat salınmasını bekle soğan yada sarımsak sulanır.onu sabah akşam tatlı kaşığıyla iç.soğanı kaynat iç bir çay bardağı kadar.bağışıklığın çok güzel kuvvetlenır.tabi bunların hepsını bır arada yapmayacaksın.o an hangısının ıyı geldiğini düşünuyorsan onu yap.antıbıyotık çöp.kızıma bır ker olsun vermedım.ne ilaç ne başka birşey bu yontemlerle iğileşti çok şükür.antıbıyotğin zararlarını azaltmak içinde bol kefır ve yoğurt tuketmelısın ev yapımı.

Baştan söyleyeyim, yazacaklarım asla tavsiye değildir, sadece kendi yaşadığım şeyi yazıyorum size.

Ben de çok hastalanırdım sizin gibi. Ayda iki kere bademciklerim şişer, ateşle birlikte beni yatağa düşürür, 1 hafta yatırırdı. Ben de sürekli antibiyotik, ağrı kesici ve vitamin alırdım. Sonra bir gün canıma tak etti. Dedim ki öyle de hastayım, böyle de. Bu kadar ilacı alıyorum ama 1-2 hafta sonra yine yapışıyorum yatağa. Yeter kullandığım antibiyotiklerden yoruldum. Artık antibiyotik almıyorum! Tabi sen misin bunu diyen:) Bir sonraki hastalığımda ilaç da kullanmadığım için çok daha ağır geçirdim hastalığı. Her zamankinden daha ağrılı ve yorucuydu. Sadece bitki çayı ve minimum seviyede ağrı kesici kullandım. Yine de direndim ve antibiyotik kullanmadım. O ay yine 1-2 kere antibiyotik kullanmadan ağır hastalık geçirdim ama bir sonraki ay inanılmaz hafifledi hastalık seyrim. Doktor değilim, bilemem tabi ama ben bunu antibiyotik olmadan vücudun doğal bağışıklık sistemini yeniden kurmasına bağladım. Ve o zamandan bu zamana yaklaşık 15 yıl geçti. Antibiyotiği bıraktığımdan beri ben hemen hemen hiç hasta olmam. Bademcik iltihabını unuttum bile. En fazla 1-2 gün burun akıntısı, o da yatağa düşürmez.

Dediğim gibi, bu tavsiye edebileceğim bir şey değil. Siz mutlaka bir uzmandan görüş alın. Ama bana göre ben böyle iyileştim:)
İnternette bir doktorun görüşlerine ait bir kaç videoyu izledim ve özetle şöyle diyordu vücudumuzda beliren bir rahatsızlık aslında vücuttaki bir hastalığı yok etmek için oluşur. Mesela soğuk aldın ateşin çıktı. Ateşin çıkması aslında hastalık değil soğukta üreyen bakterileri yok etmek için vücut, ısısını yükseltiyor. Yani vücut kendi kendini zaten tedavi ediyor.

Şimdi düşündüm de ben hastalıktan ölsem de ilaç içmem kendi kendine geçmesini beklerim geçer de, pek hasta da olmam (maşallah😁). Hatta hasta olanlara şaşarım nasıl bu kadar hasta olabiliyorsunuz diye. Belki de bu yüzdendir
Konu sahibi tabi hiçbir şey yapmadan öyle dur da demiyorum ballı zencefil falan iç tabi öksürüğe birebir, kış aylarının içeceği ıhlamur olabilir mesela 👍🏻

Soğan yiyin sarımsak yiyin doğal antibiyotik:)) d vitamini yükseltin 50 altı olmasın normal diye gözüken değerlere bakmayın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X