Canım ya çok üzüldüm gercekten bir de bu etkileyecek tercihlerini zor bir durum.. Bence mutlaka vardır bir çözüm yolu. Bazı özel üniversitelerin farklı farklı yerlerde yerleşkeleri oluyor ve kampüs ortamı olmuyor bu durumdada bahcesi falan yok hayvanda olma imkanı yok. Mesela ben beykent üniversitesinin önünden arabayla gecmiştim. Tam yol üstü yani. Bilemiyorum tabi arkada falan bahcesi var mıdır ama sanmıyorum.. Bence sen bi arastır canım bende arastırcam bakalım bir bilgi edinirsem yazarım. Mutlaka vardır yaa. Birde bece doktora git fobini yenmeye calıs canım..
Canım ya bilsen ne haldeyimm kimse beni anlamıyoooo :) valla ki ciddiyim ama hala inandıramıyorum kimseyi. ben hem sınav stresiyle hemde bu hayvanlarla nasıl olacak diye stres yaşıyorum. inşallah bir çözüm bulurum ya.s kampüs ortamı istiyorum ama böyle sebeplerden dolayı yeşilden nefret ediyorum. parkta bile çimenlere oturamam ben. böcek solucan falan çıkacak diye. geçen yaz arkadaşlarımla parkta otururken çıkmıştı 2 saat ayakta bekledim banka falan oturdum onlar çimenlerde oturdular.napıyım ya elimde değil. kaşıntı tutuyor oturamıyorum. %100 burslu özel bir üniversite kazanırsam çok güzel olur. en azından fare olmaz belki. kediye köpeğe razıyım ama fareden deli oluyorum ya. bak valla yazarken bile her yerim kaşınıyor yemin ederim. inşallah yenerim bu kötü huyumu canım ya
Seni çok iyi anlıyorum canm :) Benimde haşeratlardan korkum var :) her türlü böcek sinek kelebek vs. Koluma konmasına bile huylanırım hele hele içime girerse çığlığı basarım çok kötü birşey bu.. Ama yapacak birşey yok canm.
Ohh be sonunda anlayan biri çıktı

zaten yaşamayan anlamaz :) off uçan hamamböceği o sanırım haşerat dediğin. onu görmedim ama yürüyeninden de çok korkarım... bende aynen ya çığlıklar bağırmalar herkes bilir benim bu huyumu. hatta geçen yıl dizimi kırmıştım yazın odamda düştüm diz kapağım çıkmıştı bende tektim odada bağırdım düşünce annemler geç geldiler odaya :) kesin odada böcek vardır merve ona bağırıyordur diye düşünmüşler :) yaa işte sen düşün ne kadar deli olduysam bu konu yüzünden. yazları hiç sevmiyorum her yer böcek sinek

kışları ne güzel yaaa :)
aşırı bi fobiyse durumunuz önce bi doktora gidin. normal değil çünkü. son olarak da malesef hemen hemen her devlet okulu ve yurdunda hayvan vardır. istanbul üni beyazıt kampüsü de kedileriyle meşhur. biz seviyoruz onları. çok fazla değil 5-10 tane oluyor. onun haricinde temiz ve güzeldir okulum. ama işte bence hayvanlardan çok kazanmak mesele, neyse hayırlısı diyelim.
aşırı ki ne aşırı hemde hayatımı alt üst ediyor valla. tamam kediye köpeğe razıyımda ama farenin okulda ne işi var ya

ben üniversite hayallerimi böyle yapmamıştım. liseden beter çıktı valla ya.s.s istanbuldada fare var mı beyazıt kampüsünde yoksa sadece kedi mi ? kazanacağım inşallah bu yıl ve o kişilerde görecekler. kimler nerdesinde ? bana bu saçmalıklardan önce kazanmayı dene diyenler. bunlarda önemli değil mi ? kendimi hazırlamaya çalışıyorum bunlarıda düşünmem lazım. herkesi kendileri gibi düşünmesinler.
ha bi tane hayvana bile tahammülüm yok diyosan özel okul ve yurtlardan başka hiç bi yere gidemezsin canım. kusura bakma ama doğa ve çevrede insanlar kadar hayvanlarında yaşama hakkı var.
tamam ya ben hakları yok demiyorum ki. ama rahatsız olduğum için istemiyorum diyorum. kuş dışında her hayvandan korkuyorum sanırım.
ah güzelim seni çok iyi anlıyorum
ben de Gaziantep üniversitesinde okudum ve o zamana kadar yokken orda okurken haşere fobim oluştu allahım yazın heryer kocaman uçan hamamböcekleriyle doluyordu o zamandan beri hala fobim var ama çok şükür şu an yaşadığım yerde o yaratıkların hiçbir çeşidi yok ay yazarken bile tüylerim diken diken oldu
valla canım arkadaşım psikolojik tedavi en iyisi
bence düşün
Anlayışlı insanın hali bi başka oluyor ya :) ben o hayvanların fotoğraflarını bile göremiyorum bakamıyorum ki tvde falan görünce kaçıyorum odadan. elimde değil. inşallah ben kendim yeneceğimi hiç sanmıyorum. hatta doktor bile çare olamaz bana ama deneyeceğim yoksa başka çarem yok. bi psikiyatriste giderim ama dalga geçip odasından göndermezse bende merve değilim
Ankaraya kesinlikle gelme o zaman. hacettepe zaten ormanlık alan. hayvanlarla iç içesin. gazi'nin de bahçesinde hep kedi köpek olur. çok tatlılardır yemek de verilir onlara ama tabi sen korkuyorsun. ankara üniversitesini bilmiyorum ama onun da bahçesinde yeşillik var orda da olur bol bol illaki. fareden korksan neyse ama sen kedi köpekten de korkuyorsun bu hayvanların yeşilliğe ihtiyacı yok ki her yerde varlar. onlardan soyutlanmış bir üniversite bulamazsın. doğru düzgün bir psikiyatriste git. her diploma alan doktor olamıyor malesef elbet sana yardımcı olan bir tane bulursun çünkü fobilerin tedavisi var. bu arada bende de böcek korkusu var. az mı dersi terk etmişimdir bu yüzden.

böceklerden de korkuyor musun?
Off ya Ankara'yı çok istiyordum ama çoğu kişi bunların ankarada bol olduğunu söyledi. peki yıldırım beyazıt üniversitesinde bahçede falan fare var mı ? hiç rastladın mı ? en çok fareden korkuyorum ama kedi köpekte aynı şekilde. bizim evin burdada fazla var kedi köpek ben bir ara köpek yüzünden eve gelirken yolumu değiştirdiğimi hatırlıyorum ya. onlar ordayken geçemiyorum yanlarında. ben derste falan görmem umarım bir daha giremem sanırım o sınıfa.

böceklerden de çok korkarım evet. yazmıştım böcek yüzünden çimenlere oturamıyorum. hatta bi ara balkona bile çıkamıyordum. çekirge falan uçuyordu. keşke tek hayvan kuş olsa ama olmuyor maalesef.
kutuplara gidin en kötü ihtimalle penguen görürsünüz
Gitme şansım olsa giderdimm
şaka bi yana, neden bu fobinizi yenmek için doktora gitmiyorsunuz, böyle hayat zor yani..
artık düşünüyorum galiba tek çarem doktor kaldı. dalga geçmez umarım benimle. döverim herhalde çok sinirliyim zaten
o kadar aşırısnı da ilk defa duydum ...zor olsa gerek ...sokakta nasıl yürüyorsun her yer kedi köpek...
Maalesef abartmıyorum. durumum bu. keşke beni tanısaydınız az bile söylemiş olabilirim. aşırı zor Allah yardım etsin bana. artık sokağa çıkarken ayetel kürsi okuyorum yemin ederim köpek falan çıkmasın diye.

bu gerçek napacam ben bilmiyorum. delirmekten korkuyorum artık. hayvan besleyen insanlara sinir oluyorum. çünkü korkan birini görünce ellerinden tasmalarını bırakıyorlar çünkü. bana böyle insanlar çok rastgeldi. hava mı atmaya çalışıyorlar acaba. gereksiz insanlar işte.
Hayvanlardan kaçamazsın ki ama

Bence bu korkunu yenmeye çalışmak daha mantıklı şehir şehir kaçmaya niyetlenmektense. Tabi ki bi uzman eşliğinde

Ben de korkardım köpeklerden ama babam 2 yıl önce yavrucuk, çok tatlı bi köpek aldı, onunla yendim korkumu

Hayvan sevgisini öğrendim diyebilirim onunla
Artık şehir kaçmaya başlayacam valla. ben yenemiyorum ki. doktora gidecem sanırım. pencere bile açamaz oldum eve böcek girecek diye. havalandırıp geri kapatıyorum pencereyi. yatarken asla açamam zaten uyurkenn böcek girer diye. ben evde asla hayvan besleyemem imkanı yok. evde faresi olanlar var ya

senin adına sevindim ama benim işim baya zor. yensemde severmiyim onları bilemem.