Benim istediklerim ve Ailemin istedikleri :(

duffy87

Work it
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2008
679
8
318
İstanbul
ben iktisat okuyorum bu sene biticek inş. ama istediğim bir bölüm değildi zorunda kaldım
ben sanata edebiyata ilgi duyan bir insanım.aşırı bir ilgim var.ama annemler beni çocukken yönlendirmemişler o onların hatası.ama şu an için geç kaldığımı düşünmüyorum
ben zaten hayatımdan bu aralar memnun değilim.allah şükür ediyorum ama sadece istediğimi yapamamaktan çok mutsuzkluk duyuyorum
tekrar üni sınavına girmeye karar verdim
ama ilem karşı çıkıyor
çünkü onlar benim çalışmamı para kazanmamı istiyor bense istediğim bölümü okumak...
açık açık okutamam diyorlar
ben eğer çalışmaya başlarsam mutsuz olucam biliyorum...
para vs. umrumda değil parayı her zaman kazanabiliriz ben mutsuz olduktan sonra çalışsam kime ne yararı olur ki
napıcam ben ya :(

ah ah su cumleyi o kadar cok kurdum ki....
sonunda suna karar verdim, eger kendi kararimi verip mutlu olcam diyorsan, kimseyi garantiye almadan kimseye sirtini dayamadan, su dunyada yapayalnizmiscasina savasacaksin. okutamayiz maddi anlamda arkanda olmayiz diyorlarsa sana sunu tavsiye edebilirim. bir senen var onunde oss'ye tekrar girmek icin. once bir is bul para biriktirmeye basla. ayni zamanda da hazirligini yap sinava. elinde birikmis paranla baslarsan ve okul esnasinda da part time bir ise devam edersen kimsenin sesi cikmaz sanirim. sana verdigim akli bir senedir uyguluyorum. ben yurtdisina master'a gitmek icin yapiyorum. benim ailem de kesinlikle destek degil bana. ama ben pes etmedim hic istemedigim bir iste 7 aydir calisiyorum sirf para biriktirmek icin. master'a da kabul edildim eylulde Allahin izniyle gidiyorum. oraya gidince de illaki calismam gerekicek. ve cok abuk isler yapacagim buyuk ihtimal ama umrumda deil. herseye ragmen hayatta kalmayi basarirsam bu benim hayatimdaki en buyuk gururum olcak. daha otesi yok. sen de hedeflerine saril. kendine bir rota belirle ve kimseye guvenme bu yolda. cok zevk alacaksin garanti veriyorum.

yolun acik olsun canim...

canım önemli olan senin mutlu olacağın bir alana yönelmen
insan sevdiği alanda başarılı olur diye düşünüyorum
hem çalışıp hem okuyan bir ton insan var
sen de gerçekten istiyorsan hem çalışıp hem eğitimini sürdürebilirsin diye düşünüyorum ben
ailenin de durumu yok ki sana öyle diyorlar
bir karar verdiysen sonuna kadar arkasında durman lazım
umarım istediklerin gerçekleşir sorunsuzca a.s.

mnla ne güzel yazmışsın
ben böyle insanlarla karşılaşınca çok mutlu oluyorum
şöyle düşündüm 2. öğretm tercih edip gündüzleri çalışmak..
bunu düşünüyorum
içimdeki hırs o kadar kuvvetliki
ben kurban olmak istemiyorum evet doğru kelime kurban olmak istemiyorum
çok haklısın...seni kutluyorum ayrıca...

hcr35 canım ailemin durumu kötü değil
onlara göre istediğim şey gereksiz!! mis gibi okudun çalış para kazan diyorlar

Hiçbirşey için geç değil.
Tabiki hayat boyu istemediğin,sevmediğin bir işi yapamazsın,yapsanda mutlu olamazsın.
Şuan görünen durum,hem çalışıp hem de öss'ye hazırlanman gerektiğini gösteriyor.
Ama,ailene düşüncelerini,hedeflerini bir kez daha anlatsan,mutlu olmadığını kendi istediğin alanda şansını bir kez daha denemek istediğini söylesen ?
Çok mu netler bu konuda,bir sene evde sınava hazırlanmak,daha sonra kendi başının çaresine bakacağını söyleyebilirsin mesela.
Ancak kesinlikle mutlu olmak istediğin alana yönel,en önemlisi bu.

mnla ne güzel yazmışsın
ben böyle insanlarla karşılaşınca çok mutlu oluyorum
şöyle düşündüm 2. öğretm tercih edip gündüzleri çalışmak..
bunu düşünüyorum
içimdeki hırs o kadar kuvvetliki
ben kurban olmak istemiyorum evet doğru kelime kurban olmak istemiyorum
çok haklısın...seni kutluyorum ayrıca...

hcr35 canım ailemin durumu kötü değil
onlara göre istediğim şey gereksiz!! mis gibi okudun çalış para kazan diyorlar

canim benimkiler de ayni durumda... isteseler beni yurtdisinda rahatca okuturlar ama hem gitmemi istemiyorlar hem de gereksiz buluyorlar... ben onlarin fikirlerini degistiremeyecegimi anladim. o yuzden bundan vazgecip istedigim seye kavusmak icin gereken ne varsa yapmaya odaklandim. cok yiprandim cok endiselendim ama Allah yardim etti cok sukur. benim herseyi dusunup goze alip karsilarina gectigimi gorunce isteksiz de olsalar birsey diyemediler. yapmak istediklerimiz kesinlikle luks ya da gereksiz seyler degil. ama ben artik ailemden beni desteklemelerini de beklemiyorum cunku burdan sonrasi ekstraya giriyor. eger gonullu yapmayacaklarsa zorlamanin ve sonucunda bunun altinda ezilmenin bir anlami yok. ne insanlar ne sartlarda okumus ve hala okuyor. biraz cesarete ihtiyacimiz var. ikimizin de elinde garanti bir meslegi var. biraz risk alsak hicbir sey kaybetmeyiz. sadece deneyim kazaniriz. umarim hakkinda en guzeli olur. :nazar:

mnla vazgeçmicem !!!
yazdıkların için çok teşekkürler
bütün amaçlarını gerçekleştirirsin umarım...

mnla vazgeçmicem !!!
yazdıkların için çok teşekkürler
bütün amaçlarını gerçekleştirirsin umarım...

rica ederim canim, ben de bana telkin veren arkadaslarim sayesinde guclu kaldim. sen gayet dogal bir ic gudu ile mutlulugunun pesindesin. ve kimse seni bu yuzden yargilayamaz. kimseye bir zarari yok cunku ulasmak istedigin seyin. bunu ailene karsi verilen bir mucadele olarak degil onune koydugun hedef icin verilecek olan caba olarak gor. ailenle de bu konu hakkinda cok tartisma eger seni anlamayacak gibilerse. cunku huzursuzluk ve surekli tartisma ortami insani cok yipratiyor. planli ve istikrarli bir sekilde ilerlersen hersey cok guzel olucak ins.

ayrica senin durumunda iki tane de arkadasim oldu. onlar senin kadar bile dayanamadan yarim biraktilar okullarini ve guzel sanatlara basladilar. ikisi de benimle birlikte erasmus ogrencisi olarak yurtdisinda bulundular. cok basarili oldular. ve gercekten boyle mutluydular. sanat ve edebiyata ilgisi olan insani dizginlemek kaliba sokmak cok beyhude bir cabadir bence. ailen bunu gorse cok iyi olurdu aslinda... umarim cok gec olmadan seni anlar ve en azindan manevi desteklerini senden esirgemezler...a.s.

bende bu dertten çekiyorum vee son yılımdayım bende ne yaapacağım hiç bilmiyorum oyuncu olmak istiyorum ama ailem kesdimlikle izin evrmiyor annem oyunculuk deiğim an bana bağırıyor anlamıyorum hayallerimi gerçekleştirmeme neden izin vermiyorlar :(

canım öncelikle sana şunu söyleyim emin ol çoğumuz senin durumundayız bende senin gibi yaptım
önce kazandığım göndermediler sonra kazandıom saçma bir yer geldi gittim şuan maliye bitidim inan bana hiç sevmiyorum içim atamıyo anlamıyorum bende oturdum bir iş buldum hem çaliştim hemde sınava hzirlandim ve kazandım isatediğim bölümü bende edebiyatı çok isityordum çok şükür şuan istediğim bölümün ikinci sınıfındayım ve ,işimede devam ediyorum ailemden bir lira dahi almıyorum kendim çalişip kendim okuyorum şimdi çok şeyi anlıyrlar ama neye yarar kalb kırıyorlar
Allahta senin yardımcın olsun birazda cesaretli ol yeterli bence

edebiyat mı okuyorsun ne güzel
seni tebrik ediyorum cesaretinden dolayı
bende kafama koydum
bi insan 24 saat okumayı düşünür mü bunun hayalini kurar mı o kadar inanıyorum ki güveniyorum ki kendime kimseyi dinlemicem..

ben de 2. üniversitemi 2. öğretimde ve kendi imkanlarımla okudum. Bir sürü iş yaptım fuar hostesliği, part time halkla ilişkiler, satış danışmanlığı vs vs.. Aileme 1 kuruş bile yük olmadım. Nedense bu konuda kendimle çok gurur duyarım:) Birşeyi gerçekten istiyorsan yapmamak için önünde hiçbir engel yoktur canım....

haklısınız sizi de tebrik ederim
böyle benim gibi düşünen ve uygulayanları görünce daha da mutlu oluyorum...

Bende istemediğim bir bölüme zorla yazdırıldım.Bn istemediğimi söyleynce de karşı çıkıyolar.hiç güvenmiyolar banada yardım edebilir misiniz??

bir seneyi geçmiş bu konuyu açalı........
. okulumu bitirdim.şu anda bir işte çalışıyorum.istediğim bölümü bu sene tutturdum fakatttt !! bi sorun var. hem çalışıp hem okumak..? hem de özel bir okul.ama en çok istediğim bölüm ve burada da bahsettiğim gibi hala çok istiyorum. ve önümde sadece bir hafta var kayıt için ama madd iolaraak hazır değilim.napıcam hiiiiç bilmiyorum :/

Back
X