Benim kadar dağılan var mi..

hayatagacihayat

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2019
74
50
3
38
Merhaba. Artık bu sorunun içinden çıkamıyorum. Doğumdan önce saçlarım sarı belimde , makyajım bakımım gayet güzel, 58 kilo biriydim. Hatta doğumdan çıktım sadece 10 lilo fazlam vardı. Bakıyordum o uykusuzluğa rahmen kendime. Eşim askeri personel ben egitimciyim. Eşim çok uzun süre göreve gitti gurbette hep yalnız kaldım. Bu süreçte çok önemli bir sınav vardı girmem gereken ona da hazırlandım. Işe de gittim mecburen. Neyse ben aman mama yemesin süt olsun bira mayası tableti vs derken 10 kilo daha aldım. Sonra sınavı kazandım. Bu büyük motivasyon oldu 18 kilo verdim. Sonra yeni isimde hiç Mutlu olmadım etrafımdaki insanlar nedeniyle. Tekrar verdiğim kiloları geri aldım. Şu an çok aşırı mutisuzm. Hiçbirşeyi yapamamış hissediyorum.kendimi. saçlarımdan eser kalmadı simsiyah . Hâlâ emziriyorum bebeğim 29 aylık. Bırakacak gibi de değil. Beni gören biri taniyamiyor. Hicbir kiyafetim olmuyor zayen. Eski halimden eser yok. Psikolojik olarak ta çöktüm. Kendime güvenim sıfır. Insnalarla iletişim kuramıyorum uzun süreli. Çok yoruldum. Bebeğime aşığım ama kaldıramadım kendimi toparlayamıyorum bir türlü. Bi süre diyet yapıp tekrar bozuyorum. Saçlarımı tekrar boyasam mi yapmasam mi kafam çok karışık. Herşey karışık. Eşimle aram asla eskisi gibi olmadı. Çok yorulduğunu söylüyor o da bende. Çok yalniz kaldık galiba çok yalnız kaldım. Nasıl bu durumları aşabilirim. Bana yardım edin. 15 yaş büyük gösteriyorum. Gözlerimin etrafındaki çizgiler artık bello oluyor.

Geçmiş olsun. Bebeginizi saglikla kucaginiza almissiniz. Bu büyük bir nimet. Temel noktanizin bu olmasi gerekiyor. Kendinizden değilde dış nedenlerden dolayı esinizle araniz acik gibi anladim ben. Eşiniz ailevi nedenleri göstererek daha pasif bir göreve geçebilir. Özellikle cocuk olan durumlarda askeriye bu konuda toleransli olabiliyor. El ele verip toparlanmaniz gerekiyor. Saç görünüm bunlar halledilebilir seyler cok dert etmeyin kendinize. Kilo da verebiliyorsunuz onu da derr etmeyin. Herkesin bir derdi var tabiki allah hepimizin yardimcisi olsun

Bir yerde artık dur demelisin. Evet kendin için kilo vermelisin, belki saçlarını boyatmalısın, belki kestirmelisin. Hayatında küçük değişimler yapmalısın. Ve artık çocuğun büyümüş emzirmene gerek yok. Onu da sütten kesmelisin.

Kendini motive etmelisin. Saldım zaten boşver dememelisin. Bak isteyince ne güzel kilo veriyorsunda. Kilo verdikçe önceki kıyafetlerini giydikçe mutlu olmaya da başlıcaksın.

Bu senin elinde. Silkelenip kendine gelmelisin. Mutluluk senin elinde.

Ha bu arada benim eşim de askeri personeldi. Ve çok yorgun olurdu. Hatta göreve gider aylarca gelmezdi. Ben eve kapanmazdım ki, alırdım çocukları gezerdim. Kendim için, çocuklarımın için...

Kilo olayını, depresyonu bende yaşadım. Önce 27 kg verdim. Kilo verdikçe mutluluk bana geri döndü. Hayata pozitif bakıyorsun verdikçe ;)

29 ay bence bir cocugun emmesi icin yeterli bir sure.
Artik sut yapan vitaminleri yavas yavas kesip, saglam bir diyete girin. Ardindan spor veya yuruyusle bunu destekleyin. Saclarinizi da nasil hosunuza gidiyorsa, sizi nasil iyi hissettiriyorsa o modele sokun.
Ama bunlari kendiniz icin yapin. Siz kendinizi iyi hissettikce ozguveniniz yerine gelecek.

Bende ıkız bebek dünyaya getırdım. 76 kilo ile tedavıye basladım. 86 da hamıle kaldım. 104 le dogum yaptım. Dogumdan sonra 97 de sabıtlendım. Simdi spora basladım. Günde 1.5 saat. 1500 kalorı harcıyorum. Ben spordayken bebeklere ailem bakıyor. Sende salma kendımı ben kendı görüntümden rahatsız oldugum için spora basladım ve diyet yapıyorum.ince sıkı bi vucudum varken teyze gibi oldum. Allahtan boy var kurtarıyo biraz ama yinede canımı sıkıyo

Ben de yakın zamanda 83 kg ile doğum yaptım.Şimdi 65 im.yavaş yavaş veriyorum. 10 kg daha verirsem ideal kiloma ulaşıcam inşallah. İnsan verdikçe mutlu oluyor. Ben de emziriyorum ama o kalorili şeylerden içmiyorm. Bol bol su ve normal ölçülerde yemek yetiyor. Emzirme dönemini iyi değerlendirmek lazım kilo verdiriyo çünkü.

29 aylık çocuk artık bebek değil ve yeterince emzirmissiniz. Kademeli olarak bırakın emzirmeyi.

Sağlıklı bir diyete başlayın, sporla da desteklerseniz kısa sürede toplarlamaya başlarsınız kendinizi. Biraz kilo verdikçe motivasyonunuz artar zaten.

Saçlarınızı da istediğiniz renge boyarsınız sonrasında.

Öncelikle dağıldım ben, bittim demeyi bir kenara bırakıp son yıpratıcı süreç olan sütten kesme işini gerçekleştirin. 24 ay yeterli anne sütü için. Kilo vermeye gayret edin. Kendinizi aynada nasıl görmek istiyorsanız o yönde değişiklikler yapın. Umarım bebeğiniz büyüdükçe toparlanırsınız. Kendinizi psikolojik olarak büyük salmışsınız

Merhaba. Artık bu sorunun içinden çıkamıyorum. Doğumdan önce saçlarım sarı belimde , makyajım bakımım gayet güzel, 58 kilo biriydim. Hatta doğumdan çıktım sadece 10 lilo fazlam vardı. Bakıyordum o uykusuzluğa rahmen kendime. Eşim askeri personel ben egitimciyim. Eşim çok uzun süre göreve gitti gurbette hep yalnız kaldım. Bu süreçte çok önemli bir sınav vardı girmem gereken ona da hazırlandım. Işe de gittim mecburen. Neyse ben aman mama yemesin süt olsun bira mayası tableti vs derken 10 kilo daha aldım. Sonra sınavı kazandım. Bu büyük motivasyon oldu 18 kilo verdim. Sonra yeni isimde hiç Mutlu olmadım etrafımdaki insanlar nedeniyle. Tekrar verdiğim kiloları geri aldım. Şu an çok aşırı mutisuzm. Hiçbirşeyi yapamamış hissediyorum.kendimi. saçlarımdan eser kalmadı simsiyah . Hâlâ emziriyorum bebeğim 29 aylık. Bırakacak gibi de değil. Beni gören biri taniyamiyor. Hicbir kiyafetim olmuyor zayen. Eski halimden eser yok. Psikolojik olarak ta çöktüm. Kendime güvenim sıfır. Insnalarla iletişim kuramıyorum uzun süreli. Çok yoruldum. Bebeğime aşığım ama kaldıramadım kendimi toparlayamıyorum bir türlü. Bi süre diyet yapıp tekrar bozuyorum. Saçlarımı tekrar boyasam mi yapmasam mi kafam çok karışık. Herşey karışık. Eşimle aram asla eskisi gibi olmadı. Çok yorulduğunu söylüyor o da bende. Çok yalniz kaldık galiba çok yalnız kaldım. Nasıl bu durumları aşabilirim. Bana yardım edin. 15 yaş büyük gösteriyorum. Gözlerimin etrafındaki çizgiler artık bello oluyor.
öncelikle çocuğunuzu sütten kesin , sonra bir kuaföre gidip saçınıza ve el ayaklarınıza bakım yaptırın..
kilo vermeniz için spor şart sadece diyetle olacak iş değil, kendimden biliyorum 3 hafta sıkı diyet yaptım bir gr oynamadı ki benim kilom aslında normal ben yağdan yakmak istediğimden birkaç kilo vermeyi istemiştim...
kilo verene kadar üstünüze olan ve fazlalıklarınızı kapatacak kıyafetler alın birkaç tişört bol birkaç etek işi kurtarır..
eğerki psikolojik olarak çöküntüde iseniz bir psikiyatrdan yardım alın gerekirse ilaç kullanın ve ilk fırsatta bir tatile çıkın ortamdan uzaklaşmak iyi gelir.

valla süt yapsın diye bizim gelinde onlardan içiyordu ve hiç kilo yapmıyor diyordu ama
yarım dünya olarak gezmeye başladı ,

eşin ve çocucugun dışında onlar olmadan da bir hayat var ,

29 aylık bebek değil, 2.5 yaşında çocuk deniliyor ona. Emzirmeyi bırakın, çocuk artık her şeyi yiyordur zaten.
Kendinize bakmamak için bir sebep yok.

öncelikle çocuğunuzu sütten kesin , sonra bir kuaföre gidip saçınıza ve el ayaklarınıza bakım yaptırın..
kilo vermeniz için spor şart sadece diyetle olacak iş değil, kendimden biliyorum 3 hafta sıkı diyet yaptım bir gr oynamadı ki benim kilom aslında normal ben yağdan yakmak istediğimden birkaç kilo vermeyi istemiştim...
kilo verene kadar üstünüze olan ve fazlalıklarınızı kapatacak kıyafetler alın birkaç tişört bol birkaç etek işi kurtarır..
eğerki psikolojik olarak çöküntüde iseniz bir psikiyatrdan yardım alın gerekirse ilaç kullanın ve ilk fırsatta bir tatile çıkın ortamdan uzaklaşmak iyi gelir.
Tesekur ederim cevabınız için.
Aslında görüntüyü toparlasam duzeltsem psikolojim de düzelecek biliyorum. Önceden çok görüntüme dikkatli odaklı yaşamanın verdiği çöküntü bu.. battı balık yan gider hesabı. Sürekli en yakınlarım bile eşimin yanına yakismadigimi ima ediyor. Annem dahil. Eskiden onu sana yakistirmazdim şimdi seni ona . Bu yakışıklı adam dikkat et kendine dedi.. isin kötüsü de eşim gerçekten baya bildiğiniz sporcu baya kaslı biri. Onun yanında cidden kötü duruyorum çok kötü..

Aslında görüntüyü toparlasam duzeltsem psikolojim de düzelecek biliyorum. Önceden çok görüntüme dikkatli odaklı yaşamanın verdiği çöküntü bu.. battı balık yan gider hesabı. Sürekli en yakınlarım bile eşimin yanına yakismadigimi ima ediyor. Annem dahil. Eskiden onu sana yakistirmazdim şimdi seni ona . Bu yakışıklı adam dikkat et kendine dedi.. isin kötüsü de eşim gerçekten baya bildiğiniz sporcu baya kaslı biri. Onun yanında cidden kötü duruyorum çok kötü..
eşinizin sevgisinden eminseniz siz hangi görntüde olursanız olun o sizden başkasını görmez ama siz kendi içinizde bu durumu sorun olarak gördüğünüz için dış seslerden fazla etkileniyor olabilirsiniz, başkalarını takmayın kafaya anneniz bir hoşmuş gerçi ama neyse.. ;)

emzirmeyi biraktiginizda hersey yavas yavas yoluna girecek. emmek artik onun psikolojisi icin de dogru degil. kademeli olarak yavas yavas birakin. biraz sabir istiyor.

eşinizin sevgisinden eminseniz siz hangi görntüde olursanız olun o sizden başkasını görmez ama siz kendi içinizde bu durumu sorun olarak gördüğünüz için dış seslerden fazla etkileniyor olabilirsiniz, başkalarını takmayın kafaya anneniz bir hoşmuş gerçi ama neyse.. :KK66:
Evet haklisiniz. Saçlarımı tekrar sarı mi yapsam. Böyle kalamaz çünkü beyazlarım var maalesef. Kahverengi yapsambu defa da tekrar sarı çok zor olacak. Ne yapsam bilemedim. Kilo vermeden saç boyamak ta c0k gereksiz geliuor

emzirmeyi biraktiginizda hersey yavas yavas yoluna girecek. emmek artik onun psikolojisi icin de dogru degil. kademeli olarak yavas yavas birakin. biraz sabir istiyor.
Gün de 3 defa emiyor. Hepsi de uymadan önce. Tamamen nasıl keseriz onu bilmiyorm aynı zamanda tuvalet eğitimi de vermem gerekiyor. Ikisi aynı anda travma yaratmaz mi bundan korkuyorum

Tamam canim olan olmuş artık ölecek miyiz? Bende 57 58 kilodan fazlasına çıkamayan biriydim. (Doghmdan sonra 52 kiloydim) Sonra bir sürü sıkıntı bilmem(boşanma, iş arama) ne bir baktım 80 küsür kiloydum. Büyüdükçe büyüdüm. Boyumda kısa . Hiç bir kıyafetim olmuyor değil. Hiç bir kıyafet olmuyor. Büyük beden mağazalarında takılmaya başladım. Ama onlarda kilolu kısaları degil kilolu uzunları düşünüyor.
Neyse işin sonunda eşimle tanıştım. Benden hoşlanmış. Yakışıklı ötesi bir adam.
Dedim bu iş böyle olmaz. Burda konulara bakarken bir arkadaş soyle demisti istedigini yersen istediğini giyemezsin. Bildiginiz yemedim. Çünkü resim bile cektiremiyordum. Ama tamamen ac kalmak degil
Akşam hiç yememek. Kahvaltıyı gecistirdim. Öğlen canim ne istiyorsa yedim. (Tatli degil. Et döner falan filan)
Şimdi 61 kiloyum. Inanın yiyerek mutlu oluyordum. Annemler artık ağır obeze gittiğimi düşünüyordu. Çünkü boyumdan 30 kilo fazlaydım. Ve hiç dur demiyordum. Sizde bugün karar verin. Mideniz çop mu? Degil. Neden herşeyi alsin ki?
Hadi şimdi başlayalım.

Back
X