Benim Kararsızlığım

Bu dediğinle işler değişir :)
O zaman su an kazandığın üniversite ile geçil yapmak istediğin üniversitenin ders programlarını karşılaştırman gerek. Geçiş yapılabiliyor mu, yapan var mı?
Bu geçiş işlerine çok güvenip bel bağlamamanı tavsiye ederim.
Olmazsa kalacağın yerde mutlu olabilecek misin?

Evet geçiş yapılabiliyor. Herkes aynı şeyi söylüyor. :( Ama ben elimden geleni yapacağım geçiş için. Yapamazsam da gittiğim üniversitede mutlu olacağımı düşünüyorum. :)

Yeni konu açmak istemedim.
Sizce bu bölümü ingilizce okumak mı daha avantajlıdır? Babam ingilizce okumamın daha mantıklı olduğunu savunuyor ama ben emin değilim

Yeni konu açmak istemedim.
Sizce bu bölümü ingilizce okumak mı daha avantajlıdır? Babam ingilizce okumamın daha mantıklı olduğunu savunuyor ama ben emin değilim
Babaniza hak veriyorum ben. Bu bolumu Ingilizce okursaniz daha yararli olacagi kanaatindeyim.

bu tarz bölümlerde hangi okulu kazandığınız çok önemli
eğer anadoludaki üniversitelerden herhangi biri ancak tutuyorsa ve ilk üniversiteniz ise iki bölümü de önermem
ikinci üniversiteniz ise siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler diyorum

bu tarz bölümlerde hangi okulu kazandığınız çok önemli
eğer anadoludaki üniversitelerden herhangi biri ancak tutuyorsa ve ilk üniversiteniz ise iki bölümü de önermem
ikinci üniversiteniz ise siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler diyorum

İlk üniversitem. İstanbul'da yaşıyorum burada gideceğim ama özele. Aklımda başka bir bölüm yok maalesef. :/ Ya Aydın üniversitesi olacak ya da Yeditepe. İkisi de tutuyor

İlk üniversitem. İstanbul'da yaşıyorum burada gideceğim ama özele. Aklımda başka bir bölüm yok maalesef. :/ Ya Aydın üniversitesi olacak ya da Yeditepe. İkisi de tutuyor

hmm o zaman yeditepe ua ilişkileri iyi bir üniversite ben olsaydım orayı yazardım bu durumda

Sadece bu ikisi arasında seçeneğin varsa Yeditepe. Ha bir de yatay geçiş olayına çok bel bağlama, ODTÜ'ye özel bir okuldan geçiş yapan bir arkadaşım vardı kendi okulunda bölüm birincisiydi, okula birincilikle girmişti ve ODTÜ'de gittiği bölümle arada çok düşük bir puan farkı vardı. Yani açıklamak gerekirse atıyorum özelde okuduğu bölüm elektrik elektronik mühendisliğiyse ODTÜ'ye geçiş yaptığında inşaata geçmişti EE'nin puanı yüksek olduğundan oraya bile tam geçiş yapamamıştı yani. Sonra oradan tekrar ortalama yükseltip EE'ye geçiş yaptı. Yani baya baya zorlar -ki okula alıştıktan sonra kendin de çok kasmazsın ilk sene olur genelde yatay geçiş isteği.

Sadece bu ikisi arasında seçeneğin varsa Yeditepe. Ha bir de yatay geçiş olayına çok bel bağlama, ODTÜ'ye özel bir okuldan geçiş yapan bir arkadaşım vardı kendi okulunda bölüm birincisiydi, okula birincilikle girmişti ve ODTÜ'de gittiği bölümle arada çok düşük bir puan farkı vardı. Yani açıklamak gerekirse atıyorum özelde okuduğu bölüm elektrik elektronik mühendisliğiyse ODTÜ'ye geçiş yaptığında inşaata geçmişti EE'nin puanı yüksek olduğundan oraya bile tam geçiş yapamamıştı yani. Sonra oradan tekrar ortalama yükseltip EE'ye geçiş yaptı. Yani baya baya zorlar -ki okula alıştıktan sonra kendin de çok kasmazsın ilk sene olur genelde yatay geçiş isteği.

Devlet tutmuyor ne yazık ki. :/ Evet yatay geçiş konusunda herkes aynı şeyi söylüyor onun için geçiş yapamasam bile mutlu olacağım bir okul seçmem gerekli sanırım. Yeditepe'yi çok istiyorum zaten ama beni tek düşündüren evime çok uzak olması. Karşı yakada kalıyor Yeditepe. Aydın ise 15 dk evime

Devlet tutmuyor ne yazık ki. :/ Evet yatay geçiş konusunda herkes aynı şeyi söylüyor onun için geçiş yapamasam bile mutlu olacağım bir okul seçmem gerekli sanırım. Yeditepe'yi çok istiyorum zaten ama beni tek düşündüren evime çok uzak olması. Karşı yakada kalıyor Yeditepe. Aydın ise 15 dk evime

Ben saatlerce yol çektim lisans dönemimde 1 saat gidiş 1 saat dönüş. İlk sene yurtta kalıyordum mesela ayrı eve çıkınca uzak oldu mesafe. 4-5 saat boşluğumun olduğu zamanlar olurdu, oturur ders beklerdim. Yani mesafeden ziyade hangi okul sana bir şeyler katabilir onu düşün. Koç falan tutuyorsa orayı da düşünebilirsin %25 burs kazanırsan. Pahalı ama en azından değer.

Su an ne durumda bilmiyorum, ben mezun olali 10 sene oldu. Uludag Uluslararasi iliskiler mezunuyum. Bolumumle alakali bir iste calismiyorum, isimi cok seviyorum o ayri :) bolumumu de cok severek okudum.

Yine olsa ayni okul ayni bolum tercih ederdim, uludag da bi alternatif olarak aklinizda bulunsun :)

mesafe bence üniversite seçiminde en son dikkat edilecek husus olmalı

Ben saatlerce yol çektim lisans dönemimde 1 saat gidiş 1 saat dönüş. İlk sene yurtta kalıyordum mesela ayrı eve çıkınca uzak oldu mesafe. 4-5 saat boşluğumun olduğu zamanlar olurdu, oturur ders beklerdim. Yani mesafeden ziyade hangi okul sana bir şeyler katabilir onu düşün. Koç falan tutuyorsa orayı da düşünebilirsin %25 burs kazanırsan. Pahalı ama en azından değer.

Koç tutmuyor benim. :/ Evet yola fazla takılmamak gerek haklısınız. İyi eğitim daha önemli.

üniversite seçiminde eeeen son düşüneceğin mesele uzaklık olmalı
benim okulum evime yaklaşık 1,5 saat mesafede ama bir şekilde gidip geliyorum
sen de yapabilirsin
zaten yurt/ev imkanın da var, yolu hiç düşünme

üniversite seçiminde eeeen son düşüneceğin mesele uzaklık olmalı
benim okulum evime yaklaşık 1,5 saat mesafede ama bir şekilde gidip geliyorum
sen de yapabilirsin
zaten yurt/ev imkanın da var, yolu hiç düşünme

Haklısın. Mesafeyi takmıyorum şu anda, eğitim daha önemli

Haklısın. Mesafeyi takmıyorum şu anda, eğitim daha önemli
bir de yatay geçiş yapma şansın hiç yokmuş gibi düşünerek seçimini yap
seçeceğin okuldan mezun olacakmışsın gibi düşünerek seç
çünkü yatay geçiş planları genelde batıyor
yorumları okudum bunu herkes söylemiş ama ben de söylemeden geçemedim;)
başarılar

Okulu bitirdikten sonra isteyerek girdiğin bölüme lanet edebilirsin.
Genç yaşta idealist olmak ilerde çok üzebilir seni.
Umarım hayırlısı olur :/

İyi geceler güzel hatunlar :KK200:
Üniversite tercih dönemine çok az kaldı biliyorsunuz. Bir kararsızlığım var ve artık karar vermek zorundayım.
Ya "Uluslararası ilişkiler" seçeceğim ya da "Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler" seçeceğim. Yani ekstradan siyaset bilimi dersleri almış olacağım aradaki fark bu oluyor sanırım. Araştırıp duruyorum ama hala bir karara varamadım. Bu iki bölümden hangisini seçersem çok isteyerek gitmiş olacağım. Benim gönlüm biraz daha siyaset bilimi ve uluslararası ilişkilerden yana. Ama emin değilim. Bu iki bölümde de kendimi geliştirebilirim, yurt dışına gidebilirim. İngilizcem zaten var, ikinci bir dil öğrenmeye başlayacağım. Muhtemelen İspanyolca olacak. Sizce hangi bölümü seçmeliyim, neden?

ben siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler okudum.. bölümden ziyade üniversiteni iyi seçmeye bak.. %100 ingilizce olsun ben ikinci dil ispanyolca alıştım ama fransızca yada rusca hatta çince falan alsan çok daha iyi olur.. ben öğrendim ve unuttum kullanamadığım için..

Bu bölümde okul çok çok onemli. Kesinlikle kaliteli bi okuldan mezun olmaya bak. Yatay geçiş yaparım diye düşünme. İşler düşündüğün gibi gitmeyebilir puanın tutmaz bilmem ne geçiş yapamayabilirsin. Ona göre yap tercihlerini. Hayırlı olsun şimdiden

Back
X