benim maasimin onunkinden fazla olması sorun olur mu?

eşimde bende memuruz.ben kit te o ise 657 ye tabi çalışıyor ve ben eşimin tam iki katı maaş alıyorum.şimdiye kadar hiç bir sorun olmadı sen ben olmadığı sürecede olmaz sorun.olaya şu açıdan bak totalde giren para önemli eve.ben baştan bunu aşıladım ben az maaş alsaydım bu yaşam standardımız olmazdı fln diye..merak etme sen lafını etmediğin sürece hiç sorun olmaz

Benimde maaşım eşimden fazla öyle 500 falanda değiş.
Hiç sorun olmadı hatta daha yüksek maaşla biyerden teklif gelince kendisi geçmem için ikna etmeye çalışıyo.

Kasanız ortak olduktan sonra ha sen çok ha o sorun olmaz.

Yapmam gibi geliyor. Ona yansitmam kesinlikle ama kendi içimde bu sıkıntıyı yaşamam inşallah

Aslında maddiyatci bi insan değilim kesinlikle sadece denklik ihtiyaci duyduğum için bu soruyu sordum.

yukarıdaki cümlelerinize bakarak söylüyorum (yani bende bu düşünceyi oluşturdu) bence bunu siz problem edeceksiniz. ''yapmam gibi geliyor'' yani yapma ihtimalim var, ''denklik ihtiyacı duyduğum için'' yani eşim bana denk olmalı ki ben bundan rahatsızlık duymayayım. bence yol yakınken tekrar düşünün. kendinizle dürüst bir şekilde yüzleşin. bana sorarsanız siz bu ''500'' tl lik farkı (!) sorun haline getireceksiniz.

benim nişanlımla aramda maddi olarak uçurum var. ve bu yaz evleniyoruz Allah nasip ederse. ve bu fark daha çook uzun yıllar olacak muhtemelen. ama bu farkı hiç bir zaman hissetmedim. çünkü 7 yıldır ben değil BİZ varız. BİZİM paramız, BİZİM ihtiyaçlarımız, BİZİM BİZİM BİZİM..... diye uzar gider... ve hep şunu söyler; bir erkek olarak bu durumdan rahatsızlık duyabilirdim ama bunca yıl 1 kere bile dile getirmedin, bırak dile getirmeyi hissettirmedin bile. bu yüzden bu sorun olmayacak der bana. ama sizin için böyle olmayacağı kanısındayım.

evet bir de kendin sorun yapacağın şey hakkında neden bize fikir soruyorsun ki? orasını da anlayamadım. sen istemiyorsun birinin de bunu onaylamasını bekliyorsun aslında. adama bunu yansıtma bari en ufak bi iman aranızda çok büyük gurur sorununa yol açar ve sana güvenini yitirir.

arkadaşlar cok tesekkür ederim değeli fikirlerinizi aktardığınız için. acıkcası ben internetten okuduğum bazı seyler sonucunda endişe duydum. örneğin esinden az kazanan erkek aldatmaya meyilli, boşanma oranları daha fazla gibi. ben sırf bu yuzden rahatsız olurum demiştim yoksa aradaki fark fazla değil ama o birgün bunu gurur meselesi yapar diye korktum.

evet kültür seviyemiz aynı hatta o benden bir adım önde bence ve ondan daha fazla kazanmama ragmen calışma saatim ondan daha az olacak. bu bizim için avantaj diye düşünüyorum. onu cok seviyorum kesinlikle ayrılığı dusunmem.

Ben de öğretmenim ve benim de sevgilim özelde çalışlıyor,gayrimenkul işinde.Onların işleri çok zamansız,bazen üst üste satış ya da kiralama yapıyor çok kazanıyor,bazen de bikaç ay duraksama oluyor ve hiç kazanamıyor.Biz de bu yıl evlenmeyi planlıyoruz.Babam başta sorun etti düzenli maaşı olmadığı için ama sevgilim hiçbir zaman sorun etmedi benim düzenli maaşımın olmasını.Hayat müşterek,senin paran benim param olmamalı bence..

Kişilere göre durum değişir ama 500 TL fazla bir fark değil.

Bir arkadaşım eşinin tam 2,5 katı maaş alıyor, şimdilik bir sorunları yok. Umarım ilerde de olmaz.

esin ailesine devamli para gonderirse (Fuzuli seyler icin) sen baya problem edebilirsin.
Ki calismayan bayanlar bile rahatsiz olur, cocuklarimin rizki diye.
Ama kazandiginiz sadece sizin olucaksa o zaman problem olmaz.
Esinin karakterine, ve ailesine bagli.

Back
X