• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim meselem

Fundamentals

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2019
536
777
103
36
Herkese merhaba.herkesin bir bir derdi vardır benim derdimde bu.yani kendimize ait bir evimizin olması.
Kafamı kurcalayan bir sorun var ki.onu size sormak istedim.belki yaşayan tecrübeli olan vardır bu konuda.bugun 22 yıllık bir ev bulduk.110 metre kare.ici komple yenilenmesi gerek.icinin yenilenmesi problem değil bizim için.çünkü zamanla yapılabilecek birşey ve bizim acelemiz yok.evin beni cezbeden yeri muhitinin çok iyi olması.o muhitten yeni bir ev almam 500 binden başlıyor.oda su şartlarda mümkün değil.
Sorum şu.22 yıllık evi alıp içine bir sürü masraf yapmak mantıklı mı.ilerde pişman olur muyum?

Herkese merhaba.herkesin bir bir derdi vardır benim derdimde bu.yani kendimize ait bir evimizin olması.
Kafamı kurcalayan bir sorun var ki.onu size sormak istedim.belki yaşayan tecrübeli olan vardır bu konuda.bugun 22 yıllık bir ev bulduk.110 metre kare.ici komple yenilenmesi gerek.icinin yenilenmesi problem değil bizim için.çünkü zamanla yapılabilecek birşey ve bizim acelemiz yok.evin beni cezbeden yeri muhitinin çok iyi olması.o muhitten yeni bir ev almam 500 binden başlıyor.oda su şartlarda mümkün değil.
Sorum şu.22 yıllık evi alıp içine bir sürü masraf yapmak mantıklı mı.ilerde pişman olur muyum?
22 yıllık ev ne kadar
İçine masraf ne kadar yapacaksınız
Kac liranız var
Önceliğimiz neler
Bina eski mi
Depreme dayanıklı mı
Komşular ne tür insanlar

Cevaplar olumsuz ise
Var olan paranızla ev alıp kiraya verin o arada biriktirmeye devam edin ileride tamamlayıp alın. İçindeyken inşaat da zor olur bu arada.

22 yıllık ev ne kadar
İçine masraf ne kadar yapacaksınız
Kac liranız var
Önceliğimiz neler
Bina eski mi
Depreme dayanıklı mı
Komşular ne tür insanlar

Cevaplar olumsuz ise
Var olan paranızla ev alıp kiraya verin o arada biriktirmeye devam edin ileride tamamlayıp alın. İçindeyken inşaat da zor olur bu arada.
Cevap için teşekkürler öncelikle.binanin içi eski bayağı.hani yaşlı insanlar otururya öyle.sadece banyo ve kapıları yeni.evi 260 bine koymuşlar ilana.150 bin kadar nakitimiz var.icinede 50 bin kadar harcayabiliriz diye düşünüyorum.komsulara gelince hiç bilemem nasıl insanlar var.ama muhit olarak güzel bir muhitte.sokaginda Carrefour ve diğer marketler var.200 metre ilerisinde devlet hastanesi var

Bina deprem yönetmeliğine uygunsa, rutubet gibi sorunları yoksa, kentsel dönüşüm ihtimali yoksa ve siz yakın vadede satma planı yapmıyorsanız bence masraf yapmaya değer. Benim evim 14 yıllık, bu evi satıp yeni bir ev almak için evin üzerine 500bin daha koymam gerkiyor, bu imkansız, 100bin harcayıp içini sıfır evlerden daha güzel yapıyorum. Çok da mutluyum. Gelecek yıllarda binaya dış cephe yenilemesi de yapılırsa bina yaşı bütğn önemini kaybeder dairenizin değeri daha da artar

o ikilemde ben de kalmıştım . uzun süre yaşadığım semtte 15 yıllık daire vardı içerisi masraf gerektiren birde başka bir semtte sıfır daire . biz sıfır almayı tercih ettik eskiye masraf yapmak istemedik.tercih meselesi bu geçen hafta aldık

Bina deprem yönetmeliğine uygunsa, rutubet gibi sorunları yoksa, kentsel dönüşüm ihtimali yoksa ve siz yakın vadede satma planı yapmıyorsanız bence masraf yapmaya değer. Benim evim 14 yıllık, bu evi satıp yeni bir ev almak için evin üzerine 500bin daha koymam gerkiyor, bu imkansız, 100bin harcayıp içini sıfır evlerden daha güzel yapıyorum. Çok da mutluyum. Gelecek yıllarda binaya dış cephe yenilemesi de yapılırsa bina yaşı bütğn önemini kaybeder dairenizin değeri daha da artar
Deprem yönetmeliğine uygun mu bilmiyorum bunu ogrenicem sorup.evin içinde oturmak istiyorum uzun seneler.ve dediğiniz gibi yeni ev almak çok zor ve yeni evler çok küçük içine sigilacak gibi değil.bu evin dış cephesi yenilenmis öyle yazıyor ilanda

Dış cephe yapılırsa bina yaşı önemini kaybeder demissinizya bunun nedenini sormak istiyorum

Birazda bunu öğrenmek istiyorum aslında içini yeniledikten sonra ne gibi masraflar çıkabilir
Ev işlerinden hiç anlamam ama içini yepyeni yaptırsaniz dahi bunun yalıtım sorunu var, tesisat, gider problemleri var. Rutubet olayları olabilir yani bilmiyorum aklıma gelen bunlar.

Dış cephe yapılırsa bina yaşı önemini kaybeder demissinizya bunun nedenini sormak istiyorum
Hem içi hem de dış cephesi yenilenmiş daireler deprem yönetmeliğine de uygunsa insanların gözünü boyadığından bina yaşını çok önemsemezler. Oturduğum binada müthait var. Su an binanın dışını yenilemeyi planlıyoruz, bu yenileme daire değerini en az 50 bin lira etkiliyormuş, biz içini de yenilediyimiz için daire en az 150bin lira yüksek fiyata gidecek. Civarda daireler 450binse benim dairem 600bin olacak yani

Birazda bunu öğrenmek istiyorum aslında içini yeniledikten sonra ne gibi masraflar çıkabilir
İçini yenilerken tesisatı da yenileyecekler, su boruları, elektirk kabloları gibi, arkadaşın kastettiği bu, siz bunları yenilemeden görsel yenileme yaparsanız ucuza gelir ama dayanıklı olmaz. Bunları yenilemenin pahalıya geleceğini söylüyor ama bence öyle olmuyor. Ben bütün tesisatı değiştirip fayansları kırdım 100bin tuttu. Hepsini birden yapmak zorunda değilsiniz. Evde eşya varken tadilat da zor bunları inkar edemem ama ev konumu satın alınamaz bir şey bunu da göz ardı etmemek lazım.
Burada bütün yönlerini başka başka arkadaşlar dile getirecek siz de içinize sinen tercihi yaparsınız. Hakkınızda hayırlısı olsun

İçini yenilerken tesisatı da yenileyecekler, su boruları, elektirk kabloları gibi, arkadaşın kastettiği bu, siz bunları yenilemeden görsel yenileme yaparsanız ucuza gelir ama dayanıklı olmaz. Bunları yenilemenin pahalıya geleceğini söylüyor ama bence öyle olmuyor. Ben bütün tesisatı değiştirip fayansları kırdım 100bin tuttu. Hepsini birden yapmak zorunda değilsiniz. Evde eşya varken tadilat da zor bunları inkar edemem ama ev konumu satın alınamaz bir şey bunu da göz ardı etmemek lazım.
Burada bütün yönlerini başka başka arkadaşlar dile getirecek siz de içinize sinen tercihi yaparsınız. Hakkınızda hayırlısı olsun
Çok sagolun

Back
X