• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim meselem

Hem de Kocaeli'nde ev alacaksınız.
22 yaşında ise yeni deprem yöntmeliği çıkmadan inşa edilmiştir.
Hatta deprem öncesi inşa edildiyse zaten deprem nedeniyle yıpranmış bir binadır.

Bence çok iyi araştırın.

22 yıllık bina deprem yönetmeliğine uygun yapilmis olamaz.O yıllardaki yönetmelikte dayanım oranları çok düşük tutulmuştu.99 dan sonra bir kez, daha sonra da üç beş sene önce ,yeniden yönetmelik değişti.Diyelim ki gerçekten iyi harç kullanıldı demirleri de yine şimdiki yönetmelik standartlarına uygun bunda bile o demirlerin bir yıpranma olayı var.Bir zaman sonra o demirler yükü yada deprem anında salınımı kaldıramaz hala geliyor.

Herkese merhaba.herkesin bir bir derdi vardır benim derdimde bu.yani kendimize ait bir evimizin olması.
Kafamı kurcalayan bir sorun var ki.onu size sormak istedim.belki yaşayan tecrübeli olan vardır bu konuda.bugun 22 yıllık bir ev bulduk.110 metre kare.ici komple yenilenmesi gerek.icinin yenilenmesi problem değil bizim için.çünkü zamanla yapılabilecek birşey ve bizim acelemiz yok.evin beni cezbeden yeri muhitinin çok iyi olması.o muhitten yeni bir ev almam 500 binden başlıyor.oda su şartlarda mümkün değil.
Sorum şu.22 yıllık evi alıp içine bir sürü masraf yapmak mantıklı mı.ilerde pişman olur muyum?
Deprem görmüş bir evse kirada oturmak çok daha mantıklı. 2000 yılından ıtıbaren bınalar deprem yonetmelıgıne uygun yapılır oldu.Ondan önce boyle bır olay yok.Ben kiraya çıkarken de ilk koşulum evın deprem gormemesıydı.Emlakcı bır bına gezdırdı yeni bitmiş çoğu dairesi boş.Çok beğendim ama bütçem el vermedi kirası çok fazlaydı.İyi ki tutmamışım sonradan öğrendim şehirin yabancısıydım meğer 99 depremınde inşaatmış o binalar hasar alıp durdurulmuş tam on yıl boyunca devamına izin verilmemiş sonra onay çıkmış tamamlanmış ,süsleyip püsleyip bilmeyene kakalıyorlarmış biri de ben olacaktım az daha.

Back
X