• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim neyim var? Nasıl düzeleceğim?

• Konu Sahibi Konu Sahibi _Diva
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhabalar!
Ben Venüs, 21 yaşındayım, üniversite öğrencisiyim. Hem okuyup hem çalışıyorum. Psikolojik durumum hakkında endişelerim var. Bunları sizlerle paylaşmak ve mümkünse bir çözüm bulmak istiyorum.
:26:
Sorunlarımı madde madde yazayım;

• Öfke kontrolü problemim var. O kadar çabuk sinirleniyorum ve bağırıp çağırmaya başlıyorumki bazen ben bile şaşırıyorum.:53:
  • Mükemmellik takıntım var. Her konuda iyi olmak istiyorum.:115: Ama elbette olamıyorum, bu yüzden de modum düşüyor.:105:
  • Bir sürü hedefim, hayalim var fakat azim ve kararlılığım yok. Zaman su gibi geçiyor ve ben bir kısır döngünün içinde boğuluyorum.:95::95::95:
  • Başarısız, amaçsız, enerjisiz hissediyorum.:84:
  • Ailem ve arkadaşlarımla iletişimimi düzeltmek istiyorum, şuan gerçekten saçma sapan bir boyuttayız.:83:
  • Nereden, nasıl başlayacağımı bilmiyorum.:100: Gerçekçi olmayan planlar yapıp, yüz üstü düşüp duruyorum. Boşluktayım.

Benim neyim var, nasıl düzeleceğim bilmiyorum!
:122:

İki antidepresanlık neyin varmış ki senin? Gerçi direk psikiyatr ile görüştüysen o direk ilaç veriyor zaten. Önümüzdeki hafta için bir randevu alacağım. Resmen heyecanlandım. :)

Intiharin esiginden dondum kac kere ilaci inatla istedim :ssz:

Bence biraz bekle sonra yine dene. Telefondan erkene alabilir misin bilmiyorum burdan en azından ne zaman kaçta hangi doktora alırsın ona karar verirsin diye dedim.

İnşallah yardımcı olabilmişimdir çok iyi anlıyorum seni.

Çok yardımcı oldun, teşekkür ederim. Artık tükenmişlik mi hiçlik mi nedir bu bilmiyorum ama içimi kemiriyor. Yıllardır böyle geçti ömrüm bu yaşıma kadar. Fakat artık değişmek istiyorum..

Çok yardımcı oldun, teşekkür ederim. Artık tükenmişlik mi hiçlik mi nedir bu bilmiyorum ama içimi kemiriyor. Yıllardır böyle geçti ömrüm bu yaşıma kadar. Fakat artık değişmek istiyorum..

Bunun farkına zor varıyor insan, tükenmeye başlıyorsun yavaşça bu ben değilim diyorsun...

İnşallah istediğin gibi olur kısa bi zamanda.

Oha :50: Ay insan kendi kendine neler yapıyor.. Hislerimiz, düşünce şeklimiz ve psikolojik durumumuz aslında kendi eserimiz. İnsan nasıl bu hale geliyor anlamıyorum.
:50:

Anlayabilsek zaten bu durumlari yasayamayiz ki bazi durumlar kendi kendine halledilebilecek yada cevreyle derlesip ic dokup gecebilecek durumlar degil malesef konusuluyor 1 saat sonra unutuluyor ve yine ayni sendrom bazende kafayi yasama ihtiyaci duyuluyor onun icin en iyisi dr

Anlayabilsek zaten bu durumlari yasayamayiz ki bazi durumlar kendi kendine halledilebilecek yada cevreyle derlesip ic dokup gecebilecek durumlar degil malesef konusuluyor 1 saat sonra unutuluyor ve yine ayni sendrom bazende kafayi yasama ihtiyaci duyuluyor onun icin en iyisi dr
Aynen öyle! Dertleşemiyorum zaten ben bu konularda utanıyorum. İnsanların beni zayıf görmesini de istemiyorum. Öyle yıllardır iç dünyamda manyak gibi yaşıyorum..

Ya ben aslında gidince daha kötü olmaktan korkuyorum. Yani hastalık hastası tribine sokabiliyor bazı doktorlar.

Bu senin elinde, ben haziran ayından beri devam ediyorum bakırköye. Çok iyisiyle de karşılaştım kötüsüyle de. Kötü olana denk geldiğinde senin inancını kaybettirmesine izin verme. Psikiyatr en fazla 10 dk dinliyo zaten seni. İlaç yazmaya odaklı o daha çok seni yönlendirmiyo hayatını nasıl düzene sokabileceğinle ilgili. Psikolog çok yardımcı olabilir ve umarım doğru doktora düşersin.

Aynen öyle! Dertleşemiyorum zaten ben bu konularda utanıyorum. İnsanların beni zayıf görmesini de istemiyorum. Öyle yıllardır iç dünyamda manyak gibi yaşıyorum..

Tam benim 22 senedir yaptığım şey :) Hiç ama hiç doğru değil malesef:50::50::50:

Bu senin elinde, ben haziran ayından beri devam ediyorum bakırköye. Çok iyisiyle de karşılaştım kötüsüyle de. Kötü olana denk geldiğinde senin inancını kaybettirmesine izin verme. Psikiyatr en fazla 10 dk dinliyo zaten seni. İlaç yazmaya odaklı o daha çok seni yönlendirmiyo hayatını nasıl düzene sokabileceğinle ilgili. Psikolog çok yardımcı olabilir ve umarım doğru doktora düşersin.

Tam benim 22 senedir yaptığım şey :) Hiç ama hiç doğru değil malesef:50::50::50:

Psikologa geçiş yapabildin mi canım sen? Hangi doktoru önerirsin? Belki randevu için onu seçebilirim ben de.. Çünkü benim de geniş bir psikoloji bilgim vardır. Yani yeterli bulmazsam hem çok hayal kırıklığına uğrarım hem de sinir olurum. Öyle ilaç dayayıp yollamasın ben ilaç istemiyorum, konuşmak istiyorum.

Psikologa geçiş yapabildin mi canım sen? Hangi doktoru önerirsin? Belki randevu için onu seçebilirim ben de.. Çünkü benim de geniş bir psikoloji bilgim vardır. Yani yeterli bulmazsam hem çok hayal kırıklığına uğrarım hem de sinir olurum. Öyle ilaç dayayıp yollamasın ben ilaç istemiyorum, konuşmak istiyorum.

Özelden yazdım canım.

Canım o yaşlarda insan bir bocalama dönemş yaşıyor. Heleki canını sıkan bazı olaylar üstüste geldiyse insan çözüm aramak yerine kendini salıyor. Ben de 25 yaşımdayım. O dönemleri zar zor atlattım. Ama psikolok işini sakın boşlama. Kendini yiyip bitirirsin. Bence seni tanımayan ön yargısız olacak birinden görüş ve öneri al derim. Hiç zaman aybetmene güzel günlerini heba etmene gerek yok. Psikiyatriye gidersen ilacı dayar. Bikere gittim ben de. Tamam 30dk fln dinledi ama hiç yorum yapmadı ve iaç yazı verdi. Almadım bile

Canım o yaşlarda insan bir bocalama dönemş yaşıyor. Heleki canını sıkan bazı olaylar üstüste geldiyse insan çözüm aramak yerine kendini salıyor. Ben de 25 yaşımdayım. O dönemleri zar zor atlattım. Ama psikolok işini sakın boşlama. Kendini yiyip bitirirsin. Bence seni tanımayan ön yargısız olacak birinden görüş ve öneri al derim. Hiç zaman aybetmene güzel günlerini heba etmene gerek yok. Psikiyatriye gidersen ilacı dayar. Bikere gittim ben de. Tamam 30dk fln dinledi ama hiç yorum yapmadı ve iaç yazı verdi. Almadım bile
Uf ozaman psikiyatri psikologa nasıl yönlendirecek ki değil mi? Ne saçma iş.. Ben kendimi bildim bileli böyleyim canım. 12 - 13 yaşlarımda başladı. Hele bir ara o kadar takıntılı manyaktım ki anlatamam. Silgimin jelatini söküldü diye içim içimi yerdi bütün gün... Düşün öyle gariptim, bir sürü psikolojik tanıya uyuyordum. Yenebildiklerimi yendim bu yaşa kadar ama gerisi gelmiyor. Kendimi çok güçlü sanıyorum ama aslında bahane..

Canım ben evrenden torpilim var ve iyi hissetmet diye kitaplar var. Onları okumuştum. Çok şey buldum kendimden. İstersen sen de dene. Ama bir destek alman şart. Heleki dönemsel değilse durum mutlaka sana yol gösterecek birine ihtiyacın var. Hiçte ilaç kullanmana gerek yok. İnsan herşeyi aklına yatarsa kendi çözebiliyo. Aklına yatacak yolu bulman önemli sadece onun içinde bi uzmana başvurursun.

Canım ben evrenden torpilim var ve iyi hissetmet diye kitaplar var. Onları okumuştum. Çok şey buldum kendimden. İstersen sen de dene. Ama bir destek alman şart. Heleki dönemsel değilse durum mutlaka sana yol gösterecek birine ihtiyacın var. Hiçte ilaç kullanmana gerek yok. İnsan herşeyi aklına yatarsa kendi çözebiliyo. Aklına yatacak yolu bulman önemli sadece onun içinde bi uzmana başvurursun.
Kesinlikle haklısın, ben düşünce yapımı değiştirerek uzun vadede bu psikolojiden kurtulacağıma inanıyorum. İlaç istemiyorum. Evrenden Torpilim Var kitabını biliyorum, o tarz kitapları okumayı çok da severim. Liseden beri okumuyordum o türden, müsait olunca idefixten sipariş etmeyi düşündüğüm kitaplar arasında..

Devlet hastanesinde psikiyatristler 5 dakika seni dinlerler ve hafif bir antidepresan verip 6 ay sonra gel diyip yollarlar. Mecburen böyle yapıyorlar çünkü hasta çok, doktor az. Psikoloğa yönlendirme olasılığı da çok düşük ki yine devlet hastanelerinde psikolog kıtlığı var. Özele durumun olmadığı için psikiyatristle bir konuş bakalım; antidepresan tedavisinden çok psikolog desteğine ihtiyaç duyduğunu söyle.

Back
X