Benim sorunum ne ?

Bu kadar evham fazla, disarida yabancilara karsi olur anlarim da atesi yokken hasta oldugunu dusunmek nedir? 4 yasinda hala ayni oda da yatmak nedir? Atesi var diye uyutmamak nedir? Gelecekte psikolojik travmaları olan bir erkek çocuğu sunmayın hayata lütfen. Gidin kendi psikolojinizi duzeltin ve düzgün bir psikolojiyle de evladinizi yetiştirin. Sizin boyle evhamlı takıntılı olduğunuz bir ortamda çocuğunuz nasil bir ruh halinde olur düşünmek dahi istemiyorum.

Bu gerçekleri duymaya ihtiyacim vardi gerçekden saol un

Haberlerde gördüğümüz iğrenç olaylardan sonra böyle düşündüğünüz için suçlayamam sizi maalesef ki dışarısı kötülük dolu. Yine de evhamın fazlası size zarar olur.

Çocuğunuzun psikolojisini bozarsınız böyle devam ederseniz.
Çocuklar alır bu enerjiyi, aşırı evham, aşırı korumacılık çocuğun kolunu kanadını kırar.
Ya bu korkuyu geçirirsiniz çocuğunuza kuş gibi ürkek, bir şey yapmaktan çekinen silik, her şeyi yerine sizin yapmanızı bekleyen göbek bağı kesilmemiş biri olur çıkar, ya da ilerleyen yaşlarda size tepki olarak maceraya aç, dünyaya doyurulmamış bir çocuk olur, aşırılıklarda ısrar eder ve önünü alamazsınız. Yapmayın.
Destek alın.

Bu gerçekleri duymaya ihtiyacim vardi gerçekden saol un
Sizin aynı takıntılarınıza sahip olduğunu ve gelecek eşine kardeşine hatta size bile takıntılı biri haline geldiğini düşünün. Pek normal değil. Hiç degil. Hepimiz evlatlarımız için korkuyoruz ama onların hastalıklı ruh halinin sebepleri de yine biz oluyoruz. Eşimizle ilişkimizden, konuşmamızdan, oturup kalkmamızdan dahi etkileniyorlar. Cocugunuzun kendine ait bir odasi olsun, kendi basina uyusun uyansın bazen bir kac saat akli sizde kalmadan babanne ananeyle vakit geçirsin. Bunun daha anaokulu, ilkokulu var da var. Çocuğunuza da bu takıntıları hissettirdiyseniz onda da endişe, özgüven eksikliği gibi bir çok şeye sebebiyet verirsiniz. Sorununuzun az çok farkındasınız ve bunu aşabilirsiniz.

Bir kere oğlumu piskolok gordu devlet tarafindan arayip cagirdilar ras gele bize denek gelmisdi ordaki hoca bana cocugunuz kendni cok net ifade ediyor ama siz cok korumacasiniz demisdi onemsemedim gittikce artti demek ki

4 yaş birlikte yatmak nedir ? Eşinizle cinsel paylaşımınızda ne yapıyorsunuz ?

çocuğunuz ilerde sizden her şeyi saklayabilir
bu şekilde sağlıklı anne oğul ilişkisi kuramazsınız
ya sizden tamamen uzaklaşır
ya da potansiyel bir anasının kuzusu olur
ikisi de çok kötü

işe kendi eşinizle yatmakla başlayabilirsiniz. 4 yaşındaki çocukla kesinlikle aynı yerde yatmamalısınız

Çocuk ateşliyken de ateşini ölçebilir ve kontrol edebilirsiniz. Uyku çocuğun ımmun sistemini de kuvvetlendiren, büyüme hormonunun yanı sıra metabolizmayı dinlenmeye alarak daha çabuk iyileşmesini sağlayan bir eylem. Siz rahatça uyumasını sağlamak yerine tam tersine hasta çocuğu uyanık tutarak iyice direncini düşürüyorsunuz

Anne yavrusu için özenli ve kararında evhamlı olur elbette ama sizinki bu durumu çok aşmış obsesyona dönüşmüş artık

Şimdiden öğretmeni erkek olursa gibi tuhaf kaygı bozuklukları, devamlı takibinde olup kontrollü bir özgür alan sağlamamak, odasını bile ayıramamak hiç doğru değil

Kendisine hissettirmediğinizi sanıyorsunuz oysa ki mutlaka çocuğa yansır bu tutumunuz. Sürekli endişeli bir anneyi hisseder çocuk bir şekilde. Hiç bir şey olmasa size aşırı bağımlı, başkalarına karşı güven ve kaygı problemleri oluşur.

İşin kötüsü çocukta hemen fark etmezsiniz bu etkileri. Zamanla ortaya çıkar ve kişiliğine dahi yansıyacak özellikler haline gelir

Bir an önce iyi bir uzmandan yardım alın

Elbette normal değil bunlar.
Yardım almanız lazım.. Kaygılarınızı cocuga yansıtmamaya gayret edin. Yoksa cocugu pısırık ve özguvensiz yapacaksınız.

Birine birakma konusunda ayni durumdayim, o kadar zor geliyor ki, atesi cikarsanin disinda duser bisey yutar fark etmezler dikkat etmezler gibi geliyor. Ama hastayken uyutmamak ve ogretmeni erkek olsun kismi beni bile sasirtti. Cok benzer durumda oldugum icin destek almalimisin almamali misin bilemedim de, bu durum kesinlikle cok yorucu... Kac yasinda cocugunuz?

4 yaşin da bazen abarttimi düşunuyorum bazi konularda , haberleri filen izleyincede kendime hak veriyorumm çocuk buyutmek gercekden zor.

4 yaşin da bazen abarttimi düşunuyorum bazi konularda , haberleri filen izleyincede kendime hak veriyorumm çocuk buyutmek gercekden zor.

Benim oglum da 4 yasinda, bu yil krese basladi, butun gun evde o yok ama aklim hep onda bir turlu keyifli bir kahve iceyim cocuk ayagima dolanmadan iki isime bakayim diyemedim, sonra zaten cok hastalandi doktor onerisiyle kresten aldim.halbuki tam da alismaya baslamistim yalniz birseyler yapmasina.

Peki size bir soru soracagim, cocugunuz da size ayni derecede duskun mu? Kimseye gitmez kimsede kalmaz mi yoksa tam tersi cocuk baskalariyla olmak istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…