Benim yaşadıklarımı yaşayan var mı ?

Sipser

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2014
2.435
1.590
333
Merhaba arkadaşlarım .. Yaklaşık 10 yıl önce genç bir arkadaşımı beyin kanaması sebebiyle kaybettim aniden. O olay esnasındaki dönemler benim için de sıkıntılıydı.. taa o yıllardan beri karnım ağrısa kalp krizi , başım ağrısa beyin kanaması geçirdiğimi düşünüp günlerimi kendime zehir ediyorum .. sanki damarlarım tıkalı ya da beynimde bir tümör var ama bilmiyorum vs gibi geliyor doktora gitmek ise benim için o kadar zor .. ya gerçekten varsa hissi? Sonra saçmalama diyorum 10 yıl süren beyin kanaması ya da çok ciddi bir hastalık olur mu ? Olsa şimdiye kadar ortaya çıkmaz mıydı bir şekilde .. panik atak , anksiyete ya da gerçekten fiziksel bir hastalık adı nedir bilmiyorum ama kendimi çok yorgun hissediyorum şu anda da ona benzer bir şey yaşadığım için sizlere yazıp paylaşmak istedim.. çok teşekkürler zahmet edip okuduğunuz için..

Obsesif kompulsif bir bozukluk gibi. Hipokondriyak yani hastalık hastalığı belirtileri var ama onlar genelde hastane müdavimi olurlar. Aynı zamanda travmaya bağlı anksiyete de olabilirsiniz. Tabiki her iki tanı içinde psikayatr gerekir çünkü iki grupta beyin kimyasında bozulmalara sebep olduğu için düşük dozda da olsa ilaç kullanır. OKB ve anksiyete tanısıyla tedavi oldum 10 yıl önce. Kesinlikle terapi almanız şart çünkü iyiye değil kötüye giden hastalıklar bunlar.

yaklaşık 10 yıl önce tanıdığım biri çok sağlıklı olmasına rağmen bi sabah uyanamadı. gizli kalp hastasıymış gece kriz geçirmiş.
bende bu durumdan çok etkilenmiştim. hala annem babama seslense ve babam hemen uyanıp yanımıza gelmese kalp atışım hızlanır.

Öncelikli olarak bir psikiyatra gözükmelisiniz.

Benim yıllar evvel beyin kanaması geçireceğim korkum vardı ve panik atak nedir bilmiyordum. Canıma tak ettiği bir noktada kendimi bıraktım öleyim artık diye. Yattım bekledim yatakta baş ağrım şiddetlenince. Tam teslimiyet yaşadım resmen. Ölmedim ve bir daha da bunu yaşamadım.

Bunu vesvese olarak yorumladım. Vesveseye ehemmiyet verildikçe şişer. Ehemmiyet verilmezse söner söner ve yok olur. Uzun zamandır atlatamadığınız bu durumun çaresi kendi içinizde. Lütfen kendinizi sakinleştirmeyi öğrenin. Örneğin içiniz o denli daralıp sıkıldığında salavat getirebilirsiniz, inşirah okuyabilirsiniz. Ya da bu durumu bu şekilde aşamam diyorsanız psikolojik destek alın fakat şahsi görüşüm, hiç kimsenin ilmi Allah'ın ilmine yetişemez. :) O'nu anın ve vesveseye önem vermeyin. İyi olursunuz inşaAllah.

Bunu vesvese olarak yorumladım. Vesveseye ehemmiyet verildikçe şişer. Ehemmiyet verilmezse söner söner ve yok olur. Uzun zamandır atlatamadığınız bu durumun çaresi kendi içinizde. Lütfen kendinizi sakinleştirmeyi öğrenin. Örneğin içiniz o denli daralıp sıkıldığında salavat getirebilirsiniz, inşirah okuyabilirsiniz. Ya da bu durumu bu şekilde aşamam diyorsanız psikolojik destek alın fakat şahsi görüşüm, hiç kimsenin ilmi Allah'ın ilmine yetişemez. :) O'nu anın ve vesveseye önem vermeyin. İyi olursunuz inşaAllah.
Salavat getirmek beyinde oluşan gri madde azalmasını tersine çevirip bir de üstüne kimyasal reaksiyonları mı tetikliyormuş. Vay anasını. Bu millet salak herhalde gidip 6 yıl tıp okuyup üstüne birde 4 yıl psikayatri okuyorlar uzman olmak için, her gelene salavat getir deseler ya.

Hanımefendinin belli ki psikolojik problemi var ve uzmanla görüşmesi lazım. Sizi bilmiyorum ama neyse ki biz 2000li yıllarda yaşıyoruz da psikolojik problemlerin beyin problemlerinden kaynaklandığını ve ilaçlarla kısa sürede düzelebildiğini biliyoruz.

Salavat getirmek beyinde oluşan gri madde azalmasını tersine çevirip bir de üstüne kimyasal reaksiyonları mı tetikliyormuş. Vay anasını. Bu millet salak herhalde gidip 6 yıl tıp okuyup üstüne birde 4 yıl psikayatri okuyorlar uzman olmam için, her gelene salavat getir deseler ya.

Hanımefendinin belli ki psikolojik problemi var ve uzmanla görüşmesi lazım. Sizi bilmiyorum ama neyse ki biz 2000li yıllarda yaşıyoruz da psikolojik problemlerin beyin problemlerinden kaynaklandığını ve ilaçlarla kısa sürede düzelebildiğini biliyoruz.
Siz öyle yapın madem :) Benimki konu sahibine sadece bir öneriydi. Hangi öneriyi dikkate alacağı konu sahibine kalmış. Size bir hitap yok, araya girmeyin mümkünse.

Sahsen arkadasini genc ve ani bir sekilde kaybetmen sende travma olusturmus diye düsünüyorum. Genclikte ölüm pek aklimizda olmaz ama birden yakinimizda birini kaybedersek kendi ölümümüzle yülesmemiz gerek. Bence psikojik destek alin. Nasil bu düsüncelere basladiysaniz birakabilirsiniz, ama yardima ihtiyaciniz var simdilik. Cok gecmis olsun. Arkadasiniza da Allahtan rahmet diliyorum..basiniz sagolsun

4 sene önce vücudumda döküntüler başladı önce belimde çıktı sonra bütün bedenime yüzüm boynum hariç heryerime yayıldılar gitmediğim doktor kalmadı dermatologa gittim o iç hastalıklarına yönlendirdi iç hastalıkları başka yere testler tahliller VS. Ama ağrı yok kaşıntı yok. Nette bakıyorum deri kanseri belirtileri diyor neyse sonradan araştırma hastanesine yönlendirildim biyopsi yapıldı VS. Sonuç Pityriasis rosea hastalığıymış. Strese bağlı olarak artıyormuş.ama stres yapmamak mümkünmü? Ya doktor yanılıyorsa diye kafayı yiyorum geçmek bilmiyor yaklaşık 1.5 ay sonra kendi kendine geçti. Ama ondan sonra sürekli ölümü düşünüyordum. Mesela başım ağrısa acaba beynimde birşey mi var diye içim içimi yiyor. Parkta Birgün bir çocuğa çarptım kızımı sallarken çocuk atladı salıncak değdi sonra annesi eve götürdü diyorum acaba çocuğa bişeymi oldu sürekli böyle düşünüyordum. Herşeyi ölüme bağlıyordum baktım olacak gibi değil sorunlarım ciddi nette araştırdım travmaya bağlı anksiyete gibiydi ama doktora gitmeye korkuyorum hala. Sonradan okudum, kitaplar vs aslında düşündüğümüz şeyi kendimize çektiğimizi kuantum fiziği falan araştırdım. Düşüncelerimi terbiye ettim şimdi kendimi boşa yiyip bitirmişim diyorum 😊

Merhaba arkadaşlarım .. Yaklaşık 10 yıl önce genç bir arkadaşımı beyin kanaması sebebiyle kaybettim aniden. O olay esnasındaki dönemler benim için de sıkıntılıydı.. taa o yıllardan beri karnım ağrısa kalp krizi , başım ağrısa beyin kanaması geçirdiğimi düşünüp günlerimi kendime zehir ediyorum .. sanki damarlarım tıkalı ya da beynimde bir tümör var ama bilmiyorum vs gibi geliyor doktora gitmek ise benim için o kadar zor .. ya gerçekten varsa hissi? Sonra saçmalama diyorum 10 yıl süren beyin kanaması ya da çok ciddi bir hastalık olur mu ? Olsa şimdiye kadar ortaya çıkmaz mıydı bir şekilde .. panik atak , anksiyete ya da gerçekten fiziksel bir hastalık adı nedir bilmiyorum ama kendimi çok yorgun hissediyorum şu anda da ona benzer bir şey yaşadığım için sizlere yazıp paylaşmak istedim.. çok teşekkürler zahmet edip okuduğunuz için..
psikolojik destek al canım

Psikolojik kuzum ,
2 defa mide kanaması geçirdim, her midem rahatsizlandiginda artık acaba mi diyorum normal insanlik hali

Çok sağolun hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim tavsiyeleriniz için 🙏 iyiki bu platform var ..

Nedir bu biliyorsanız söyleyin lütfen.... ben korunmama rağmen hamile kaldım sonra kürtaj oldum. Ama imkansız gibi biseydi basıma geldi bende çok büyük bir travma oluşturdu. Benim de sizin gibi korkularım oluyor sürekli su an bile kürtajdan 35. Gündeyim hala regli olmadım ilişkiye girmediğim halde , su annn bile acaba alamadılar mı acaba hamile miyim acaba bi yerden sperm mi bulaştı diye kafayı yemek üzereyim. Bu da yetmezmis gibi kürtajdan bi hafta sonra kontrole gitmiştim doktoru da telaslandırdım acaba alamadık mı bakalım dedi baktık ultrasonda bisey yok. Ama yokkk ben hala kendi kendimi yiyip bitiriyorum alamadılar mı diye. Başta travmatik bisey basıma geldiği için kuruyorum ve anksiyete yaşıyorum sürekli çok kötü durumdayım

Bende carpintim oldu diye kalp krizi geciricem diye korktum tiroid sorunu çıktı. Basım çok şiddetli ağrıyor diye beyin kanaması olcak sandım kan degerlerim yüzünden öyle olmuş basur vardı bı ara çok kan geldi çok ağrım oldu diye kolonkanser sandım analfisur çıktı zorr ya gerçekten hala aynıyım biseyim olsa hemen korkuyorum korona geçirdim hala gogsumde baskı devam ediyor bişey olcak diye korkuyorum ama hep geçici şeyler oluyor çok şükür

Back
X