- 24 Temmuz 2011
- 2.768
- 3.626
- 448
- Konu Sahibi superherogirl
Bazen insanın beyni duruyor cidden.O kadar haklısın ki yazdıklarınla...Karşımda annem konuşuyormuş gibi hissettim bir an.İnsan gerçeklere gözünü kapatıyor bazen,at gözlüklerini takıyor,böyle zamanlarda değişik fikirleri sunacak insanlara ihtiyaç oluyor.Teşekkür ederim,neden ben fedakarlık edeyim ki?Neden bunca yıl ailemin maddi-manevi yardımlarını,uykusuz kalıp ders çalıştığım günleri elimin tersiyle iteyim ki?Bu konuda da o fedakarlık etsin.Hadi bakalım...
Canım erkekler çocuk konusunu öne sürerek bizi etkilemeye çalışıyor. Birçok erkek karısını hegemonyası altına almak istediği için böyle düşünüyor. Bende yaşadım aynı sorunu ve ilk başta çok kızdım. Zamanla anladım ki biraz duygusal yaklaştığından(çocuk konusuna) biraz da beni kıskandığından söylüyormuş çalışma diye. Kibar ve net bir şekilde söylediğimde emin ol çok daha olgun yaklaştı ve hak verdi bana.
Sevgiline aynen şöyle söyleyebilirsin. "Bir daha çalışma konusuyla ilgili olumsuz şeyler söylemeni istemiyorum. Çünkü ben çalışırsam daha mutlu olurum. Çocuklarımızı da, seni de daha mutlu ederim. Bu devirde tek maaşla geçinmek oldukça zor. Ve ben çocuklarımızın bizden daha iyi şartlarda büyümesini ve daha fazla fırsata sahip olmasını istiyorum. Bu nedenle çalışmak istiyorum. Ayrıca önemli olan sabahtan akşama kadar çocukla aynı evde olmak değil, beraber geçirdiğimiz zamanların kaliteli olması. Hem ben sadece sana karşı sorumlu değilim. Benim bir ailem var. Onların yıllardır benim için sarfettikleri çaba var. Hayalleri var. Ve en önemlisi benim kendi hayallerim var. Bunların hiçbirini çöpe atamam. Hiçbirinden vazgeçemem. Ama emin ol ki, seninle kurduğum aileden ve çocuklarımdan da vazgeçemem. Var gücümle elimden gelenin en iyisini yaparım ve bunu sende zamanı geldiğinde göreceksin. Artık bu konuyu açmanın ve tartışmanın bir alemi yok. Boşuna geriliyoruz. Sen aklı başında bir adamsın ve ben sana güveniyorum. Beni anladığına eminim. "
İlk etapta elbette kabullenemeyebilir. Ama bu konu her açıldığında duymazdan gelir ve kararlı olursan üsteleyemez. Sen kendinden emin ol yeter.
Son düzenleme: