Benim yerimde "SİZ" olsaydınız?..

Bazen insanın beyni duruyor cidden.O kadar haklısın ki yazdıklarınla...Karşımda annem konuşuyormuş gibi hissettim bir an.İnsan gerçeklere gözünü kapatıyor bazen,at gözlüklerini takıyor,böyle zamanlarda değişik fikirleri sunacak insanlara ihtiyaç oluyor.Teşekkür ederim,neden ben fedakarlık edeyim ki?Neden bunca yıl ailemin maddi-manevi yardımlarını,uykusuz kalıp ders çalıştığım günleri elimin tersiyle iteyim ki?Bu konuda da o fedakarlık etsin.Hadi bakalım...

Canım erkekler çocuk konusunu öne sürerek bizi etkilemeye çalışıyor. Birçok erkek karısını hegemonyası altına almak istediği için böyle düşünüyor. Bende yaşadım aynı sorunu ve ilk başta çok kızdım. Zamanla anladım ki biraz duygusal yaklaştığından(çocuk konusuna) biraz da beni kıskandığından söylüyormuş çalışma diye. Kibar ve net bir şekilde söylediğimde emin ol çok daha olgun yaklaştı ve hak verdi bana.

Sevgiline aynen şöyle söyleyebilirsin. "Bir daha çalışma konusuyla ilgili olumsuz şeyler söylemeni istemiyorum. Çünkü ben çalışırsam daha mutlu olurum. Çocuklarımızı da, seni de daha mutlu ederim. Bu devirde tek maaşla geçinmek oldukça zor. Ve ben çocuklarımızın bizden daha iyi şartlarda büyümesini ve daha fazla fırsata sahip olmasını istiyorum. Bu nedenle çalışmak istiyorum. Ayrıca önemli olan sabahtan akşama kadar çocukla aynı evde olmak değil, beraber geçirdiğimiz zamanların kaliteli olması. Hem ben sadece sana karşı sorumlu değilim. Benim bir ailem var. Onların yıllardır benim için sarfettikleri çaba var. Hayalleri var. Ve en önemlisi benim kendi hayallerim var. Bunların hiçbirini çöpe atamam. Hiçbirinden vazgeçemem. Ama emin ol ki, seninle kurduğum aileden ve çocuklarımdan da vazgeçemem. Var gücümle elimden gelenin en iyisini yaparım ve bunu sende zamanı geldiğinde göreceksin. Artık bu konuyu açmanın ve tartışmanın bir alemi yok. Boşuna geriliyoruz. Sen aklı başında bir adamsın ve ben sana güveniyorum. Beni anladığına eminim. "

İlk etapta elbette kabullenemeyebilir. Ama bu konu her açıldığında duymazdan gelir ve kararlı olursan üsteleyemez. Sen kendinden emin ol yeter.

Son düzenleme:
Canım erkekler çocuk konusunu öne sürerek bizi etkilemeye çalışıyor. Birçok erkek karısını hegemonyası altına almak istediği için böyle düşünüyor. Bende yaşadım aynı sorunu ve ilk başta çok kızdım. Zamanla anladım ki biraz duygusal yaklaştığından(çocuk konusuna) biraz da beni kıskandığından söylüyormuş çalışma diye. Kibar ve net bir şekilde söylediğimde emin ol çok daha olgun yaklaştı ve hak verdi bana.

Sevgiline aynen şöyle söyleyebilirsin. "Bir daha çalışma konusuyla ilgili olumsuz şeyler söylemeni istemiyorum. Çünkü ben çalışırsam daha mutlu olurum. Çocuklarımızı da, seni de daha mutlu ederim. Bu devirde tek maaşla geçinmek oldukça zor. Ve ben çocuklarımızın bizden daha iyi şartlarda büyümesini ve daha fazla fırsata sahip olmasını istiyorum. Bu nedenle çalışmak istiyorum. Ayrıca önemli olan sabahtan akşama kadar çocukla aynı evde olmak değil, beraber geçirdiğimiz zamanların kaliteli olması. Hem ben sadece sana karşı sorumlu değilim. Benim bir ailem var. Onların yıllardır benim için sarfettikleri çaba var. Hayalleri var. Ve en önemlisi benim kendi hayallerim var. Bunların hiçbirini çöpe atamam. Hiçbirinden vazgeçemem. Ama emin ol ki, seninle kurduğum aileden ve çocuklarımdan da vazgeçemem. Var gücümle elimden gelenin en iyisini yaparım ve bunu sende zamanı geldiğinde göreceksin. Artık bu konuyu açmanın ve tartışmanın bir alemi yok. Boşuna geriliyoruz. Sen aklı başında bir adamsın ve ben sana güveniyorum. Beni anladığına eminim. "

İlk etapta elbette kabullenemeyebilir. Ama bu konu her açıldığında duymazdan gelir ve kararlı olursan üsteleyemez. Sen kendinden emin ol yeter.
Evet,akşam bu şekilde konuşacağım onunla,yüz yüze.Anlarsa ne ala,anlamazsa da buraya kadarmış diyeceğim.Ölçüp tarttım ben kariyerim için emek harcadım bunca yıl,ailem de...Kabul eder,etmezse de kendi bileceği iş.Bu yüzden sırtını dönüp gidecekse bana zaten hiç değmezmiş derim,iyi ki şimdi açılmış gözüm derim.Canımm çok sağol ya cidden...

işyerinde tekin adamlar olmayabilir,ama onun işyerinde de tekin olmayan bayanlar olabilir..
çocuğun anneye ihtiyacı olduğu gibi babayada ihtiyacı var.çalışırsınız akşamlarıda çocuğunzla vakit geçirirsiniz.
onun maaşı iyi olursa senin çalışmana gerek olmayacağınıda düşünme,senin bi işin olucak ekonomik özgürlüğün olucak Allah korusun ölüm var ayrılık var..
çalışırsan zaten evini temizlemesi için birini tutabilirsin ev işlerinde de yorulmazsın.bahaneler pek mantıklı değil yani
ama bunları konuşmak için daha erken zaten

Evet,akşam bu şekilde konuşacağım onunla,yüz yüze.Anlarsa ne ala,anlamazsa da buraya kadarmış diyeceğim.Ölçüp tarttım ben kariyerim için emek harcadım bunca yıl,ailem de...Kabul eder,etmezse de kendi bileceği iş.Bu yüzden sırtını dönüp gidecekse bana zaten hiç değmezmiş derim,iyi ki şimdi açılmış gözüm derim.Canımm çok sağol ya cidden...

Rica ederim canım benim :) Ben yaşadım bunları o yüzden anlıyorum seni. Sen sakin ol ve kendinden emin ol yeter. Hiç üzülme ve sabırlı davran. Eminim bu konudaki düşünceleri değişecektir. :) Değişmezse de dediğin gibi kendisi bilir..

bazı erkekler kıskançlıktan hangi bahaneye sığınacaklarını bilemiyorlar.
şimdi sen başka yerde çalışacaksın ya, etrafında erkekler olacak, ona takmış bence o.
nasıl ki etrafta kötü erkekler varsa kötü kadınlar da var. o da çalışmasın o zaman, evinin erkeği(!) olsun...
canım bence hiç düşünmeden tavrını koy, ben okuycam ve çok güzel bir işe giricem, kimse kariyerimi engelleyemez de.
ben şahsen ilerde yetişemediğim ev işlerine kadın tutmayı düşünüyorum, iki maaş giren bi ev için uçuk bi gider deil bu. sevgiline bunu söle...

yıllar önce PİYANO olarak bu siteye üye olan biriyim tanıyanlar bilir PİYANO' yu şuan FRANGMAN olarak bu siteye ara vermiş kişi olarak sana okumanı okulunu bitirmeni söyleyebilirim...
neden mi? erkekler her zaman bişeyler ister her zaman onların dedikleri olacak !!! onlara göre sevdikleri kadını koruyorlar şuan yaptığın şey; o değil sen kendi güzel kafanı karıştırıyorsun...o zaman geldiğinde karşınıza çıkacak hayat mücadelesinin karşısında kendisinin sana bulduğun düzgün bir iş karşısında 'hayatım ister sende geçici olarak çalış' demeyeceğini biliyor muydun ? hayatın çekişmeli yüzünü bilmiyor ve cahilce senin şuan kafanı karıştırıyor...okunu bu yanni ben boşuna okuyorum diye düşünceleri sokmadan okulunu bitir ve bitirmeden önce bazı büyük şirketlere evlilik öncesi para biriktirmem gerek diyerek girersin, o şirketten belki başka şirketler araştırarak çalışma hayatına referans yapabilirsin...almış olduğun bilgi ve tecrübeyle maaş limitlerini yükselttiğinde ve bunu gördüğünde seninde, kendisinin evlilik için maaaşı yetmeyeceğinden seninde çalışmana geçici süreliğine izin vermiş görünsede bu uzun süreliğe dönüşecek...
erkekler eşlerinin makyaj yapmasını istemez.......sonrada makyaj yapanlara : bakımlı kadın der
erkekler koruyorum seni yakaşımıyla çalışmasını istemez.......çalışan kadınlara : üretken kadın der
erkekler çocuklarıyla ilgilenmesini ister.....ama o çocuk ertelenir ,hele bir borçlar bitsin derken senin yılların geçer...zaten evliliğinin ilk yıllarında çocuk yağma eşini aynı evde daha iyi tanıyacaksın
erkek ister tanışırsın, erkek ister sevgili olursun,erkek ister nişanlanır evlilik yoluna girersin
Şuan anladığım kadar ile senin üzerinde etkin bir baskı içinde onun eline vermiş olduğun iyi niyetli davranışını sana giriş hükmediş yolu olarak görüyor....Erkeğe inanmasın bir tarafın....sürekli gardını al...
2 evliliği hazin sonla bitmiş biri olarak ÇAlış eğer çalıışmazsan tecrübe sahibi olamadan geçecek yılların ardından yaşında geçmiş olduğundan piyasaya yabancı ve tecrübesiz olmandan kaynaklı alt tabakadan başlarsın yıllarını ziyan etme sana hükmetmesine izin verme

Bence düşünmek için erken değil, şimdiden düşünmekle iyi ediyorsun. Karşındaki adam kişiliğini ortaya koymaya başlamış. Sana uyup uymadığını tartman yerinde olur. Kendin farkındasın aslında bu şekilde yapamayacağının, taviz verme, şimdiden tavrını ortaya koy. Ben buyum de. Kabul etmeli seni bu şekilde. Sen boşuna okumuyorsun o okulu, o kadar emek var; senin, annenin, babanın, öğretmenlerinin emeği var, çaba var. Erkek arkadaşın istiyor diye hiçe mi sayacaksın tüm bunları?

Bence düşünmek için erken değil, şimdiden düşünmekle iyi ediyorsun. Karşındaki adam kişiliğini ortaya koymaya başlamış. Sana uyup uymadığını tartman yerinde olur. Kendin farkındasın aslında bu şekilde yapamayacağının, taviz verme, şimdiden tavrını ortaya koy. Ben buyum de. Kabul etmeli seni bu şekilde. Sen boşuna okumuyorsun o okulu, o kadar emek var; senin, annenin, babanın, öğretmenlerinin emeği var, çaba var. Erkek arkadaşın istiyor diye hiçe mi sayacaksın tüm bunları?

Teşekkür ederim canım,yardımcı olduğun için çok sağol.

yıllar önce PİYANO olarak bu siteye üye olan biriyim tanıyanlar bilir PİYANO' yu şuan FRANGMAN olarak bu siteye ara vermiş kişi olarak sana okumanı okulunu bitirmeni söyleyebilirim...
neden mi? erkekler her zaman bişeyler ister her zaman onların dedikleri olacak !!! onlara göre sevdikleri kadını koruyorlar şuan yaptığın şey; o değil sen kendi güzel kafanı karıştırıyorsun...o zaman geldiğinde karşınıza çıkacak hayat mücadelesinin karşısında kendisinin sana bulduğun düzgün bir iş karşısında 'hayatım ister sende geçici olarak çalış' demeyeceğini biliyor muydun ? hayatın çekişmeli yüzünü bilmiyor ve cahilce senin şuan kafanı karıştırıyor...okunu bu yanni ben boşuna okuyorum diye düşünceleri sokmadan okulunu bitir ve bitirmeden önce bazı büyük şirketlere evlilik öncesi para biriktirmem gerek diyerek girersin, o şirketten belki başka şirketler araştırarak çalışma hayatına referans yapabilirsin...almış olduğun bilgi ve tecrübeyle maaş limitlerini yükselttiğinde ve bunu gördüğünde seninde, kendisinin evlilik için maaaşı yetmeyeceğinden seninde çalışmana geçici süreliğine izin vermiş görünsede bu uzun süreliğe dönüşecek...
erkekler eşlerinin makyaj yapmasını istemez.......sonrada makyaj yapanlara : bakımlı kadın der
erkekler koruyorum seni yakaşımıyla çalışmasını istemez.......çalışan kadınlara : üretken kadın der
erkekler çocuklarıyla ilgilenmesini ister.....ama o çocuk ertelenir ,hele bir borçlar bitsin derken senin yılların geçer...zaten evliliğinin ilk yıllarında çocuk yağma eşini aynı evde daha iyi tanıyacaksın
erkek ister tanışırsın, erkek ister sevgili olursun,erkek ister nişanlanır evlilik yoluna girersin
Şuan anladığım kadar ile senin üzerinde etkin bir baskı içinde onun eline vermiş olduğun iyi niyetli davranışını sana giriş hükmediş yolu olarak görüyor....Erkeğe inanmasın bir tarafın....sürekli gardını al...
2 evliliği hazin sonla bitmiş biri olarak ÇAlış eğer çalıışmazsan tecrübe sahibi olamadan geçecek yılların ardından yaşında geçmiş olduğundan piyasaya yabancı ve tecrübesiz olmandan kaynaklı alt tabakadan başlarsın yıllarını ziyan etme sana hükmetmesine izin verme

Dün akşam konuştuk biz.Ben kararımdan kesinlikle vazgeçmeyeceğimi söyledim,seviyorsan bu düşüncenden taviz verebilirsin dedim.
Şu an konuşmuyoruz gibi birşey,kararını ver öyle konuşalım dedim.Ya kendi istediğin gibi üniversite mezunu ama evde oturmayı kabullenecek,aşık olmadığın ama belki sonradan aşık olabileceğin bir kız bulursun ya da deli gibi sevdiğin kızın düşüncelerine saygı duyar kabullenip mutlu bir hayat yaşarsın dedim.Evlenmek zorunda değilim ki ben seni istiyorum sadece dedi.İyi o zaman,sevdiğin,istediğin kızı da şekillendirmeye çalışma olduğu gibi kabul et hem huzursuzluk çıkmaz hem de istediklerim olunca kendim mutlu olacağım için dolaylı yoldan sen de mutlu olursun zaten dedim.Yat dinlen şimdi,üzme kendini,düşünme de eninde sonunda bir çözüme kavuşacak dedi.Ama ben peşin peşin söyleyeyim benim kararım kesin,vazgeçmem dedimmm:ssz:

çok güzel konuşmuşsun canım senin sakinleşmeni bekleyerek tekrar konuyu açabilir...tavrını net koruyacağını düşünüyorum...giriş kapılarını kapat..seni kaybetmeyi göze alamıyacak, senin bu haklı kararında yanında değil karşında duracaksa zaten sana hiç saygı duymamış demektir...kadının çalışması ve kazanması taraftarıyım lütfen imkanı olan çalışsın, evinde oturan bile evden bişeyler yapıp para kazansın...
erkeğin iyisi yok..en iyisinin bir abuk huyu adamı delirtiyor...Birde erkekler kadının ekonomik özgürlüğü ile kendinden yüksek maaş alamasını, sosyal hayatında aktif olmasını hazmedemiyorlar...hazmeden durur, hazmedemeyene seve seve güle güle...

ben sizin yerinizde olsaydım ne olur ne olmaz diye okulumu bitirirdim...
sonrasına sonra karar verirdim..

Evet sonunda belki diplomalı ev hanımı olurdum ama olsun.. hayat bu insanın başına ne geleceği belli olmaz...

ayrılırsınız demiyorum onun dışında da insanın başına gelebilecek durumlar var...

tek maaşla evin geçinemediğini fark edersiniz belki de...

her şey olabilir...

okulunuzu bitirin.. varsın sonunda tozlu raflar arasında yer alsın diplomanız yine de size kendinizi daha iyi hissettirecektir...
size daha çok söz hakkı tanıyacaktır ;)

resti çekmekle en iyisini yapmıssın

kimse benim çalışma fikrime karışamaz bu kocam babam bile olsa

ister çalışırım ister çalışmam bu benim sorunum

şimdi param herşeye yeter diyor ama boşanma zamanı geldi mi bi kuruş vermemek için kırk takla atıyorlar

o zaman onun maaşı onun parası sizi kurtarmıyor

kadın çalışmak istemez anlarım ama erkek izin vermiyor diye evde oturanları da aklım hiç almıyor

eşimde aynen böyle düşünüyordu ve ben salaklık edip okulu bıraktım erkek arkadaşınız bana göre çok haklı çünkü bende çalışan bi annenin çocuğuydum rezil bi çocukluk geçirdim ne anneanne nede bakıcı çocuğa aynı şefkati ilgiyi sevgiyi gösteremiyor maalesef tamam okulu bitirin neme lazım hayat bu ilerde yollarınız ayrı düşer lazım olur ama adam diyormuş ki işim iyi olursa çalışmazsın ama okulunu bitir. eşimde aynen bu düşüncede bende baştan beri mantıklı buldum çünkü ben anneme doyamadım çocukluğumda akşamdan akşama gördüm akşamlarıda yemek bulaşık haftasonları temizlik misafir anneme kin güttüm yıllarca o çocukluk aklıyla şimdi bazen hak veriyorum tabi o çalışmak zorundaydı ama bi kariyer için çocuğumu bırakamam ilerde o kariyer bitip gidiyor geriye evlatlarınız kalıyor benim tek hazinem evladım tabi bu fikirler benim altını çiziyorum

Şu an öyle sinirli öyle öfkeliyim ki kızlar anlatamam ya:47:
Sevgilim dün geceden beri aramadı,bugün de akşam on birde aradı,konuştuk.
Beyefendi fikrinin sabit olduğunu ve değişmeyeceğini söyleyip nabzımı yokladı.
Kesinlikle bu düşüncemden zamanla vazgeçip taviz vereceğimi umma dedim.
Biz sanki hemen iki sene sonra evlenip ilk günden çocuk yapacağız da sen bunları düşünüp bana çalışma diyebiliyorsun dedim.
Mezun olunca çalışırım,çocuk olunca da kreşe gitmesi uygun olduğunda da gayet referans verip iş arayışına girebilirim dedim.
Şu anki durumumla gelecekteki durumumu kıyaslayamayacağımı söyledi.
Ne var ki şu anki durumumda,1+1 dairede kalıyorum,ailemden ayrıyım,evimi de kendim temizliyorum,yemeğimi de pişiriyorum,sabahın
köründe kalkıp hazırlanıp derse de gidiyorum,bu yorucu olmuyor mu sanki?Ama ben herşeye rağmen eksiksiz yapıyorum her işimi dedim.
Ben hem çalışma hem de iyi bir eş,iyi bir anne olma gücünü kendimde buluyorsam sen hala neyi düşünüyorsun dedim.Eğer çok zorlanırsam da maaşımdan verip de haftada bir temizlik için bayan çağırabilirim dedim.
Neymiş evime,eşyalarıma başka kadının dokunması hoşuma gider miymiş?Zihniyete bak yaa...
Ben çalışıp her olumsuzluğa rağmen kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum,eve 3 giriyorsa benimkiyle 5 olur,kötü mü olur dedim.
Sonra da ben annem gibi,annen gibi olmak istemiyorum dedim.(Benim annem de onun annesi de ilkokul mezunu ve ev hanımı.Bunu annelerimizi küçümsemek için söylemedim.Ama her sabah bir kadının eşinden para istemesi kötü bir şey tabi.)
Sonra da beyefendi bunun üzerine SEN BENİM ANNEMİN TIRNAĞI BİLE OLAMAZSIN. demesin mi?
Şok oldum resmen şok...
Senin annenin tırnağı mı?Bırak da onu bunu ben öyle bir kadın olacağım ki sen benim tırnaklarımı o zaman gör,kim kimin tırnağı olamazmış işte o zaman göreceksin dedim.Suratına kapattım telefonu.
Çok sinirliyim çok...Onca harcadığım emeğe,zamana,döktüğüm dile değmezmiş.Bitti işte bitti.Bulsun benim gibi kızı göreyim o zaman ben.:99:
Ucuz kurtuldum şükür:57:
Hiç etmediğim küfürleri ediyorum saatlerdir,canım o kadar sıkkın ki.Karşımda olsa okkalı bir tokadı yemişti de neyse.

Biz sanki hemen iki sene sonra evlenip ilk günden çocuk yapacağız da sen bunları düşünüp bana çalışma diyebiliyorsun dedim.
Mezun olunca çalışırım,çocuk olunca da kreşe gitmesi uygun olduğunda da gayet referans verip iş arayışına girebilirim dedim.
Ne var ki şu anki durumumda,1+1 dairede kalıyorum,ailemden ayrıyım,evimi de kendim temizliyorum,yemeğimi de pişiriyorum,sabahın
köründe kalkıp hazırlanıp derse de gidiyorum,bu yorucu olmuyor mu sanki?Ama ben herşeye rağmen eksiksiz yapıyorum her işimi dedim.
Ben hem çalışma hem de iyi bir eş,iyi bir anne olma gücünü kendimde buluyorsam sen hala neyi düşünüyorsun dedim.Eğer çok zorlanırsam da maaşımdan verip de haftada bir temizlik için bayan çağırabilirim dedim.
Neymiş evime,eşyalarıma başka kadının dokunması hoşuma gider miymiş?Zihniyete bak yaa...
Ben çalışıp her olumsuzluğa rağmen kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum,eve 3 giriyorsa benimkiyle 5 olur,kötü mü olur dedim.
Sonra da ben annem gibi,annen gibi olmak istemiyorum dedim.(Benim annem de onun annesi de ilkokul mezunu ve ev hanımı.Bunu annelerimizi küçümsemek için söylemedim.Ama her sabah bir kadının eşinden para istemesi kötü bir şey tabi.)
Sonra da beyefendi bunun üzerine SEN BENİM ANNEMİN TIRNAĞI BİLE OLAMAZSIN. demesin mi?
Şok oldum resmen şok...
Senin annenin tırnağı mı?Bırak da onu bunu ben öyle bir kadın olacağım ki sen benim tırnaklarımı o zaman gör,kim kimin tırnağı olamazmış işte o zaman göreceksin dedim.Suratına kapattım telefonu.
Çok sinirliyim çok...Onca harcadığım emeğe,zamana,döktüğüm dile değmezmiş.Bitti işte bitti.Bulsun benim gibi kızı göreyim o zaman ben.:99:
Hiç etmediğim küfürleri ediyorum saatlerdir,canım o kadar sıkkın ki.Karşımda olsa okkalı bir tokadı yemişti de neyse.

Konuyu yeni okudum ve diğer yorumları okumadım.
Bu gelişmenin sonu fena bitmiş, öncelikle bunu söyleyeyim.
Kızgınlık anı ile söylenmiş bir şeyi çok da ciddiye almayın derim, hepimizin gözünde annemiz babamız bambaşka yerlerdedir.
Çalışma mevzusu benim ilişkimde de sorun oldu ama halledebildik.
Hem de kızlarının okumasını bile fuzuli gören bir ailenin evladı olan sevgilimle!
Ona ailemin beni boşuna okutmadığını, beni iyi bir yerde çalışarak, ayaklarımın üzerinde duran bir hanım olarak görmek istediklerini anlattım.
Bunca fedakarlıklarına kusura bakmayın sevgilim-eşim izin vermiyor gibi saçma bir sebebin sunulamayacağını...
Ayrıca bütün gün evde olsam kafamda kurup kurup ona saracağımı,duvarla konuşamayacağıma göre onun başının etini yiyeceğimi, resmen taciz boyuna varan hesap vermelerin oluşacağını, ilişkimizin tamamen bozulacağını ve en önemlisi ona bir hediye almak istediğimde nasıl elimi açıp bana para ver diyebileceğimi sordum.
Sustu ve sadece tamam ama öyle yok toplantısı yok ek mesaisi olan akşam 11 lerde eve geleceğin bir iş olmaz, sabah git akşam 7 de evinde ol, ben geldiğimde sen kapıyı aç, öyle bir iş olsun.
Bu kabulünse anlaşalım dedi.
Anlaştık...
Yani ifade ederken her iki senaryonun nasıl gelişeceğini ve sonuçlarını beyefendinin gözünün öne sürün.
Eminim sizinle aynı fikre saip olacaktır.

Konuyu yeni okudum ve diğer yorumları okumadım.
Bu gelişmenin sonu fena bitmiş, öncelikle bunu söyleyeyim.
Kızgınlık anı ile söylenmiş bir şeyi çok da ciddiye almayın derim, hepimizin gözünde annemiz babamız bambaşka yerlerdedir.
Çalışma mevzusu benim ilişkimde de sorun oldu ama halledebildik.
Hem de kızlarının okumasını bile fuzuli gören bir ailenin evladı olan sevgilimle!
Ona ailemin beni boşuna okutmadığını, beni iyi bir yerde çalışarak, ayaklarımın üzerinde duran bir hanım olarak görmek istediklerini anlattım.
Bunca fedakarlıklarına kusura bakmayın sevgilim-eşim izin vermiyor gibi saçma bir sebebin sunulamayacağını...
Ayrıca bütün gün evde olsam kafamda kurup kurup ona saracağımı,duvarla konuşamayacağıma göre onun başının etini yiyeceğimi, resmen taciz boyuna varan hesap vermelerin oluşacağını, ilişkimizin tamamen bozulacağını ve en önemlisi ona bir hediye almak istediğimde nasıl elimi açıp bana para ver diyebileceğimi sordum.
Sustu ve sadece tamam ama öyle yok toplantısı yok ek mesaisi olan akşam 11 lerde eve geleceğin bir iş olmaz, sabah git akşam 7 de evinde ol, ben geldiğimde sen kapıyı aç, öyle bir iş olsun.
Bu kabulünse anlaşalım dedi.
Anlaştık...
Yani ifade ederken her iki senaryonun nasıl gelişeceğini ve sonuçlarını beyefendinin gözünün öne sürün.
Eminim sizinle aynı fikre saip olacaktır.

Canım ya ben o lafı duyduktan sonra çok ama çok çok zor artık.
Sadece onun annesini de örnek vermedim ki...Neyse bitti gitti.Çok sinirliyim cidden.
Ne demek annemin tırnağı bile olamazsın.Yok yok olmaz artık bu saatten sonra...

Canım ya ben o lafı duyduktan sonra çok ama çok çok zor artık.
Sadece onun annesini de örnek vermedim ki...Neyse bitti gitti.Çok sinirliyim cidden.
Ne demek annemin tırnağı bile olamazsın.Yok yok olmaz artık bu saatten sonra...

Öfkeyle kalkan zararla oturur gerçekten.
Çok haklısınız, resmen talihsiz bir söz.
Ki hepimiz için böyledir kimse annemiz ya da babamız gibi olamaz ama bunu dillendirmek bambaşka bir ayıptır.
Biraz sakinleşin, zaman geçsin aradan.
Bu sözün gerçekten düşünülerek değil de kuyruğuna basılmış bir kedinin istemsiz cıyaklaması(örneğim şahane oldu kusura bakmayın:9:) olarak göreceğinizden eminim.

benim yerimde olsanız demişsin.. yerinde olmama gerek yok bence.. ben ne düşündüğümü söyleyeyim bu konuda..
illa "çalışmayacaksın" diyen erkekle yapamam.. çünkü kendi bi doğru bulmuş karşısındakinin sorgusuz sualsiz bunu kabul etmesini bekliyor..
ama illa "çalışacaksın" diyen erkekle de yapamam.. çünkü benden çıkarı olduğunu düşünürüm ve o erkek bana güçsüz gelir ister istemez..
en iyisi "kararı sana bırakıyorum" demesidir bir erkeğin.. biz onlara diyor muyuz "sen evde oturursun hayatım ben sana bakarım" diye..? onlarında böyle bir hakkı yok bence..

Şok oldum resmen şok...

Benim sevgilimde çalışmamı istemiyor.Ona kızmadım nedenini sordum.Bana dediki ben işten geldiğimde seni yorgun ve mutsuz görmek istemiiyorum aşkım dedi.Bu konu uzun sürdü.Ben bunun yüzünden küslük olsn istemem dedi.
Benim maaşım yetmiyormu hiç polis maaşıyla geçinen eşler yokmu dedi? Ayrıca seni hiç bir konuda kısıtlamam maddiyat değil maneviyat önemli nezaman ki sana para meselesinde sorun olur bu sözümü hatırlat bana dedi.Bence her iki tarafta böyle olmamalı.İllaki alttan almalısın ilişkini devam ettirmek istiyorsan.İçinde kariyer isteğin varsa önce onu gerçekleştir ama bence sevgili ve kariyer yapma bir arada sürmüyor.

Back
X