• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benimde derdim bu yemek temizlik sorunsalı

Cevremde alanlar yarim gun aliyor oglen 2 ye kadar falan sizin eve yarim gun yeter genelde dolap iclerini elletmiyorlar mutfagi ozellikle.
Yaptigi isler cam silmek halilari kaldirip evi elle silmek banyo temizlemek kapi silmek.Zaman zamanda duvar koltuk hali donusumlu sildiriyorlar.

Yarim gun 70 80 90 degisiyor burda.Sizin sehrinizde nasildir bilmem.

Bu kadar işi yarım günde yapmayı kabul eden var mi ?

Tam gün gelen , kapı , pencere, yerler sür supur bu kadar gidiyorlar. Siz yarım gün demişsiniz.
Ekstra koltuk sindirmek istersen , 2. Kişi geliriz diyorlar.

15 günde bir temizlik ve paranız varsa apartmanda iki kap yemek cikarttiracak bir komşu. Çözüm bu sanıyorum.

Tam gün gelen , kapı , pencere, yerler sür supur bu kadar gidiyorlar. Siz yarım gün demişsiniz.

3+1 evime her hafta gelen yardımcım yarım günde yapıyor

Ama her hafta tüm camları değil tek oda camı siliyor

Cam silmedi ise dolap siliyor vs vs

Düzenini oturtunca hallediyorlar

3+1 evime her hafta gelen yardımcım yarım günde yapıyor

Ama her hafta tüm camları değil tek oda camı siliyor

Cam silmedi ise dolap siliyor vs vs

Düzenini oturtunca hallediyorlar

Ha şimdi oldu. Her hafta geliyorsa ve belli sırayla yapıyorsa olur tabi.

Güle güle kirletin :)

Ben süpürgeyi hiç pişten çıkarmıyorum, bir iki toz görsem, uzatma kablosu yardımıyla tüm evi süpürmüş oluyorum. Bu günü kurtarıyor.

WC temizliği için ıslak mendil ve sprey, fırça.

Yemeğin tek çözümü 2 gün ayırıp sabahtan akşama pişirip dondurmak.

Konserve de yapılıyormuş pişmiş haliyle, 1 sene kadar tüketilebilirmiş.

Koltuk silerse cam silmiyor bazen oyle kaydirmali isler.Yarim gunden fazla aslinda 7 saat falan toplamda yemek faslini dusersek 6 saat gibi.
Mesela yarim dedigi 70 tl ise tam gun dedigi 120 tl.
Devamli alinan kisiler duzeni bilince daha kolay arada alininca evet ekstra isler icin iki kisi geliriz diyorlar.

Temizliğe yardımcı şart. Kas rahatsızlığı var zaten, boşuna yormayin vucudunuzu. Her hafta yarım gün gelse yeter. Siler supurur banyo tuvalet temizler, hatta duzen kurarsaniz ütü bile yapar. Temizliğin fikri bile yoruyor insanı. En azından temiz eve girersiniz işiniz bitince.
Yemek de haftalık liste yapın. Haftasonu köfte yapıp şekillendirin, atın buzluga, hafta içi yanına makarna salata yeter.
Nohut, kuru fasulye, bezelye, barbunya gibi bakliyatlari hafta sonu bolca haslayin, porsiyonlara bölüp atın buzluga, hafta içi de sogan ve kiymayla kavurup sulu yemek yersiniz. Haftasonu mayali hamur yapıp atın buzluga, çıkarınca kaşar koyup fırına verirsiniz, kaşarlı pide olur :) Bazen kahvaltılık, bazen dışarda yenir. Insan huzurlu mutlu olduktan sonra kuru ekmekle de doyar :)

Hamileyim ve inanin sizden pek bi farkım yok ev isi ve yemek yapmaktan o kadar soğudum ki ve gram halim yok çoğu zaman dışardan yiyoruz ondanda sıkıldım artık bu aksam yemek pişirdim uzun bi aradan sonra bi iki gün idare eder temizlik içinse yardimci abla alıyorum yada sağolsun komsularim arada bir gelip yardimci oluyorlar sizde bu şekilde deneyin yardimci biri gelse sizde akşamdan çok çok yemek yapsanız haftada bir pisirseniz falan yada ev yemekleri yapan bi yerle anlasin hergün aynı yerden indirimli iki kişilik yemek alın mutfak masrafı yapana kadar oraya verirsiniz

Merhaba çalışıyorum fibromiyalji hastasıyım. Çok çabuk yoruluyorum. Eve gelince yemek temizlik öyle bir gözümde büyüyor ki sormayın. Diyeceksiniz hafta sonu yap. Nerdeee aynen devam. Nasıl asarim bu sorunu ? Alt tarafı 2 kişiyiz. Bı yemek yapsam iki gün yeriz. Ama kolumu kaldirasim yok. Enerjinin kaybettim nereden bulurum
Şaka bu yana hiç gücüm kuvvetim yok. Nasıl enerjik olurum yemek temizlik isteği nasıl gelir
Maddi durumun varsa haftalık olarak bir yardımcı ile anlaşabilirsin.

Fibromiyaljinin ne aci Turkiye de hastaliktan sayilmadigini biliyorum :(
Allah yardimciniz olsun sifa diliyorum.

Merhaba çalışıyorum fibromiyalji hastasıyım. Çok çabuk yoruluyorum. Eve gelince yemek temizlik öyle bir gözümde büyüyor ki sormayın. Diyeceksiniz hafta sonu yap. Nerdeee aynen devam. Nasıl asarim bu sorunu ? Alt tarafı 2 kişiyiz. Bı yemek yapsam iki gün yeriz. Ama kolumu kaldirasim yok. Enerjinin kaybettim nereden bulurum
Şaka bu yana hiç gücüm kuvvetim yok. Nasıl enerjik olurum yemek temizlik isteği nasıl gelir

Merhabalar, yazdığınız durumu okudum ve ben de bu ağrılardan şikayetçiydim, yıllarca sebebini bilemeden yaklaşık 8-10 yıl artarak her yerim ağrımaktaydı. Fakat bir tavsiye üzerine BEYİN CERRAHI AYHAN KARA'ya gittim. (İstanbul özel göztepe hastanesinde çalışmakta). 6 aylık tedavi sonucunda tüm ağrılarımdan kurtuldum. Hatta tedavi başladığı hafta bile kendimde bir rahatlama oluştu. Muhakkak gitmenizi tavsiye ederim. Yıllarca ağrıyla iş yaptım sizi çok iyi anlıyorum. Geçmiş olsun , memnun kalırsanız bildirirseniz ben de çok memnun olurum :)

Merhabalar, yazdığınız durumu okudum ve ben de bu ağrılardan şikayetçiydim, yıllarca sebebini bilemeden yaklaşık 8-10 yıl artarak her yerim ağrımaktaydı. Fakat bir tavsiye üzerine BEYİN CERRAHI AYHAN KARA'ya gittim. (İstanbul özel göztepe hastanesinde çalışmakta). 6 aylık tedavi sonucunda tüm ağrılarımdan kurtuldum. Hatta tedavi başladığı hafta bile kendimde bir rahatlama oluştu. Muhakkak gitmenizi tavsiye ederim. Yıllarca ağrıyla iş yaptım sizi çok iyi anlıyorum. Geçmiş olsun , memnun kalırsanız bildirirseniz ben de çok memnun olurum :)
Ayhan kaya iyi bir doktor olsaydiniz isminiz coktan duyulurdu boyle hasta bulmaya calismaniz sizin kalitenizi daha cok dusurur ;)

Teşekkürler hanımlar
Haftasonu bol bol yemek demissiniz ama yemek kaç gün dayanır mı dolapta ? Tadı bozulmaz mı

Back
X