benimkisi dert değil de işte fikirlerinizi almak istiyorum.

olurda

Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2013
191
10
18
35
İstanbul
1.5 yıllık evliyim. evliliğimde herkes gbi ufak tefek sorunlarım oldu.. ama bazen bakıyorumki bu sorunlar annemin bana bişi demesiyle ortaya cıkıyor. örneğin; ben öğretmenim ve uzağım haftasonları evime gidiyorum. pazartesi sabahları 6.30da otobüse biner gelirim. Geçen hafta eşim yanıma geldi 1 hafta kaldı. sonra ev arkadaşım eşimden rahatsız olmasın diye cumadan gittik ve ben bu sabah tekrar otobüse binip geldim. Annem de diyorki 'kocan niye götürmüyo seni evde değil mi o. 1.5 saatlik yol işte' . daha akşam dedi ben de eşime dedim ah ne güzel olur sen beni bir atıversen diye. 100 lira benzin doldurim atıver dedm ama sırf şakasına. eşim de beni gerçekten böyle yaparak ezıyosun dedi. çünkü eşimde arada bana şaka yapar depoyu doldur gezdirim seni ama hiç doldurmamışımdır sırf beni kızdırmak için yaptıgını biliyorum. Ama annemin bana bu şekilde eşin niye yapmıyor gibi söylemleri beni rahatsız ediyor. he anneme karşı eşimi savunuyorum ama sonra da düşünüyorum gerçekten bugün beni eşim getirebilirdi..ama bu biraz şımarıklık mı olucaktı.

1.5 yıllık evliyim. evliliğimde herkes gbi ufak tefek sorunlarım oldu.. ama bazen bakıyorumki bu sorunlar annemin bana bişi demesiyle ortaya cıkıyor. örneğin; ben öğretmenim ve uzağım haftasonları evime gidiyorum. pazartesi sabahları 6.30da otobüse biner gelirim. Geçen hafta eşim yanıma geldi 1 hafta kaldı. sonra ev arkadaşım eşimden rahatsız olmasın diye cumadan gittik ve ben bu sabah tekrar otobüse binip geldim. Annem de diyorki 'kocan niye götürmüyo seni evde değil mi o. 1.5 saatlik yol işte' . daha akşam dedi ben de eşime dedim ah ne güzel olur sen beni bir atıversen diye. 100 lira benzin doldurim atıver dedm ama sırf şakasına. eşim de beni gerçekten böyle yaparak ezıyosun dedi. çünkü eşimde arada bana şaka yapar depoyu doldur gezdirim seni ama hiç doldurmamışımdır sırf beni kızdırmak için yaptıgını biliyorum. Ama annemin bana bu şekilde eşin niye yapmıyor gibi söylemleri beni rahatsız ediyor. he anneme karşı eşimi savunuyorum ama sonra da düşünüyorum gerçekten bugün beni eşim getirebilirdi..ama bu biraz şımarıklık mı olucaktı.

iyi de sen annenin her söylediğinden neden etkileniyorsun ve neden eşine yansıtıyorsun anlamadım

Madem 6bucukda otobuse binince yetisiyosun neden hergun oyle yapmiyosun . Esinle evinde yasasan daha ii olur. Aslinda annende hakli ama esin birakcak geri eve doncek 3saat yol gitmis olcak. Bilemedim simdi. Karisdi hislerin.Benim esim hayatta yollamaz otobusle mesela boyle bi durum olsa. Mutluysan sorun yok aslinda bosver kafani takma

gerçekten 1,5 saatlik mesafeyse neden evinde değilsin ki
büyük şehirde insanlar hergün gidebiliyor bu kadar yolu
soruna gelince annedir hani korumak maksatlı konuşma fikir verme ihtiyacı duyuyordur
ama sen bu kadar etkilenmemelisin bence
aklın var fikrin var...

Son düzenleme:
ben 7.30 da .çıkıyorum 9 da işe başlıyorum, 6 da çıkıyorum 19.30 da evde oluyorum bazen trafik olduğunda 8 e bile sarkar. sen öğretmensen çalışma saatlerin de daha esnektir eşinin yanında olman daha iyi değil mi? yalnız geçiriyorsunuz haftaiçinizi yazık ya ben evli olsam büyük konuşmayım da sanırım bırakmazdım uzakta:)

canım bende hergün toplam 4 saat yol çekiyorum sabah 6 buçukta evden cıkıyorum 8bucukta iş başı akşam 5te mesai bitiyor ama 7de evdeyim 2de evladım var ki sen öğretmensin çıkışınız akşam 4 gibidir sanırım değil mi gidip gelebilirsin

benim annemde herşeye söylenir 8 yıllık evliyim 2 yılda nişanlılık tam 10 senedir eşimle birlikteyim ama ben çok etkilendiğim için tam bir huzur sağlayamadım içimde sen sakın yapma bunu anneler elbetteki koruma içgüdüsüyle konuşuyorlar ama bilmiyorlarki bazı durumlarda evlatlarının aile huzurunu sıkıntıya sokabiliyorlar Allah korusun sen yinede eşine yansıtmamaya çalış Allah yardımcın olsun

Eşiniz evdeyse arabasıda varsa sizi bırakması çok doğru olur bence. Sonuçta anneniz sizin sıkıntı çekmemeniz için söylemiştir.
Elbetteki her söylediğinden etkilenmemek lazım ama ben bu sözün bir art niyet görmedim doğrusu :ssz:

valla bence mesele senin gidip gelmen eşinin bırakması vs değil
bence mesele sen evli barklı olmana rağmen annenin aile içi konuna müdahil olması
elbette annedir seni düşünür sever ancak
evlenip barklanmışsın ve eşinle olan konularına müdahelesine göz yummamalısın
çünkü belliki bu seni düşündürüyor ve üzüyor
tatlı bir dille annene eşnle olan düzeninize karışmamasını söylersen hem sen rahat edersin hemde
annen senin ayrı bir ailen olduğunu kabullenir
tabi bu benim kananatim

annenizin hoşuna mı gidecek sen dolduruşa gelip aranız bozulunca anlamış değilim. tamam anne olarak evladını düşünüyor olabilir ama bence herşeyi anlatıp hayatına bu kadar müdahale ettrime zira sonuçta senin artık bir eşin var hoş değil eşin duysa annenden nefret eder şahsen benim kayınvalidem bunu dese senin annen gibi senin ne haddine derim yani:19::19:

1,5 saatlık yol için eşinizden ayrı kalmayın ya...erken çıkın nolcak...ben 10 sene çalıştım 4 saatım yolda gıdıyodu toplam

anne lafıyla tartısma cıkaran erkek olsaydı forumda kıyamet kopmustu.
hasta olsanız vs anlarım ama sabah erken saatte otobus varsa bence de araba gereksiz,
esinizle boyle para uzerinden sakalasmanız da bana bir garip geldi.
anneniz "evini bos bırakma, her sabah kendi evinden git, kurulu duzenini bozma" demek yerine sizi fitilliyor, ona da yakıstıramadım.

ben böyel durumlarda hiiç savunmaya geçmem direk annecim bu durumları biz ayarlarız sen bide bunları sıkıntı etme der kısaca ve kibarca anneme sen karışma demek isterim:31:annemde anlar ve uzatmaz

çünkü ben evliyim ve kendi evimin hanımıyım sorunlarımıda sadece eşimle hallederim

Ayrı ev mi? Hemde 1.5 saatlik yol için :S memleket neresi :) açıkcası 1.5 degil hergün iki saat yol çektiğmi bilirim hatta 3 saate bile çıkmıştır bu istanbulda oturuorum ben anadolu yakasının bi ucunda işimde avrupa yakasının bi ucundaydı gayette gidip geliyodum kaldıki kocanızın sizi bırakmamasına içerlenmenizi geçtim bnce kocanız size içerlemeli yol yüzünden baska evde oturuo karımı hafta iki gün görüorum diye kocanız size sitem etmeli bu durumda konuya gelince kocanızın işi kaçta başlıyo yani sizi bırakıcak 1.5 saat e adam bide o yolu gerisin geri döncek etti 3 saat :s neresinden bakarsam saçma geldi bna kusura bakmayın

1,5 saattlik yol için
neden eşinizle ayrı kalıyorsunuz
eşin bu duruma bişey demiyormu
sanırım ayrı yaşamaktan memnunsunuz

bir yaşıma daha girdim:44:
siz daha yeni evlisiniz, 1,5 saatçik için mi başka evde yaşıyorsunuz?
ben de öğretmenim, evden 7 de çıkıyorum ve mesaim 7.30 da başlıyor.
siz 6.30 da gidip 1,5 saatte yetişebildiğinize göre 8.40 ya da 9 da eğitime başlıyorsunuz,
ve durumda en geç 15'te çıkıyorsunuz.
niye evinize dönmüyorsunuz?
çocuğunuz fala da yok belli ki,sizi yoracak,enerjinizi tüketecek bir şey yok,
1-2 sene yol çekseniz sonra zaten bir şekilde tayinle gelirsiniz eşinizin yanına.
bugünlerin kıymetini bilin bence,ilerde zaten eşinize vakit ayıramazsınız.

Bencede oncelikli su evden gidip gelme konusuna agirlik verin. Yok ikinizinde durumu icin ayri ev uygunsa birakin boyle kalsin.
Eger esiniz sizi arada birakiyor ve birakirken cok buyuk bir lutuf yapmis isteksizmis gibi davraniyorsa hos degil. ama birakinca sizde ode memnunsanir, bosverin arada biraksin bazen kendiniz gidin. Ne yazikki kv ler kadar kiz anneleride bazen siniri asip islere karisabiliyor. Kendi annemden biliyorum bana biraz olumlu yorumlarda bulunsa o an ne kadar mutlu olacagim oysaki en az kv dem kadar beni sinir edince bende moral falan kalmiyordu. Olan benim sinirlerime oluyordu. O yuzden annenize karsi esimi savuncam diye hic kasmayin, boylede iyi sorun yok falan diyin gecistirin. Kafaya taktikca sorun yoksada sorun cikar. Birincil derdiniz her zmn sizin ve esinizin mutlulugu olsun. Hersey gecer kalanlar size kalir en sonunda.

konu ne olursa olsun ve kim olursa olsun bi kere aile içine karışılmasına müsaade etmeyin
aynı şeyi çok iyi niyetle kayınvalideniz söyleseydi belkide kıyamet kopardı
çalışabiliyorsanız demekki kendiniz gidip gelebilirsiniz
hemde 100 TL lik benzini yakmak yerine aynı yolu toplu taşımayla taş çatlasın 5 TL ye gidersiniz belkide

öte yandan eşinizle neden yaşamıyorsunuz çok garipsedim doğrusu
ben yıllarca İstanbul tarfiğinde yollarda pertim çıka çıka gidip geldim 2 yaka arasında
sürekli şubeden şubeye koştururdum
hatta bazen günde 2 kez anadol-avrupa arası yol yaptıgımı bile bilirim
ayrıca işimde sizinki kadar rahat değildi
bence eşinizle yaşamayı düşünün derim en güzel günleriniz heba etmeyin çocugunuzda yokken birbiriniizi yaşayın

Evet hepiniz cok cok haklısınız.. ama keşke elimdeki imkan evimde olmamı gerektirseydi ben de isterdim. 1.5 saat derken araçla birbucuk saat benm gitmem 2.5 oluyor yanı aktarmalı gidiyorum. araba sürmeyi daha yeni yeni öğreniyorum bu dediğinizi 2.dönem yapmyı düşünmüyor değilim.. ama bir yandan da maddiyatı da düşünüyorum hergün 260 km yol gelmekte bayağı masraflı. durumumuz iyi cok şükür..eşim bu durumdan başta rahatsız oldu yani karım yanımda yok diye ama alıştı ki ben belli etmesem de ben alışamadım...o yüzden de bazen bazı konularda her zaaman değil annemi haklı buluyorum, tabiki her zaman eşime yansıtmıyorum ama yansıttığım zamanlar oluyor.

eşinin yaşadığı şehire tayin çıkarmaya çalışabilirsin bence :31:

aaah anneler bazen kızları tarafını tutayım derken kızının huzurunu kaçırıyorlar. yani 3 saatlik yol. boşuna gidip gelcek. ayrıca benzin parasıda boşa gitçek. onun yerine eve bişi alırsınız. bi yemeğe çıkarsınız ne biliyim. eşim beni bir kere bile işe bırakmadı. ben izin vermem çünkü. otobüzler metrolar dolmuşlar ne güne duruyor.

devir iktisat devri. bence annenin dediklerini dinleme. yoksa huzurun kaçar. benim annemde bazen eşin şöyle böyle der. moralim alt üst olur. kendi düşüncene göre hareket et etki altında kalma. ayrıca çok istiyosan beni bırak hayatım deseydin. senle gitmek istiyorum. otobüsle gitmeyi hiç cnm istemiyo deseydin. olmaz illa bırakmam mı diyecekti.

Back
X