benimle aynı şeyleri yaşayan varmı:(( çok çaresizim

Nevbaharim

Yepyeni bi hayatin serefine..
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2010
996
1.878
408
Merhaba arkadaşlar...Nasıl başlasam bende bilemiyorum..sevdiğim kişiyle 2008 da tanıştık ve ilk 1 yıla yakın arkadaştık.sonra sevgili olduk o başka bir şehirde
ben istanbulda..aileler yaşayış açısından baya farklı fakat annesi babası çok saygılı ve görgülü insanlar,inanç yönünden kuvvetli olsada yaşayışları zayıf,dolayısıyla yetiştirdikleri evlat da rol model olarak aile ve sülaleyi tanıyor.Aileelerinde %70 asker var ve neredeyse hiç örtülü tanıdığı yok.Daha en başından inanç ile ilgili farklılıklarımızdan dolayı çatışıyorduk ben örtülü olduğum için.en başlarda sevgi çok büyük etken olduğundan sıkıntının büyüklüğü anlaşılmıyor.hep karşılıklı konuştuk evlenince sıkıntı yaşanırmı diye ama sonuca bağlayamasak da yinede kopamadık..
askere gitti 2010 da 6 aylık askerliğini yaptı ve döndü.Askerdeyken herşeyi göze alan ölüp biten insan(hatta askerlikten dönerken tezkereyi alır almaz ailesinden önce benim şehrime koşan) geldiğinde bocalamalarla 2 hafta sonra soğuk davranmaya başladı ve yalvarmalar yakarmalar veya mantıklı konuşmalar v.s hiçbirşey fayda vermez oldu. ve 2011 şubattan bu yana gelgitlerle görüşmeye devam ettik.çevresinden tanıdıklarımda var ve anneside beni arar sorar bu süreçte hayatında da kimse olmamış ve işten çıktığı gibi evde oluyormuş.her neyse birşekilde böyle devam etti ilk zamanlar benim yalvarmalarım üzülmelerimle konuşsakta;son 1 yıldır sürekli özzlediğini bensiz yapamayacağını söyleyerek hep dönüş yapan sonrada kararsız kalan o oldu..tam bişeyler ciddiye binecekken örtü meselesi açılıyor.ve ben senin günahına girmek istemiyorum ama örtüyede alışamıyorum.alışsam bile benim alıştığım bir yaşam tarzı var
tatillere nasıl gidicez nasıl vakit geçircez,birlikte müzikli mekanlar arkadaş ortamları v.s herşeyde seninle birlikte olmak istiyorum bi başıma kalmak istemiyorum diyo ve haklı da..ama bende inancımdan dolayı taktığım bu örtüyü Rabbimin rızası için örttüğümden deli gibi sevsemde bir kul için bozamam..yapmam. vel hasıl kaç kez bu yüzden bitti ve yine sürekli geri döndü.ne bekliyor bilmiyorum yada evliliğe hazır değilde benide kaybetmemek için bu bahaneye mi sığınıyor..bu arada 26 yaşındayız ikimizde.maddi durumu yerinde babasını 4 ay önce kaybettik ve annesiyle yaşıyor.lütfen arkadaşlar bana madem başından böyle bir sorun vardı neden başladınız gibi şeyler söylemeyin.tüm kuzenlerim v.s açık o yüzden çevremde böyle bir olay yaşamadım kimseye soramıyorum. ve beni sevdiğinden de hiç şüphem yok ama çare nedir bilemiyorum..fikirlerinizi bekliyorum..

Bir kumaş parçası için sizinle ömür boyu birlikteliği tatillerine müzikli ortamlarına degişiyorsa zaten oturup bir kere daha düşün derim.Ne münasebet örtün var evlenemem , başını örtmezsen evlenmem vs.vs. ne alakadır ben onu anlamadım sevdigin birini herşeyiyle kabul edip öyle seversin sevmiyorsanda yol alırsın

müzikli ortamlar tatiller v.s olayı değilde belkide ben fazla empati yapıyorum onu çok fazla anlamaya çalışıyorum bilmiyorum.o diyorki paylaşımlar
azaldıkça biyerlerde birlikte bulunamadıkça birlikte paylaşamadıkça sorunlar oluşmaya başlıyacak diye korkukyorum diyor. bi yandan bunu bahane ettiğini düşünsem
zaten neden sürekli peşimde olsun annesine aratsın,vazgeçemiyorum desin. kesip atar ve giderdi.böyle bir insana nasıl anlatmak gerekir napmak gerekir bilmiyorum.
ya da belkide benimde kesin şekilde restimi çekmem birdaha aradığında açmamam yolları kapamam gerekirdi. her seferinde cevaplayınca konuşunca belkide beni razı edeceğinden
hep bir ümit taşıdı . bilmiyorum işte(

Yanlış anlama arkadaşım ama ben adama hak verdim.
Denklik çok önemli inan.
Hayat tarzları,beraber yapılan aktivitelerden keyif alma,kültür vs.
Evlilik sadece aşk ile yürümüyor maalesef.
Elbette erkek arkadaşın ilk baştan senden hoşlanmıştır,mutlu olacağınıza inanmıştır ki bu ilişkiye başlamıştır ama evlilik ve flört birbirinden çok farklı.
Uyum şart bence mutlu olmak için.

Bende ramazanda kapandım çok şükür ve kapandığımda bir aylık evliydim. İlk kapanacağımı eşime söyledim hiç sesini çıkarmadı sen bilirsin dedi. Ve kendiside eğlenceyi seven biri. Neyse uzatmayım ramazanın birinci günü kapandım, bununla birlikte bütün eğlence hayatına, eski yaşantıma veda ettim tabiki bu veda sadece alkol olan ortamlardı. Eşim inanılmaz sevindi kapandığıma oysa ki hiç belli etmemişti. Sebebini sorduğumda seni etkilemek istemedim, belki ben isteseydim ki çok istiyordum kapanmanı o zaman senin sevabın boşa gidecek sadece ben istediğim için kapanacaktın dedi. Şimdi ise sadece Allah için kapandın dedi. Şuan eşimde 5 vakit namaza başladı ve çok mutluyuz. Ne kimse için kapanmaya nede açılmaya değer. Gönlünün rahat etmeyeceği hiç bir şey yapma ve zaten yapmazsında. Çok güzel bir kelime kullanmışsın bir kula değişmem imanımı diye. Emin ol bu engelli sevgilin değil Allah koydu önüne çünkü belkide senin için hayırlı değildi. Neyse bence hiç konuşma ve sana denk gönlü imanla dolu birini bul. Kıyamete yaşlaştığımız şu zamanlarda iman en kıymeti hazine olacak ve herkese nasip olmayacak. Allah yar ve yardımcın olsun...

Son düzenleme:
yok arkadaşım neden yanlış anliyim. inan o na en çok ben hak veriyorum.sadece ikimizde sevip vazgeçemiyoruz ve ben ne yapacağımı
artık bilemiyorum. bu yüzden bunu yaşayan birileri de vardır belki diye ve senin güzel fikirlerin gibi; akıl almak istedim..Rabbimin bizi karşılaştırmasında da
bi hayır var belki dedim..sadece dünya için bomboş yaşanan bir hayat da hayat değil hepimiz biliyoruz.ben 18 yaşnda kendi isteğimle örtündüm;
kız kardeşim açıktır mesela.kimse karışmaz hem yurt dışında hem burda üni bitirdim.bizde ailecek tatillere gideriz,müzükli ortamlarada girerim namazımıda kılarım
ama işte..( kördüğüm..

İşte kader hep isteklerimizi vermiyor maalesef...
Daha iyisiyle,gönlüne göre olanla karşılaşırsın umarım.

güzel arkadaşım ne güzel yazmışsın..çok mutlu oldum senin adına.Rabbim herkese sizinki gibi anlayış huzur dolu bir yuva nasib etsin. eşin içinde çok sevindim.
ben bu çocukla karşılaşmadan evvel 2 kez rüyamda gördüm.uçurumdan düşüyordu ve elimi uzatıp var gücümle yukarı çekiyordum onu..ve karşıma çıktığında
şok yaşadım onada anlattım ve o da çok etkilenmişti.düşündümki belki Rabbimde beni onun karşısına çıkardı bende onun imtihanıydım belki kazanmak yada kaybetmek mevzusunda
atacağı bir adımdaydı herşey..ve kendiyle çok cebelleşiyor. ben zaten günahına giremem isteyerek ve inanarak taktığını biliyorum ama ne kadar çabalasamda alışamıyorum bu düşünce
ye diyor..kızamıyorum onada..vaar benden vazgeçmemesinde bir hayır.benden ne madden ne manen bir çıkarı yok.cinsel birşey yaşayamaz v.s v.s ama yinede hiç vazgeçmedi..
belkide kaderimizde var bir süreç bilmiyorum( ve çok üzülüyorum

canım örnek vereyim aynen sizin durumdayız bizde eşimle ben sevgilin gibi bi ailede büyüdüm eşimse senin yetiştiğin tarzda bi ailede büyümüş.. görüşlere saygı öncelikle çok önemli..bu kesinlikle marifet değil tabi ama yerine göre mini etek giyerim ama eşimin ailesi rahatsız olabilir diye onların yanında daha mütevazı giyinirim yani kısacası ortayı bulmak önemli..başörtüsüne saygım sonsuz eşimin anneside kapalı Allah var bir gün bile ağızlarından duymadım niye başın açık diye..eşimdende duymadım aksine bu halimi beğeniyo gibi ama sizde durum biraz farklı başörtüsünden vazgeçme derim çünkü başörtüsünden vazgeçmen demek sevgiline senin için inancımdan bile vazgeçerim demek olur ve ilerde daha büyük sorunlar olur seni değiştirmek için çok müdehale eder...Allah yardımcın olsun

Bende ayni seyi dusunuorum ilerde baska isteklerde olusabilir diye ama wazgecemiorumda isteailesi bile cok istiyor benim olmaml ama sevdgim kisinin tereddütleri herseyi mahvediyor..

Rüyanızda görmeniz çok ilginç şimdi işin seyri değişti. O zaman sabredeceksin ve sevgilinin son noktasını bekleyeceksin. Belkide dediğin gibi sen onun için hayırsın. Ama sessiz sessiz bekleme derim restini çek. Beni olduğum gibi kabullenirsen ancak sevgine inanırım de. Allah onunda kalbini yumşatıp doğruyu bulmasını nasip etsin inşallah.

kusura bakmasın ama onun yaşam tarzıda size uymadığı halde siz onu kabul ediyorsunuz.discosundanda geri kalsın bıraz,canı çıkmaz korkmasın.zevk veren farklı eğlencelerde var merak etmesin.o eğlencesinden,yaşam tarzından ödün vermiyorsa sizde haklı inancınızdan ödün vermeyin derim.ikinizinde orta yolu bulacağınıza inanıyorum.biraz daha sabır demek isterdim ama nereye kadar,ömür bitiyor.acaba yoklunuzu derinden hissetmesi karar vermesi sürecini hızlandırabilir mi

YASMİNCİM evet rüya zaten herşeyi değiştiriyor.Bizim işimiz tamamen Rabbime kalmış bir iş öyle hissediyorum.Çok dua ediyorum ne olur sizde edin adı emre.bazen
kaderde gereken bir zaman vardır ya olgıunlaşmak için.Ben Rabbim için vazgeçmedikçe onada hidayeti için dua ettikçe bişeylerin değişeceğine gönülden inanıyorum.
Sonuçta beni böyle kabul etmeyecek olsa o da biryerde çarkeder tamamen vazgeçerdi diye düşünüyorum.ve restimi çektim tam 10 gün oluyor bugün...Sabırla bekleyişim
başlayalı..Dediğiniz gibi ya böyle olacak beni sen böyle sevdin ben böyle bu örtüyle bu karakterle senin sevdiğin insanım.Sadece senin isteğinle karakterini tamamlayan inancı için savaş
veren birinin o örtüyü çıkardığında nasıl saygı duyabilirsinki dedim..sustu..Dediği tek şey o örtü varken biz yapamayız..Ama asla bitti artık görüşmeyelim yada herkez
yoluna baksın gibi laflar çıkmıyo ağzından..Belkide bu ayrılığı yaşamamız ve yokluğumu iliklerine kadar yaşaması gerekiyor..Burnu iyice sürtmeli..

sevdiğiniz insan dürüstçe ve düzgün biçimde ifade etmiş düşüncelerini. siz de bu yüzden kızamıyorsunuz ve kızmamalısınız da zaten. konunuzu sadece zaman çözebilir sanırım... tek bildğim, kim kendi hayatından karşısındaki için vazgeçerse en ufak sorunda onu suçlar, o yüzden zamanla sindire sindire olmalı bir değişim olacaksa,zorla değil...

ÇOK doğru birşey söylemişsin.kim diğeri için vazgeçerse ilk fırsatta onu suçlar çok doğru..
zaten inşallah Allahın emirlerini dinini gerçek manada öğrenmesi ve benim bu örtüyü neden
taktığımı böyle bi devirde nelerden vazgeçtiğimi anlamasını diliyorum.anlayarak ve sindirerek
dönmesini diliyorum(

ben olaya tamamen inançlarım doğrultusunda bi yorum getiricem ama sizin beni anlayacağınızı ve aynı pencereden baktığımızı anladığım için bunları söylemek istedim;
eğer siz bugün bi başkası için Allah'ın emrettiği bi farzdan vazgeçerseniz, emin olun o kişi sizin için şuan hayırlı ise bile, sonu hayır olmayacaktır..
ama siz inancınıza sahip çıkar ve dua edip Allah'a tevekkül ederseniz, Rabbim bi yol gösterir, belki onun kalbini yumuşatır, yada başka bi çözüm..
ve şunuda söylemek isterim, sizin direndğiniz şey, başkasına göre doğru yada yanlış, inancınız..
onun ısrar ettiği şey ise sizin inancınızdan dolayı mahrum kalabileceği eğlence hayatı..
burdan bakıncada kimin taviz vermemesi gerektiği açık zaten..
inşallah hakkınızda en hayırlısı ne ise o olsun..

Gerçekten anlamsız bir gerekçe bence...
Benim erkek arkadaşımında bütün ailesi neredeyse açık,ama o aksine beni daha da çok kapatmaya çalışıyo annem ablam acık olsada karım kapalı olmalı diyo..Ayrıca kapalıyım bende ,o şekilde bi gerekce sunsaydı ne yapardım bilmem ama örtümden asla vazgeçmem orası kesin..İyi düşünüp karar vermek lazım cünkü ileride hersey toz pembe olmuyor.

Sizin yazdlklarlnlz bana güc veriyor..hepinizden Allah razl olsun dua edin nolur
Onun bunu ewlenmek istemedgi yada bahane olarak sundugunu dusunmek bile istemiorum ya..

arkadaşım ben sevgilinin sunduğu gerekçeleri mantıklı bulmadım :26:
kapalısın ama sonuçta tatile de gidebilirsin, müzikli ortamda da bulunabilirsin ki
sonuçta o içki içerken sen meyvesuyu içersin, millet bikiniyle denize girerken sen kapalı şekilde girersin
yani senin içki içmiyo olman ona nasıl bir eksi getirir anlayamadım

kişi karşısındakini değiştirmeye asla çalışmamalı.. siz tanıştığızda nasıl olduğuun biliyodu ve bu şekilde başladı ilişkiye
onun sonradan seni açmaya çalışması kendi bencilliğinden başka bişey değil
belki sen sırf o istediği için açılcaksın ama çok mutsuz olcaksın
göz göre göre insan sevdiğini mutsuz eder mi ki..
bence sen hiçbirşey yapma.. değişmen gerektiğini, ona uyum sağlaman gerektiğini de düşünme
herkes nasıl mutlu olacaksa öyle yaşamalı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…