Benimlede dertleşirmisiniz ?

Kalp-yolu

Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2016
116
40
13
Merhaba arkadaslar herkese hayırlı geceler, kendı dertlerımle canınızı sıkmak ıstemezdım ama çok doldum..
Çok üzülüyorum artık , herseyı gectım fazlasıyla üzülüyor ağlıyor ağlıyor ağlıyor gene başa sarıyorum.evlenelı bir yıl oldu. Evlenmeden önce o kadar heveslıydımkı o kadar heycanlıydımkı. Ailemin neredeyse hıcbırkonuda maddi olarak yardımları olmamasına ragmen kendı cabalarmla calısmamla ceyızımı nısanımı yapdım. Genede bu denli üzülmemısdım sevdıgım adama gdıyorum diye. Sımdı bır yılı doldurdum ve kayınvalıdemle aramda olan sorunlar esımle aramda olan sorunlar etrafdakı yakın akrabalarndan gelen dedıkodular hersey o kadar doldumkı bır yılda, en cokda esımın her seferınde sanki ben bir çöplükden cıkmısım gbı davranmasnı yedıremıyorum. Ailemın durumu yoktu calısmak zorundaydm bekarken.eve babamla brlkde bakıyorduk. Bundan gurur duydum hep, fakat evlendıkden sonra işimi brakdım. esımle kavgalarımzda sureklı senın ayrılmaya g.. Yemez. Eskı hayatına gerı donersın. Gbı lafları cok zoruma gdıyor arkdslar. Etrafdan gelen kv dahi gelen her türlü lafı unutablıorm gormezden gelıyorum fakat bu esımın soyledklerı artk cok zoruma gdıyor. Arkamda maddı olarak bana bakablecek bır aılem olmadgnı bıldıgınden ağır konusuyor cok uzuluyorum. İş arıyorum bulamıyorumda. Ne yapacgmı blemıorm arkdslar. Bütün esınden ayrılan ınsanların arkasnda maddı destek olan aılelermı var. ? Ben kendıme bakamazmıyım? Neden bu kadar agır konusuyor anlams deglm. Ve her defasında sankı bır vaktı zamanı varms dusunmus gbı yemınler ederk bosanacagm senden zamanı var demelerı susuyorum artk. Cok üzülüyorum. Barısdıgmzda ise sankı benden baska kımsesı yokmus gbı hıc bosanalm dememıs gbı öyle bır sevgı gösterısı öyle bır sevıyorkı bosanmayı dusunen bu adam degılmydı dıyorum. Herkes esıyle kavga edeblr. En zoruda maddi destegı olmadıgı ıcın gıdebılecek bıryerı olmayan ınsanlara edılen laflar, cok üzücü. Sadece dertlesmek ıstedım , icimi dökmek istedim.

Merhaba arkadaslar herkese hayırlı geceler, kendı dertlerımle canınızı sıkmak ıstemezdım ama çok doldum..
Çok üzülüyorum artık , herseyı gectım fazlasıyla üzülüyor ağlıyor ağlıyor ağlıyor gene başa sarıyorum.evlenelı bir yıl oldu. Evlenmeden önce o kadar heveslıydımkı o kadar heycanlıydımkı. Ailemin neredeyse hıcbırkonuda maddi olarak yardımları olmamasına ragmen kendı cabalarmla calısmamla ceyızımı nısanımı yapdım. Genede bu denli üzülmemısdım sevdıgım adama gdıyorum diye. Sımdı bır yılı doldurdum ve kayınvalıdemle aramda olan sorunlar esımle aramda olan sorunlar etrafdakı yakın akrabalarndan gelen dedıkodular hersey o kadar doldumkı bır yılda, en cokda esımın her seferınde sanki ben bir çöplükden cıkmısım gbı davranmasnı yedıremıyorum. Ailemın durumu yoktu calısmak zorundaydm bekarken.eve babamla brlkde bakıyorduk. Bundan gurur duydum hep, fakat evlendıkden sonra işimi brakdım. esımle kavgalarımzda sureklı senın ayrılmaya g.. Yemez. Eskı hayatına gerı donersın. Gbı lafları cok zoruma gdıyor arkdslar. Etrafdan gelen kv dahi gelen her türlü lafı unutablıorm gormezden gelıyorum fakat bu esımın soyledklerı artk cok zoruma gdıyor. Arkamda maddı olarak bana bakablecek bır aılem olmadgnı bıldıgınden ağır konusuyor cok uzuluyorum. İş arıyorum bulamıyorumda. Ne yapacgmı blemıorm arkdslar. Bütün esınden ayrılan ınsanların arkasnda maddı destek olan aılelermı var. ? Ben kendıme bakamazmıyım? Neden bu kadar agır konusuyor anlams deglm. Ve her defasında sankı bır vaktı zamanı varms dusunmus gbı yemınler ederk bosanacagm senden zamanı var demelerı susuyorum artk. Cok üzülüyorum. Barısdıgmzda ise sankı benden baska kımsesı yokmus gbı hıc bosanalm dememıs gbı öyle bır sevgı gösterısı öyle bır sevıyorkı bosanmayı dusunen bu adam degılmydı dıyorum. Herkes esıyle kavga edeblr. En zoruda maddi destegı olmadıgı ıcın gıdebılecek bıryerı olmayan ınsanlara edılen laflar, cok üzücü. Sadece dertlesmek ıstedım , icimi dökmek istedim.
Ona bu izlenimi sen veriyor olabilir misin?
Yani ailen sana sahip çıkmaz gibi mi davranıyorsun acaba?

Unutmamakta gayet haklısın. Unutulacak laflar değiller.

Bi iş bulmaya bak.
Gerekirse ayrılırsın.
Bu şekilde hayat geçmez. Daha 1 yıllık evlisin. Bu kadar nefret edecek noldu ki?

Eşin ya şizofren.
Ya da seni hiç sevmiyor.

Boşanma konusunda rijit olun.
Gitmek, boşanmak böyle ağıza sakız edilecek şeyler degil.
Ailenizi ezdirmeyin. Ağzının payını alsin ki bir daha hakir göremesin.
Keşke işinizi bırakmasaydınız, eski iş yerinizle bir görüşseniz. En azından aynı sektörden bir yere referans olurlar size.
Ve kendi ayaklarınız üzerinde durabileceğinizi en iyi siz biliyorsunuz.
Yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatıdır ne de olsa.

Bu arada lütfen güçlü dur.
Sana öyle laflar edince oturup bir köşeye ağlama.
Eskiden nasıl çalışıp geçindiysen, daha iyisini yaparsın. Hiç korkma.
Boşan demiyorum, ama boşanmaktan korkmadığını hissettir.
Gerekirse sen de tamam zamanını bekleme, hadi boşanalım diye.
Korkmadığını görünce seni bunla tehdit etmez.
Ve lütfen bu şekildeyken çocuk konusunda acele etme.

Bence bilerek sana öyle davranıyor yarın öbür gün iş ciddiye binerse boşanma kararı alamayasın diye cesaretini kırıyor kadınlar tam tersine çok güçlüdür sen kendin söylemişsin babamla ben bakıyorduk eve diye eee daha ne

neymış kendi sadrazamın sol şeyimi..
çok mu zengin ,evlenirken bilmiyormuydu durumu ? sen güçlü ol bir iş bul kendini garantiye al öyle hareket et canım çok mu zenginler? çok mu maaş alıyor ney yani?
bir kere seninle yuva kurmaya niyetlendiyse sorumluluk almış demektir ha çalışırsın katkıda bulunursun dar günde yardım edersin o ayrı ama ezdirme kendini

Ona bu izlenimi sen veriyor olabilir misin?
Yani ailen sana sahip çıkmaz gibi mi davranıyorsun acaba?

Unutmamakta gayet haklısın. Unutulacak laflar değiller.

Bi iş bulmaya bak.
Gerekirse ayrılırsın.
Bu şekilde hayat geçmez. Daha 1 yıllık evlisin. Bu kadar nefret edecek noldu ki?

Eşin ya şizofren.
Ya da seni hiç sevmiyor.
Ailemi tanıyor artık maddi durumunu falan bliyor. Aılemın bana bakamayacgnı blıyor. O yuzden rahat konusuyor. Suan calısmıyor ona göre koca parasyla evde keyıf yapıyorum sanırım zihnıyet bu. İş arıyorum ıste bulamıyorum. bu laflarıda cok zoruma gdıyor.

Peki sen bu lafları duyup susuyor musun?
Agzinin payını neden vermiyorsun.
Desene sen kim oluyorsun yeter kendine gel adamligin bu mu senin bumu senin aile kurma hayallerin herkes babasinin evinde trilyonlar icinde dogmuyor ama cok sukur bu zamana kadar kimseye minnet etmedik çalıştık ekmegimizi kazandik bunu sende cok iyi biliyorsun sen zamani var diyorsun da merai etme ben en kisa zamanda eski çalışma hayatima geri donup serefimle yasamaya devam etcem sen simdi anca kendi coplugunde ötersin de dön arkani.
Valla ben çıldırdim.

Evlenince işten ayrılmayı düşünen bütün kadınlara hep bu yüzden sakın işinizden ayrılmayın yazıyorum işte. Zannediyorlar ki evlendikten sonra adam kendilerine prenses muamelesi yapmaya devam edecek. Hayır öyle olmuyor. Kendi ayakları üzerinde durmayan, dayanağı,gidecek yeri olmayan kadına erkek de nasıl olsa gidemez diye her türlü muameleyi reva görüyor. İş aramakla iyi yapıyorsun. Eminim bulursun. Gerçekten arayana iş çok. Tabi bunun için çok da seçici olmaman gerekecek ama bir an önce bulmaya çalış ve kurtul bu adamdan.

O zaman ona bir kadının neler yapabileceğini göster. Benden boşanmak isteyen ve beni küçümseyen birini yatagıma alamam de. Kesinlikle affedici olma. Daha once o kadar çalışmışsın iş bulursun. En kötü bir çağrı merkezine gir ve daha iyi bir iş aramaya devam et bulunca değiştirirsin. Para kazanmaya başlandığında da boşanma davanı aç. Ailenin yanına dön. Gidecek bir evin var en azından sağ ailen. Hem babana da destek olursun hem işine devam edersin ve bu şekilde sürekli seni yıpratan biri olmaz hayatında. Yeniden nefes aldığını ve yeniden doğduğunu hissedersin.

Evlenmeden önce o kadar heveslıydımkı o kadar heycanlıydımkı. Ailemin neredeyse hıcbırkonuda maddi olarak yardımları olmamasına ragmen kendı cabalarmla calısmamla ceyızımı nısanımı yapdım. Genede bu denli üzülmemısdım sevdıgım adama gdıyorum diye.

Arkadas nedir bu evlilik. Bu acele nedir. Adamlari hayatinizin merkezinize koyuyorsunuz . Sonra o adamlar kalbinizi catir catir kiriyor.

Evlilik tadinda ve dogru adamla guzel olabilir ancak. Oteki turlu iskenceden baska bir sey degil. Yanlis adam mi? O zaman bosanilmeyi de goze alabilmelisin. Cocuk yok sanirim. Ailenle tekrar biraraya gelip calisabilirsin. Yiyecegin bir tas corbanin hesabini sormazlar herhalde.

isinizden niye ayrildiniz ki?
pek ala calisip, bu kazanci kendiniz icin harcayabilirdiniz.
bu kadar yuz goz olmus bir iliskiden hayir beklememek gerek ancak siz musterih olun.
dolduruslara gelmeyin, sakin kalin.

Arkadaslar kendısinın evı arabası ısyerı var,o yuzden aılemı hakir göruyor. Bıkac ıs buluyorum. Oralarada gondermıyor. Duzgun ıs bulacakmısım saatlerıne falan laf edıyor . Haftasonuda evde olabılecegım bı ıs olacakmıs. Sankı herkese ozel ıs verıyorlar gbı konusuyor. Bana o cumlelerı kurdugunda ben calısmakdan memnundum hala ıs arıyorum çöplukten cıkarmıssın gbı cumleler soyleme dıyorum cevap verıyorum ama genede ınsanın ıcıne oturuyor. Maddı durumu olmamak ayıp mı arkadaslar? Kendı gelırı normal evı arabası var dıye hakmı söyledıkleri ?

isinizden niye ayrildiniz ki?
pek ala calisip, bu kazanci kendiniz icin harcayabilirdiniz.
bu kadar yuz goz olmus bir iliskiden hayir beklememek gerek ancak siz musterih olun.
dolduruslara gelmeyin, sakin kalin.
İşimden eşim yüzünden ayrıldım. Bakımlı bırıyım yenı evlendıgımzde ıkı ay olmusdu makyajsız ıse gtmezdm. Her zmankı gbı kalkdm makyajmı yaparken cıldırdı suslenıyorum dıye kavglar ettı ıse gondermedı. Isı bırakmak zorunda kaldım o gun. O gunden sonrada ıs bulamadım esımın ıstedıgı gbı ıs yok malesef
O zaman ona bir kadının neler yapabileceğini göster. Benden boşanmak isteyen ve beni küçümseyen birini yatagıma alamam de. Kesinlikle affedici olma. Daha once o kadar çalışmışsın iş bulursun. En kötü bir çağrı merkezine gir ve daha iyi bir iş aramaya devam et bulunca değiştirirsin. Para kazanmaya başlandığında da boşanma davanı aç. Ailenin yanına dön. Gidecek bir evin var en azından sağ ailen. Hem babana da destek olursun hem işine devam edersin ve bu şekilde sürekli seni yıpratan biri olmaz hayatında. Yeniden nefes aldığını ve yeniden doğduğunu hissedersin.
çĞrı merkezınde hıc calısmadım nasıl oluyor o ısler blmıorm arasdırırm ınternetten

Kendi ceyizini nisanini yapıp ev gecindirmissin.. şimdi boşanmak niye zor?
Yine hayatını kurabilirsin..
Zor olan aılemın yanına dönmek, annemle babam süreklı kavga bagrıs cagrıs yapan ınsanlar ve işten eve geldıgmde annemle babamın sacmapan kavgalarna katlanamam artk. Yıllarca o gurultulerde buyudum gereksız sacma kavgalar. Tek basıma da bır ev kurmaya cesaret edemıyorum

Ailenin sana bakması gerekmiyor zaten.
Sen çalışıp kendine bakabilirsin.
Önemli olan içine sinecek bir iş olması.
İs bulunur ama sen kendine göre is bulamıyorsundur.

Bir insan pasif olmamalı.
G.tün yemez ne biçim laf ya.
Ne tiksinti bir adam.

Bu adamlar yüzünü önceden göstermiyor mu?
Ne biçim laflar öyle.

Back
X