benmi abartıyorum...kafa uyuşması?

mnkss

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2013
10
0
6
İstanbul
merhabalar 24 yaşında 1.5 yıllık evliyim
görücü usulu evlendim...
1-5 yılda birbirimizi tanımaya çalışıyoruz eşimle aynı ev içinde...
ama şu sıralar bunalıyorum :(eşimle bazı noktalarda uyuşamıyoruz.ona göre pek sorun yok ama bana göre neden varki?
mesela eşim sürekli bana karşı muhalefet gibi büyük tartışma olmasa bile gün içinde hep atışma halinde oluyoruz bazen.
ben bişey diyorum o diyor falan böyle sürüyor.
bana 3 kere kavga sırasında ruh hastasısın sen ilaç al falan demişti bunları yuttum :(
halbuki ikimiz karşılıklı tartışıyorduk o lafları beni çok incitti bidaha duymaya tahammülüm yok.
mesela eşim işten geliyor eve girer girmez bilgisayara oturuyor yanımda saat 12de bırakıp yataga geçiyoruz...
böyle kendimizi 40 yıllık evli gibi hissediyorum bi iletişimimiz yok canım sıkılıyor benide çalışıyordum saglık sorunu için işten ayrıldım 1-5 yıldır evdeyim.sıkılıyorum ama yinede çabalıyorum sorumluluklarımı yerine getiriyorum.
eşim zaten hiç bişeye yardım etmez çogu erkek gibi standart ve onun üstüne düşen sorumluluklarıda benim üstüme atıyor.evde erkek işi gerekiyorsa (elektirk vs benzeri işler gibi)5 ay geçiyor ben diyorum ben işitiyorum.
diyorki niye sen yapamıyormusun.
ama ben istiyorum eşimde bu evde bişeyleri görsün.sadece eve gelip oyun oynamak bilgisayarda durmak yemek içmek yatmak giibi görüyor evliliği.
bunlar beni bunalttı iyice anladımki adamın karakteri bu .
geçen dedimki çabala lütfen diyorki kadın alttan alır!ben bunları yutmak zorunda değilimki.nezorum var.ikimizde evliyiz.sadece benim kaybedecek bişeylerim olmamalı.
neyapmalıyım ona sorsan bunlar sorun değil içkiisi yok kumarıda yok eee daha ne olsun ama demiiiiiiiiii
ya benim hissettiklerim düşüncelerimin hiçmi önemi yok..:(

canım benimde sevgilim aynı şekilde idi sürekli oyun oynardı neden aramadın sormadın desem yok şu bu diye bahaneler üretirdi. para biriktirdi oyun konsolu aldı ama yanıma gelmedi farklı şehirlerdeyiz. sonra ben twitter hesabı açtım bunu da takip ettim benden önce bir ay kadar önce bir kıza twit atmış "gel" yok resim yollamalar falan dedim aklında başka biri mi var falan filan öylesine yazdım demiş ama bana karşı ilgi alaka yok neyse bende dün bütün içimden geçenleri yazdım ve terk ettim sana tavsiyem al karşına konuş sevmiyormusun benimde onurum gururum var neden böyle yapıyorsun diye senin durumun biraz daha zor ama böyle vurdum duymaz erkekler var.

konuştum bak evlilik iki kişilik diye ama o bi sorun oldugunu kabul etmiyorki.
ona göre dedelerimizin evliliği gibi olsada sorun yok.
evdeyiz işte negüzel hergün ohh miss gibi...

Seni sevmemesiyle falan ilgilisi olmadığını düşünüyorum bir önce ki yorum yapan arkadaşın durumundan senin durumun çok çok farklı , evliliğin verdiği rahatlıktan böyle davrandığını düşünüyorum.Siz de yeni uğraşlar bulabilirsiniz ikiniz için mesela.

Son düzenleme:
mesela şuanda evde yok kendisi arkadaşlarıyla buluştular.ben evdeyim ve kendine bişeyler bulup hergün işler çıkarabiliyor yeni araba aldık onunla geziyor öğreneyim diyor iyice.
ama ben çıkalım dediğim zamanlarda bikeresinde ne gezme meraklıısı çıktın demişti bana:(
ben sıkılıp duruyorum.
sevmemekle alakası yok bunun biliyorum seviyor ama bu yaptıkları bana ters geliyor uyuşamıyoruz..

Canım, eşin seni kırdıysa, o senden birşey istediğinde, seni üzdüğünde söylediği sözleri yumuşak bir dille başına kak! :32:
Yer yer gün içerisinde ya da, ertesi güne kadar (artık eşin ne zaman bıkıp, daha dikkatli olacağını söylerse o zamana kadar) sürdür... Ama çokta sıkma, yoksa ters tepebilir :10:
İnşallah biran önce aranız düzelir...

Bu arada eşim de ilk yıl evliliğe adapte olamamıştı.. Şimdilerde konuşup güleriz hatta sen böyle yapıyodun ben de şöyle yapıyodum diye :9:Yıllar geçtikçe her iki tarafta olgunlaşıyor, ilişki oturuyor.
Belki başbaşa bir tatildir sonunuzun çözümü :4:

ben şundan korkuyorum
sıkılmaktan :(böyle sürekli devam ederse anlaşamıyoruz diye düşünmek istemiyorum çünkü sorası dönüşü olmaz.

Eşin ya ailesinden gördüğü gibi davranıyor(anne ve babasının ilişkilerini örnek alıyor) ya da siz çıkarken, nişanlıylen ,evliliğinizin ilk yılında eşini bu duruma alıştırmışsınız gibi geliyor. Ne derse "he, tamam"dediysenin belki o yuzden vurdumduymaz davranıyo olabilir...
ama dediğin gibi İnşallah hep böyle ilerlemez :44:

yahu bendemi bir sorun var sizdemi adam bana ağzına geleni söylicek ben bişey diyemicem dır dırcı olucam obana bir laf söylerse ben bin laf söylerim eskidenmiş o nenemin evliliklerindeki gbi koca ağzına e.....cek sen sesini çıkarmican oh ne ala memleket :51: biraz sesiniz çıksın maden kocan geziyor sende çık gez seni bağlıyanmı var arkadaşım :34:

aman arkadaşım ne olucak ıste evlılık..adam evde ciritmi atıcak :-) ıse gıt sabah aksam gel yemek ye otur ıste oyle.bende ılk evlendıgımde cok garıpsemıstım nası yaaa bumuydu dıe sonra gecıo:)

Back
X