• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benmi hataliyim?

melekfatma

Guru
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
1.144
1.600
333
Özel bir firmada yaklaşık 6 yıldır çalışıyorum. Servis elemaniyim suan dışarıdan lisans okuyorum müdürüm istegiyle.universite diploması olursa asistanlik boşalirsa seni aliriz demişti.Konuya gelirsek eski asistanimiz isleri bileyim lazım olur belki kpss yi denerim diyerekten öğretti.Aslinda severek yardimci oluyordum oda her fırsatta memnuniyetini dile getirirdi.DOgum yapip ayrilinca yeni asistan geldi.Eski asistanimiz her fırsatta aslında bunun benim isim olmadığını sadece bos zamanlarda yardim amacli yaptığımı söylerdi.Buda hamile olunca yardimci olmaya devam ettim gönüllü olarak ama artık zorlamaya basladi.Misafirlerin yaninda yok dosyalancak yok kargo derken isimi yapamaz mutfaga giremez oldum artık. Kendi de oturup telefonda oyun oynuyor.ben onun isini yaparken onun oynaması beni iyice bunaltti.Bende dün sabah yerine gelecek arkadaşa ogret kendi kargosunu dosyalamasi taramasini kendi yapsin ben artık kendi isimle ilgilenmek istiyorum bu benim gorevim degil dedim.Mutfagimla ilgilenmek istiyorum pazartesiden itibaren sadece kendi isimi yapcam dedim. Hanımefendi hala işleri bana yikmaya çalışıyor.Bugun temizlik yaptim süpürge filan yok bugün temizlikmi yapılirmis dedi bende sen kafani yorma mudurumuz benim ne zaman yapicama takmaz zaten pazartesi yetistiremiyorum dedim koskocaman ofis hangi birini yapayım dedim.(ccumartesileri calismiyoruz ve pazartesileri herkes burada oluyor).
Kötümu yaptım sizce? O sürekli oyun oynarken ben onun isini neden yapayim? Dün okadar soylememe rağmen bugün fotokopi makinesinin yanindaki evraklar dosyalancak dedi bende cevap vermedim ama yapmadimda cunku ben servis elemaniyim artık yeter ya.Birde dunku konusmamdan sonra bugun işi düşene kadar benle konuşmadi ne iyi akşamlar ne gunaydin. Bende sinirimden tüm gün ofisi temizledim durdum onun işlerini yapmamak için.
Sizce haksizmiyim kızlar?

yeni asistanı almasınlar sen gec onun yerine...

haklısın tabikide... kendi işini sana yaptırıp kendide oyun oynayıp keyfine bakması hiç hoş degil...

yeni asistanı almasınlar sen gec onun yerine...

haklısın tabikide... kendi işini sana yaptırıp kendide oyun oynayıp keyfine bakması hiç hoş degil...

hmmm şimdi aslında hiç te haksız değilsiniz. yani görev tanımınızda size iş verecek kişi olarak o asistan belirtilmemişse, siz sadece müdürünüzün belirttiği işleri yapar kenara çekilirsiniz ama bana sorarsanız ona kızıp ta kariyer planları yaptığınız bu işte tecrübe edinmeyi de bırakmayın. yani dosyalamanın ne tecrübesi olacak diyebilirsiniz ama inanın oluyor. yani onunla düzgünce konuşun gerekirse müdürünüze çıtlatın, o konuşsun. hani bu işleri yardım etmek ve kendinizin de öğrenmesi için yaptığınızı size iş verecek kişinin o olmadığını ama bu işleri öğrenmeye hevesiniz de olduğunu bilsin karşı taraf. siz asıl işlerinizi bitirince, vaktiniz olursa o asistana yardım edersiniz ama o size iş vermesin eğer yetkili değilse.

hmmm şimdi aslında hiç te haksız değilsiniz. yani görev tanımınızda size iş verecek kişi olarak o asistan belirtilmemişse, siz sadece müdürünüzün belirttiği işleri yapar kenara çekilirsiniz ama bana sorarsanız ona kızıp ta kariyer planları yaptığınız bu işte tecrübe edinmeyi de bırakmayın. yani dosyalamanın ne tecrübesi olacak diyebilirsiniz ama inanın oluyor. yani onunla düzgünce konuşun gerekirse müdürünüze çıtlatın, o konuşsun. hani bu işleri yardım etmek ve kendinizin de öğrenmesi için yaptığınızı size iş verecek kişinin o olmadığını ama bu işleri öğrenmeye hevesiniz de olduğunu bilsin karşı taraf. siz asıl işlerinizi bitirince, vaktiniz olursa o asistana yardım edersiniz ama o size iş vermesin eğer yetkili değilse.
Müdürümle ilk is görüşmesinde sadece mutfak ve temizlik diye anlaştık. Zaten 2.asistan gelene kadar problem yoktu. 2.asistan 10 aydir burda ve 6 aylık hamile. Acikcasi ondan daha tecrubeliyim ama 3.sinif henuz daha 1yilim var diplomami almama.duzgunce dun kendisine anlattım bu benim gorevim degil bunu sana eski asistan 40 kere soyledi ben sana bakmaktan asil gorevlerimi yapamıyorum yeni gelecek olana ogret pazartesiden itibaren sadece kendi isimi yapcam dedim. Bugün mudurlerim ofis disindayken temizlik yaptim dip temel bana aynen cuma cuma temizlikmi yapilir ya telefon calsa yok biri gelse dedi.bende pazartesi hangi birini yetistireyim süpürgemi yerlerimi silicem masalari lavabomu yoksa mutfagami bakacam sen o guzel kafani yorma müdürum benim hicbiseyime takilmaz sende takilma dedim.o bana is vermekle yetkili değil kesinlik. 6 yıldır dosyalama.yapıyorum canim ayrica kalkip misafirin yaninda kolumdan cekip bunlar dosyalancak demesi sinir krizi gecirtti bana.ben kahvemi yapmalıyım sizce yoksa mudure once asistanin istedikleri sonra siZin kahvelerinizmi demeliydim? Bide sessizce soyluyor müdür duymasın. Dunku konusmamdan sonra bugün ogleye kadar benimle konusmadi.oglen gelmis dosyalancak evraklar var dedi gitti misafir odasina uzandi su meshur seker oyununu oynadi aksama kadar. Bende kaldirmadim çünkü dun dedim benim gorevim ÇAY SERVİSI yapmak diye. Aksama kadar mutfagimi temizledim. Suan benle konuşmuyor.

Bence hatalı değilsin - işlerin azdır vaktin çoktur boş durmak istemezsin o zaman başka işlerle meşgul olabilirsin ama asli işinden alıkoyuyorsa o kişinin işleri o halde aman bana ne der geçersin. Kimse sana zorla iş yaptıramaz.
Benim de görev tanımım çok geniş bazen alakasız üç iş geliyor hangisini yapacağımı şaşırıyorum konuları da farklı olunca dikkatim dağılıyor üstelik gerçekte benim işim değil ama yapmak zorundayım - bazen tepki göstermek iyidir herkes haddini bilir, sınırını bilir

Son düzenleme:
Canım sakın! Yerden göğe kadar haklısın çünkü ben de benzer ortamın olduğu bir işyerindeyim. Sen iyi niyetle yardımcı olmak için veya ben de birşeyler kapayım bana da faydası olur düşüncesiyle başkalarının işlerini yaparsın ama sonra üstüne kalır, vazifen olur. Sen 6 yıldır yapabileceğini yapıyormuşsun zaten, yardımsa etmişsin, öğrenmekse öğrenmişsin. Çekil bence kenara, bundan sonra üstüne kalacak, müdüre kadar bu olay farklı şekillerde yansıtılacak diye düşünüyorum; ben çok gördüm böyle şeyler. Daha 1 sene varmış lisansın bitmesine nasılsa 1 senede hatunun dosyalamasını yapsan da yapmasan da bişi kaybetmezsin bence, ne zaman diploma alma zamanı gelir onu o zaman düşünürsün, derhal çek kendini kendi işlerine derim.

Canım sakın! Yerden göğe kadar haklısın çünkü ben de benzer ortamın olduğu bir işyerindeyim. Sen iyi niyetle yardımcı olmak için veya ben de birşeyler kapayım bana da faydası olur düşüncesiyle başkalarının işlerini yaparsın ama sonra üstüne kalır, vazifen olur. Sen 6 yıldır yapabileceğini yapıyormuşsun zaten, yardımsa etmişsin, öğrenmekse öğrenmişsin. Çekil bence kenara, bundan sonra üstüne kalacak, müdüre kadar bu olay farklı şekillerde yansıtılacak diye düşünüyorum; ben çok gördüm böyle şeyler. Daha 1 sene varmış lisansın bitmesine nasılsa 1 senede hatunun dosyalamasını yapsan da yapmasan da bişi kaybetmezsin bence, ne zaman diploma alma zamanı gelir onu o zaman düşünürsün, derhal çek kendini kendi işlerine derim.

Bide bana diyor ki doğum iznim bitip gelince gene sen yapcan senin icin ne degiscek .bende actim agzimi" bu benim gorevim degil sen hamilesin diye yapıyorum yoksa benim işim çay servisi yapmak .sadece kendi isimi yapmak istiyorum senin yüzünden benim işim geri kalıyor. Pazartesiden itibaren yeni gelecek asistan yapsın" dedim.tabii patronlar cogu zaman dışarıda olduğu icin bişey bilmiyorlar.akli fikri oyun oyun calismaya gö.ün yoksa calisma.hicbir servisimi temizligimi agiz tadiyla yapamaz oldum arkadaşlar. O oyun oynayip misafir odasında yatsin ben kargo dosyalama vs... yapayim.o oyun oynarken yapmam zoruma gidiyor. cok yogun olsa tamam yardimci olayim Ama o yatip ben onun islerini yapip o yapmis gibi altina imza atarsa ddokunuyor iste bana
pazartesiyi iple çekiyorum bakalım ne yapacak? dun fotokopi makinesinin yanindaki evraklari bana kaldir dedi (kaldirirmisin diye sormak yok) bende girdim mutfagimi dip temel temizledim sırf onun islerini yapmamak icin.oda yapmadi yatti.pazartesi bana tekrar der mi acaba yoksa yeni kiza mi der ? Derse nasıl cevap vermeliyim kizlar????

Bide bana diyor ki doğum iznim bitip gelince gene sen yapcan senin icin ne degiscek .bende actim agzimi" bu benim gorevim degil sen hamilesin diye yapıyorum yoksa benim işim çay servisi yapmak .sadece kendi isimi yapmak istiyorum senin yüzünden benim işim geri kalıyor. Pazartesiden itibaren yeni gelecek asistan yapsın" dedim.tabii patronlar cogu zaman dışarıda olduğu icin bişey bilmiyorlar.akli fikri oyun oyun calismaya gö.ün yoksa calisma.hicbir servisimi temizligimi agiz tadiyla yapamaz oldum arkadaşlar. O oyun oynayip misafir odasında yatsin ben kargo dosyalama vs... yapayim.o oyun oynarken yapmam zoruma gidiyor. cok yogun olsa tamam yardimci olayim Ama o yatip ben onun islerini yapip o yapmis gibi altina imza atarsa ddokunuyor iste bana
pazartesiyi iple çekiyorum bakalım ne yapacak? dun fotokopi makinesinin yanindaki evraklari bana kaldir dedi (kaldirirmisin diye sormak yok) bende girdim mutfagimi dip temel temizledim sırf onun islerini yapmamak icin.oda yapmadi yatti.pazartesi bana tekrar der mi acaba yoksa yeni kiza mi der ? Derse nasıl cevap vermeliyim kizlar????

asla yapma hatta sen de onunla konusma. oh ne ala memleket yatip oyun oynayarak para kazanmak var mi oyle? bence sikayet etmelisin bu durumu.

Vay be nasıl uyanık sinsi sülük insanlar var.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

tabi ki oralı olma derim, duymazdan gel veya mutfağa gir çıkma, yine üstüne gelirse müdürlerinin duyacağı şekilde şikayetini dile getir ama sakın ola yapma, üstüne yapışır ki yapışmış zaten.

Hepinize düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Biran acaba cokmu sert konuştum diye icim icimi yedi ama haklısınız üstüme yapisti.Buarada yeni bayan erkenden geldi bayagi bi sohbet ettik hamile asistan gelmeden. Kendi görevlerimden bahsettim.Bakalim ileriki gunlerde neler olacak? Ayrica hamile olan zorunda olmadikca benimle konusmuyor.Ister konussun ister konusmasin bu zamana kadar yaptıklarıma saysın.

Back
X