Merhaba sevgili KK üyeleri.. bundan 4 yıl önce birine aşık oldum ve 3 yıl boyunca içimde yaşadım, unutmaya çalıştım, sürekli kendimi olmayacağına dair inandırmayla uğraştım. Tam umudumu yitirdiğim bir anda sevdiğim insan karşıma çıktı ve bana olan duygularını itiraf etti. 1 yıldır sevdiğim insanla birlikteyim. Hayatımda ilk defa böylesine sevdim birini, ve hiç eksilmedi duygularım aksine tanıdıkça daha çok sevdim. Ama gelin görün ki aramızda mezhep farkı var, o sünni ben ise aleviyim. Bir müslümanın yapmakla yükümlü olduğu ibadetlerin hemen hepsini yerine getirir, dini ve vicdani hassasiyeti oldukça yüksektir. Ben de hep dikkat etmeye çalışmışımdır şu yaşıma kadar, zaten bu konuda bir problem yaşamıyoruz. Ancak maalesef aileleri ikna edemiyoruz. Ailesi alevi bir gelin istemeyiz diyor. Annem ise beni hor göreceklerini, baskı yapacaklarını düşünüyor ama kararın ne olursa olsun biz arkanda olacağız her zaman diyor. Ben ise ailesinin beni istemediğini bile bile devam etmemem gerektiğini düşünüyorum ama ondan ayrılamıyorum, ne zaman denesem hep dayanamayıp geri adım atıyorum. Defalarca ayrılıp barıştık ancak olmadı, yapamadık. Dış etkenler ayrılmamız için bir neden gibi gözükse de kalpler ikna olmadı. Bir yandan bu gerçek beni rahatsız ediyor, aile rızası olmadan mutlu olamayız diyorum. O ise çabalıyor, ailesini ikna etmeye çalışıyor ancak bazı ön yargıları yıkamıyoruz. Kısaca mantığım ve kalbim arasında bocalamış bir durumdayım.
Aranızda benim durumuma benzer evlilik yapmış olanların tavsiyesine ihtiyacım var. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.