benzer problemler yaşayan olmuştur.paylaşmk istedim.yoksa kendmi işe adapteedemiyorum

emelsim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2008
125
1
96
43
Antalya
9 aylık evliyim eşimle son zamanlarda problem yaşıyorus.beni ailesini benimsememekle suçluyo.her gidşimizde gönüllü gitmiyomuşum.onuda şurdan çıkardı geçtiğimiz cmtesi ben hastaydım ve sancılıydım işten çıkıp eve gidip duşumu alıp biraz yatmak istedim.benimkide erken çıktı cmtesi babasını dükanında motoru tamiretmey gtti.ben işlten çıkacığmda tlfetti hayatım annemgildeyim oraya gel dedi bende aşkım önce eve gidp duş alama lazım dedim oda tamam hayatım sen al duşunu dineln ben gelir alırım dedi ne güzel.neyse aldım ve yattım ama sancılıyım çok fena.geldi oda duşunu aldı aşkım hadi gitmi,yosmu diye çıkıştı bana çünkü ben yatıyodum gidelim aşkım dedim bende stemli.karnım ağrıdığı içinde gitmke istemyodum keyifsizim saat akşam 9 olmuş yemeğe bekliyolarmışta babsı işçıkışı buraya gelsin demişte oda bişey diyememişte.ben hep problem çıkarıyomuşumda.gittik yemeğe yedik orda kaynanamgilde geçtim öbür odaya yattım.sonra o geldi kıyamadı bu sefrde barıştık.dün akşam yine aynı şey.yine gitme meselesi.ya ben burdan çkınca önce evegidip duş almak istyrum.bu işyeri gübre üretyo ve ağır bir kokusu var üstüme başıma siniyo.yine benze bi olay yaşadık barıtştık.sonra bana dediki kayanamgilin mahellesinde bi ev bulursak gecekondu olduğu için 30000 tl felan almazmıyıs diyo.benim çok yakın oamk istemediğimi bildiği halde ailesinin sürekli onlarda olam beklentisi olduğu halde bundan rahatsız olcamı bildiği halde.ben bunu istemyorum ya.onun derdi ona güvenmem o herşeyi halldermiş.anasının baskıcı tutumauna bişey diyemiyo bide ona bırakamamı istyo.yaaaa bu yzden evliliğim biterseeee . beş yıl bekledim ben bu evlilik için .ben yakı olamka istemiyorum sürekli onlara gidip gelmek istemyorum ya.bu ailesini benimsememekmi oluyo yaaaa. ((((((((

yazıyı okurken inan zorlandım...lmaz:
konuya gelince eşine söyle istemiyorum diye zorla değil ya hem o evi beğenmiyorum diyebilirsiniz.
ailene yakın olmak istemiyorum gibi kelime kullanmayın erkeklerin aileler her zaman önde gelir.ne kadar kötü olsa da kıyamazlar aslında bizde kıyamayız dimi ailelelerimize...

Tabiki öyle bizde kıyamayız onlarda.özellikle erkekler ailelerine karşı büyük bir savunma yapma gereksimi duyuyorlar.benim korkum şimdilik yakın değiliz ama eşim son zamanlarda onlara yakın oturmak istyor gibi geliyor.çevremdede bu kadınlar kulubundede yakın oturup mutlaka problemler yaşayan insanları görüp duydukca korkuyorum.düşünsene iten çıkığ eve gitmek istcen ypamıcaksın çünkü ailesi oraya gelmeni istıcek ısrar etcek her seferinde gitmciesin bu sefer eşinle sorun çıkıcak.benim kaynanamgil kötü brileri dğil ama eskiler gibi olsun sityolar her akşam orda olalım berber yiyelim içelim gidilcek yere gidelim biz eve yatmya gidelim.bunu kurmaya çalışıyolar ama buda bana ters. çoğuda benim gibi düşünür herlade

hıı çok zor bir durum aynısını bende yaşıyorum eşim ayrımcılık yaptığımı düşünüyor annem tarafına daha çok gidiyormuşum daha farklı davranıyomuşum öyle bir izlenim veriyorum demekki off ben bu erkekleri anlıyamıyorum benim eşim evlenmeden önce asla düğüne hasta ziyaretine gitmezdi bahane uydururdu evlendik adam bütün düğünlere yakın uzak farketmez hepsine beraber gidiyoruz annesine daha sık gitmemi istiyorum kadın rahatsız olursunuz diye evime gelmiyor aramaz etmez senin eşin için bahane pek bir işe yaramaz o olmazsa başka bir ev olcak eşin kafasına koymuş yakın olsan da pek gidip gelmezsin ailesine yorgunum falan dersin

Aynı ya .adam evlenmeden eve bile girmesdi.hep arkadaşlarıyla dışardaydı.evlendikten sonra ailesine daha çok gider olduk.ben bundan şikayetçi değilim abarto olamdıktan sonra.inşallah çokda yakın biyer istemyorum inşallah denggelmez öle bir ev.tabiki ben ta antalyanın öbüğr ucuna da gidelim demiyorum.herlade bu erkelrin %90 ı aynı :)
Acaba onlarda aynımı düşünüyolar ya bu kadınların hepsi aynı diye :)
gerçi onlar kendi sıkıntılarını kendileri yaşıyo biz gibi paylaşmıyolar

bende kayınvalidemle bir cadde ara ile oturuyoruz hala. evlendiğimiz ilk zamanlarda borcumuz vardı eşim annemlerde yiyelim masraf olmasın dedi neyse düğün yaparken faydaları olmadı bari böyle yapıp kar yapalım diye düşündüm...10-11 ay birlikte yedik kayınvalidemle hiç sorunum olmadı yemeğim hazırdı eve gelince fakat işten gelip evimde dinlemek istiyorum olmuyor yemek yiyoruz eviimize gelmiyoruz eşime ayıp geliyormuş kalkıp gelmek çok zor zamanlar yaşadım kendimce yatamadım dinlenemedim falan ama eşimle konuşa konuşa hallettim şimdi evimizide aldık yarım saatlık uzakta bi yerde mutluyum şükür...opuyorumnanaktan ara ara dönemlerde rahatsızlığını bildir çalışıyorsun sonuçta çalışan için zor bir durum.

AYYY..İNŞALLAH BİZEDE NASİP OLUR SİZİN GİBİ OLMAK. SEVİND,İM ADINA .BÖYLE OLSUN İSTYRUM BEN İŞTE. :) allah mutluğunu daim eylesin seninde opuyorumnanaktan

AYYY..İNŞALLAH BİZEDE NASİP OLUR SİZİN GİBİ OLMAK. SEVİND,İM ADINA .BÖYLE OLSUN İSTYRUM BEN İŞTE. :) allah mutluğunu daim eylesin seninde opuyorumnanaktan

sadece biraz sabır..evinin huzuruda bozma sakın evde önemli olan bu tatriştim yeri geldi eşimle ama asla büyük boyuta getirmedim...kaleyi içten fethettim anlıcan başarılarvereliniortak

bu arada diğer konunu da okumuştum önceden aklıma geldi eşin iş buldu mu konunda öyle yazıyordu..merak ettim a.s.

Yok ya.bulamdık.doğru düzgün yokki iş.kariyernetten bakıyorum hergün ama yok uygun bişey.iyi ger.ekten iş bulam konusunda yardımetcek birilerinin olması lazım ama oda yok.tanıdık olamdan işe giremiyosun bu devirde.iyi kötü devam ediyo o kötü yerde geçen ay 55 saat mesai yaptı toplam 80 tl para vermişler sadaka gibi.bende geri verseydin alın sadakam olsun deseydin ya dedim.adamlar kanuna usle göre değil gönüller koptuğunca mesai parası veriyolarmış.

cnm bencede kaleyi içten fethet. hemen gitmem ben tasınmam ben yerime güzelce konuş anlar mutlaka.yorgun geliyorum aşkım de. bütün gün mahvoluyorum.senbensizde görebilirsin aileni arada de. ama bence o mahalleye sakın tasınma

peki eşine bunu anlattın mı, sonuçta gübre yapan bi yerde çalışıyorum, koktuğumu hissediyorum güzel bi banyo yapmak istiyorum eve dönünce, sonrada dinlenmek istiyorum evimde yoruluyorum çünkü diye.. bu konu senin için bu kadar problemse bi gün belirleyelim haftada bir, (yada 15 günde bir, neyse),o gün ailenle geçirelim akşam ama diğer günler evimizde olalım de
daha 9 aylık evlisiniz, yani akşamları beraber vakit geçirmeniz daha mantıklı çünkü bebekten sonra beraber vakit geçirmeniz pek mümkün olmıcak, film izleyin, yürüyüş yapın vs.. yani eşinin bulabildiği tek faaliyet annesinin evine gitmek mi
madem sorunları baştan seziyosun asla aynı sokağa taşınmayı kabul etmemelisin

çoğu erkek proBlem ediyor cnm Böyle şeyleri.. Ben daha evli Bile değilim.. ama her firsatta Bize de uğrayalım annemler seni görsün Biraz orda oturalım diyor.. Allahtan ailesini çok seviyorum.. yalan yok şimdi onlar da Beni çok sever. ama çok güzel Bi elektrik alamasaydım ilişkim çok proBlemli olurdu.. çünkü sevgilim ailesiyle kaynaşmamı çook istiyor.. Bi düğün mü oldu illa gidecem, Birinin doğum günü mü var illa ki gidecem.. onları Benimsememi sevmemi kaynaşmamı değer vermemi istiyor.. çok düşkün ailesine.. Bi kere yemeğe davet ettiler Beni, regl olmuşum sancıdan ölüyorum aşkım gelemem Ben dedim Bi triplere girdi anlatamam.. ertesi gün BaBası aradı kızım geçmiş olsun diye.. sevgilim de gerçekten hasta mıydın yoksa gelmek mi istemedin dedi.. ne kadar ayip Bişey.. ne yani yalan mı söyledim dedim yok aşkım öyle demek istemedim diye kıvırdı.. yani seni çok iyi anlıyorum cnm, dedim ya Ben çok iyi anlaşiyorum ailesiyle ama çok fazla sevmeseydim çok sorun yaşardım.. hep aramızda Bunun gerginliği olurdu

canım evlilik okadar farklıki.sevmen çok güzel bişey bende seviyorum öle cadı bir kayıvalidem ya kayınpederim yok çok şükür sadece her büyükte olduğu gibi beklentideler.ama işte insan kendi yuvasını kurudysa o yuva içerisinde ayrı bir aile olamk istyor.erkeklerde biz gibi değilde onun ailesine dahil etmeyi istyo.evet dahiliz tabiki ama bir tarftanda ayrı bir aileyiz.Allah nasip eder evlenirseniz sana tavsiyem çok aşırı yakında oturma

Her akşam vaktinizi orada geçirmek gibi bir zorunluluğunuz yok.
Eşinizin bunu anlamasım lazım.
Hele de çalışan biri olarak.
İnsan bir akşamda evinde oturup, ayaklarını uzatmak ister, bundan doğal ne olabilir.
Ama eşinizle ciddi ciddi konuşmamışsınız bu konuyu.
O nasıl oluyorsa biliyor ve anlıyor demek çözüm olmuyor.
Çünkü onların hiçbirşeyin bildiği yok, illa defalarca söylemek gerekiyor.
Gerekirse şunu da yapabilirsiniz, gün içinde eşinizi arayıp,
bugün akşam evde olmak istiyorum, biryere gitmek istemiyorum diyip,
kendi kendine söz vermeden önce gardınızı alabilirsiniz.
Malesef erkekler böyle, illa devamlı söylemelisiniz.
Yok yine çözüm bulamıyorsanız, ya sesinizi çıkarmadan gideceksiniz,
ya da net olarak tepkinizi koyup gitmeyeceksiniz.
Biraz tartışacaksınız belki ama tartışabilmek bile bir marifet, olayların üstünü kapatmaktansa.
Yanlarında bir ev almak istemiyorsanız almayın.
Eşinizde size zorla bunu yaptıramaz heralde.
İçinizin rahat etmediği bir yükün altına girmeyin bence.

canım şu mesajından anlaşıldığı kadarıyla sizin aranızda konuşamama ve iletişim problemi var, seni çok iyi tanıyor olabilir ama inan bana bi erkeğe yinede istediklerini ve hislerini açık net ve kısa bi şekilde söylemelisin, kinayesiz imasız "net". Seni susuturmaya, zaten bunları biliyorum, demene gerek yok demeye kalkarsa,
tamam biliyorum ama söylersem daha rahat edeceğim de, ve aranızda bi sözleşme olmalı, yani biliyorum saçma ama bazen çocuklarmış gibi davranman gerekiyo, konuşmayı yaptın, tamam mı anlaştık mı diye de teyit et onayını
yani genelde erkeklerin bana bırak ben hallederim, güven bana gibi lafları bana en son babalar duyardaki "hallederiz kadir"i hatırlatıyor, genelde bu lafların içi boş oluyor, yani eşin için demiyorum yanlış anlama genelde erkekler böyle bence, o yüzden bu laflara güvenmemek lazım pek
tamam gidiyosunuz ediyosunuzda tüm akşamı orda geçirmeniz saçma, eğer eşin bahane bulamıyosa kalkmak için, sen öğret bahaneleri, de ki bugun işyerinde çok yoruldum erken yatcam demesini söyle eşine annesinde,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…