Benzer takıntıları olan?

Sadece bana değme düşüncesi, vücutlarındaki o kemikler falan

pff aynı ben. dokunup sevebildiğim tek hayvan köpek tüylü tüylü olanlar hariç.
ufak hayvanlar zaten kabusum üstümde yürüyorlar sanki.
bir kuşu elime aldığımı falan düşünemiyorum kalbim sıkışıyor resmen.
insanlara dokunabiliyorum neyse ki:) ancak büyük oğlumun bile sırtını kaşıyamam:olamaz: tırnakla yani okşar gibi kaşıyabiliyorum. küçükte sorun yaşamıyorum şimdilik ama büyüdükçe aynı olacak. yine aynı şekilde çocuklarımın bile ısırdığı şeyi, su içtiği bardağı, vs kullanamam. temiz titiz biri değilim ama ortadan salata falan yiyemem.
ek olarak bunları takıntı olarak düşünmemiştim hiç.

insanlara dokunabiliyorum neyse ki:) ancak büyük oğlumun bile sırtını kaşıyamam:olamaz: tırnakla yani okşar gibi kaşıyabiliyorum. küçükte sorun yaşamıyorum şimdilik ama büyüdükçe aynı olacak. yine aynı şekilde çocuklarımın bile ısırdığı şeyi, su içtiği bardağı, vs kullanamam. temiz titiz biri değilim ama ortadan salata falan yiyemem.
Bunlar takıntıysa bende de var. Salatamı ayırırım. Kızımın ısırdığı şeyi de ancak keserim öyle devamını yerim. Kimseyle aynı bardağı, şişeyi paylaşmam. Bir de gözümün önünde biri tencereye kaşık daldırıp tadına bakarsa o yemeği yemem. Bir de parmaklarını yalayarak yemek yapanlar var... Kendimi gayet normal görüyorum.

Her insanın az çok buna benzer takıntıları vardır sanırım. Önemli olan hayatınızı ne kadar etkilediği.
Size kötü hissediyor bunu aşmak istiyorsanız yardım almanızda fayda var.
Ya da arkadaşların dediği gibi ufak ufak alıştırmalar yaparak yenmeye çalışabilirsiniz.

Sana kotu bir haber vereyim. Mite lar insan vucudunda halida her yerde varlar sadece mikroskopla gorunebiliyor. Fotograf ekleyecektim vazgectim miden kaldirmaz :KK45:

İnanır mısın sanki annem yazmış. Annemin rahatsız olduğu durumlara benzettim özellikle hayvanlarla olan iletişiminizi...
Ama eve kedimi getirdikten sonra birbirlerine alıştıktan sonra annemin kedime olan aşkına da şahit oldum. (ya kedi ya ben, geldiği an evi terkederim diyen bir kadın bu)
O dokunamayan, tiksinen kadın gitmiş yerine 'aşkımmm, oğlummmm, bir taneeemmm'diye okşayan bir kadın gelmişti.
En son bir fotoğraf var elimde annem kafasını kedimim göbüşüne koymuş yatıyorlar. Muhteşem bir an. Her şey üstüne gitmekle başlıyor işte. Bu kadar. Bir adım atmakla başlıyor.

Bende de cok bacakli bocek tiksinmesi var. :KK70: Bu nasil bir aciklamaysa.
Neyse hayvanlari genel olarak çoook severim ama kediler sevimlilikten ölcekler neredeyse. Minicik burun, kocaman yuvarlak gözler yani ne kadar sevimli olunabiliyorsa o kadar cok sevimliler. Mis gibi kokuyorlar evde bakilinca. Minicik, sicak, yumusacik, mir mir mir...Kedimin tuylerine burnumu gomuyorum bazen o kadar tatli kokuyor ki. Nasil tiksinilir demeyecegim ama... anlayamam. :KK70: zarar verilmedigi surece yapacak birsry yok tiksinmeye.

Bence kendinize dert etmeyin, obsesifliğe benziyor ama günlük hayatınızı etkilemediği sürece arada bir düşünmeniz şükür edilecek durum. :)
Hayvanlar konusunda değilde insanlar konusunda bende de var. Tokalaşmak vs o sorun değil ama biri bi krem sür ya da ov dese ellerim isyan ediyor resmen yapmamam için, nedenini bilemiyorum, bi takıntımız var gibi. :D

Solucanları topraktan tek tek alıp çiçeklerimin dibine koyarım ben mi çok tuhafım acaba ?

Yavaş yavaş alıştırma yaparak aşmaya başlayın . Kendinizi sıkmaktan helak olursunuz
evin 10 senelik kredi borcunu kapayacagız deseler solucan falan alamam elime

ha; ayı gelir kucaklaşırım , aslanla tokalaşırım belki ama solucan yok olmaz:)

Bende de cok bacakli bocek tiksinmesi var. :KK70: Bu nasil bir aciklamaysa.
Neyse hayvanlari genel olarak çoook severim ama kediler sevimlilikten ölcekler neredeyse. Minicik burun, kocaman yuvarlak gözler yani ne kadar sevimli olunabiliyorsa o kadar cok sevimliler. Mis gibi kokuyorlar evde bakilinca. Minicik, sicak, yumusacik, mir mir mir...Kedimin tuylerine burnumu gomuyorum bazen o kadar tatli kokuyor ki. Nasil tiksinilir demeyecegim ama... anlayamam. :KK70: zarar verilmedigi surece yapacak birsry yok tiksinmeye.

Bence kendinize dert etmeyin, obsesifliğe benziyor ama günlük hayatınızı etkilemediği sürece arada bir düşünmeniz şükür edilecek durum. :)
Hayvanlar konusunda değilde insanlar konusunda bende de var. Tokalaşmak vs o sorun değil ama biri bi krem sür ya da ov dese ellerim isyan ediyor resmen yapmamam için, nedenini bilemiyorum, bi takıntımız var gibi. :KK70:

Oooo takıntısı olmayan yokmuş yav:halay: Demek normal olan bu:KK70:

Ben de kimsenin ayağına çorabına dokunamam. Hele ki erkek çorabını mağazadan yenisini bile alamam. Sadece eşime alışabildim, ilk evlendigimde elime bulaşık eldiveni takar öyle makineye atardim coraplarini :KK70: zamanla alıştım ama başkasına asla alışamam.
Ergenlikten beri okb teşhisim var. Bazen çok yoğunlaşıyor bazen sakinliyorum. Ama daimi olan bir tanesi var, evin kapısını kilitledim mi acaba diye defalarca açıp kapatıyorum :confused:
Aslında saysam çok şey var ama gelip geçici gibi veya uzerine düşmezsem çok takılmıyorum ama çorap ve kilit olayı vazgeçilmezim :KK70::KK9:

insanlarla temas etmeme bende de var ki tamamen güvensizlikle alakalı olduğunu düşünüyorum
ayrıca çiğ eti elleyemem,pişiremem ama az da olsa yerim
hayvanlara fazlasıyla dokunabiliyorum bağrıma basarım filan oyy canım istedi kedi olsa da mıncıklasam :kahve:

bi kitapta okumuştum kedi anneyi temsil edermiş kediden korkan kadınların annesiyle arası iyi olmazmış ne kadar doğru bilemiyorum tabi

benim takıntılarıma gelcek olursam

kürdana karşı alerjim var karşımda kürdanla dişini karıştıran birini görünce tansiyonum düşüyo resmen

hepiniz bana kızacaksınız ama emziren kadından da çok tiksiniyorum bakamıyorum psikolojideki yeri ne acaba

Back
X