Doğuma Hazırlık Bera kız adımı erkek adımı sizce?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

su insanlarin bilip bilmeden begendigin ve sectigin isme mudahale etmesine cok kiziyorum.
ayni sey benim de basima geldi ve ben kimseyi takmadim. kiz ismi dediler fakat erkek ismi oldugundan suphem yok. unisex bile degil yani ama kiz ismiymis. kizlara takan varsa kendi hatalari diyorum ben de.. diyecegim o ki takma kimseyi neyi seviyorsan onu tak nasilsa alisirlar. her dakka cocuk sahibi olmuyoruz.

bera ismine gelince, bera da mervan da sahabe isimleri ve erkek ismi ikisi de. (bera bin azib).
bera isminin anlami fazilet, seckinlik, olgunluk, dogru sozlu, hayir isleyen...
ben ikisini de cok seviyorum. bera yi daha cok seviyorum. ama esinle ortak karar verin yine de bence..
allah bi avazda kurtarsin, mubarek etsin evladini..

ilk olarak bera ismini bi erkekte duydum,başka dA bera tanımadım,o yüzden bana gayet erkek adı gibi geliyor.

teşekkür ederim arkadaşım. senin çocuğunun ismi ne bu arada merak ettim

kıs diyen var erkek diyen var anket mi yapsam ne yapsam kıslar?

teşekkür ederim arkadaşım. senin çocuğunun ismi ne bu arada merak ettim

boshayallersmile bir bucuk iki ay sonra allah kismet ederse imran isminde bir oglum olacak.. :Saruboceq:
insanlar hala sunu tak bunu tak diye onerilerle geliyorlar. biz babasiyla begendik, anlamini, herseyini.. hz meryemin babasinin ismi ve evine bagli, evcil anlamina geliyor. biz yurt disinda yasadigimiz icin burda gencleri eve baglamak hakkaten cok zor... insallah ismi gibi olur oglumuz dedik bunu begendik... neyse...

kiz ismi diyenler neye dayaniyorlar bera icin? hic. o yuzden sen arastir, kesin bilgi edin, esinle beraber anlasin ve takin istediginiz ismi.
tabi bana sorarsan yerimseniben
cunku herkese isim begendirmeye kalkarsan isim bulamazsin benden soylemesi.

Son düzenleme:
erkek ismi yazılmış ama bence kıza daha çok yakışıyor, tıpkı ebru şallının oğlunun adı beren gibi.. hiç yakıştıramıyorum bir erkeğe lmaz:
bera kız ismi olmalı :umursamaz:
eşinin uygun bulduğu ali kerem ismini ben hepsinden çok beğendim

bizde yok bera ama ben de dini bir kitapta okuyup çok beğenmiştim.

hatta oğlum olursa bir gün düşünürüm demiştim.

bence çok güzel

anlamı iyi ama yazan arkadaşa katılıyorum yarım kalmış gibi
beğenmedim açıkçası

Sanki kız ismi gibi geliyor ..erkek ismiyse bile kız çocuğuna daha çok yakışır hatta havalı bile olabilir.Ama erkek çocuk için pek hoş bi isim değil

kız adı gibi ama berra duymuştum ben berayı ilk defa duydum sanki tek r si eksikmiş gibi bi izlenim bırakıo! Berra koymaya ne dersin?

bera normalde erkek ismidir ama kız çocuklarada verilmeye başlandı..
nil bera nur bera gibi.
berra ile de karıştırılıyor..
unisex isimleri hoş bulmuyorum çocuk ilerde sorun yaşayabilir..
kayra deren gibi..

bera bana da kız adını çağrıştırdı. biröğrencimin adı var, TILSIM,nakil geldi, kız diye beklerken erkek çıktıbilmiyorumkismileşaşırmıştık, bence erkeklere daha sert isimler yakışıyor, yani daha güçlü iismler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…