Beraat kandili yumurtalama günüme geldi ilişki günah mıdır?

camenta58

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2015
34
26
3
44
Arkadaşlar lütfen beni yanlış anlamayın ama böyle bir konu açmak zorunda kaldım, internette araştırdım ama bazı sitelerde günahı yoktur yazıyor bazı yerlerde ise beraat gecesi olan ilişkiden dünyaya gelecek çocuk kötü huylu olur diyor. Ben uzun süredir bebek olması için tedavi görüyorum en son olumsuz bir aşılama geçirdim. Bu ay yumurtalama günüm tam bu geceye denk geldi illa tutacak diye bir şey tabii yok ama tedirgin oldum. Tam yumurtalama günüm dünde ilişki olmadığı için bugünü boş geçirmekte istemiyorum. Allah biliyor gerçi niyetimizi ama yinede sizlerin fikrinide almak isterim.

Diyanetin danisma hatti var ordan sorsaniza burda bizim dedigimize gire mi hareket edeceksiniz herkes kafasina gore bisey soyler simdi :KK51:

Alo fetva hattına sorabilirsin. Bir sakıncası yoktur diye düşünüyorum.Hatta bence bu işi önceleyin,sonra abdest alıp ibadwetinizi yapın.

Bizim fikrimizle olacak iş degil. Zaten dini konu yorum yasak yahu kac tane konu kapatildi, acaba neden hergun kapanacagini bile bile acmaya devam ediliyor?

günah elbette olmaz ama herkesin çenkinmesinin sebebi şu kiii bizde eşimle kandil günleri birlikte olmayız buna dikkat ederiz biz şöyle düşünüyoruz yaniii o günü ibadet etmekle namaz kılmakla geçirmek daha hayırlı bütün şehvetten uzak olmak gibi..

Ama günah olacağını bende düşünmüyorum sonuçta yumurtalama dönemin bugun ve çocuk istiyorsunuz hayırlı bi gün ....

Ya ama benim buyuklerimden duydugumda hep kandil gunlerinde nefsimize hakim olmamiz geregidir ama kesin gunahtir diyemem ve bence burda kimse de diyemez gibime geliyo

Bizede hep dini günler ibadetle geçirilmeli diye öğretildi ve hep buna dikkat ettik bugünlerde sadece ibadetimizi ettik. Sadece bilgisi fikri olanlardan fikir almak istediğim için bu konuyu açtım yorum yapan herkeze teşekkürler.

bizde bebek istiyoruz yumurtlama günü kandile denk geldiyse o günü hep boş geçtik, eşim istemiyo bugün ibadet edilir diye. bana kalsa o zaman o mantıkla ramazandada hiç yapmayalım, bilmiyorum doğrusu nedir.
bugün doğacakların listesi yazılırmış Rabbim bizim bebeklerimizide doğacak olanlar listesine eklesin inşallah :KK46:

Bizede hep dini günler ibadetle geçirilmeli diye öğretildi ve hep buna dikkat ettik bugünlerde sadece ibadetimizi ettik. Sadece bilgisi fikri olanlardan fikir almak istediğim için bu konuyu açtım yorum yapan herkeze teşekkürler.

karı kocanın cinsel ilişkisi de ibadettir diye biliyorum

(Karı koca birbirine sevgi ile bakınca Allahü teâlâ da onlara rahmet nazarı ile bakar ve ellerini ellerine aldıklarında, günahları parmakları arasından dökülür.) [Râfi’î]

Resulullah efendimiz, (Hanımıyla cima edene sadaka sevabı verilir) buyurunca, eshab-ı kiram, (Bu işi şehvetle yapan da aynı sevaba kavuşur mu?) diye sordular, (O kimse, şehvetini harama harcamasında [zina falan ederse], günah olduğu gibi, helale harcamasında da sevap vardır) buyurdu. (Müslim)

bizde bebek istiyoruz yumurtlama günü kandile denk geldiyse o günü hep boş geçtik, eşim istemiyo bugün ibadet edilir diye. bana kalsa o zaman o mantıkla ramazandada hiç yapmayalım, bilmiyorum doğrusu nedir.
bugün doğacakların listesi yazılırmış Rabbim bizim bebeklerimizide doğacak olanlar listesine eklesin inşallah :KK46:
Amin inşallah :)

dini yönünü bilmem ama düşününce bence yanlış gbı gelıyor...ne kadar helalınızde olsa kandıl gecelerı ıbadete ayırmış Rabbımız....o gece ilişki yaşamak bana hep gunah gelır ....yanlış gelır....asla bırlıkte olmam esımle boyle gunlerde....
sızınkı bı sanszlıklık denlgelmış ama olsun...sonuçta otekı ay var...ılla bu ay olur olacak dıye bırseyde yok.....zaten yumurtlama gunlerı ortalama gunlerdır.bır ıkı uc sapabılır

Aylar değil yıllardır bekliyorum demişsin arkadşaım inşallah hayırlısıyla olur lakin 1 ay daha bekle bekle ki herhangii bir sıkıntı olmasın.En mantıklısı alo diyaneti arayıp sorman olacaktır.

Back
X