• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beraber olduğum kişinin,beni sevdiği hakkında nasıl emin olabilirim ?

evlilik hayatı buna benzer işte..
dediğim gibi,derinleri sorgulama,tamamen gördüğün kadarlar..
kişilik,yaradılış kodları bunlar.. yapıcak pek bişey yok..
istisnalar var mıdır? vardır herhalde..

Son düzenleme:
aslinda herkes o kadar kendi derdnde ki... yani esler calisiyor yogun calisma ortami var herkes icin sonra aileler sonra cocuklar, arkadaslar, geriye ne kadar zama kaliyor ki. neden sorunlar oluyor anlamiyorum o kadar kisa zamanda heleki ortada bir sevgi varsa ben bu sorunlarin sebebini anlayamiyorum kendi adima :50:
:1:
artık kendine sormayı bırak canım al karşına ona sor için içini yicek :9: herşeyi olurunu çevirme şansı sende sevgilinin burcu ne bu arada.

burda yazinca icim rahatladi uyumak icin yattim ama yine binlerce soru :) uyuyamiyorumda gerci tek aklima takilan o degil ama diger konularin dusunulcek bir tarafi olmadigindan onu evirip cevirip duruyorum :(

sen biraz aşk, tutku arıyorsun onda sanırım , sevgilin ise sana dümdüz biri gibi geliyor ?

kırılmak da haklısın, çok net ifade edilmese de insanı yiyip bitiren durumlar vardır..

biraz tepki vermelisin, hatta biraz değil aşırı tepki vermelisin kış uykusunda olan sevgilin uyansın biraz :)

Sevgiliniz dışında sosyal hayatınız nasıl? Bana çok büyük sorunlar var gibi gelmedi ama siz takmış durumdasınız sanırım.Eğer onun hayatınızın merkezi olduğu izlenimi verdiyseniz bundan yararlanıyor olabilir gerçekten düşünmeyin ve onsuz da bir sosyal ortam yaratmaya çalışın,hiç birşey yokmuş ilişkinizden çok memnunmuşunuz izlenimi verin bunları yaparkende

size ait tüm yorumları okudum..
sizin derdiniz bence çok farklı..yani bu anlattığınızın arkasında kalan huzursuz olduğunuz birşeyler var bence..karşınızdakinin sevgisine emin değilsiniz belki de siz onu daha çok seviyorsunuz ve daha fazla ilgi bekliyorda olabilirsiniz.
bazı insanlar sevgilerini farklı yansıtır..ya da yapıları farklıdır..belki de sevgiliniz ilişkiniz adına emin bir noktaya gelmiştir ve tamamen rahat davranmaya başlamıştır yani neysem işte buyum diye:)
siz ise daha farklı bir sevgili durumları bekliyorsunuzdur ona da gereksiz ne gereği var gibi geliordur..
siz ondan eminseniz evliliğe onunla evet diyebiliyorsanız evlendikten sonra oturup bunları düşünmeye zamanınız kalmayacak emin olun:) bişeyler kendiliğinden yoluna giriverecek:) hatta yalnızlığı özler bile olucaksınızdır:)size yardımcı olamıyorum gibi hissettim ama:3:

kisa bir zaman once cok benzer bir iliski yasadim. hatta burda topigim vardi, bilenler bilir.

en sonunda cozemedigim icin ayrildim. ve dedim ki keske daha once ayrilsaydim, bosuna kendimi yormasaydim...

bi iliskide beklentiler ve iliski yasayis tarzlari uymuyorsa, zorlamanin anlami yok galiba. bu, yorgunluk, can sikintisi ve umutsuzluktan baska bir ise yaramiyor.

bu iliskiyi dogrultmaya calisirken, muhtesem bir aski kacira da bilirsin :) tercihlerini iyi belirle ve guclu, ne istedigini bilen bir kadin gibi davran bence arkadasim. bu hayata ikinci kere gelmiycez :34:

Konu içeriği nedeniyle "Aşk hikayelerimiz/Dertlerimiz" başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerileri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösteriniz.

anlıyorum sizi...bende sizin iş streslerinizi yaşıyorum, ve sevgilinizin de iş yoğunluğunundan size zaman ayırmamasının nedenini anlamaya çalışıyorum...her ne kadar biz burada sizi yönlendirecek yorum yapsakta asıl konuyu ne yazıkki onunla konuşmanız gerekiyor bunu biliyorsunuz...

evlilik ciddi bir kurum, bazı insanlar 1 ayda tanışır evlenir çok mutlu evlilkleri olur bazı insanlar 3 yıl tanışır evlenir çok mutsuz olurlar...
ne kadar uzun süre tanımaya çalışsanda hiçbir insanı çok iyi tanıyamıyorsun...bazı davranışlarından bazı küçük nooktalardan karakteri hakkında bilgiler edinebilirsin, ama bu küçük noktalar önemlidir...

siz her sevgili olan bayan gibi ilgi bekliyorsunuz, oda hayatında kurduğu iş düzenininin yoğunluğundan size tam anlamıyla vakit ayıramıyor..ama eğer ortada ciddi bir evlilik düşüncesi varsa aklınızdaki sorulara cevap bulmadan bir ciddiyete adım atmayın...

bu problemlerinizi biz burada sizi yönlendirsekte bunun bir anlamı olmaz, çünkü karşıdaki insanlaa çözmeniz gereken türden ve gerçekten ileride sizi mutsuz edebilir bu ilgi olayı...evlendiğiniz zaman eşinizi daha çok özleyecek daha çok ilgi bekleyeceksiniz...bu işler telefonda ve sıkışık zamanda olmaz..

uygun bir akşam buluşun ve bu konuyu ne yazıkki açık açık anlatıp cevap bulmaya çalışın..inşallah sizi aydınlatacak şekilde açıklamalar yapar sevgiliniz..herşey yoluna girer..:nazar:

bence sevgilin biraz rahat pek de ince düşünen bi insan değil ben sana karşı ilgisini kaybettiğini düşünmüorum.ilk başlarda birbirinizi tanımıodunuz herkes ilk tanışmada ve ondan sonraki geçen bikaç aylık sürede kendini biraz farklı olduğundan daha ilgili yada daha ince düşünen,daha nazik biri olarak gösterebilir ilk izlenimdir çünkü o ve biraz da samimiyet eksikliğinden kaynaklanır.zamanla daha samimi olduğunuzda birbirinizi daha iyi tanıdığınızda senin dediğin gibi artık bi aile gibi olduğunuzda gerçek davranışlar kişilikler ortaya çıkar daha az sevme,soğuma ya da değişme değildir bu yanlış anlaşılmasın.sadece aşk ilişkisinde geçerli değil bu söylediklerim tanışmanızın ilk aylarında birbirinize çok kibar davrandığınız bi arkadaşınızla yıllar geçtikten sonra kardeş gibi olup kavgalar tartışmalar yaptığınız olmuştur çünkü artık ona karşı daha rahatsınızdır umarım anlatabilmişimdir düşündüklerimi.

evlendigindemi simdiden ole :) iliskimde takildigim yerler bir ya da iki olaydan cok genel hareket ve dusunceler oldugu icin bazi yerlerde anlatmakta sikinti yasadim. yani opmesini istemek degil aslina daha once yaptigi seyleri simdi yapmiyor olmasi. mesela onceden defalarca yanagimdan opmesi sarilmak icin fdevamli firsat kollamasi ama simdi neden opmuyor diye dusunmeye basladim :) ya da onceden gorusssek bile aksam saatlerce telde konusmak isterdi ben istemezdim yeter derdim sesini duymayi seviorum derdi simdi nerdeeeeee. ama bu soledigim seyler cok kisa surede bitti tavlamak icin yapti dicem o da degil ama. yani biz sevgiliden cok kari koca gibiyiz yanlis anlasilmasin yaptigimiz seyler. benim yanimda rahattir genelde evine gideriz beyimiz yorgun olur ben tezimi yazarim o tv izler. bole olmasinin bazi sebepleride var is degistirmesi yogun olmasi arabasi calindigi icin( biraz tembeldir beyimiz arabayla dogdu sanirim) vasita takintisi su bu. yani bole seyleri cok onemsemem. iste benim asil sorunum burda basliyor yani bir cok seyi dert etmeyen biriyim ama bunlari gormuyor, sizind ediginiz gibi konustugumda da herseyden mutsuz olan talepkar, mizmiz ve anlayissiz biri oluyorum:53: o hayatindan memnumus beni seviyormus ve isin garibi iliskisi ya da evliligi daha farkli olan cok az arkadasim var. bendemi sorun var diyorum cidden anlayissizmiyim. erkek dedigins ey hepmi bole :) bole kabul etmek zorundamiyim :) ama yapamiyorumda

inan duygularıma tercüman oldun diyebilirim canım bende aynı şeyleri yaşıyorum ve seni çokk ama çok iyi anlıyorum. benim de yaklaşık 3 aylık bi ilişkim var ve aynı sorunlar bende de boy göstriyor maalesef.. dediğin gibi ben de sürekli düşünüyorum senin düşündüklerini acaba paranoyaklık mı yapıyorum die hoş karşı taraf değiştiğini kabul etmeyince ve farklı ghiçbişeyin olmadığını söleyince dolayısıyla öle düşünüosun,değiştiğini ve ilgisizleştiğini dile getirince dırdırcı ve sorun çıkaran taraf oluosun. kısacası şikayetlerimizde aynı karşı taraflardan aldığımız cevaplar da diyebilirm sonuç olarak ben hala düzelteme dim onu yani anlatmak istediğim yanlız değilsin :50: bir çözüm yolu bulursan bana da söle tatlım
umarım düzelir bu arada hakkımıza hayırlısı neyse o olsun :58:

inan duygularıma tercüman oldun diyebilirim canım bende aynı şeyleri yaşıyorum ve seni çokk ama çok iyi anlıyorum. benim de yaklaşık 3 aylık bi ilişkim var ve aynı sorunlar bende de boy göstriyor maalesef.. dediğin gibi ben de sürekli düşünüyorum senin düşündüklerini acaba paranoyaklık mı yapıyorum die hoş karşı taraf değiştiğini kabul etmeyince ve farklı ghiçbişeyin olmadığını söleyince dolayısıyla öle düşünüosun,değiştiğini ve ilgisizleştiğini dile getirince dırdırcı ve sorun çıkaran taraf oluosun. kısacası şikayetlerimizde aynı karşı taraflardan aldığımız cevaplar da diyebilirm sonuç olarak ben hala düzelteme dim onu yani anlatmak istediğim yanlız değilsin :50: bir çözüm yolu bulursan bana da söle tatlım
umarım düzelir bu arada hakkımıza hayırlısı neyse o olsun :58:

yok degistigini kabul ediyor ama normal surec buymus. yani bir onceki arkadasin yazdigini soluor artik birbirimizi taniyoruz ne gerek var rituellere diyor: )ben bir cok yolu denedim guzelce konustum, tavir yaptim, kustum, rest cektim, olmadi ayni sekilde davranadim ama iii iihh cozum bulamadim: )cozum aradikca daha kotuye gitti. hayati boyunca tanidik taimadik iliskiler konusunda ( es, sevgili, arkadas hepsi) hep akil danisilan bir insan oldum. herkes benimle dertlesti, bkis acimin hep mantikli ve olumlu en onemlisi yapici oldugunu hep duydum. ama bu sefer kitlendim olmuyor olmuyor. sonuc bulamiyorum, gerci neden bulamiyorum ki sonuca varayim : ) yalniz olmadigima ilk kez uzuldum dogrusu, bir taraftan bu dogal bisi demek ki derken diger taraftan kendimin ne kadar uzuldugunu biliyorum o yuzden ne hissetigini anliyorum : (

size ait tüm yorumları okudum..
sizin derdiniz bence çok farklı..yani bu anlattığınızın arkasında kalan huzursuz olduğunuz birşeyler var bence..karşınızdakinin sevgisine emin değilsiniz belki de siz onu daha çok seviyorsunuz ve daha fazla ilgi bekliyorda olabilirsiniz.
bazı insanlar sevgilerini farklı yansıtır..ya da yapıları farklıdır..belki de sevgiliniz ilişkiniz adına emin bir noktaya gelmiştir ve tamamen rahat davranmaya başlamıştır yani neysem işte buyum diye:)
siz ise daha farklı bir sevgili durumları bekliyorsunuzdur ona da gereksiz ne gereği var gibi geliordur..
siz ondan eminseniz evliliğe onunla evet diyebiliyorsanız evlendikten sonra oturup bunları düşünmeye zamanınız kalmayacak emin olun:) bişeyler kendiliğinden yoluna giriverecek:) hatta yalnızlığı özler bile olucaksınızdır:)size yardımcı olamıyorum gibi hissettim ama:3:

evet sevgisinden emin degilim sanirim ama bunun nedenini anlayamiyorum neden supheye dusuyorum, buna sebep ne bunu anlamaya calisiyorum. sebep sadece ben olamam cunku daha once boyle seylerim olmadi, acaba seviyormu acaba aldatiyormu diye dusunmedim hic hayatimda. daha onceki iliskilerime gore aslinda genel anlamda daha ilgili diyebilirim yani daha fazla gorusuyoruz haberlesiyoruz, yani sorun yalniz kalmak degil ya da benim onu yanimda istemem. cunku egitimim dolayisiyla cok sik ulke degistirdigim icin hep iliskilerimde bir noktada uzak kaldim o yuzden o istese ben sikiliyorum devamli aramasindan bulusmaktan. sorun daha derin bisi, tam kelimeyi bulamasamda ilgiden cok onemsenmek sanirim. soledikleriniz dogru o benden emin iliskiden emin rahatda davranabilir ama nedense bana evlenirsek daha cok problemimiz olacakmis gibi geliyor. belkide yaniliyorum bilemiyorum

Şu anda anladığım kadarıyla siz de, sevgiliniz de iş/eğitim hayatlarınızla ilgili yoğun, sıkıntılı dönemler yaşıyorsunuz.

Benim tecrübelerimden anladığım kadarıyla, herşeyin merkezinde kendini gören yapıda bir insan için, hele de kendi sıkıntılı bir dönemden geçerken, karşısındakinin olabilecek sıkıntılarını paylaşmasını beklemek bir hayal. En fazla yapacağı yarım kulak sizi dinlemek olabilir. Eğer israrcı olursanız da, sizde olduğu gibi kendi yoğunluğundan, yorgunluklarından bahseder. Hele, hele ne duymak istediğinizi siz dile getirirseniz, bu hiç sonuç vermez. Ha, derseniz (veya hissettirseniz), senin fikrin çok önemli, bana akıl ver vs., yani pohpohlarsanız o zaman birşeyler çıkabilir.

Ama önemli olan siz bunları yapmak ister misiniz? Önemli olan siz bu tip bir evliliğe hazır mısınız?

Sevip sevmediğini kesin bilemem tabi ama, evliliğe giden bir ilişki olduğuna ve sizi de kendine göre fırsat buldukça aradığına göre herhalde birşeyler hissediyor olsa gerek. Böyle birşeyden bahsetmemişsiniz ama, sizinle evlenmesi halinde maddi olarak, statü olarak sınıf atlaması söz konusu olacaksa sevgilinizin, o zaman iyice düşünmek, emin olmak lazım.

Benim gördüğüm, sevgiliniz sizinle evlenmeye hazır, ama siz değilsiniz. Ama bu sevgiliniz ile de ilgili olabilir, sizin iş ve eğitim hayatınızdaki durumunuzdan da kaynaklanıyor olabilir. Şu anda hepsi birbirine karışmış sanki. Ayrılıp ayrılmamayı düşünmeyi erteleme şansınız var mı, yoksa evlenme yolunda belli adımlar atılıyor mu? Belki bu konuyu iş, doktora meseleleri belirginleştikten sonra ele alsanız daha sağlıklı bir sonuca ulaşabilirsiniz.

yok degistigini kabul ediyor ama normal surec buymus. yani bir onceki arkadasin yazdigini soluor artik birbirimizi taniyoruz ne gerek var rituellere diyor: )ben bir cok yolu denedim guzelce konustum, tavir yaptim, kustum, rest cektim, olmadi ayni sekilde davranadim ama iii iihh cozum bulamadim: )cozum aradikca daha kotuye gitti. hayati boyunca tanidik taimadik iliskiler konusunda ( es, sevgili, arkadas hepsi) hep akil danisilan bir insan oldum. herkes benimle dertlesti, bkis acimin hep mantikli ve olumlu en onemlisi yapici oldugunu hep duydum. ama bu sefer kitlendim olmuyor olmuyor. sonuc bulamiyorum, gerci neden bulamiyorum ki sonuca varayim : ) yalniz olmadigima ilk kez uzuldum dogrusu, bir taraftan bu dogal bisi demek ki derken diger taraftan kendimin ne kadar uzuldugunu biliyorum o yuzden ne hissetigini anliyorum : (

bende buna anlam veremiyorum insan başta neyse sonra da öle olmalı ya da
neysen başta da öle davran ki karşındaki kişi hoppaalaaa noluyoruz demesin sorunu kendinde aramasın dimi ama anlatamıyosun onlara göre bişiyler rayına oturuyo eskisi gibi saattler süren tel görüşmelerine vs. gerek kalmıyo 5 dk yetiveriyo dimi buna sinir oluyorum işte bu adamlar böle hesaplanınca zaman geçtikçe ya da evlenince eve bile gelmemeye başlar bu bile düşünülebilio üstelik biz ayrı şehirlerdeyiz bir de her hafta koşa koşa yanıma gelen çoçuk 4 haftadır lafını bile etmio bende senin gibi ilgiden bunalmıştım off şu telefonu bi kapasa da uyuyabilsem derken şimdi bönn bönn tel ekranna bakıyorum :5: bu kadar benzeştiği garip durumların bu arada ben de arkadaş çevreme vs anlatamıyorum çünkü çevrem de çok güçlü bir yapıya sahip bir kışilik olarak biliniyorum ( ben de öle sanıyodum ama diilmişim) bu nedenle
kmseyle paylaşamıyosun içim içimi yiyo canım benimde kaç kere anlattım cıkk anlamıyo ya da ben anlatamıyorum.

bende buna anlam veremiyorum insan başta neyse sonra da öle olmalı ya da
neysen başta da öle davran ki karşındaki kişi hoppaalaaa noluyoruz demesin sorunu kendinde aramasın dimi ama anlatamıyosun onlara göre bişiyler rayına oturuyo eskisi gibi saattler süren tel görüşmelerine vs. gerek kalmıyo 5 dk yetiveriyo dimi buna sinir oluyorum işte bu adamlar böle hesaplanınca zaman geçtikçe ya da evlenince eve bile gelmemeye başlar bu bile düşünülebilio üstelik biz ayrı şehirlerdeyiz bir de her hafta koşa koşa yanıma gelen çoçuk 4 haftadır lafını bile etmio bende senin gibi ilgiden bunalmıştım off şu telefonu bi kapasa da uyuyabilsem derken şimdi bönn bönn tel ekranna bakıyorum :5: bu kadar benzeştiği garip durumların bu arada ben de arkadaş çevreme vs anlatamıyorum çünkü çevrem de çok güçlü bir yapıya sahip bir kışilik olarak biliniyorum ( ben de öle sanıyodum ama diilmişim) bu nedenle
kmseyle paylaşamıyosun içim içimi yiyo canım benimde kaç kere anlattım cıkk anlamıyo ya da ben anlatamıyorum.

evet benimde bunalim takildigim konularin basinda bu soledigin geliyor: ) guclu olmak. arkadaslarimin bazilariyla konustu ben ama bana hak veriyorlar herzaman ve beni pohpohlamak icin yapmadikalirni biliyorum hataliysam ya da abartiyorsam yuzume soliyebilcek insanlar iste ne zaman arkadaslarimla konussam iliskim konusunda daha karamsar oluyorum : )arkadas cevreme gitsen ve durumu anlatsan ekimay guclu ne istedigini bilen biridir bu tarz konulara takilmaz ya durumu cozer ya da yolverir hicte dert etmez der :) iste o zaman kendime donuyorum acaba sorun bendemi diye :) iliskim bir cember gibi hersey birbirine bagli. benim karakterim, onunkarakteri, yasadikalrimiz hepsinin birbiriyle baglantisi var ve bu yasadigim sikintida hangisinin rolu buyuk bilmiyorum. yazilanlarin hepsi dogru geliyor burda suan bana, ugrasma diyenler hakliymis gibi zaten bir suru derdim var bir erkek icin ugrasmaya degmez, uzulmekle hayat harcanmaz. ya da baska birinin yazdigi, belkide sevgisini boyle gosteriyordur sizi seviyordur ama iliskiden emin oldugu icin bu kadar rahattir zaman verin. ya da bir digerinin dedigide dogru geliyor bir iliskiye bakis aciniz farkliysa hic zaman harcanmamali. ya da sadece ben cok sey istiyorumdur : )iliski yasamak gercekte boyle bisidir bilmiyorum suan inan : )

Şu anda anladığım kadarıyla siz de, sevgiliniz de iş/eğitim hayatlarınızla ilgili yoğun, sıkıntılı dönemler yaşıyorsunuz.

Benim tecrübelerimden anladığım kadarıyla, herşeyin merkezinde kendini gören yapıda bir insan için, hele de kendi sıkıntılı bir dönemden geçerken, karşısındakinin olabilecek sıkıntılarını paylaşmasını beklemek bir hayal. En fazla yapacağı yarım kulak sizi dinlemek olabilir. Eğer israrcı olursanız da, sizde olduğu gibi kendi yoğunluğundan, yorgunluklarından bahseder. Hele, hele ne duymak istediğinizi siz dile getirirseniz, bu hiç sonuç vermez. Ha, derseniz (veya hissettirseniz), senin fikrin çok önemli, bana akıl ver vs., yani pohpohlarsanız o zaman birşeyler çıkabilir.

Ama önemli olan siz bunları yapmak ister misiniz? Önemli olan siz bu tip bir evliliğe hazır mısınız?

Sevip sevmediğini kesin bilemem tabi ama, evliliğe giden bir ilişki olduğuna ve sizi de kendine göre fırsat buldukça aradığına göre herhalde birşeyler hissediyor olsa gerek. Böyle birşeyden bahsetmemişsiniz ama, sizinle evlenmesi halinde maddi olarak, statü olarak sınıf atlaması söz konusu olacaksa sevgilinizin, o zaman iyice düşünmek, emin olmak lazım.

Benim gördüğüm, sevgiliniz sizinle evlenmeye hazır, ama siz değilsiniz. Ama bu sevgiliniz ile de ilgili olabilir, sizin iş ve eğitim hayatınızdaki durumunuzdan da kaynaklanıyor olabilir. Şu anda hepsi birbirine karışmış sanki. Ayrılıp ayrılmamayı düşünmeyi erteleme şansınız var mı, yoksa evlenme yolunda belli adımlar atılıyor mu? Belki bu konuyu iş, doktora meseleleri belirginleştikten sonra ele alsanız daha sağlıklı bir sonuca ulaşabilirsiniz.

suan herhangi birseye resmi adim atmiyoruz ama benim egitimim icin yurtdisina tekrar cikma ya da ankaraya yerlesme gibi durumlarim var ve karar verirken onunla olan iliskimide dusunmem lazim ha bu ona gore karar vericem degil tabiki bole bisi yapmam soz konusu degil ama eger onunla iliskim hakkinda ciddi dusuneceksem onu tamamen kenara itmem cok insafsizca olur o yuzden evlilik fikrini kafamda tartmaya basladim su siralar. ben bu konuda bastan beri mesafeliyim henuz ailemle bile tanistirmadim onu erteliyorum devamli ama ben aklimdaki bu dusuncelerle kendime sikinti yaratiyorum. yani devamli bir seyleri duzeltmeye calisan, bir seylerden sikayet eden, talep eden biri olmak istemiyorum.bu benim karakterime ters her ne kadar bu iliskide yapmak zorunda kalsamda. mesefa koymam imkansiz o benden daha talepkar biri ve sevdigim kisi bisi istiyorsa ve ben onu yapabilcek durumdaysam(cogu zaman istemeden yapiyorum zaten ama bazen inadim tutuyor :) yaparim.. o zamanda suan bulundugumuz duruma geliyor ben onun icin ideal sevgili ( sikayet etmedigim surece) o ise benim icin hep eksik biri oluyor. sakin olmaya umursamamaya calisiyorum bu soledigim size komik gelebilir ya da cok bencilce gelebilir ama o beni uzerken benim onu mutlu etmem kizidiriyor beni ve bir sekilde tepki veriyorum : )

kadınların erkekleri anladıgının yüzde birisi için erkekler ugraşsa herşey daha güzel olur aslında

Back
X