- Konu Sahibi naznaznaznaz
insanlar çok büyük konuşup fütursuzca yargılıyor kendisiyle aynı düşünmeyenleri..an geliyor yerden yere vuruyor aşağılıyor..düşünmüyorlar ki kendilerinin de çocukları var ya da olacak..gün gelip onlar da o istemedikleri şeyleri yapabilir diye düşünmüyorlar..ben kesinlikle karşıyım ve çocuğumu da öyle yetiştireceğim diyenler var,nasıl yetiştirirseniz yetiştirin,herkes kendi doğrularıyla yaşıyor.evet evlatları tam da istedikleri gibi olabilir,ama olmayabilir de..kimse anne babasıyla aynı düşünmek zorunda değil,herkesin özgür iradesi,kişiliği,ölçüp tartma yeteneği var.çok kınadığınız bir gün başınıza geliverir arkadaşlar..
kabul edin beraber yaşamak doğrudur demiyorum,elbette bunu yanlış bulma hakkınız var,sadece büyük konuşmayın diyorum..
söylediklerinize katılıyorum.. beraber yaşamaya karşı falan da değilim özünde. ben özgürlükten yanayım. kimsenin kimsenin hayatına karışmaya, yorum yapmaya, kınamaya hakkı olmadığını düşünüyorum. herkes kendi hayatından sorumludur.
şu lafı severim; 'ahlaksız, senin ahlak anlayışına uymayan değil, kendi ahlak anlayışına uymayandır'...
Amma velakin, benim gibi düşünen insanlardan oluşan bir toplumda yaşamıyoruz. ve hatta durum her geçen gün daha çok kötüleşiyor. kendinden olmayana tahammülsüzlük her geçen gün daha çok artıyor. 'cık cık cık' seslerini daha çok duyuyoruz. o yüzden de sonradan üzülmemek için dahil olduğumuz toplumun genel geçer kurallarına uygun yaşamayı ben kendi adıma tavsiye edebilirim sadece. gerisi seçimdir...