• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Berbat bir ev kadiniyim

Choupinette

Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2013
67
0
6
Fransa
Merhaba arkadaslar
Cok kotu durumdayim. Hayatimda hicbirseyi tutturamiyorum. Herkes is sahibi, coluk cocuk ev sahibi, ben 32 yasindayim ve hala ne isim var ne biseyim.
Evliyim. Evimi hic temizlemem, cok pasakliyim. Yemek bile yapmam, aksam kocam eve gelir yemegi o yapar zavallim. Bulasiklari bile haftalarca yikamadigim olmustur. Tabaklar kuflenir falan, ev bildigin cop kokar. Bir de kedimiz var, sagolsun her yere cisini kakasini yapar. Camasirlar yigildi, yaklasik 30 makinalik camasirim var hala yikamiyorum. 2 ay oncesinin camasirlari duruyor. Utu mutu hele hic yapmam. Kocam ise utusuz pantalon gomlekle gider, kiris kiris.
Evimiz cop ev gibi valla.
Hic istegim yok birseyler yapmaya.
Cok da para harcarim, idaremi bilmem. Esim bana nasil katlaniyor bilemiyorum.
Spora yazilmistim 3 ay once 6 ayligina. Hic girmiyorum bosuna oduyoruz parasini. Cok useniyorum, bildigin tembelin tekiyim.
Yurtdisindayim, bulundugum ulkenin dilini ogrenmem lazim. Kocam bir suru kitap aldi calisayim diye. Hic dokunmuyorum bile.
Paspalim, haftada 1 yikanirim. Sacimi taramam, oylesine bir topuz yaparim. Kendime hic bakmam, makyaj yapmayali cook uzun zaman olmustur. Giyimim desen daha berbat. Hic guzel giyinmem. Ustum basim paspal halde gezerim.
Hayati herseyi cok bosladim. Eskiden boyle degildim.
Siz nasil herseyi duzene koyuyorsunuz anlamiyorum. Ben bildigin tembelim yahu.
Napicam nasil herseyi bir duzene oturtacamki?
Berbat haldeyim.

ARALARDA KALIYOR OKUNMAZ DIYE ASAGIDAKI YAZIYI SONRADAN EKLIYORUM
Merhabalar tekrar,
Sizin de tavsiyeleriniz dogrultusunda bugun dayanamadim, aile doktoruma gittim.
Durumumu tek tek anlattim. Sorunumun psikologluk olup olmadigini danistim.
Doktorum bana "tukenmislik sendromu olmalisin, seni psikologa ve psikiyatristine yonlendiriyorum" dedi.
Eve gelince internetten arastirdim tukenmislik sendromunu. Harfi harfine bana uyuyor. Haftaya cuma gunu psikiyatrist randevum var, onumuzdeki sali da psikolog. Umarim benim icin hersey yolunda gider.
Eskiden ben boyle degildim. Inanilmas titiz, mukemmeliyetci bir insandim. Cok tertipli duzenliydim. Hem kendimle ilgili hem de evimle ilgili. Ne olduysa 3 yil once oldu. Hicbirsey yapmak istemiyorum, hep yatip uzanayim istiyorum.
Doktorumda dedi zaten cok asiri titizlik mukemmeliyetcilik tukenmislik sendromu yaratiyormus, benim gibi insanlar varmis tedavi olman lazim dedi.

Son düzenleme:
temizlik insanın içinden gelir , bende kimi zaman evime özenmediğim olur ama kişisel temizlik b ambaşka bişi

2 aydır yıkanmayan çamaşır nedir sen yıkamıyosun ki atıver makinaya nolucak, durumun iyiyse ev temizliğine de yardımcı alsan bazı günler

bi boşvermişlik gördüm sende başka sorunların mı var bilmiyorum ama ,

şöyle düşün en güzel zamanların gençliğin bu günleri paspal bakımsız özentisiz üşengeç geçirirsen ilerin nasıl olur kimbilir

eşin de sabırlıymış o patlamadan sen kendine çeki düzen ver bence

Hatalarının bu kadar farkında olup birşey yapmamak çok tuhaf??? sahte hesap falan mı bu :1: İnanasım gelmedi... Peki koca bi gün ne yapıyorsunuz merak ettim

Sahte hesap degil, saka da yapmiyorum.
Koc gun evde takiliyorum iste, internetteyim veya telde arkadaslarimi ariyorum, tv falan izliyorum.
:( Berbat biriyim kabul ediyorum. Napsamki, nasil duzelicem ben?

canım sana geçmiş olsun dicem...çünki pasaklı değilsindir çünkü önceden böle deilmişsin...
büyük ihtimalle kan değerlerinde düşme olmuştur...dr. git ve durumunu halsizliğini anlat bi kan testi yapsınlar...
bende böle bi kaç ay senin anlattığın gibi oldum...dr. gittim...kan testinde b vitaminlerim, folik asit ve demir 0 noktasına ulaşmış...

tablet verdiler kurtuldum...inşallah sende kurtulursun muhakkak tıbbi bi açıklaması vardır....

merhaba arkadaslar
cok kotu durumdayim. Hayatimda hicbirseyi tutturamiyorum. Herkes is sahibi, coluk cocuk ev sahibi, ben 32 yasindayim ve hala ne isim var ne biseyim.
Evliyim. Evimi hic temizlemem, cok pasakliyim. Yemek bile yapmam, aksam kocam eve gelir yemegi o yapar zavallim. Bulasiklari bile haftalarca yikamadigim olmustur. Tabaklar kuflenir falan, ev bildigin cop kokar. Bir de kedimiz var, sagolsun her yere cisini kakasini yapar. Camasirlar yigildi, yaklasik 30 makinalik camasirim var hala yikamiyorum. 2 ay oncesinin camasirlari duruyor. Utu mutu hele hic yapmam. Kocam ise utusuz pantalon gomlekle gider, kiris kiris.
Spora yazilmistim 3 ay once 6 ayligina. Hic girmiyorum bosuna oduyoruz parasini. Cok useniyorum, bildigin tembelin tekiyim.
Yurtdisindayim, bulundugum ulkenin dilini ogrenmem lazim. Kocam bir suru kitap aldi calisayim diye. Hic dokunmuyorum bile.
Paspalim, haftada 1 yikanirim. Sacimi taramam, oylesine bir topuz yaparim. Kendime hic bakmam, makyaj yapmayali cook uzun zaman olmustur. Giyimim desen daha berbat. Hic guzel giyinmem. Ustum basim paspal halde gezerim.
Berbat haldeyim.
canım senin halin hal değil ,bu tembellikte değil başka birşey,yaşamak için bir gayen yok gibi,yada depresyonda mısın acaba ne olursan ol psikologluksun bence ,amaçsız yaşam olmaz içinden gelmiyorsa bile ,kalk evini temizle ,banyonu yap gibi kuralların olsun ,bizde zaten her işi bayıla bayıla yapmıyoruz,bazen mecburen yapıyoruz,sevgiler

:37:

Yani tamam bende cok hamarat bir ev hanimi oldugumu söyleyemem.
Ama arkadasim bu kadari bence hamarat yada degilden ziyade bir psikolojik sorun olabilir sanirim.
Psikologa gidip görünün.
Ne bileyim bekli sizin göremedigniz bir derdiniz var.
Evinizden mi memnun degilsiniz?
Kiradamisiniz?
:44:

Çok enterasan
Bende üşengeç biriyimdir de
Bu kadarı bana bile fazla geldi
Eşinizde peygamber sabrı var herhalde

Bi misafirin bi koumşunda mı gelmiyor
Onlardan çekinip te bari kalkar bi tarafı toplarsın

Eşinizin işten gelip yemek yapmasına nasıl vicdanınız el veriyor
Siz yan gelip yatarken gün boyu
Sana mantı aç demiyorum da bi makarna bi çorba yapmak bu kadar zor olamaz

Çok para harcıyorum derken
Giyiminizin de kötü olduğunuzu söylüyorsunuz
O parayla bari bir temizlikçi çağırın

Kocanızı tebrik etmek istiyorum. :ssz:
Doğrusu bende tembelimdir ama sizi görünce kendimi iyi hissetim yav...:1::1::1:
Bende her haftasonu bi temizlik yapsamm derim ama sonra hiç başlayasım gelmez oysakı
bir kalksam arkası gelcek ama iş ilk hareketi yapmakta:1: Ama benim evde yardımcım
var bütün işleri o halleder yoksa benimde sizden bir farkım olmaz...:17::17:
Eğer imkanınız var ise bu yolu deneyin. Yok ise. ozaman şu çamaşırları makineye
atmakla başlayın.. Küflenmiştir ayol onlar
Bide depresyon falan gibi bişey yaşıyor olmayasanız..

Merhaba arkadaslar
Cok kotu durumdayim. Hayatimda hicbirseyi tutturamiyorum. Herkes is sahibi, coluk cocuk ev sahibi, ben 32 yasindayim ve hala ne isim var ne biseyim.
Berbat haldeyim.

temizlik insanın içinin güzelliğindendir.
canım herşeyi kabullenmişsin,sorununun farkına da varmışsın pekii sorunu ortadan kaldırmak için neler yapıyorsun ???
cevap :hiçbirşeyyyyyy
herşeyin değerini bilmelisin,kıymet vermelisin,şükretmelisin ve bir kadın olarak temizliğe özen göstermelisin !

kan değeri falan değil bu bence
çünkü benimde kan değerim normalin çok çok altında senede bir kaç kez serumla tedavi olur

gerçek olduğuna inanmak istemedim
siz gerçekseniz kocanız yalandır yani
iki aydır çamaşır yıkanmıyosa eşiniz sanırım giyim işiyle falan uğraşıyo
iki ay çamaşır yıkanmasa bir evde giyecek bişey kalmaz
ıığğ tabaklar küfleniyo demişsiniz sağlığınız nasıl

eşini kirli ve ütüsüz kıyafetlerle işe göndermek nasıl içine siniyor ben onu anlamadım hadi kendınden geçtin evdesin diye paspal paspal takılıyorsun o adamın suçu ne ?

kendın yapamıyorsan eve bır temızlıkçi al iyice her yeri temizlesin
2 aydır camasır yıkamıyorum dıyorsun ne giyiyorsun,
haftada bir banyo yapmana eşin bişey demiyor mu hele de yaz günlerinde
bu pisliğin içinde kediler de ortam rahat öyle takılıyorlar:)
bence bır an önce bir psikologa danıs bu çöp evler vardı o evlerde yasayanların sorunlarına benzıyor

çok sabırlı bi kocan varmış gerçekten
eşin o banyo yapmamış halinle seninle nasıl yataga giriyo bende onu mersk ettim

sanırım bizi kafaya alıyorsun ama öyle değilse cidden berbat bi ev kadınısın bir an önce silkelen kendine gel:) yoksa eşin gider haberin olsun

Back
X