Pilav Tarifleri Bereket Pilavı-Resimli

XSXimal

Üzeni yolla... Salla...
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2007
2.082
9
641
Çanakkale
Yapım aşaması çok kolay

1 bardak tel şehriye
1 bardak arpa şehriye
1 bardak pilavlık bulgur
1 tablet tavuk suyu
4 bardak su
Tuz
1 çay bardağı sıvı yağ

Arpa ve tel şehriyeyi rengi değişene kadar yağda kavurun. İçine bulguru da katıp güzel bir şekilde karıştırdıktan sonra suyu, tavuk suyu tableti ve az miktarda tuzunuzu ekleyin. Altı kısık bir şekilde pişmeye bırakın. Suyunu çektikten sonra ocağı kapatıp, tancerenin kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın.

Afiyet Olsun...

Son düzenleme:

Fotoğrafını tarifi yazarken eklemek istedim ama resim yüklemek için yer yoktu bende buraya ekleyeyim dedim.

Biz 2 kişi olduğumuz için su bardağı yerine çay bardağı kullanıyorum.
Sizde kaç kişi iseniz ona göre bardak ölçüsünü azaltabilirsiniz.
Tabi bardağa göre suyunuzuda ayarlamayı unutmayınız.yerimseniben

ay denemem lazim anneanem yazin bulgur katmisdi kendi elleriyle nekadar güzel olur kessin saol ya

dün senden tarifi aldım ve akşama pişirdim canım.enfes oldu.kocişimde bayıldı.ben genelde sebzeli veya domatesli bulgur pilavı pişiririm.ama buna da bayıldım.sağol ellerine sağlık.hihoyyyt

Beğenmenize savindim kızlar...hihoyyyt

dün senden tarifi aldım ve akşama pişirdim canım.enfes oldu.kocişimde bayıldı.ben genelde sebzeli veya domatesli bulgur pilavı pişiririm.ama buna da bayıldım.sağol ellerine sağlık.hihoyyyt

Benim kocamda sever, hem basit hemde çabuk pişmesi bakımından da pratik bir pilav...:lepi:

ben sadece tel şehrıyelı olanını yemıstım.kayınvalıdem yapar.boylesıde cok guzel olur emınım.ellerınıze saglık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…