berenle lezzetli saatler(:

Beren

<3
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2010
11.067
197
413
Ankara
kızlarrr ben yemek yapmaya 2 ay önce başladım . ama başladım başlayalı bir sürü şey yaptım mantısından tutun yaprak sarmasına kadar hepsini sizle paylaşmak istedimmm her gün yaptıgım yemeklerin fotolarını çekicem tariflerinide yazıcam inş beğenirsiniz:68:

ilk tarifim etli lahana dolması (:

malzemeler :

Yarım kilo kıyma
4 çorba kaşığı yağ
3 büyükçe soğan
1 kahve fincanı pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası
3 bardak su
1,5 kilo dolmalık lahana
Yarım çorba kaşığı tuz,
karabiber[/B]

yapılışı : kızlar öncelikle lahanamızın ortadan ikiye kesiyoruz yapraklarını yavaş yavaş yırtılmadan ayırıyoruz . sonra tencerede kaynayan suya yaprakları atıyoruz 3 er 3 er atabilirsiniz yada siz bilirsiniz yapraklar kaynar suda 5 dk bekledikten snra çıkardın . gelelim dolmanın içine yarım kilo kıymayı bir kaba koyun 3 soğanı rondoda çekin tuz ekleyin bir kahve fincanı pirinci ekleyin 1 çorba kaşığıda salça ekleyin iyice karıştırın sonrada sarın sardıktan sonra üstüne geçecek kadar soğuk su ekleyin harlı ateşte kaynayana kadar dursun öle kaynadıktan sonra altını kısın dolmalar pişene kdr öle dursun afiyet olsun(:

Son düzenleme:
kızlar aslında dolu şey yaptm bugüne kdr ama eklemeye fırsatım olmadı :( neyse bugün ekşili köfte ve mücver yaptım bakalım beğencekmisiniz(:

ekşili köfte tarifi :

malzemeler :
300 gr kıyma
2 kahve fincanı pirinç
bir çay kaşığı tuz
1 adet kuru soğan
6 bardak su
1 adet patates bir adet havuç

terbiyesi için :

Bir Su Bardağı Yoğurt

- 1 Çorba Kaşığı Tepeleme Un

- 1 Yumurta sarısı
1 tanede limon

yapılışı : öncelikle 1 adet soğanı rondodan geçirin. kıyma ve pirinçi ve soğanı elinizle yoğurun fındık büyüklüyünde yuvarlayıp una bulayın ve bir tabaga koyun. sonra tencere çok az bir şey yağ damlatın
patatesleri havuçları küp küp doğrayıp 10 dk kavurduktan sonra 6 bardak soğuk suyu ekleyin ve su kaynayınca köfteleri ilave edein köfteler bir 20 dk pişsin pişince terbiyesini hazırlayın yumarta un limon suyu ve yoğurdu karıştırın bir kasede hemen dökmeyin çorbaya çünkü kesilir çorba azr azar ilave edin önce çorbanın suyuyla terbiyeyi bir köşede karıştırınki çorba birden kesilmesin. yavas yavas ilave edin 5 dk karıştırın tuzunuz ilave edin işe size ekşili köfte annemin dediğine göre sulu köfte:)

Son düzenleme:
patatesli kabaklı mücver

Uploaded with ImageShack.us

malzemeler :
5 adet kabak
2 adet patates
3 yumurta
bir kabartma tozu
Yarım su bardağı kaşar peyniri
6 çorba kaşığı un
dere otu
maydonoz

yapılışı:

kabakları soyun ve rendeleyin patatesleride soyup rendeleyin sonra rendelediğiniz patates ve kabagın suyunu sıkın elinizle bir kaba koyun patates ve kabakları sonra yumurta ve unu ilave edin iyice yoprun ardından kabartma tozu, kaşar peynirini ekleyin ve dere otu ve maydonuzu ince ince doğrayın onlarıda ilave edin iyice yoğurduktan sonra. teflon tencerey yag dökün bir yarım çay bardagı yag iyice kızardıktan sonra yavaş yavaş kaşıkla yuvarlak şekilde tencereye dökün kızarana kadar pişirin isiyosanız üstüne sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz:) afiyet olsn

patatesli kabaklı mücver
malzemeler :
5 adet kabak
2 adet patates
3 yumurta
bir kabartma tozu
Yarım su bardağı kaşar peyniri
6 çorba kaşığı un
dere otu
maydonoz

yapılışı:

kabakları soyun ve rendeleyin patatesleride soyup rendeleyin sonra rendelediğiniz patates ve kabagın suyunu sıkın elinizle bir kaba koyun patates ve kabakları sonra yumurta ve unu ilave edin iyice yoprun ardından kabartma tozu, kaşar peynirini ekleyin ve dere otu ve maydonuzu ince ince doğrayın onlarıda ilave edin iyice yoğurduktan sonra. teflon tencerey yag dökün bir yarım çay bardagı yag iyice kızardıktan sonra yavaş yavaş kaşıkla yuvarlak şekilde tencereye dökün kızarana kadar pişirin isiyosanız üstüne sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz:) afiyet olsn

tarif güzel ancak biraz yanmış gibi.. yanmaması ama pişmesi için ne yapmak lazım?

tarif güzel ancak biraz yanmış gibi.. yanmaması ama pişmesi için ne yapmak lazım?

aslında tadında yanmış bir lezzet yoktu . ama fazla yagda bekletmezsen yanmaz ttlım :) zaten pişiyo yani hafif kızarsa bile pişmiş oluyooo

ben de bugün öglen patatesli yumurta yaptım :) bolonez sosu dedigin ne ola ki?

patatesli yumurta bizde çok seviliyo bende bayılıyorum:1:

canım bolonez sos şu bir kuru sogan doğra sonra kıymaları at bi güzel kavur üstüne domates rendele bir diş sarmısak biraz tuz biraz biber fokur fokur kaynadıktan sonra böyle agırlasacak çok azda salça ilave et yarım çay bardagıda sıcak su ekle agır bir hal alana kadar pişir 5 dk sonra makarnanın üstüne dök:69:

Son düzenleme:

patatesli yumurta bizde çok seviliyo bende bayılıyorum:1:

canım bolonez sos şu bir kuru sogan doğra sonra kıymaları at bi güzel kavur üstüne domates rendele bir diş sarmısak biraz tuz biraz biber fokur fokur kaynadıktan sonra böyle agırlasacak çok azda salça ilave et yarım çay bardagıda sıcak su ekle agır bir hal alana kadar pişir 5 dk sonra makarnanın üstüne dök:69:
tamamdır, bolonez sosunu da listeye aldık. teşekkür ederim

ohh hamaratsın maşalah aman dikkat et öğrenicem die kilo alma bi çok kişi ilk evlendiğinde çok kilo alıyor :)

aman dikkat sonra başa çıkamazsın bu arada bolonez sosada bayılırımmmm :81::81:

Back
X