• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Berenli Saatler :)

Ahlaktan dem vururken böyle kelimeler kullanmak da bayağı enteresanmış :)))
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dese hakkı değil mi şimdi o ahlaksız diye damgaladığın Özge Hanımın??
Sana göre, senin gibi giyinmeyi, senin yaşam stilini tercih etmeyen her insan evladı ahlaksız yani?
Belki o kadın senden benden ahlaklıdır, sadece giyim tarzındaki tercihi budur, ne biliyoruz..
Hem kaç tane manken katıldı o tesettür defilelerine ve bir zamanlar basında manşet manşet sakız oldular. Daha mı hoş?? Belki de saygısından böyle bir tercih yapıyor!!!!
Ya da tam tersi belki tesettür onun için bir anlam taşımıyor ama bize ne ki, onun tercihi, onun hayatı, bize benzemek zorunda mı?

Bir araba laf etmişsin tanımadığın bir kadının ardından.. Hani hoşgörü, hani iftiradan sakınmak, hani iyi niyet nerede kaldı???
İnsanlar hakkında haddimize olmayan yorumlar yaparken, önce bir aynaya bakmak, içimizden geçen kötü düşüncelerden, ön yargılardan, bir kadının ağzına yakışmayacak kelimelerden arınmak lazım. Ahlak denen şey en önce bunları gerektirir. Öyle kılıkla kıyafetle, dış görünüşle falan olmuyor bu işler çünkü..
Keşke tek bir bez parçasıyla sağlanabilseydi o güzel ahlak.. Ama işte her gün hepimiz neler duyuyor, neler görüyoruz ve neler okuyoruz ;)

Rabbim hepimize güzel ahlak nasip eylesin..

sENDE BİR TIR DOLUSU LAF ETMİŞSİN SANANE ayol herkes fikrini beyan etmekte özgür

Ahlaktan dem vururken böyle kelimeler kullanmak da bayağı enteresanmış :)))
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dese hakkı değil mi şimdi o ahlaksız diye damgaladığın Özge Hanımın??
Sana göre, senin gibi giyinmeyi, senin yaşam stilini tercih etmeyen her insan evladı ahlaksız yani?
Belki o kadın senden benden ahlaklıdır, sadece giyim tarzındaki tercihi budur, ne biliyoruz..
Hem kaç tane manken katıldı o tesettür defilelerine ve bir zamanlar basında manşet manşet sakız oldular. Daha mı hoş?? Belki de saygısından böyle bir tercih yapıyor!!!!
Ya da tam tersi belki tesettür onun için bir anlam taşımıyor ama bize ne ki, onun tercihi, onun hayatı, bize benzemek zorunda mı?

Bir araba laf etmişsin tanımadığın bir kadının ardından.. Hani hoşgörü, hani iftiradan sakınmak, hani iyi niyet nerede kaldı???
İnsanlar hakkında haddimize olmayan yorumlar yaparken, önce bir aynaya bakmak, içimizden geçen kötü düşüncelerden, ön yargılardan, bir kadının ağzına yakışmayacak kelimelerden arınmak lazım. Ahlak denen şey en önce bunları gerektirir. Öyle kılıkla kıyafetle, dış görünüşle falan olmuyor bu işler çünkü..
Keşke tek bir bez parçasıyla sağlanabilseydi o güzel ahlak.. Ama işte her gün hepimiz neler duyuyor, neler görüyoruz ve neler okuyoruz ;)

Rabbim hepimize güzel ahlak nasip eylesin..

herkesin fikri kendisine size ne simdi bu yorumdan,
siz neden rahatsiz oluyorsunuz,
herkes herkesin hakkinda birseyler soyluyor hepsine yetisecekmisiniz,
herhalde canin skldi karsilikli atisacak birilerini ariyorsun...:27:

herkesin fikri kendisine size ne simdi bu yorumdan,
siz neden rahatsiz oluyorsunuz,
herkes herkesin hakkinda birseyler soyluyor hepsine yetisecekmisiniz,
herhalde canin skldi karsilikli atisacak birilerini ariyorsun...:27:

Aynen canım gece gece atışacak birilerini arıyor galiba
Kimse kimseye keşke ahlak dersi vermeye kalkışmasa
bu saatte hiç çekilmiyor valla:27:

sENDE BİR TIR DOLUSU LAF ETMİŞSİN SANANE ayol herkes fikrini beyan etmekte özgür

Bu senin genel üslubun herhalde. "Sanane" falan..
Elbette haklısın, en azından ne demek istediğimi anlamışsın...
Ama işin koptuğu nokta, Özge de fikrini beyan etmekte özgürdü ama sen bana ne diyemedin..
Ben açık bir kadınım. Ama inançlı bir insan olduğumu da düşünüyorum (inşallah)
Şimdi böyle durumlara şahit olunca ben düşünüyorum ki yolda yanımdan tesettürlü bir hanım geçse acaba diyorum içinden ne geçirdi beni öyle süzerken, belki arkamdan demediğini bırakmadı diye düşünüyorum... Belki o da benim için aynısını düşünüyor. Ve gerçekten üzülüyorum. Birbirimizi öyle yabancı gözlerle süzdüğümüz için üzülüyorum... Niçin ayıplanıyorum diyorum? Onun gibi olmak istemediğim için mi!!!

Hani özgürlük?

Ama yeri geliyor kapalı kadınların, sırf başlarına birşey örttükleri için ben hakir gördükleri izlenimini alıyorum.
Ki sen tam da bunu yaptığın için yazma ihtiyacı duydum. Hakir görmek..
Sonra ne oluyor, kapalısı açığından, açığı kapalısından nefret eden bir millet haline geliyoruz..
Ne acı. Sanki düşmanız. Sanki birbirimizi sevebilmek için ben tesettüre, sen dekolteye bayılmak çok sevmek falan zorundaymışız gibi.

Neyse niyetim asla tartışma yaşanması değil.
Sadece hoşgörülü olmalıyız diye düşünüyorum, birbirimizin canını böyle meselelerle acıtmamalıyız..

Kalp kırdıysam affola.
İyi geceler.

Bu senin genel üslubun herhalde. "Sanane" falan..
Elbette haklısın, en azından ne demek istediğimi anlamışsın...
Ama işin koptuğu nokta, Özge de fikrini beyan etmekte özgürdü ama sen bana ne diyemedin..
Ben açık bir kadınım. Ama inançlı bir insan olduğumu da düşünüyorum (inşallah)
Şimdi böyle durumlara şahit olunca ben düşünüyorum ki yolda yanımdan tesettürlü bir hanım geçse acaba diyorum içinden ne geçirdi beni öyle süzerken, belki arkamdan demediğini bırakmadı diye düşünüyorum... Belki o da benim için aynısını düşünüyor. Ve gerçekten üzülüyorum. Birbirimizi öyle yabancı gözlerle süzdüğümüz için üzülüyorum... Niçin ayıplanıyorum diyorum? Onun gibi olmak istemediğim için mi!!!

Hani özgürlük?

Ama yeri geliyor kapalı kadınların, sırf başlarına birşey örttükleri için ben hakir gördükleri izlenimini alıyorum.
Ki sen tam da bunu yaptığın için yazma ihtiyacı duydum. Hakir görmek..
Sonra ne oluyor, kapalısı açığından, açığı kapalısından nefret eden bir millet haline geliyoruz..
Ne acı. Sanki düşmanız. Sanki birbirimizi sevebilmek için ben tesettüre, sen dekolteye bayılmak çok sevmek falan zorundaymışız gibi.

Neyse niyetim asla tartışma yaşanması değil.
Sadece hoşgörülü olmalıyız diye düşünüyorum, birbirimizin canını böyle meselelerle acıtmamalıyız..

Kalp kırdıysam affola.
İyi geceler.

o zaman sözü gecen bayanda yolda kapalinin dusunduklerini kapali icin dusunuyor o zaman,
bende acigim herkesin fikrine saygim var ama sizin simdi yaptiginiz gereksiz edebiyat resmen canimi skti,
biz kendi aramizda muhabbet ediyoruz konu gecmis gitmis sen damdan düser gibi gelip ne diye konuyu saptirmaya calisiyorsun,
birak arkadasim edebiyat yapmayi...

o zaman sözü gecen bayanda yolda kapalinin dusunduklerini kapali icin dusunuyor o zaman,
bende acigim herkesin fikrine saygim var ama sizin simdi yaptiginiz gereksiz edebiyat resmen canimi skti,
biz kendi aramizda muhabbet ediyoruz konu gecmis gitmis sen damdan düser gibi gelip ne diye konuyu saptirmaya calisiyorsun,

Güzelim yazma boşver
Kendisi çalıp kendi oynuyor işte.ne alaka anlayamadımki
Beni tanımıyor bile nasıl olurda buraya gelir bu kadar çok şeyi yazar
Kuyruk acısımı var ne anlamadımkii.boşverrr

Böyle düşüneceğiniz aklıma geldi ama mesajı görünce bi an yazarken buldum kendimi,
inanın ki, kötü bir niyetim yoktu.
İnsanlık hali işte.

Bilsem yazmazdım.
Görmemezlikten gelin lütfen kızlar.
Zaten benim de şu an yeterince kalbim kırıldı, şevkim kaçtı :/
"edebiyat" falan..
Bomboş hem de bommmmmmboş geyik yapmak varken di mi?
Neyse hadi iyi geceler.. :)

Böyle düşüneceğiniz aklıma geldi ama mesajı görünce bi an yazarken buldum kendimi,
inanın ki, kötü bir niyetim yoktu.
İnsanlık hali işte.

Bilsem yazmazdım.
Görmemezlikten gelin lütfen kızlar.
Zaten benim de şu an yeterince kalbim kırıldı, şevkim kaçtı :/
"edebiyat" falan..
Bomboş hem de bommmmmmboş geyik yapmak varken di mi?
Neyse hadi iyi geceler.. :)

hayir bos diye birsey yok,
ama konuya direk ignelemelerle giris yaparsan bos olur...
bizimle bi muhabbetin yok,
direk konuya girip adi gecen hanimefendiyi savunmaya gectin,
sende karsindakini tanimadan elestiride bulundun esas bos olan bunlar iste...
benim alakam yok konuyla yorum yapmam sacma aslinda ama,
sizin direk konuya girip adi gecen hanimi savunmaya gecmeniz kadar sacma degildir ama...

ayrica konuyu anlamadan yorum yapmissin orasida ayri mesele...

Güle güle tiwitimm canım benim görüşrüz inşallah bende uyumaya çalışayım öptüm seni AEO:54::16::16::38:

Back
X