Bebek Beslenmesi Berra'nın menüleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mavielle

MİNİK DUTUM BENİMLE
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2010
2.014
30
158
Balıkesir
Merhaba sevgili anneler kızım 8 aylık.kısaca tanıtayım başlıktanda anlaşıldığı üzre ismi berra :) 31 ağustos doğumlu bir tüp bebek.ilk ay sma mama takviyesi yaptım.her emzirmede 15 dk bir göğsüm 15 dk diğer göğsüm ve sonra mama verdim. Aç olduğunda içti, olmadığında red eddi ve sarılık olmadan kırkımız çıktı çok şükür.
Ek gıdaya geçişimiz ve pürelerimizin tariflerini paylaşıp arzu edene yardımcu olmak istedim. Berra iştahlı bir bebek umarım sizinkilerde öyle olur bebeği yaptıklarını yediğinde anne çok mutlu oluyor :)
Haydi başlayalım ;
https://www.facebook.com/groups/774534449227627/
gün gün takip etmek için facebook grubuma beklerim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
Sizlere ilk tarifim ev yoğurdu olucak gerçi çoğunuz biliyordur ama ben belki bilmeyen olur diye anlatayım

Bebek yoğurdu;
Eğer bulabiliyorsanız güvenilir yerden açık süt almanızı yoksa marketlerden pastorize yani günlük süt almanızı tavsiye ederim

1 su bardağı süt parmağanızın dayanıcağı ısıya getirilir ve içersine yarım çay kaşığı yoğurt koyup karıştırılır ağzını kapatıp iyice sarın 4-5 saate yoğurdunuz hazır bir gece dolapta bekletip ertesi gün bebeğinize verebilirsiniz

Afiyet olsun

Meyve püresi
İlk aylarda cam rende kullanmanızı tavsiye ederim bebeğiniz yutmaya daha çabuk alışıcaktır. Bütün mevsim meyvelerini verebilirsiniz. Çilek portakal greyfur mandalina gibi asitli ve alerjik meyvelerden uzak durmanız gerek

Berra ilk günden beri karışık meyve püresi yedi

Armut+ muz
Armut+elma+ muz
Armut+avakado
Armut+muz+avakado
Armut+ muz+ elma+ avakado

Bunları sırayla verdim çok severek yer obur kızım :)

Afiyet olsun

İlk sebze püresi
Patates+ havuç

Bundan sonra bebeğiniz sebzelerle tanışıcak 3 gün kuralını sıkı takip ediyoruz ve 3 gün aynı besini verip tepkisini gözlemliyoruz alerji ve gaz problemi olursa hemen kesiğ başka püreye geçiyoruz

Sebze püresi
Yarım patates
Yarım havuç
Yarım kabak
Sebzeleri doğrayıp 3 kahve fincanı suyla haşlayıp piştiğinde 1 tatlı kaşığı irmik ilave ediyoruz 5 dk daha pişirip kapatıyoruz zeytinyağı ekliyoruz pişen sebzeleri rondodan geçirip soğuduğunda bebeğimize yediriyoruz
Afiyet olsun

sizlere kahvaltılarımızda kullandığımız bebek marmelatımı tarif edicem bende bazı sabahlar kendi kahvaltımda tüketiyorum gayet lezzetli ve sağlıklı

BEBEK MARMELATI

5 adet kuru incir
10 adet kuru kayası
15 adet kuru erik
2 su bardağı su

tüm malzemeyi doğrayıp tencereye koyuyoruz ve suyu ekleyip kaynatıyoruz malzemeler iyice yumuşadığında altını kapatıp rondoyla çekiyoruz.

afiyet olsun

. $bebek marmelatý.webp

NOT: bu karışımın 1 tatlı kaşığını sulandırıp biraz irmik eklerseniz pratik ve besleyici muhallebi yapmış olursunuz

EV YAPIMI CİCİBEBE

Malzeme;

1 yumurta
4 yemek kaşığı tereyağ
2 çaybardağı pirinç unu
1 çaybardağı irmik
2 yemek kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un
(Arzu eden biraz yumuşak olması için 1 çay kaşığı kabartma tozu koyabilir)
Yapılışı;

Tüm malzemeyi yoğurup istenilen şekil verilip 170 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1399124715.147477.webp

Not: bebeği 1 yaş üstünde olanlar bu hamura meyve ve ceviz fındık ekleyip birazda şekerle tadlandırabilir

EV YAPIMI TEREYAĞ

Yoğurt yapmak in aldığınız dütlerin kaynaklarını kapalı bir kutuda buzlukta biriktirip tereyağ yapabilirsiniz bende ilk kez yaptım biriktirdiğim kaymakları derin bir çırpma kabına alıp mikserle 10 dk çırptım içersine 1 su bardağı sıcak su koyup tekrar 5 dk çırptım ve daha sonra süzgüye boşaltıp üzerine soğuk su dökerek karıştırdım tamamen beyaz suyu çıkana şeffaf su akana kadar yıkama işlemini yaptım ve tereyağım toparlanmış oldu ve kaselere koyup buzlupa donması için attım
Afiyet olsun
$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1399148371.653591.webp

BEBEK MARMELATLI MUHALLEBİ

2 tatlı kaşığı marmelat
2 tatlı kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı pekmez
1 su bardağı su

Marmelatımızı suya ilave edip iyice eritiyoruz daha sonra irmik ekleyip pişiriyoruz ılıyıncada pekmezini koyup karıştırıyoruz

Afiyet olsun
$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1399246598.384523.webp

SEMİZOTU ÇORBASI

200 gr. semizotu
1 orta boy rendelenmiş patates
1 orta boy rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Afiyet olsun $ImageUploadedByKadınlar Kulübü1399246855.978601.webp

PANCAR PÜRESİ

1 orta boy pancar
1 ortaboy patates
1 tatlı kaşığı irmik
2 su bardağı su
Zeytinyağı

Pancar ve patatesi rendeleyip su ilave ediyoruz piştiğinde bebeğinizin yeme durumuna göre eziyoruz yahut blandırlıyoruz tekrar ocağa koyup irmiğü ilave ediyoruz 5 dakika daha pişirip kapatıyoruz zeytinyağını ekliyoruz

Afiyet olsun $ImageUploadedByKadınlar Kulübü1399247385.921708.webp

BALKABAKLI ISPANAK ÇORBASI

Ispanak
Balkabağı
Havuç
Mercimek
İnce bulgur
İrmik
Tereyağı
Zeytinyağı

Ispanak hariç hepsini haşlıyoruz, piştikten sonra ıspanağımızı ilave edip bir taşım daha kaynatıp, tereyağımızı ve az miktarda zeytinyağını koyuyoruz ve blendırdan geçiriyoruz. Kıvamı koyu olursa kaynamış su ile açabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1399300586.536923.webp

1 kuru kayısı
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çorba kaşığı öğütülmüş ceviz ya da fındık (opsiyonel, bebeğinizi yaşı müsaitse)
1 çay bardağı rendelenmiş bal kabağı
½ bardağı irmik

Balkabağını güzelce rendeleyin.
Bir tenrcereye koyup üzerine üzümü ve küçük küçük doğradığınız kuru kayısıları ve irmiği koyun suyunu ekleyin.
Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
Piştikten sonra dilerseniz çatalla ezin ya da blendırdan geçirin. İçine kuruyemişleri koyup servis yapın.

Afiyet olsun $ImageUploadedByKadınlar Kulübü1399453208.058418.webp

sizlere kahvaltılarımızda kullandığımız bebek marmelatımı tarif edicem bende bazı sabahlar kendi kahvaltımda tüketiyorum gayet lezzetli ve sağlıklı

BEBEK MARMELATI

5 adet kuru incir
10 adet kuru kayası
15 adet kuru erik
2 su bardağı su

tüm malzemeyi doğrayıp tencereye koyuyoruz ve suyu ekleyip kaynatıyoruz malzemeler iyice yumuşadığında altını kapatıp rondoyla çekiyoruz.

afiyet olsun

.Eki Görüntüle 1098668

NOT: bu karışımın 1 tatlı kaşığını sulandırıp biraz irmik eklerseniz pratik ve besleyici muhallebi yapmış olursunuz

canim bu yazdigin cok guzel bir tarif fakat belki bilmiyen anneler vardir sunu soylemek isterim bebeginizi ishal yapabilir fazla yedirirseniz. Biliyorsunuz kuru erik ve kaysinin oyle bir ozelligi var.

canim bu yazdigin cok guzel bir tarif fakat belki bilmiyen anneler vardir sunu soylemek isterim bebeginizi ishal yapabilir fazla yedirirseniz. Biliyorsunuz kuru erik ve kaysinin oyle bir ozelligi var.

Haklısın canım bizde ishal olmadı bebeğimize verdiğimiz her şeyde gözlemlemeyi unutmuyoruz küçükler ve bünyeleri farklı tepkiler verebiliyor

Haklısın canım bizde ishal olmadı bebeğimize verdiğimiz her şeyde gözlemlemeyi unutmuyoruz küçükler ve bünyeleri farklı tepkiler verebiliyor

aynen canim. O kadar cok sey var ki dikkat etmemiz gereken. O kadar hassas ki bebeklerin mideleri dogal seylerle besliyelim derken cocugumuz allerji olabilir.

Canim seninde fikrini almak isterim. Tatile gittiginde butun gun disarda oldugunda bebegini nasil beslersin. Normalde hergun evde bebegime taze meyve ve sebzeden yemek hazirliyorum fakat tatilde bu biraz zorlasiyor. Simdiden kafamda ne yedirebilirim diye dusunuyorum. bana bu konuda yardimci olurmusun fikir verebilirmisin

aynen canim. O kadar cok sey var ki dikkat etmemiz gereken. O kadar hassas ki bebeklerin mideleri dogal seylerle besliyelim derken cocugumuz allerji olabilir.

Canim seninde fikrini almak isterim. Tatile gittiginde butun gun disarda oldugunda bebegini nasil beslersin. Normalde hergun evde bebegime taze meyve ve sebzeden yemek hazirliyorum fakat tatilde bu biraz zorlasiyor. Simdiden kafamda ne yedirebilirim diye dusunuyorum. bana bu konuda yardimci olurmusun fikir verebilirmisin

Alerji konusu çok hassas mesela berranın alerjisi başladığında doktorumuz genüz sadece yoğurt yediği için süt alerjisinden şüphelendi ve 10 verme dedi. Yoğurt yemediği zamanda alerji devam edince yediğim içtiğim ne varsa takip etmeye başladım ve kendim buldum meğer fıstık alerjisi varmış ve sürekli tükettiğim fıstıklı çikolata yüzünden süte geçen fıstık alerji yapmadına sebep olmuş :) şimdi fıstık tüketemiyorum

Ben dışarı çıktığımda resmini paylaştığım mama kabını kullanıyorum iki hazneli sebzesini ve haşlayıp ezdiğim elmaya ceviz ekleyip koyuyorum beslenme saatlerinde veriyorum bunun dışında oteller size yardımcı olucaktır ben kaldığım otelde kahvaltı sırasında rica ettim meyve püresi hazırlamışlardı asla çekinme nerde olursan ol rica et sana yardımcı olurlar bebeğin kaç atlık bilmiyorum biz 8 aylık olduğumuz için ben gitsem yenek olarakta ızgara balıktan veririm açık büfeyse mutlaka verebileceğin şeyler bulabilirsin haşlanmış patates brokoli gibi bunları çatalla ezip verebilirsin bizim dıktorumuz çok sıkışırsam aptamilim sebze çorbalarını kullanabileceğimide söylemişti hiç bişi bulamazsam onlardan alırım kaşık maması tarzı mamaları bizim doktorumuz önermedi kahvaltıda sorun yaşamazsın zaten giderken cici bebeni yaparsın ıslatıp içine yumurta pekmez peynir ilave edebilirsin bunlar her otelin kahvaltısında bulabileceğin şeyler sakın ama sakın çekinme sen annesin bebrğini sağlıklı beslenek istemen çok doğal herkez yardımcı olur $ImageUploadedByKadınlar Kulübü1399563185.741316.webp

Alerji konusu çok hassas mesela berranın alerjisi başladığında doktorumuz genüz sadece yoğurt yediği için süt alerjisinden şüphelendi ve 10 verme dedi. Yoğurt yemediği zamanda alerji devam edince yediğim içtiğim ne varsa takip etmeye başladım ve kendim buldum meğer fıstık alerjisi varmış ve sürekli tükettiğim fıstıklı çikolata yüzünden süte geçen fıstık alerji yapmadına sebep olmuş :) şimdi fıstık tüketemiyorum

Ben dışarı çıktığımda resmini paylaştığım mama kabını kullanıyorum iki hazneli sebzesini ve haşlayıp ezdiğim elmaya ceviz ekleyip koyuyorum beslenme saatlerinde veriyorum bunun dışında oteller size yardımcı olucaktır ben kaldığım otelde kahvaltı sırasında rica ettim meyve püresi hazırlamışlardı asla çekinme nerde olursan ol rica et sana yardımcı olurlar bebeğin kaç atlık bilmiyorum biz 8 aylık olduğumuz için ben gitsem yenek olarakta ızgara balıktan veririm açık büfeyse mutlaka verebileceğin şeyler bulabilirsin haşlanmış patates brokoli gibi bunları çatalla ezip verebilirsin bizim dıktorumuz çok sıkışırsam aptamilim sebze çorbalarını kullanabileceğimide söylemişti hiç bişi bulamazsam onlardan alırım kaşık maması tarzı mamaları bizim doktorumuz önermedi kahvaltıda sorun yaşamazsın zaten giderken cici bebeni yaparsın ıslatıp içine yumurta pekmez peynir ilave edebilirsin bunlar her otelin kahvaltısında bulabileceğin şeyler sakın ama sakın çekinme sen annesin bebrğini sağlıklı beslenek istemen çok doğal herkez yardımcı olurEki Görüntüle 1106635

Evet haklisin canim daha gecen gun esimle fikirlerimiz uyusmadi bu allerji konusunda. Kizim cilek cok seviyor, marketten aliyorum. Esim kizima koyde dag cilegi veririz diyor. Dedim Dogal cilek allerji yapabilir cunku gercek bir cilek ve cilek orani yogun nasil anlatmam lazim bilmiyorum ama. Marketten aldiklarimiz gercek cilek kadar yogun olmadigi icin allerji yapmiyabilir. Iyi arastirip allerjisi var mi denemiz lazim sonra vermemiz lazim. Mesela benim bir cok meyve ve sebzeye karsi allerjim var ama bunlar rahatsiz edici boyutta olmadigi icin birsey fark etmiyor. Ama allerji yapan o icindeki belirli besinler yogun oldugu an hissediyorum.

aslinda bebegim cokta kucuk olmiyacak 11 aylik olcak gittigimizde. bilmiyorum ama biraz fazla asiri mi hassas davraniyorum. Restorantlara pek guvenemiyorum birazda sorunum o yonde hijen nasil urunler kaliteli mi icinde neler var. Yoksa kizim yemek cok fazla secmez biz ne yersek ondan tatmak ister. Ve ayrica ufak tefek ben kizima hazirlarim birseyler corba haslanmis sebze meyve falan. bu konuda mutfaga girebilirmiyim diye rica ederim :D. Ama benim sorunum daha cok mesela oglen 12 de evden ciktigimiz birgun ve aksama kadar disarda olucagimizda.Kizima aldigim cesitli mama kaplari var. Bitanesine kucuk kucuk dilimlenmis meyve digerine mesela corba koyarim bir kuck parcada ekmek. Zaten yanimda devam sutu ve sicak.soguk su bulunduruyorum acil durumlar icin. annelik iste. Corbamiza azicik kaynamis su koyarak isitip yedirebilrim diye dusunuyorum. Veya biz disardayken bir restoranta girdigmizde haslanmis sebzemi sicak suya koyup isitip yedirebilirim kizima. Bizim yediklerimizden yemek istiyecektir fakat guvenipte veremiyorum hasta olur mu acab dusuncesiyle. sonucta bebeklerimiz hassas. Bebegimi hasta olmasinin yerine fazla hassas olmayi tercih ediyorum. Belki biraz abartiyorum. Ama allaha sukur bebegim suan 10 aylik ve hic hasta olmadi. Ama mesela cok temiz guvendigim 1 tane restorant var orda mesela kizima kasarli pide soyliyebilirim oglen yemeyi icin diye dusunuyorum. Ama et urunlerinden uzak durmak bence en sagliklisi.

Back
X