Bebek Beslenmesi Berra'nın menüleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
SEBZELİ TERBİYELİ ŞEHRİYE ÇORBASI

Yarım yeşil kabak
1 ortaboy patates
1ortaboy soğan
Yarım yeşil biber
1 diş sarımsak
Yoğurt
Yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tel şehriye
1 yemek kaşığı un
Kuru nane

Sebzeleri minik doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz tel şehriyeyi ilave edip suyunu koyuyoruz. Ayrı kapta yumurta sarısı yoğurt ve unu çırpıp su ekliyoruz az az çorbamıza ekliyoruz nanesini koyup bi taşım kaynatıyoruz
Afiyet olsun $ImageUploadedByKadınlar Kulübü1400497017.030056.webp

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

MEYVELİ YOĞURT

10 adet kiraz
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı cicibebe
Kirazları rondolayıp yoğurt ve kiraz ekledim

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1400941157.932667.webp

Meyve püresi
İlk aylarda cam rende kullanmanızı tavsiye ederim bebeğiniz yutmaya daha çabuk alışıcaktır. Bütün mevsim meyvelerini verebilirsiniz. Çilek portakal greyfur mandalina gibi asitli ve alerjik meyvelerden uzak durmanız gerek

Berra ilk günden beri karışık meyve püresi yedi

Armut+ muz
Armut+elma+ muz
Armut+avakado
Armut+muz+avakado
Armut+ muz+ elma+ avakado

Bunları sırayla verdim çok severek yer obur kızım :)

Afiyet olsun

Merhaba
Nasilsin
BiDe 5. Ayı bitirdikten çok şükür
Dr umuz ilk etapta meyve ile baslamamizi tavsiye etti. 10 gün ve 11. Gün yoğurt 21. Gün sebze puresine gecicez.
Meyve olarak kayısı elma ve şeftali dedi ilk olarak. İki gün üst üste verilip diğerine geçilecek.
Çilek avakado ve ananas yok.
Alerjik problem yuzunden

Yoğurdu hergün mayalamam gerekiyor
Yoksa minik kavanozlarda 2-3 günlük mafyalaşma
Hergün biriniacsam olurmu

Yoğurdu hergün mayalamam gerekiyor
Yoksa minik kavanozlarda 2-3 günlük mafyalaşma
Hergün biriniacsam olurmu

Canım 7 aya kadar günlük mayalaman gerekiyor 7 aydan sonra mayaladığın yoğurdu ekşimediği dürece verebilirsin meyveler konusunda sanırım mevsime göre tavsiye ediyorlar bizim dr çilek portakal ve mandalinayı yaşına kadar verme demişti avakado içindeki lif ve yağla bebeklere çok faydalı barsaklarının iyi çalışması için uzun yazıları okumuştum 4. Aydan sonra verebilirsin tabiki sen ilk önce dr sor güzelim maşşallah bebiş büyümüş bile

Canım 7 aya kadar günlük mayalaman gerekiyor 7 aydan sonra mayaladığın yoğurdu ekşimediği dürece verebilirsin meyveler konusunda sanırım mevsime göre tavsiye ediyorlar bizim dr çilek portakal ve mandalinayı yaşına kadar verme demişti avakado içindeki lif ve yağla bebeklere çok faydalı barsaklarının iyi çalışması için uzun yazıları okumuştum 4. Aydan sonra verebilirsin tabiki sen ilk önce dr sor güzelim maşşallah bebiş büyümüş bile

Sağol canım
:54:
Dr a sorucam
Ek gıda isi çok zormus
Yoğurdu dediğin gibi yapayım

Sağol canım
:54:
Dr a sorucam
Ek gıda isi çok zormus
Yoğurdu dediğin gibi yapayım
:) başta zor gibi ama bebeğin yaptıklarını yedikçe keyifli oluyor ben sınıntı çekmedim ne versem yedi kızım sana tavsiyem kaşık mamalarına sakın alıştırma onları tadan bebek sebze yemiyor kimi tznıdımsa bu konusa sırun yaşayan hep kaşık mama ve sütlü pirinçli mama vermiş ben hiç ver edim gündüz düzenli ek gıda geceleride iki kez uyanıp emiyor gündüz aralarda emiyor çok şükür sorunsuz bir bebeğim var

:) başta zor gibi ama bebeğin yaptıklarını yedikçe keyifli oluyor ben sınıntı çekmedim ne versem yedi kızım sana tavsiyem kaşık mamalarına sakın alıştırma onları tadan bebek sebze yemiyor kimi tznıdımsa bu konusa sırun yaşayan hep kaşık mama ve sütlü pirinçli mama vermiş ben hiç ver edim gündüz düzenli ek gıda geceleride iki kez uyanıp emiyor gündüz aralarda emiyor çok şükür sorunsuz bir bebeğim var

Dr umuz hazir seylerekarsizaten.
Bende raf ömrü olan şeyleri çok sağlıklı bulmuyorum.
Yoğurdu bile açık sütten önerdi.ben kendimize bile öyle yapıyorum.

Heleki son günlerdeki şu gdo olayından sonra
Mama bile verelim yok ama mecburen

MEYVELİ KEK

2 yumurta sarısı ( 1 yaş üstü bebeklerde tamamı)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
2-3 çorba kaşığı tereyağ
2 çay kaşığı tarçın
3 ceviz içi ( iyice dövülmüş)
1 limon kabuğu
1 kuru kayısı
8-10 kuru üzüm
1 hurma
4 yemek kaşığı un ( ben 7 tahıllı ekmek unu koydum)
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı pekmez

Pekmez hariç tüm malzeme karıştırılır kuru meyveler çok minik doğranıp eklenir karışımı istediğiniz kalıba döküp 200 derece fırında pişirilir 1 çay bardağı pekmez biraz sulandırılıp keklerin üzerine dökülür ( ben kekler fırından çıkınca kürdan batırdım deliklerden içine iyice alsın diye)
Afiyet olsun

$bebekkeki.webp

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1403973922.619161.webp
YOĞURTLU SEBZE ÇORBASI

1 adet küçük kuru soğan
1 adet patates
1/2 kabak
250 gr semiz otu
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
Tam buğday unu
Tereyağ
1/2 su bardağı arpa şehriye
1/2 kırmızı biber
1/2 yeşil biber

Sebzeleri rendeleyip tereyağla biraz çeviriyoruz suyunu ekleyip bi taşım kaybatıyoruz daha sonra şehriyeleri ilave ediyoruz ayrı kapta yumurta sarısı yoğurt 1 yemek kaşığı tam buğday unu iyice çırpılır kaynayan sebzelere ilave edilir
Afiyet olsun

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1403974271.615310.webp
KIYMALI YOĞURT ÇORBASI

1 su bardağı yoğurt
Ceviz büyüklüğünde kıyma
2 yemek kaşığı tambuğday unu
Yarım çay bardağı pirinç(bulgur ve buğdayda olabilir)
1 küçük soğan

Soğanı rendeleyip tenceredeki sıcak suya ekleyip biraz kaynatalım elimizle ufaladığımız kıymayı ( kavrulmuşta olur) ilave edelim ve pirinci ekleyelim ayrı bir kapta yoğurt ve unu çırpıp ilave edelim arzu ederseniz üzerine tereyağ ve kırmızı biber eritebilirsiniz

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1403974693.337729.webp
BEBEK EKMEĞİ

2 su bardağı tam buğday unu( ben 7 tahıllı kullandım)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 haşlanmış parates
Maya

Mayayı ılık suda eritip un ve haşlanmış patatese ekliyoruz ılık su ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yarım saat üzeri örtülü dinlendirip mayalandıktan sonra yağlıkağıt serilmiş fırın tepsisine alıyoruz ben bütün yaptım arzu eden küçük ekmekler halindedr yapabilir

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1403974936.974821.webp
ŞEKERSİZ ŞEFTALİ REÇELİ
6 adet şeftali
1,5 su bardağı elma suyu
1 çay kaşığı limon suyu

Şeftalileri doğrayıp üzerine elma suyunu ekleyip kaynatıyoruz reçelimiz olduğunda şimonsuyu u ilave edip kapatıyoruz

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1403975114.744073.webp
ERİŞTE

1 yumurta sarısı
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı tam buğday unu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ

Hamurumuzu yoğurup yarım saat dinlendiriyoruz saha sonra yuvarlak açıp yağsız tavada ikitaraflı çok az pişiriyoruz bezin içine alıp yumşadığında dilediğimiz şekilde kesiyoruz bir gün bez üstünde kurutuyoruz

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1403975513.353893.webp
BEBEK MANTISI
Daha önceden yaptığımız eriştemizi küp şeklinde doğrayıp yapıyoruz mantı yapmak için onu kullanıyoruz
1 su bardağı küp erişte haşlanıp servis tabağına alınır üzerine yoğurt dökülür bir tavada rendelenmiş soğan ve kıyma kavrulur domates eklenir iyice pişince yoğurdun üzerine dökülür

Merhaba sevgili anneler kızım 8 aylık.kısaca tanıtayım başlıktanda anlaşıldığı üzre ismi berra :) 31 ağustos doğumlu bir tüp bebek.ilk ay sma mama takviyesi yaptım.her emzirmede 15 dk bir göğsüm 15 dk diğer göğsüm ve sonra mama verdim. Aç olduğunda içti, olmadığında red eddi ve sarılık olmadan kırkımız çıktı çok şükür.
Ek gıdaya geçişimiz ve pürelerimizin tariflerini paylaşıp arzu edene yardımcu olmak istedim. Berra iştahlı bir bebek umarım sizinkilerde öyle olur bebeği yaptıklarını yediğinde anne çok mutlu oluyor :)
Haydi başlayalım ;

Ellerinize saglik ek gidaya gecen annelern cok isine yarayack bu tarifler allah yavrunuza saglik versn

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba sevgili anneler kızım 8 aylık.kısaca tanıtayım başlıktanda anlaşıldığı üzre ismi berra :) 31 ağustos doğumlu bir tüp bebek.ilk ay sma mama takviyesi yaptım.her emzirmede 15 dk bir göğsüm 15 dk diğer göğsüm ve sonra mama verdim. Aç olduğunda içti, olmadığında red eddi ve sarılık olmadan kırkımız çıktı çok şükür.
Ek gıdaya geçişimiz ve pürelerimizin tariflerini paylaşıp arzu edene yardımcu olmak istedim. Berra iştahlı bir bebek umarım sizinkilerde öyle olur bebeği yaptıklarını yediğinde anne çok mutlu oluyor :)
Haydi başlayalım ;

Kac aydan itibaren ek gidaya basladin canim menulerin hepside cok iyi gorunuyor ek gidaya basyinca insallah denicem bisey soracam benim bebegim haftaya pazartesi 12 haftalik olacak insallah3 aylik yani 14 nisanda dogdu bebegim hafta olarakmi hesaplam lazim ay olarakmi ben hafta olara k hesapliyorum ay olarak hesaplarsam 14 temmuzda 3 aylik olmasi lazim

Kac aydan itibaren ek gidaya basladin canim menulerin hepside cok iyi gorunuyor ek gidaya basyinca insallah denicem bisey soracam benim bebegim haftaya pazartesi 12 haftalik olacak insallah3 aylik yani 14 nisanda dogdu bebegim hafta olarakmi hesaplam lazim ay olarakmi ben hafta olara k hesapliyorum ay olarak hesaplarsam 14 temmuzda 3 aylik olmasi lazim

Canım ben 5,5 aylıkken başladım ev yoğurduyla 6. Ayda sebze ve meyve püresi verdim 7. Aydan sonra düzenli öğün olarak verdim

mavsagli post: 35138911 .!.:
EV YAPIMI CİCİBEBE

Malzeme;

1 yumurta
4 yemek kaşığı tereyağ
2 çaybardağı pirinç unu
1 çaybardağı irmik
2 yemek kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un
(Arzu eden biraz yumuşak olması için 1 çay kaşığı kabartma tozu koyabilir)
Yapılışı;

Tüm malzemeyi yoğurup istenilen şekil verilip 170 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir

Eki Görüntüle 1098672

Not: bebeği 1 yaş üstünde olanlar bu hamura meyve ve ceviz fındık ekleyip birazda şekerle tadlandırabilir

Ellerinize saglik bu tarif çok hoşuma gitti ama dayanma suresi kac gundur acaba.tazeligini nekadar sure koruyor kac gune bir yapmak gerekir
EV YAPIMI CİCİBEBE

Malzeme;

1 yumurta
4 yemek kaşığı tereyağ
2 çaybardağı pirinç unu
1 çaybardağı irmik
2 yemek kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un
(Arzu eden biraz yumuşak olması için 1 çay kaşığı kabartma tozu koyabilir)
Yapılışı;

Tüm malzemeyi yoğurup istenilen şekil verilip 170 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir

Eki Görüntüle 1098672

Not: bebeği 1 yaş üstünde olanlar bu hamura meyve ve ceviz fındık ekleyip birazda şekerle tadlandırabilir

Back
X