Beş Kişilik İlişkim :(

Fairy Tale

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2013
786
169
Arkadaşlar Merhaba,
Fazla uzatmadan anlatmaya çalışacağım, şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum.
Şuan yaşadığım ilde uzun yıllardır yalnız yaşıyorum, ailem de başka bir şehirde. Bu arada nişanlıyım ve ramazandan sonra düğünüm var.

Son düzenleme:
ciddi sorunlar mı? hemde nasıl
işin çoook zor canım.. ilk iş olarak asla yakınlarına taşınma kabul etme
başka yerden ev tutsun.. çok zor olacak senin için

birde misilleme yap ortak yakın arkadaşınız varsa herşeyi anlat oda vursun nişanlının yüzüne
belki anlar..

Güleyim mi, üzüleyim mi bilemedim...
Düşüncelerinizin tam tersini söylerseniz nişanlınıza bir sorun kalmayabilir.:KK45:

Şaka bir yana, ciddi bir durum bu.
Değil aile, herhangi bir şahıs bile aranızdaki konuşmaları bilmemeli, siz istemedikçe şahit olmamalı.
Kendinizi sürekli tutarak, heran an tetikte olarak bir ömür geçmez, geçemez.
Tavrınızı en sert şekilde koysanız dahi, ailesine tembih ederek yine söyleyecek gibi görünüyor.
Sizin yerinizde ben olsaydım, ondan önce ben anlatmayı seçerdim, hem de onun hatalı olduğu şeyleri.
Tepkisini ölçer, kısasa kısas yaparak kafasına dank etmesini umardım.

Arkadaşlar Merhaba,
Fazla uzatmadan anlatmaya çalışacağım, şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum.
Şuan yaşadığım ilde uzun yıllardır yalnız yaşıyorum, ailem de başka bir şehirde. Bu arada nişanlıyım ve ramazandan sonra düğünüm var.

Benim sorunum şu ki; nişanlım ile ne yaşarsak yada ne konuşursak 2 görümcem ve annesi durumdan haberdar. Tamam paylaşmasından rahatsız değilim, zira onları zaten çok seviyorum. Beni baş tacı ediyorlar ama; en söylenmeyecek şeyleri bile onların ağzından duyunca şoke oluyorum. Bunu daha önce nazikçe konuştum nişanlımla, hak verdi ama yine aynı şeyi yaşadık. Daha sonra bir tartışma esnasında daha sert ve net bir şekilde söyledim, yemin etti bir daha adını anmıycam onların yanında diye. (Tabi bu da kötü bi durum, böyle olmasını da istemem) Ama yine aynı şeyi yaşadık. Hatta öyle ki, bi gün kayınvalidem ne dese iyi? "Kızım sen kötü şeyleri anlatma ailene demişsin ama anlatacaksınız tabi. Bi ihtiyacınız olduğunda biz koşacağız derdinize"
Burada da anlatma derken; biz sarılır barışırız ama aileler kötü şeyleri bilirse zamanla bu birikir, onların bilinçaltında kötü düşünceler olur. En azından kötü şeyleri anlatma ki ben aileme asla yansıtmam. (Zaten uzaktalar, üzülmesinler gerek yok). Ama benimki gitmiş, benim onlara söyleme dediğimi bile söylemiş. Hal böyle olunca içimden bişi paylaşmak yada konuşmak gelmiyor. Zira herşeyi naklen yayın yapıyoruz gibi hissediyorum artık :KK43: İlişkimiz 2 kişilik değil beş kişilik :KK43:

Tekrar konuşmayı deneyeceğim ama kırmadan dökmeden hasar bırakmadan çözmek istiyorum. Bu arada evlenince ablaları ve annesiyle aynı apartmanda yaşıycaz. Kendi evi olduğu için uzak bir yerde kiraya çıkmam da mümkün görünmüyor.

Bu konuyla ilgili olarak ileride çok ciddi sorunlar yaşar mıyım, ne yapmalıyım? Fikirlerinizi paylaşır mısnız?
Not: Bu arada lütfen alıntı yapmadan cevap veriniz.

Gecmiş olsun evlenince sorunun cozulmek yerine dahada artacak cunku elli kere konusmussun soylemissin zaten kolay kolay vazgecmeyecek bence fazla umut baglama

Bence cok haklisiniz... anlatilcak seyler vardir anlatilmiyacak seyler vardir.
Kaynananiza bence güzel dille anlatin icindekilerinizi. Yanlis anlasilma olmasin. nisanlinizla bir problemi cözmeyi barasrmalisiniz, olmadi mi kaynanaiza danisirsiniz.

Bence sorun olur üstelik aynı apartmanda yasayacakmissimiz sizin aileniz uzakta onlar burnunun dibinde olucak ayrıca kvnin sözlerinden hayatımıza karışmaya meyilli oldugu belli mumkunse aynı yerde yasamayin çok yüz göz olursunuz unutmayın şimdi işler iyi gidiyor sizi baştaci ediyorlar kötüye gidince sizden fenasi olmaz

Cok cok yanlis bir durum esinin surekli olanlardan ailesini haberdar etmesi
Evlenince cok buyuk sorunlar olabilir
Cunku bu resmen laf tasimak!o ona anlatir laf ondan ona gider bundan buna gider sonunda hic soylemediginiz birseyi bile soylemis olursunuz baskalarinin gozunde
Sonra gelsin problemler
Ama su durumda bunun caresi nedir bilemiyorum cunku sen nisanlini uyarmissin defalarca dinlememis

Nisanliniz çocuk gibi hemen yetiştiriyor ki çocuğa bile söyleme desen söylemez. İşin kötüsü kayinvalideniz de karışma hakkını kendinde görüyor. Anlaşılan sizin aranızda geçen herşeyi oturup beraber istişare ediyorlar. Aynı binada yaşayacaksınız gorumceleriniz ve kayinvalideniz her seyinize karışacak. Nisanliniza evlenmeden her şeyi anlatmamasi gerektiğini öğretin derim yoksa işiniz zor.

Böyle boş boğaz bir adamla evlilik hele hele ilişkinize bu kadar müdahil 2 görümce ve 1 kaynanayla aynı apartmanda yaşama fikri büyük cesaret gerektirir doğrusu o_O En ufak bi tartışma yaşadığınızda siz daha cümlenizi bitirmeden kapıda bulursunuz hepsini..

Teşekkür ederim arkadaşlar,

35 yaşında ama dışarıda çok ketumdur. Çok fazla arkadaşlarına anlatmayı sevmez, öyle olunca da ablaları arkadaşı gibi. Onların da sanki evleri çocukları yok gibi akşam yemeğini yiyen kayınvalidemlere çıkıyor. Acaba bu kadar çok vakit geçirdikleri için bu durum beklenen son mu?
Evlenince bu kadar sık orada olmayacağımızı konuşup kararlaştırdık, nişanlım da istemiyor zaten.
Biz daha çok vakit geçirince ister istemez alışkanlıkları değişir mi? Yada akşamları eskisi gibi oturup kalmasalar da ilk fırsatta herşey patır kütür dökülür mü bilemiyorum :KK43:

Yani sevgili olsak hadi diycem, bakarım düzelmezse yol veririm. Ama şimdi işler biraz daha başka haliyle :KK43:

Bence sorun olur üstelik aynı apartmanda yasayacakmissimiz sizin aileniz uzakta onlar burnunun dibinde olucak ayrıca kvnin sözlerinden hayatımıza karışmaya meyilli oldugu belli mumkunse aynı yerde yasamayin çok yüz göz olursunuz unutmayın şimdi işler iyi gidiyor sizi baştaci ediyorlar kötüye gidince sizden fenasi olmaz
evlenincede bi yatağı 5 kişi paylaşırsınız artık, bu adamla evlilik olmaz hiç özeliniz olmaz. iyi düşün kaç yaşında

Yasi kucuk herhalde nisanlinizin zira olgun bir erkek genelde anlatmamayi secer..Soruna gelince tabi ki sıkıntı yasarsin ve yeri geldiginde yuzune vururlar..

ciddi sorunlar mı? hemde nasıl
işin çoook zor canım.. ilk iş olarak asla yakınlarına taşınma kabul etme
başka yerden ev tutsun.. çok zor olacak senin için

birde misilleme yap ortak yakın arkadaşınız varsa herşeyi anlat oda vursun nişanlının yüzüne
belki anlar..

Güleyim mi, üzüleyim mi bilemedim...
Düşüncelerinizin tam tersini söylerseniz nişanlınıza bir sorun kalmayabilir.:KK45:

Şaka bir yana, ciddi bir durum bu.
Değil aile, herhangi bir şahıs bile aranızdaki konuşmaları bilmemeli, siz istemedikçe şahit olmamalı.
Kendinizi sürekli tutarak, heran an tetikte olarak bir ömür geçmez, geçemez.
Tavrınızı en sert şekilde koysanız dahi, ailesine tembih ederek yine söyleyecek gibi görünüyor.
Sizin yerinizde ben olsaydım, ondan önce ben anlatmayı seçerdim, hem de onun hatalı olduğu şeyleri.
Tepkisini ölçer, kısasa kısas yaparak kafasına dank etmesini umardım.

Gecmiş olsun evlenince sorunun cozulmek yerine dahada artacak cunku elli kere konusmussun soylemissin zaten kolay kolay vazgecmeyecek bence fazla umut baglama

nisanliniz ayakli gazeteden halliceymis, ileride illaki bu sebepten problem yasanir...

Anlatma demenizi bile anlattığına göre "ne yapsan boş" demiş bir nevi.

Çok sorun yaşarsınız.

Böyle boş boğaz bir adamla evlilik hele hele ilişkinize bu kadar müdahil 2 görümce ve 1 kaynanayla aynı apartmanda yaşama fikri büyük cesaret gerektirir doğrusu o_O En ufak bi tartışma yaşadığınızda siz daha cümlenizi bitirmeden kapıda bulursunuz hepsini..

Evet haklısınız, peki bunu nasıl çözebilirim. Ya da çözümü yok mu dışarıdan bakınca :KK51:

X