Soslar Beşamel Sos

sinemis06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2008
38
0
86
Diğer
yağı tencerede eritiyoruz üzerine unu ekleyip kavuruyoruz.daha sonra 2 su bardağı suyu ilave edip 6-7 dakika pişiriyoruz ,tuz ekledikten sonra,üzerine bolca kaşar peyniri rendeleyip karıştırıyoruz.1-2 dakika daha pişirip ateşten alıyoruz.

başemal sos hangi yemeklerde kullanılır bütün hanımlar bilir.ama bir kaç tane örnek vermek gerekirse mesela;patates püresi,et sote veya közlenmiş patlıcan ı tepsiye koyduktan sonra hazırladığımız başemal sosu üzerine döküyoruz.ve en son bolca kaşar peyniri rendeleyip fırına atıyoruz.10 dakika sonra muhteşem bi yemek hazır.afiyet olsun

2 su bardağı süt (veya su)
yarım su bardağı un
1 çorba kaşığı margarin
kaşar peyniri
1 tutam tuz

başemal sos haırlanırken süt kullanılır ama ben su kullanıyorum daha lezzettli oluyo bence

Son düzenleme:
Beşamel sosu ben hep sütle yaparım. Genelde fırına atacağım şeylerde sos olarak kullanırım.

Ama fırınlanmadan yenmez mi ya, şimdi o geldi aklıma... Karnıbahar haşlıyorum şuan, sosu da yapsam tabağa aldığımızda direkt üzerine eklesem öyle yesek nolur

bana olur gibi geldi

paylasım ıcın sağolun baska yerlerde yalan yanlış seyler yapzıyorlatrrr yapıyosun cope okdar nımet burda olmak cok guzel tum arkadaslara tesekkurlerr ve bu rayı acana sevgılerr

Tarif için teşekkürler, ben de su ile yapıyorum çünkü süt kokusu midemi bulandırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…