Bebek Beslenmesi Beslenme öğünleri ve miktarları

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

__ecrin__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2010
287
12
118
İstanbul
Merhaba arkadaşlar 2,5 aylık bir bebeğim var. Sabah 8,30 dan 11,50 ye kadar çalışıyorum. Sabah gitmeden bebeğimi emziriyorum. Ardından gelir gelmez de emziriyorum. Çalıştığım 3,5 saatlik süre içinde ortalama 120 ml süt bırakıyorum. bebeğim de hepsini içiyor. Günde bazen 15 öğüne kadar beslendiği oluyor. Acaba yanlış mı yapıyorum? Bebeğim fazla mı besleniyor?

15 öğün çok fazla değil mi?emzirme süren nasıl?çok az emip bırakıyorsa doymazdoğal olarak sürekli ister ama bir seferde 15-20 dk kadar emiyorsa ve sütün yeterliyse bildiğim kadarıyla en fazla 8-9 öğün olur.yani ortalama 2-3 saatte bir.
ben emziremiyorum yani kkızım emmiyor,25 günlük,tek seferde 90-100 cc mama veya süt veriyorum.2-3 saat arası idare ediyor.dr bu şekilde yapmamı söyledi.

15 öğün çok fazla değil mi?emzirme süren nasıl?çok az emip bırakıyorsa doymazdoğal olarak sürekli ister ama bir seferde 15-20 dk kadar emiyorsa ve sütün yeterliyse bildiğim kadarıyla en fazla 8-9 öğün olur.yani ortalama 2-3 saatte bir.
ben emziremiyorum yani kkızım emmiyor,25 günlük,tek seferde 90-100 cc mama veya süt veriyorum.2-3 saat arası idare ediyor.dr bu şekilde yapmamı söyledi.

çok az emip bırakmıyor. en az 20 dk en fazla 1,5 saat kadar emiyor. Bu işte bir tuhaflık var ama ben anlamadım. emme güdüsünden sanırım diyorum onun içinde emzik aldım ama bebeğim emmedi. Beni emmek istiyo bu seferde gaz yapıyo:(

çok az emip bırakmıyor. en az 20 dk en fazla 1,5 saat kadar emiyor. Bu işte bir tuhaflık var ama ben anlamadım. emme güdüsünden sanırım diyorum onun içinde emzik aldım ama bebeğim emmedi. Beni emmek istiyo bu seferde gaz yapıyo:(

hımmm,anladım,enteresan bir durum o zaman.1,5 saat de çok fazla hakikaten,istese de istemese de ağzına süt gidiyordur,tokken bir daha nasıl ister ki???
sana kolay gelsin diyecek bişey bulamadım:)))

peki bebeginin kilosu nasil? belki buyume atagindandir ne zamandir boyle? benimki de 2,5 aylik gunduzleri 7-8 kere emiyodur rahat, gece de 2-3 desek toplamda 10 gibi ogun sayimiz

6. aya kadar ne zaman isterse emzirmen gerek her bebek bir olmuyor. çocuğun lokmalarını sayma :) bırak istediği gibi beslensin 3 aylık kontrolünde boktorla konuşursun ama çok kafana takma derim..

bende once yazan arkadasa katılıyorum, ben ne zman ısterse emzırdım.. 5. aydan sonra 3 saatte bır emzırmemı soyledı doktor ama bence emzırme araları ne kadar acılırsa ınsanın sutu o kadar azalıyor.. cok takılma bence kac kere emdıgıne, ac bebek huysuz olur uyumaz doyan bebek sakındır ordan anlayabılırsın herseyın yolunda olup olmadııgnı..

Back
X