Beslenmeme

-Thanatos-

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Mart 2018
13.208
46.527
548
27
Aşırı sağlıklı beslenme konusunu okuyunca benimde rahatsız olduğum bir konu gün yüzüne çıktı.
Ama bu aşırı sağlıklı beslenme takıntısı değil direkt olarak beslenememe.
Pandemi süreci hayatıma girdiğinden beri yani okul var iken gayet normal olan (ama kilo alamadığım) beslenme düzenim tamamen mahfoldu.
Hiçbirşey yiyemiyorum abartmadan söylüyorum ki en son suyu ne zaman içtiğimi bilmiyorum.
Günlerdir açlık sınırında yaşıyorum, bunu söylerken şaka yapmıyorum. Dün sadece sarma, dondurma ve biraz börek yedim.
Bugün ise sadece kısır, börek ve çok az ekmek yedim. 2 bardakta elma suyu.
Bunlar beni aşırı derecede tok tutuyor, asla yeme ihtiyacı hissetmiyorum.
Önceden 49 kiloya kadar çıkmıştım, giydiğimi de kendime yakıştırıyordum. Şuan hiçbirşey yakışmıyor, en küçük pantolonu bile daraltmak zorunda kalıyorum. Alışveriş delisiyim, trend parçaların çoğu bende var ama bazılarını giyince emanet gibi duruyor. Etek, elbise artık giyemiyorum bile. Doktora gittim, bütün tahlilleri yaptırdım. Diyetisyene gittim, hem özel hem devlet. Bana özel hazırlanan diyet programına bile uyma sürem max 1 hafta. 1 hafta sonunda tartıda kilo almadığımı görünce bırakıyorum herşeyi, motivasyonum düşüyor.
Merak ediyorum, benim gibi olan var mı? Bu ruh halini yenen var mı? Acaba herkes kilo almak zorunda mı? Kilo herkese gerekli değil mi? Ciddi anlamda özgüvenimi düşürüyor bu problem.

Ben sizin bu yediklerinizi yesem herhalde çekyat kadar olurum...bendede durum tam tersi su içsem yarıyor ...kanda tiroid( tsh ft3 ft4 ) markerlariniza baktirmanizi tavsiye ederim

Ben de sizin tam tersinizim.
Ne bulursam yiyorum, midrm catlayacak gibi oluyor. Pandemi boyunca 10 kilodan fazla aldim. Cozumu bulamiyorum ne yazik ki. Keske ben de sizin gibi olsam.
İki durumda çok sıkıntılı maalesef.
Daha geçen diyetisyene gittim boyumu daha kısa bilirken oradaki ölçümde 170 civarı çıktı ve 43.5 kiloydum. 😂
Keşke sizdeki his bana, bendeki his size gelse.

İki durumda çok sıkıntılı maalesef.
Daha geçen diyetisyene gittim boyumu daha kısa bilirken oradaki ölçümde 170 civarı çıktı ve 43.5 kiloydum. 😂
Keşke sizdeki his bana, bendeki his size gelse.
Hahaha aynı boyda 20 kilo fazlayim sizden. Maalesef uzucu bir durum

Anlamadım sizi. Bu problemin özgüveninizi düşürdüğünü yazmışsınız ama bu uğurda çabanız yok. Sonra da kilo herkese gerekli mi diye sormuşsunuz, sağlığınız yerindeyse gerekli değil ama özgüveninizi düşürüyor kilo almamak yani size gerekli olmuyor mu durumda?

Bir hafta tartıda kilo görmek için çok kısa bir süre. Hatta genelde diyetisyenler bir aylık program verir, tartıya çıkmayı da yasaklarlar. Bir ayın sonunda tekrar doktora gidildiğinde tartılır durum kontrolü yapılır

Ben sizin bu yediklerinizi yesem herhalde çekyat kadar olurum...bendede durum tam tersi su içsem yarıyor ...kanda tiroid( tsh ft3 ft4 ) markerlariniza baktirmanizi tavsiye ederim
Baktırdım, hiçbir problem yok.
Aklınıza gelebilecek bütün tahlilleri yaptırdım, parazit ilacı dahi kullandım yok yok yok.

Anlamadım sizi. Bu problemin özgüveninizi düşürdüğünü yazmışsınız ama bu uğurda çabanız yok. Sonra da kilo herkese gerekli mi diye sormuşsunuz, sağlığınız yerindeyse gerekli değil ama özgüveninizi düşürüyor kilo almamak yani size gerekli olmuyor mu durumda?

Bir hafta tartıda kilo görmek için çok kısa bir süre. Hatta genelde diyetisyenler bir aylık program verir, tartıya çıkmayı da yasaklarlar. Bir ayın sonunda tekrar doktora gidildiğinde tartılır durum kontrolü yapılır
Aslında bu konudaki beklentim "hayır herkes kilo almak zorunda değil, sende böyle zayıf olabilirsin" yorumlarıyla teselli bulmaktı, inkar edemem.

Bundan 1 2 ay öncesine kadar çabam vardı, hattı biraz kilo almaya başlamıştım, ancak vize ve finaller sebebiyle düzenim yine şaştı. Çok uyamasamda uymaya çalıştım ama kilo vermeye başlayınca bıraktım. Haklısınız aslında ben biraz sabırsızım, hemen herşey olsun, hemen kilo alayım fiziğine kavuşayım istiyorum ama dayanamadan tartılınca motivasyonum düşüyor.

Aslında bu konudaki beklentim "hayır herkes kilo almak zorunda değil, sende böyle zayıf olabilirsin" yorumlarıyla teselli bulmaktı, inkar edemem.
Orası tamam da bu yedikleriniz sizin sağlığınızı bozar. Bu beslenmeyle devam edemezsiniz. Kilo almadığınızı görünce vazgeçiyormuşsunuz ya diyetten bir haftada... önceliğiniz kilo almak değil sağlıklı beslenmek olmalı.

Orası tamam da bu yedikleriniz sizin sağlığınızı bozar. Bu beslenmeyle devam edemezsiniz. Kilo almadığınızı görünce vazgeçiyormuşsunuz ya diyetten bir haftada... önceliğiniz kilo almak değil sağlıklı beslenmek olaun
Sağlığım yerinde, en azından görünürde bir sıkıntı yok. Biraz kendimi toplamak istiyorum ama nasıl olacak işte. Bir psikoloğa falan mı gitsem diyorum artık.

Ciddi misin? Şaşırdım. :)
Boyun kilon normal mi peki?
Doktora gittin mi hiç?

pandemide böyle oldum. bilmiyorum artık günde üç öğün sofra kur kaldır. hazırlamaktan mı sıtkım sıyrıldı yemek olayı midemi bulandırıyor.
zaten çok yemezdim ama bir zevki olurdu eziyete döndü lokmalar artık. yapmakta yemekte zoraki.
dün canım çekti eşime irmik helvası yaptırdım sabah kahvaltıda onu yedim az önce de bir portakal yedim bir de arada kahve içmiştim o.
50 kiloydum değişti mi bilmiyorum tartım yok.

pandemide böyle oldum. bilmiyorum artık günde üç öğün sofra kur kaldır. hazırlamaktan mı sıtkım sıyrıldı yemek olayı midemi bulandırıyor.
zaten çok yemezdim ama bir zevki olurdu eziyete döndü lokmalar artık. yapmakta yemekte zoraki.
dün canım çekti eşime irmik helvası yaptırdım sabah kahvaltıda onu yedim az önce de bir portakal yedim bir de arada kahve içmiştim o.
50 kiloydum değişti mi bilmiyorum tartım yok.
Seninki psikolojik gibi geldi bana. Yine de aksatmamaya dikkat et, beslenme düzenimiz aşırı sağlıksız. Biraz zorlasan kendini yemek için? Plan yapsak, değişik tarifler denesen belki iştahın artar.

Ben de sizin gibiyim hemen kendimi bildim bileli zayıfım. Tabi daha zayıf olduğum bir dönem vardı ve giydiğimi yakıştırmıyordum kendime o yüzden kilo almaya çalıştım aldım da. 170 boya 51 kiloyum ve iyiyim böyle mutluyum sağlıklıyım yani herkes kilo almak zorunda değil sağlıklıysanız ve mutluysanız mesele yok:)

Back
X