• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BETA DEĞERİ

heyecananalar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2025
4
0
1
25
En son adet gördüğüm tarihi 3 Kasım ben adet gecikmesi yaşamadan tam o civarlarda gebelik testi yaptım çift çizgi çıkmasının ardından hemen kan verip beta değerime baktırdım 4 Aralık tarihinde çıkan sonuçta beta değerim 3513’tü. Sağlık ocağı gebe olduğumu öğrenince genel tetkikler yapıp yanında beta değerine de baktılar çıkan sonuç 9 Aralık’ta 4120’ye ulaşmıştı henüz kadın doğum doktoruna gitmedim çünkü öğreneli bir hafta oldu uygulamalara göre ise bebek tam beş haftalık sizce bu artış riskli mi az mı

Eklentiler

• IMG_4260.webp
    IMG_4260.webp
    8,2 KB · Görüntüleme: 29
En son adet gördüğüm tarihi 3 Kasım ben adet gecikmesi yaşamadan tam o civarlarda gebelik testi yaptım çift çizgi çıkmasının ardından hemen kan verip beta değerime baktırdım 4 Aralık tarihinde çıkan sonuçta beta değerim 3513’tü. Sağlık ocağı gebe olduğumu öğrenince genel tetkikler yapıp yanında beta değerine de baktılar çıkan sonuç 9 Aralık’ta 4120’ye ulaşmıştı henüz kadın doğum doktoruna gitmedim çünkü öğreneli bir hafta oldu uygulamalara göre ise bebek tam beş haftalık sizce bu artış riskli mi az mı
Güzelim seni üzmek istemem ama artışın normal değil 4 Aralık ile 9 Aralık arasında tam 120 saat yani beş gün var. Sağlıklı gebelikte 48 -72 saatte en az %60 artış olması gerekir.
En düşük artış hesabı ile bile hesaplasak 9 Aralık da çıkan değerinin 11.000 ve üstü olması gerekirdi. Bir an önce ultrason muayenesine git

sağlıklı gebelik olma ihtimali yok mu
benim regl döngüm 28-32 gün arasında değişiyor
Bir tanem doktor değiliz umarım sağlıklıdır genel geçer bilgi üstüne konuşuyorum sadece artışın yavaş ama senin gebeligin böyle De olabilir onu bilemem sadece sbugün vakit kaybetmeden doktora git acilden bile giriş yapabilirsin

sağlıklı gebelik olma ihtimali yok mu
benim regl döngüm 28-32 gün arasında değişir
Chat gbt ye sorduğumda böyle diyor
Eğer kişi gerçekten:

3 Aralık’ta regl olacaktı,

4 Aralık’ta beta 3513 çıktıysa,

Bu iki ihtimalden biri doğrudur:

1️⃣ Regl tarihi yanlıştır (ara kanamayı regl sanmış olabilir).

2️⃣ Gebelik daha erken oluşmuştur ve 4–5 haftalıktır.

Bu kadar yüksek hCG’nin tek bir gün gecikmede çıkması imkânsızdır.

---

❗ Peki bu durum kötü bir şey mi?

Kötü olan şey değerlerin artmaması (3513 → 4120).
Bu şunlarla uyumludur:

Sağlıksız gebelik (boş gebelik / gelişimi durma)

Dış gebelik ihtimali

Kimyasal olmayan ama ilerlemeyen gebelik

---

❓ Sonuç olarak:

3513 değerinin yüksek olması → dış gebelik işareti değildir.
3513’ten 4120’ye zorla artması → dış gebelik veya gelişimi durma ihtimalidir.

Güzelim seni üzmek istemem ama artışın normal değil 4 Aralık ile 9 Aralık arasında tam 120 saat yani beş gün var. Sağlıklı gebelikte 48 -72 saatte en az %60 artış olması gerekir.
En düşük artış hesabı ile bile hesaplasak 9 Aralık da çıkan değerinin 11.000 ve üstü olması gerekirdi. Bir an önce ultrason muayenesine git
Naptiniz doktora gittiniz mi

Naptiniz doktora gittiniz mi

Back
X