Mrb dün gebelik testi yaptım idrarda çift çizgi çıktı biri çok silikti sonra doktora gittim rahim duvarın çok kalinlasmis gebelik olabilir dedi kan testi verdim 7.91 çıktı adetim 2 gün geçti sizce hamilemiyim
Öncelikle tebrikler. 5 ve üzeri çıkan beta değeri hamilelik olarak kabul edilmektedir. Ancak şu anda oldukça minik. Vajinal veya ultrasyon muayenesi ile kesesi gözükemez. Bu sebeple şimdilik bol su için, sağlıklı beslenin, bilmediğiniz ve hatta hiçbir ilaç kullanmayın, dışarıdan oldukça yemek tüketmemeye çalışın, evcil hayvanınız var ise kumunu siz temizlemeyin, yeşil yapraklı sebzeleri iyice temizlemeden tüketmeyin, doktor kontrolüne gidene kadar cinsel illişkide bulunmayın.
Ortalama 7-10 gün sonra, aynı merkezde ve aynı saat aralığında tekrar kan testi verin. Değerin ortalama 2 2 buçuk kat artması gerekir. Tabii bu değişiklik gösteriyor. Bu da olumlu ilerlerse iki günde yaşamış olduğunuz artış oranına göre 1500 - 2000 arası olacak beta gününü hesaplayın. O tarihte doktora gidebilirsiniz. Vajinal muayene ile kese gözükebilir veya bir bilgi verecek duruma gelmiştir.
Sağlıklı bir gebelik ise şu anda yapmanızı gerektiren herhangi bir şey yok. İnşallah değildir tabii ki ama sağlıksız bir gebelik ise zaten vücut atacaktır. Tabii ki bu süre zarfında ufak bir lekelenme, ağrı, kanama vb. farklı bir şey yaşarsanız direkt doktora gidin.
Not olarak; kendiniz için en doğrusunu siz bilirsiniz. :) Ben kendi deneyimlerimden yola çıkarak bilgi verdim. Şu anda da bir doktoru arayabilirsiniz ama benim söylediklerimden farklı bir şey diyeceğini sanmıyorum. :) Yine de karar sizin tabii ki. Dilerseniz içinizin rahat etmesi için bir doktordan randevu alıp, bilgi alabilirsiniz.