Beta hcg değeri düşüklüğü

sonmektup

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2022
33
13
8
32
Herkese merhaba, yeni bir gebeliğim söz konusu tahmini 2 buçuk haftalık. İlk hcg değerim 10.7, ikinci değerim 29, iki gün sonrasında yaptırdığım değer 30 çıktı, günlerdir araştırma yapıyorum psikolojim altüst oldu. Kanamam hiç olmadı benim gibi süreç yaşayıp sağlıklı gebelik geçiren var mı? Rica ederim yardımcı olun...

Merhaba oncelikle saglik sihat diliyorum insallah saglikli bi gebelik yasarsin. Ben suan dis gebelik geciriyorum cok inisli cikisli beta degerlerim oldu. Fakat bu surecte anladigim ve birkac doktorun soyledigi kadariyla beta hcg degerleri farklilik gosterebiliyor. Onemli olan kese gorunecek degere gelmesi veya kesenin gorunmesi. Beklemek ve takip etmek disinda yapacak pek bisey yok. Standarti betanin 2 veya 3 gunde bir iki katina katlanarak artmasi. Ama herkeste boyle olucak diye bi kaide yokmus. Misal verecek olursam degerim once yukseldi sonra dustu lekelenmelerimde oldu sonra tekrar yukseldi ve dis gebelik dendi kemo ignesi oldum. Fakat kadin dogum uzmani bi akrabamiz bu durumla cok sık karsilastiklarini bebegin tutunma veya tuplerde hareketi esnasinda beta degerlerinin esnek olabilecegini igne konusunda erken davranildigini anlatti. Lekelenmeyle degerin dusup veya sabit kalabilecegini sonrasinda saglikli ilerleme ihtimalininde olabilecegini soyledi. Yani anlayacagin kara kutu ne oluyo ne bitiyo emin olamiyoruz. Tek yapilacak sey takipte olmak ve ters bi durumda doktora basvurmak. Insallah saglikli bi gebeliktir. 🙏

Sağlıklı olmayacaksa inanın olmasın. Bebek büyüyüp bağlanıp kaybettiginizde bugünden daha fazla üzülüyorsunuz. Herseyin başı sağlık... Allah gönlünüze göre versin

Merhaba oncelikle saglik sihat diliyorum insallah saglikli bi gebelik yasarsin. Ben suan dis gebelik geciriyorum cok inisli cikisli beta degerlerim oldu. Fakat bu surecte anladigim ve birkac doktorun soyledigi kadariyla beta hcg degerleri farklilik gosterebiliyor. Onemli olan kese gorunecek degere gelmesi veya kesenin gorunmesi. Beklemek ve takip etmek disinda yapacak pek bisey yok. Standarti betanin 2 veya 3 gunde bir iki katina katlanarak artmasi. Ama herkeste boyle olucak diye bi kaide yokmus. Misal verecek olursam degerim once yukseldi sonra dustu lekelenmelerimde oldu sonra tekrar yukseldi ve dis gebelik dendi kemo ignesi oldum. Fakat kadin dogum uzmani bi akrabamiz bu durumla cok sık karsilastiklarini bebegin tutunma veya tuplerde hareketi esnasinda beta degerlerinin esnek olabilecegini igne konusunda erken davranildigini anlatti. Lekelenmeyle degerin dusup veya sabit kalabilecegini sonrasinda saglikli ilerleme ihtimalininde olabilecegini soyledi. Yani anlayacagin kara kutu ne oluyo ne bitiyo emin olamiyoruz. Tek yapilacak sey takipte olmak ve ters bi durumda doktora basvurmak. Insallah saglikli bi

Herkese merhaba, yeni bir gebeliğim söz konusu tahmini 2 buçuk haftalık. İlk hcg değerim 10.7, ikinci değerim 29, iki gün sonrasında yaptırdığım değer 30 çıktı, günlerdir araştırma yapıyorum psikolojim altüst oldu. Kanamam hiç olmadı benim gibi süreç yaşayıp sağlıklı gebelik geçiren var mı? Rica ederim yardımcı olun...
Sanırım çok erken öğrendiniz, beklemenizden başka yapılabilecek bir şey yok. 2 gün sonra tekrar kan verirsiniz düşüş varsa kimyasal gebeliktir.

Öncelikle çok teşekkür ederim içime su serptiniz inşallah herşey yolunda gider " hepimiz için" buarada uzun uzadıya cevap vermeniz çok mutlu etti beni çok naziksiniz tekrar teşekkür ederim

Sanırım çok erken öğrendiniz, beklemenizden başka yapılabilecek bir şey yok. 2 gün sonra tekrar kan verirsiniz düşüş varsa kimyasal gebeliktir.
Benimde degerlerim bu şekilde normalmi bilmiyorum

Eklentiler

• ADD36689-C031-4038-AD4B-0749BD02A5BB.webp
    ADD36689-C031-4038-AD4B-0749BD02A5BB.webp
    28,9 KB · Görüntüleme: 976
Ben biraz erken farkettim sanırım 4 kere test yaptırdım hepsi 2 gün aralıkla
10.7
29
30
59
Sadece 30 benim kafamı karıştırdı bitek o 2 kat artmadı inşallah kötü bişey yoktur.

10.7
29
30
59
Sadece 30 benim kafamı karıştırdı bitek o 2 kat artmadı inşallah kötü bişey yoktur.
Degerlerin henuz cok kucuk insallah saglikla artar 1500 civarlari keseyi gorurler zaten saglikla ilerler umarim 🙏

10.7
29
30
59
Sadece 30 benim kafamı karıştırdı bitek o 2 kat artmadı inşallah kötü bişey yoktur
Degerlerin henuz cok kucuk insallah saglikla artar 1500 civarlari keseyi gorurler zaten saglikla ilerler umarim 🙏
Çok teşekkür ederim ❤

10.7
29
30
59
Sadece 30 benim kafamı karıştırdı bitek o 2 kat artmadı inşallah kötü bişey yoktur

Çok teşekkür ederim ❤
Mrb nasıl ilerliyo gebeliğiniz sağlıklıdır inş

Back
X