Merhaba henüz 6+1 haftalık hamileyim, geçen hafta iki kez beta hcg hormonuma bakıldı ve 2 katı yükseliş göstermemiş maalesef

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kalp atisi falan alindiktan sonra zaten beta bakilmaz tekrar cunku yukselis 2 katinda olmaz artik. Gebeliginiz saglikli, endiselenmeyin ve doktorunuzu degistirinEki Görüntüle 2984131 Eki Görüntüle 2984131
Merhaba henüz 6+1 haftalık hamileyim, geçen hafta iki kez beta hcg hormonuma bakıldı ve 2 katı yükseliş göstermemiş maalesefAncak ilk kan tahlili verdiğim gün ultrasonda keseyi, bebeği ve kalp atışını gördük, herhangi bir düşük belirtimde yok ne ağrı, ne kanama, ne lekelenme hiçbiri yok. Ama doktor yinede sırf hormon seviyem 2 katına yükselmediği için düşük yapabileceğimi söyleyip canımı çok sıktı. Benzer durumu yaşayanlar var mı? Keseyi ve bebeği görmeme rağmen kan sonuçlarını çok ciddiye almalımıyım? Lütfen deneyimlerinizi, bilgilerinizi benimle paylaşın
Çok sağolun evet bende bakılmaz diye biliyorum ama sanırım bir öncesi dış gebelik olduğu için takip ediyor sanırımKalp atisi falan alindiktan sonra zaten beta bakilmaz tekrar cunku yukselis 2 katinda olmaz artik. Gebeliginiz saglikli, endiselenmeyin ve doktorunuzu degistirin
Kesenin görünmesi bebeğin içinde olması daha önemli yani değil mi, değerlerin 2 katına ulaşmaması dışındada herhangi bir düşük belirtim yokKese ve kalp atışından sonra betaya bakılmaz ki niye bakıldı anlamadım. Ama içiniz rahat olsun belli bir seviyeden sonra yavaş yavaş artar zaten.
Rahim icinde kese ve kalp atisi alindiysa daha neyin dis gebeligini kontrol ediyormus diye sorarsiniz? Kalp atisi alinmadan donce rahimden tuplere geri donen milyonda 1 gorulen dis gebelik turu var ama kalp atisi da alindiktan sonra o ihtimal de kalkiyor ortadan diye biliyorum benÇok sağolun evet bende bakılmaz diye biliyorum ama sanırım bir öncesi dış gebelik olduğu için takip ediyor sanırım
Tabiki kalp atışlarını da duymuşsunuz zaten. Lekelenme vs.yoksa kötü şeyler düşünmeyin. Her doktorun yaklaşımı farklı tabi işlerine karışamam fakat benim bildiğim kese görüldükten sonra betaya bakılmasına gerek yoktur.Kesenin görünmesi bebeğin içinde olması daha önemli yani değil mi, değerlerin 2 katına ulaşmaması dışındada herhangi bir düşük belirtim yok
Önceki kötü tecrübelerimden dolayı erken önlem olması için yakın takipmiş güya ama bana boşuna evham, stres yaptırıyormuş gibi geliyor. Sanırım bu doktorla devam etmesem ki kadın doğum doktoruda değil klinikte pratisyen hekim devam etmesem daha iyi olur sanırım.Rahim icinde kese ve kalp atisi alindiysa daha neyin dis gebeligini kontrol ediyormus diye sorarsiniz? Kalp atisi alinmadan donce rahimden tuplere geri donen milyonda 1 gorulen dis gebelik turu var ama kalp atisi da alindiktan sonra o ihtimal de kalkiyor ortadan diye biliyorum ben![]()
Tabi ki oyle, kendinize duzgun bir kadin dogum doktoru bulun lutfenÖnceki kötü tecrübelerimden dolayı erken önlem olması için yakın takipmiş güya ama bana boşuna evham, stres yaptırıyormuş gibi geliyor. Sanırım bu doktorla devam etmesem ki kadın doğum doktoruda değil klinikte pratisyen hekim devam etmesem daha iyi olur sanırım.
Kese ve kalp atışı duyulduktan sonra betaya bakılmaz. Dış gebelik, boş gebelik, kimyasal gebelik ihtimali elenmiş olur.Çok sağolun evet bende bakılmaz diye biliyorum ama sanırım bir öncesi dış gebelik olduğu için takip ediyor sanırım
Bende öyle biliyorum kese ve bebek görünene kadar hormon takibi yapılıyor ama sonrasında bakılmıyor diye, inşallah doktorun düşündüğü gibi sağlıksız bir gebelik geçirmiyorumdur. Açık açık böyle sonuçlarla karşılaştığım her gebelik düşükle sonuçlandı dedi. Ama ben araştım illa iki katına yükselme olmadanda sağlıklı bir gebelik geçirmek mümkünmüş, sadece hormon değerlerine bakılarak düşük teşhisi konulamaz diyor. Sanırım doktoru değiştirmem benim için en sağlıklısı olacakTabiki kalp atışlarını da duymuşsunuz zaten. Lekelenme vs.yoksa kötü şeyler düşünmeyin. Her doktorun yaklaşımı farklı tabi işlerine karışamam fakat benim bildiğim kese görüldükten sonra betaya bakılmasına gerek yoktur.
Kesinlikle öyle yapacağımTabi ki oyle, kendinize duzgun bir kadin dogum doktoru bulun lutfen
Bence de mutlaka başka bir doktora daha danışın.Bende öyle biliyorum kese ve bebek görünene kadar hormon takibi yapılıyor ama sonrasında bakılmıyor diye, inşallah doktorun düşündüğü gibi sağlıksız bir gebelik geçirmiyorumdur. Açık açık böyle sonuçlarla karşılaştığım her gebelik düşükle sonuçlandı dedi. Ama ben araştım illa iki katına yükselme olmadanda sağlıklı bir gebelik geçirmek mümkünmüş, sadece hormon değerlerine bakılarak düşük teşhisi konulamaz diyor. Sanırım doktoru değiştirmem benim için en sağlıklısı olacak
Evet bende ona takıldım ultrasonda tüm bu kötü ihtimalleri elemiş olduk, kanama vs gibi ters bir durum olmadan bu kadar testte gerek yok diye düşünüyorumKese ve kalp atışı duyulduktan sonra betaya bakılmaz. Dış gebelik, boş gebelik, kimyasal gebelik ihtimali elenmiş olur.
Ultrasonda goruldukden sonra neden hcg baktirir ki doktor. Hem de 50binlerdeyken. Baktirmayin. Ultrasonda hersey iyiyse neden dusuk olsunEki Görüntüle 2984131 Eki Görüntüle 2984131
Merhaba henüz 6+1 haftalık hamileyim, geçen hafta iki kez beta hcg hormonuma bakıldı ve 2 katı yükseliş göstermemiş maalesefAncak ilk kan tahlili verdiğim gün ultrasonda keseyi, bebeği ve kalp atışını gördük, herhangi bir düşük belirtimde yok ne ağrı, ne kanama, ne lekelenme hiçbiri yok. Ama doktor yinede sırf hormon seviyem 2 katına yükselmediği için düşük yapabileceğimi söyleyip canımı çok sıktı. Benzer durumu yaşayanlar var mı? Keseyi ve bebeği görmeme rağmen kan sonuçlarını çok ciddiye almalımıyım? Lütfen deneyimlerinizi, bilgilerinizi benimle paylaşın
Çok sevindim sizin için inşallah benimkide sağlıklı bir şekilde ilerlerMerhaba arkadaşım. Aynı durumu bende yaşadım ama benim doktorum dedi ki 1500 hcg değeri üzeri biz hcg bakmayız artık ultrason verileri önemlidir dedi ve benim daha senin gibi kalp atışı dahi yoktu. Başka bir hekimden daha görüş almanı öneririm. Ben şuan 10+4 haftadayım şeninde sağlıkla devam edeceğine inanıyorum güzel haberlerini yaz lütfen![]()
Benim değerim 4500 dü 75000 de ne beta hcg bakıyor bu doktor kanama yok belirti yok İnan hiç anlam veremedim. Bence farklı bir hekime de danışÇok sevindim sizin için inşallah benimkide sağlıklı bir şekilde ilerlerSon testim 75 binlerde olmasına rağmen pazartesi yine kan testi istedi, çarşambada ultrason randevum var o zaman anlaşılır sanırım en net sonuç
Evet üstelik hiç düşük belirtimde yok aksine vücudum tam hamile gibi meme hassasiyetim, mide bulantım, yorgunluk vs hepsi mevcut, doktor beni gereksiz bir stresin içine soktu sanırımUltrasonda goruldukden sonra neden hcg baktirir ki doktor. Hem de 50binlerdeyken. Baktirmayin. Ultrasonda hersey iyiyse neden dusuk olsun