Beta HCG yavaş artis

melikoddd

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2025
26
1
1
27
Merhabalar beta HCG değerim tam adet gününde 34
2 gün sonra 67
2 gün sonra 89
2 gün sonra 109b
Şeklinde seyretti doktorum kimyasal gebelik olabilir yada geç döllenme dedi, bir jafta sonra kontrol olacağım, geç dollenmede bu kadar yavaş artış oluyor mu, sonradan artış olan var mı virde dış gebelik konusu beni çok tedirgin ediyor ne yapmam lazim

Evet geç döllenmede biraz yavaş artabiliyor. Kimyasal olma ihtimalide var tabi ki. Ama dış gebelikte değerler çok hızlı artıyor genelde sonra düşüyor geri artıyor falan

Evet geç döllenmede biraz yavaş artabiliyor. Kimyasal olma ihtimalide var tabi ki. Ama dış gebelikte değerler çok hızlı artıyor genelde sonra düşüyor geri artıyor falan
Ama şöyle ben 26 27 günde bir regl oluyorum son tarih 4 nisan, aylık olarak bakarsak 3 gün geçmiş 33 gün oluyor ama döngüye göre bakarsam bir hafta geçmiş oluyor çok erken öğrendiğim için biraz stresli ama artışların çok düşük geç döllenme içinde sanki artık geçmiş gibi geliyor bana sizce

Aslında geç döllenme olduğunda HCG de regl gecikmesinden bir hafta falan sonra çıkıyor ama şöyle ben hamile kaldığımda regl günü yada bir gün öncesi 33 ile öğrendim. Ama arada hiç kan baktirmadim 7 gün sonra 335 ti doktor uygun dedi bir daha istemedi ultrason yapıldığında sat ile uyumlu değildi bir hafta küçüktü geç döllenme dedi doktor bana. O kadar karışık işler ki kiminde öyle kiminde böyle hani hcg takip etmiş olsam bir yol gösterirdim ama etmedim. Sizin durumunuz anca bir sonraki kontrolde belli olur ama dış gebelik olduğunu sanmıyorum. Yada içiniz rahat etmiyorsa bir başka doktora daha gözükün farklı görüş almak önemli bu süreçte

Diş gebelik olduğunda da keseyi görmek için bekliyorlar değil mi kimyasal olursa kanama oluyor heralde bilmiyorumki doktorum bir hafta bekleyelim tekrar HCG kontrol edelim kanama olmaz ise dedi

Diş gebelik olduğunda da keseyi görmek için bekliyorlar değil mi kimyasal olursa kanama oluyor heralde bilmiyorumki doktorum bir hafta bekleyelim tekrar HCG kontrol edelim kanama olmaz ise dedi
Aynen dış gebelikte değerler çok fazla ve hızlı yükseliyor sonra düşüyor yine hızlı yükseliyor ve kese görmeleri gerekiyor ama rahimde değilde tüpte falan oluyor kese.
Kimyasal da değerler yavaş artar kanama başladı regl olunur ve öyle atılır kürtaj olmaz pek

Betanın en az yüzde 60 artması beklenir ama dalgalanma yoksa iniş çıkış olabilir yani keseyi görmek önemli olan

Ya kimyasal ya geç döllenme dedi ama işte geç dollenmede zamanlama böyle olur mu bilemedim ya
Geç döllenmenin betanın artış miktarıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Zamanında yumurtlamayla gebe kalınmasından tek farkı gecikme gününün fazla olması. Adı üstünde geç. Kızımda geç döllenme oldu 1 aylık gecikme sonrası öğrendim buda demek oluyo ki beklenen yumurtlamadan takribi 14 gün sonra yumurtlama olmuş döllenme olmuş.
Kimyasal demek için betanın artıp düşüşe geçmesi lazım 0 olana kadar. Dış gebelikte dengesiz beta artışı olur bi gün 100 çıkar bi gün 500 bir gün 20 gibi.
Kanaman yoksa şiddetli kasık sırt omuz ağrın yoksa bence panikleyecek bişey yok. Beta 1500 civarlarında vajinal kese görünebiliyor. Yükselişi takip ediceksin şuan başka yapacak birşey yok.

Peki size birşey daha sormak istiyorum dış gebelik te zaman geçtikçe riskli olup tüp rupturune kadar gidiyor ya ben bundan korkuyorum erkenden yapabileceğim bişey varsa yapayım diye ama sanırım dış gebelik içinde keseyi görmeyi bekliyorlar değil mi

Tabi önce kesenin rahim dışında belirlenmesi gerekiyor. Genelde 7 8 haftalara kadar bir problem olmuyor tecrübe ettiğim böyle. Seri beta takibi ve kesenin belirlenmesi lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…