• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

beyaz altın sarardı mı yoksa adam yüzüğü mü kaybetti?

Sararmayanları var ama onlar biraz daha pahalı. Bence sararmıştır. Öyle olmasa bile bu kadar düşünceli bir eşiniz olduğu için mutlu olun bence :)

Benim de eşimin de sarı-beyaz altın karışımı yüzüklerimiz ve herhangi bir sararma yok.
Belki sararanı vardır, bilemiyorum. Bu arada biz de 1.5 yıllık evliyiz.

Altının saf haliyle takı üretilmez.içerisine alaşımşar katılır.altının rengi içine katılanların oranına katılan maddelere göre farklılaşır.bazıları çok sarıdır bazıları daha açık.beyaz altında çok açık sarıdır.üzerine beyaz kaplama yapılır.kolay kolay sarardığını görmedim ben senelerce kullandıklarımız var.ama olabilir.

Kizlar eşimin alyansınin yarisi beyaz yarisi sariydi model olarak. Abimin arkadasi kuyumcu ona yaptirmistik. Su an farkettimki yuzugun tamami sari, acaba beyaz altin zamanla sararir mi yoksa adam yuzugu kaybetti de ben uzulmeyeyim diye bana soylemeden yenisini mi aldi?
canim bn bi arkadaşımın bilekligi sararmisti hmde 1 ayda

14 yıllık tek taşım var hiç sararmadı:KK14:
içinde 2000yazanlardan 0 lar taşlı o zamanın modası
sararma oluyorsa benimki kaliteliymiş demek ki :rolleyes:
bu kadar aklınıza takıldıysa eşinize sorun :KK66:

Beyaz altın diye bir şey yoktur aslında :) Gerçek altın rengi sarı ve yeşilimsidir. Sarı olan altının içine başka maddeler ekleyerek ve bazı işlemlerden sonra beyaz altın rengini alır. Eğer bu alışımlardan az eklenirse zaman içinde rengi yeniden orjinal haline döner. Eğer uzun yıllar beyaz altın renginde kalıyorsa bu yüzüğün içindeki altın değerinin düşük olmasından kaynaklıdır. ucuz ve 2. sınıf üründür :)

Beyaz altın diye bir şey yoktur aslında :) Gerçek altın rengi sarı ve yeşilimsidir. Sarı olan altının içine başka maddeler ekleyerek ve bazı işlemlerden sonra beyaz altın rengini alır. Eğer bu alışımlardan az eklenirse zaman içinde rengi yeniden orjinal haline döner. Eğer uzun yıllar beyaz altın renginde kalıyorsa bu yüzüğün içindeki altın değerinin düşük olmasından kaynaklıdır. ucuz ve 2. sınıf üründür :)

bu cevaba aynen katılıyorum. içindeki altın oranı az ise sararmaz. altının içine ne kadar başka metal katılırsa (beyazlatmak için) değeri o kadar düşer arkadaşlar. hani bir çorbayı su katarak seyreltmek gibi düşünün...

Kizlar tesekkurler herkese topluca cevap vereyim. O sirada esim evde yoktu cikarken de yuzugu unutmus bende kafama takildi ondan konu actim. Benim alyansim tamamen sari. Esim gelince sordum ama o da sarardiginin farkinda degil ben soyleyince farketti. Evet biraz arastirdim olabiliyormus sararma

Back
X