- 3 Temmuz 2018
- 4.044
- 17.697
- 208
- Konu Sahibi berlin8982
Herkese selam,
umarım hayatınızda herşey yolundadır .
Allah kimseye dermansız dert vermesin diyerek ;
Kaç zamandır beni rahatsız eden , son zamanlarda da aklımdan hiç çıkmayan bir konu için fikrinize , yorumunuza ihtiyaç duyuyorum ;
Şu anda 31 yaşında , haram -helal olayına çok inanan , ve buna çok dikkat eden , sahipsiz herhangi bir şeyi bile almayan bir insanım . Yani olması gerektiği gibi aslında .
5 ya da 6 yaşındayken , eski oturduğumuz mahallede bir bakkal vardı . Ben aslında bunun güzel birşey olmadığını bildiğim halde o bakkaldan 1 tane beyaz çikolatalı gofret çaldım
! Hatırladığım kadarıyla , günah -sevap kavramlarını bilmiyordum belki o zamanlar ama ayıp ya da yasak , yapılmaması gerektiğini o yaşta biliyordum .
ve o bakkal tabii ki benim karnıma , tişörtümün içine sakladığım(!) çikolatayı gördü , bakkalın o bakışını bugün gibi hatırlıyorum bana hiç bir şey demedi ama
Eve dönerken o çikolatayı bir güzel yedim bide.
Büyüdükçe bu olay benim içimde büyüdü .
kendim anne oldum , şimdi ya benim yediğim o ‘haram’ benim çocuğumdan çıkarsa ? düşüncesi ile içten içe yiyorum kendimi .
Başıma her olumsuzluk geldiğinde aklıma yediğim o çikolata geliyor .
o market kapanmış . Sahibinden helallik almak istedim .
Ne yapmam gerek ? Ulaşamıyorum .
Diyelim ki bir şekilde o bakkalı bulsam , anlatsam , özrüm kabul olur muydu ki ? Ya da böyle gıyaben de yapılmaz sanırım böyle şeyler .
Çok kafama takıyor ve utanıyorum
Var mı bu konuda yapılması gereken bir şey ?
umarım hayatınızda herşey yolundadır .
Allah kimseye dermansız dert vermesin diyerek ;
Kaç zamandır beni rahatsız eden , son zamanlarda da aklımdan hiç çıkmayan bir konu için fikrinize , yorumunuza ihtiyaç duyuyorum ;
Şu anda 31 yaşında , haram -helal olayına çok inanan , ve buna çok dikkat eden , sahipsiz herhangi bir şeyi bile almayan bir insanım . Yani olması gerektiği gibi aslında .
5 ya da 6 yaşındayken , eski oturduğumuz mahallede bir bakkal vardı . Ben aslında bunun güzel birşey olmadığını bildiğim halde o bakkaldan 1 tane beyaz çikolatalı gofret çaldım

ve o bakkal tabii ki benim karnıma , tişörtümün içine sakladığım(!) çikolatayı gördü , bakkalın o bakışını bugün gibi hatırlıyorum bana hiç bir şey demedi ama

Eve dönerken o çikolatayı bir güzel yedim bide.

Büyüdükçe bu olay benim içimde büyüdü .
kendim anne oldum , şimdi ya benim yediğim o ‘haram’ benim çocuğumdan çıkarsa ? düşüncesi ile içten içe yiyorum kendimi .
Başıma her olumsuzluk geldiğinde aklıma yediğim o çikolata geliyor .
o market kapanmış . Sahibinden helallik almak istedim .
Ne yapmam gerek ? Ulaşamıyorum .
Diyelim ki bir şekilde o bakkalı bulsam , anlatsam , özrüm kabul olur muydu ki ? Ya da böyle gıyaben de yapılmaz sanırım böyle şeyler .
Çok kafama takıyor ve utanıyorum

Var mı bu konuda yapılması gereken bir şey ?