Beyaz eşyaların çeyiz paylaşımı

cgdm16

30.06.2012
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2010
1.973
5
66
ARKADASLAR ; size bir sey danısmak ıstıyorum ben suan sözluyum ve beyaz esyaların erkek ve kız tarafı arasındakı paylasımı nedır cok merak edıyorum. bıldıgım kadarıyla fırın ocak davlumbaz camasır ve bulasık makınası mıkrodalga ve kucuk ev aletlerının hepsı kız tarafına buzdolabı ve tv erkek tarafına dusuyor. ama dusunuyorumda sızde boyle bı paylasım adaletsız deıl mı

ama sonuçta mobilyaları erkek tarafı alıyo düğünü falan düşününcede
gerçi kız çeyizi ufak tefek ama onunda bunlardan aşşağı kalır yanı yok
aslında en iyisi birlikte ortaklaşa bişeyler yapmak ama kız çalışmadığı zaman mecbur aileler arasında böyle paylaşımlar oluyo

bizde fırın çamaşır bulaşık makinası mutfak ve oturma odası halısı perdesi koltuk takımını biz
tv buzdolabı salon yatak odası takımı kalan halılar perdeler sözlümün tarafına ait

kızlar bende nişanlıyım ama bunu hiç duymamıştım gerçi her yerin adeti farklı olabiliyor.Bizde beyaz eşya ve mobilyalara dair ne varsa erkek tarafı alır. elektrikli küçük ev eşyalarını biz alıyoruz ve diğer alınması gereken mutfak eşyasını ha bırde yatak odası bize ait perde halı mobilya gibi...

kızlar bende nişanlıyım ama bunu hiç duymamıştım gerçi her yerin adeti farklı olabiliyor.Bizde beyaz eşya ve mobilyalara dair ne varsa erkek tarafı alır. elektrikli küçük ev eşyalarını biz alıyoruz ve diğer alınması gerekenleri ha bırde yatak odası bize ait perde halı mobilya gibi...

kızlar bende nişanlıyım ama bunu hiç duymamıştım gerçi her yerin adeti farklı olabiliyor.Bizde beyaz eşya ve mobilyalara dair ne varsa erkek tarafı alır. elektrikli küçük ev eşyalarını biz alıyoruz ve diğer alınması gerekenleri ha bırde yatak odası bize ait perde halı mobilya gibi...

bizde de durum bu arkadaştaki gibi fazladan fırın ve televizyon e fırın olunca tabi alınacaksa davlunbaz da size ait olur

merhaba canım. büyük eşyalar için konuşuyorum.
erkek tarafı : buzdolabı,çamaşır makinesi,yemek odası,oturma odası,salon takımı ,televizyon bu tip eşyaları alır.

kız tarafı ise ; bulaşık yıkama makinesi,yatak odasını,küçük ev aletlerini alır.

bizde ise tüm beyaz eşyalarını erkek tarafı aldı bulaşık mak. dahil. biz bi tek küçük ev aletleri,fırın,yatak odasını aldık.
bu birazda anlaşma ile olan bişeyler. beyaz eşyalarımız kampanya dahilindeydi. bulaşık mak. ayırmanında anlamı yoktu :88:

canım bizde kız ya beyaz eşyaları yada yatak odasını alır. ben yatak odasını almicam beyaz eşyaları alcam. ama siz bunu sözlünüzle konuşmalısınız

Valla ben daha önce de yazdım yine yazacam, şunu şu alacak, bunu bu alacak, vay efendim sen eksik aldın, sen fazla aldın felan gereksiz şeyler bence. Sonucunda bu eşyalar öyle ya da böyle erken ya da geç alınacak, çünkü gereksinim. :68:

Kızı kimin alacağı belli mi kardeşim? Belli. :1: ee gerisi için iki tarafı da zorlamanın yormanın anlamı yok.
Ben çok şükür işe girdim, maaşım var, babama bile düşürmedim bir çok şeyi kendim aldım. Zaten bizim düğün sözlümün ailesinin 2 yıl içinde yaptığı 3. düğün olacak. :1: Nasıl derim gidin bana şunu şunu şunu alın gelin? :74:

Bence en önemlisi hiç kimse kırılmasın, evlenilecek çiftin gönlü olsun. Çift birbirini sevsin huzursuzluk, mutsuzluk uğursuzluk uzak dursun yeterli.. :13:

saygılar, sevgiler :71:

birde kızın tarafı alabilcek durumu varsa 'çok iyiyse durumu demiyorum bakın ozaman zaten alır ' almalı çünkü bu tür konular karşı taraf nekadar anlayışlı olursa olsun sorun haline gelir binevide kendini ve aileni o tarafa karşı sağlam göstermen gerekir

Son düzenleme:
ekimde düğünüm var konuşuldu anlaşıldı,tüm beyaz eşyalar ve oturma grubunu biz alıyoruz,küçük ev aletleri falanda var,geriye kalan herşeyi onlar alacak mesela biz,halıya perdeye dokunmayacağız,erkek tarafı alacak,bu tüe şeylerle kafanızı yormayın zamanı gelince büyükler bir araya gelip konuşuyo zaten,ben mesela buzdolabını aldırmam babama dedim çalışmıyorum zaten,nişanlım alsın dedim babam karşı çıktı olmaz öyle şey 1 ablam 1 abim var onlara ne yaptıysam ne eksik ne fazla sanada yapicam dedi...bende sen bilirsin dedim...:1::1::1:

bizde de yatak odası halılar, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi,süpürge, fırın ,küçük ev aletlerini kız tarafı alır.erkekte salon takımı,oturma odası, buzdolabı, şofben, televizyon onlara aittir.bencede kız evinin daha fazla harcaması oluyor.iğneden ipliğe herşey kız tarafının.aslında herşey alınacak toplam tutar 2 ye bölünecek.böylesi daha adil olur aslında.

bende bu konuyu acarken o onu alsın bu bunu alsın muhabbetını sevmedıgım ıcın actım sızlerde paylasımlar nasıl ogrenmek ıstedım. bırıncısı bu paylasım konularını genellıkle anneler konusuo ee bende annemı kaybettım kalkıpta kayınvalıdemle bunu konusmak bana bıraz garıp gelıyor. bızım de durumumuz cok ıyı sayılabılecek vazıyette olmadıgı ıcın babam hem kızı verıyorum hem bu kadar esya alıcam hem oturma odası falan dıe saka yolluda olsa bana takılıyo...isterlerse evı ben duzeyım falan dıyo... bu da benım canımı sıkıyo malesef.... bende unıversıte ogrencısıyım eee calısmayınca kendımde alamıyorum. bıde ılerde sızın alıcaklarınızıda bız aldık gıbı laflar olmasından korkuyorum:43:

bende bu konuyu acarken o onu alsın bu bunu alsın muhabbetını sevmedıgım ıcın actım sızlerde paylasımlar nasıl ogrenmek ıstedım. bırıncısı bu paylasım konularını genellıkle anneler konusuo ee bende annemı kaybettım kalkıpta kayınvalıdemle bunu konusmak bana bıraz garıp gelıyor. bızım de durumumuz cok ıyı sayılabılecek vazıyette olmadıgı ıcın babam hem kızı verıyorum hem bu kadar esya alıcam hem oturma odası falan dıe saka yolluda olsa bana takılıyo...isterlerse evı ben duzeyım falan dıyo... bu da benım canımı sıkıyo malesef.... bende unıversıte ogrencısıyım eee calısmayınca kendımde alamıyorum. bıde ılerde sızın alıcaklarınızıda bız aldık gıbı laflar olmasından korkuyorum:43:

Allah rahmet eylesin öncelikle. Sormak istediğim ne zaman evleneceksin öğrencilik devam ederken mi? Mezun olmayı ve iş bulmayı beklerseniz aslında daha az zorlanırsınız. En azından evleneceğiniz kişiyle birlikte kredi çekip öyle de alabilirsiniz. İlk seneler biraz dişinizi sıkıp halledersiniz bu sırada aileler de ellerinden geleni yaparlar eminim.

ARKADASLAR ; size bir sey danısmak ıstıyorum ben suan sözluyum ve beyaz esyaların erkek ve kız tarafı arasındakı paylasımı nedır cok merak edıyorum. bıldıgım kadarıyla fırın ocak davlumbaz camasır ve bulasık makınası mıkrodalga ve kucuk ev aletlerının hepsı kız tarafına buzdolabı ve tv erkek tarafına dusuyor. ama dusunuyorumda sızde boyle bı paylasım adaletsız deıl mı

valla benim kocam hepsini aldı.doğrusuda erkek tarafının alması.kız sadece beğenir.

Her yerin adeti biraz daha farklı.Ama bizde de kız tarafı ya bulaşık makinesi ya da fırını alır.Onun dışında ki buzdolabı,çamaşır makinesi,fırın veya bulaşık makinesini alır erkek tarafı alır.

Kız da zaten küçük ev aletlerini alacak,bir tane beyaz eşya alacak,bir odayı o düzecek e bu evin tabağını çanağını nevresimini kız yapacak.Küçük küçük görünen şeyler bi güzel para götürüyor kim ne derse desin.​

bizde tüm beyaz eşyaları alıp ikiye bölüp ödemesini yaptık.tv yi de erkek tarafı alacak.yatak odası ve mutfak bize ait.bunlar oturulup özellikle konuşulmadı.herşey akışında öyle ilerliyor

Allah rahmet eylesin öncelikle. Sormak istediğim ne zaman evleneceksin öğrencilik devam ederken mi? Mezun olmayı ve iş bulmayı beklerseniz aslında daha az zorlanırsınız. En azından evleneceğiniz kişiyle birlikte kredi çekip öyle de alabilirsiniz. İlk seneler biraz dişinizi sıkıp halledersiniz bu sırada aileler de ellerinden geleni yaparlar eminim.

saol canım... okul bıtmeden evlenmeyı dusunmuyorum. bız 3 senedır bırlıkteyız 2 sene daha beklıcez. suan da da sözluyuz yanı soz nısan derken 2 sene gecmıs olucak arasında baya zaman oldugu ıcın ıs bulmayı beklemek yada ceyız duzmek ıcın beklemek uzun zmaan olabılır .

bizim adetlerimizde kız sadece fırın mikrodalga bide küçük ev aletlerini alır eğer gerekirse bulaşık makinesinide alabilir (genelde almıyolar)...yatak odası almaz kız tarafı..ama yatak odasının perdeleri halıları ayrıyetten eve 2 halı kız tarafı alır...:26:
erkek evi geri kalan herşeyi alır :8:

saol canım... okul bıtmeden evlenmeyı dusunmuyorum. bız 3 senedır bırlıkteyız 2 sene daha beklıcez. suan da da sözluyuz yanı soz nısan derken 2 sene gecmıs olucak arasında baya zaman oldugu ıcın ıs bulmayı beklemek yada ceyız duzmek ıcın beklemek uzun zmaan olabılır .

Ben de aynen senin gibi sözlümle 3 senedir birlikteyim, üniversitede tanışmıştık o benden 1 sene sonra mezun oldu ve şimdi askerde. Ben de çeyiz işine 3 ay önce giriştim çalıştığım için taksit falan yaptırdım ama büyük eşyaları beraber almayı planladık. Önemli olan ailelerin arasında sorun çıkmadan kimseyi kırmadan halledebilmek. Sabırlı olmamız gerekiyor. Bol şans diliyorum.

Ben de aynen senin gibi sözlümle 3 senedir birlikteyim, üniversitede tanışmıştık o benden 1 sene sonra mezun oldu ve şimdi askerde. Ben de çeyiz işine 3 ay önce giriştim çalıştığım için taksit falan yaptırdım ama büyük eşyaları beraber almayı planladık. Önemli olan ailelerin arasında sorun çıkmadan kimseyi kırmadan halledebilmek. Sabırlı olmamız gerekiyor. Bol şans diliyorum.

evet canım fazlasıyla sabır ıstıyo gercekten... bnde sana bol sans dılıyorum :1:

Back
X