Beynin zorla kötü şeyleri olmuş gibi göstermesi

Son günlerde fark ettiğim bir durumum var ve beni iyce rahatsız etmeye başladı. En korktuğum şeyleri beynim olmuş gibi gösteriyor sanki yaşıyormuşum gibi. Mesela bugun eşim lavobo açıcyla lavoboyu açtı o buharı düşündükçe o kimyasalı içtiğimi yada yanlışkla bir yerimize döküldüğünü düşünüp duruyorum gerçekmiş gibi geliyo resmen terliyorum ve kendimi düşünmekten alıkoyamadım. Yüksek bi yerde otururken de aşağı düştüğümü veya sevdiklerimin aşağı düşmesini düşünüyorum sürekli. Bu durumu yaşayan var mı yardım eder misiniz
Var,bende öyleyim cevapları bekliyorum.

Son günlerde fark ettiğim bir durumum var ve beni iyce rahatsız etmeye başladı. En korktuğum şeyleri beynim olmuş gibi gösteriyor sanki yaşıyormuşum gibi. Mesela bugun eşim lavobo açıcyla lavoboyu açtı o buharı düşündükçe o kimyasalı içtiğimi yada yanlışkla bir yerimize döküldüğünü düşünüp duruyorum gerçekmiş gibi geliyo resmen terliyorum ve kendimi düşünmekten alıkoyamadım. Yüksek bi yerde otururken de aşağı düştüğümü veya sevdiklerimin aşağı düşmesini düşünüyorum sürekli. Bu durumu yaşayan var mı yardım eder misiniz
Benzer şeyleri bebeğim 2 aylıkken rahatsızlanıp solunumu bir gecede 7kez durunca yaşamıştım. Gün içinde en az 10-15 kez yaşıyordum. Ancak bendeki durum bebeğimle ilgiliydi hep. Mesela çaydanlık varken bebeğimin üzerine döküldüğü geliyordu gözüme, elimde bıçak varken bıçak vs…
Beni öylesine üzüyor ve yoruyordu ki anlatamam. En kötüsü de bebeğime zarar veriyormuşum gibi bi vicdan azabı yaşıyordum.
Eşimle de aramız bozuktu, o dönem beni aldattığını da sonradan öğrendim..
Size tavsiyem bu düşünceyle savaşmayın, savaştıkça daha da beyin bu düşüncelerin altında eziliyor…
Ben internette şöyle okumuştum:
Siz kötü değilsiniz, kötü olsaydınız zaten yapardınız bunu…
Aşırı stres altında olduğunuzu düşünüyorum ben sizin.
Ben eşimden ayrılıp çocuğum tamamen iyileşence normale dönmüştüm.

Bana birebir ayni sey icin konan teşhis okb idi. 4 5 sene ilac kullandim. Gecti ama doktorsuz olmaz.

Hamile olduğunuz için psikiyatri değilde bir psikologtan yardım almanızı öneririm

Destek alıyor musunuz? Mutlaka ilerisi için almalısın çünkü kaybolmuyor artarak şiddetleniyor 😏

Psikologla beraber ilerleyin devlete gidecekseniz psikiyatriye söylerseniz psikolog yönlendirmesi yapar. Çünkü sadece ilaç yazıp gönderecek

Bir müddet ilaçla ilerleyip duzelmezse terapi almayı düşünüyorum.

Son günlerde fark ettiğim bir durumum var ve beni iyce rahatsız etmeye başladı. En korktuğum şeyleri beynim olmuş gibi gösteriyor sanki yormuşum gibi. Mesela bugun eşim lavobo açıcyla lavoboyu açtı o buharı düşündükçe o kimyasalı içtiğimi yada yanlışkla bir yerimize döküldüğünü düşünüp duruyorum gerçekmiş gibi geliyo resmen terliyorum ve kendimi düşünmekten alıkoyamadım. Yüksek bi yerde otururken de aşağı düştüğümü veya sevdiklerimin aşağı düşmesini düşünüyorum sürekli. Bu durumu yaşayan var mı yardım eder misiniz
Kaygı bozukluğunuz var maalesef. bunun bir ötesi bayılmalarla sonuçlanabiliyor, Kendimde yaşadım özellikle kapalı alanlarda toplu taşımalarda bu tarz düşünceyle meşgul olduğumda devamında kısa süreli bayılmalar yaşıyordum.. Zamanla bununla yaşamayı öğrendim aklıma kötü bir düşünce geldiğinde zihnimi başka birşeyle meşgul ettim. birşey açtım dinledim ya da başka birşey izledim zihnimi uzaklaştırdım, tavsiye ederim iyi geliyor..

Son düzenleme:
Back
X