Yöresel Tarif Beyti Sarma ( Sinangil Un Sponsorluğunda )

Yöresel Yemekler

-VUSLAT-

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2011
19.185
32.027
798
Merhabalar, diyorum ve vaktim kısıtlı olduğu için hemen tarifime geçiyorum...

Malzemeler

500 gr. kıyma
1 kase galeta unu
1 yumurta sarısı
2 diş sarımsak
1 adet rendelenmiş soğanın suyu
Pulbiber
Karabiber
Tuz

Yapılışı

Kıymayı yoğurma kabına alıyoruz. Galeta unu, soğan suyunu ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip yoğuruyoruz.
Baharatlarını da katıp biraz daha yoğuruyoruz. Üzerine streç filmle kapatıp 30-40 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz.

Kıymadan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elimizi suyla ıslatarak kıymayı çöp şişe tutturuyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.

Lavaşı için malzemeler

3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
Su
Tuz

Unu yoğurma kapına alıp tuzunu ekliyoruz ve ortasını açıyoruz. Mayayı biraz suyla ortada eritiyoruz.
Suyu azar ilave edip ele yapışmayan bir kıvam elde ediyoruz. Üzerini kapatıp 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.

Sonrasında hamuru bezelere bölüyoruz ve unlayarak ince olacak şekilde açıyoruz.
Yağsız tavada arkalı önlü pişiriyoruz.

Pişen köfteleri şişten çıkarıyoruz. Lavaşı köftelerin tepside kalan yağına batırıp ekmeğin yağlanmasını sağlıyoruz.
Köfteyi lavaşın üzerine koyup sarıyoruz. Çok kalın olmaması için lavaşın fazla kısmını kesiyoruz.

Daha sonra 1 cm aralıklarla verev şekilde dilimleyip servis tabağına alıp ortasına da yoğurt koyuyoruz.

Üzeri için 2 yemek kaşığı tereyağı tavada eritiyoruz. 1 yemek kaşığı salça ilave edip kavuruyoruz.
Yarım çay bardağı kadar suyla açıyoruz ve çok az tuz ekleyip sosumuzu beytinin üzerine döküyoruz.

(Bazı aşamaları fotoğraflamayı unuttum,
çünkü küçük kızım çok gerdi beni hızlıca yapmaya çalıştım o yüzden de fotoğraflamada eksiklik oldu maalesef.)

Evet, beyti sarma servise hazır...

Ve yer soframız...

Yemek sonrası tatlımız, şeftalili muhallebi

Katılımcı arkadaşlara başarılar diliyorum

Herkese hayırlı, bereketli iftarlar

Canım ellerine sağlıkHarika bir tarif
Yarışmada başarılar dilerim
Bayramın Kutlu olsun

Vuslat çok güzel bir tarifle katılmışsın.Ben de bunu hazır lavaşla yapıyorum.Çok güzel oluyor gerçekten.Ellerine sağlık canım.Başarılar dilerim.

çok güzel ... başarılar dilerim .... bir sorum olacakç hazır bir malzeme kullanmıyorsunuz diğer tariflerde de ole idi... bu yarışma kuralı mı ve hrer yarışmada geçerli miii ...yrışma kuralları neler.
yeniyim ya ondan soruyorum:)....lavaş dı el açma baklavaydı filan zooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrr :26: :26:

ellerinize emeginize sağlık çok hoş gözüküyor

başarılar
Çok teşekkür ederim
İyi bayramlar
Canım ellerine sağlıkHarika bir tarif
Yarışmada başarılar dilerim
Bayramın Kutlu olsun

Çok teşekkür ederim nevoşumSenin de bayramın kutlu olsun canım

Vuslat çok güzel bir tarifle katılmışsın.Ben de bunu hazır lavaşla yapıyorum.Çok güzel oluyor gerçekten.Ellerine sağlık canım.Başarılar dilerim.

En dişli rakibim Çok teşekkür ederim canım
Her kategoride kebap diye diye sonunda bir kebap çeşidi yapayım dedim
Bim de hazır lavaş var da bir kere almıştım çok kalındı
İyi bayramlar canım

Çok teşekkür ederim
Yarışma kuralları ilk sayfada yazıyor, hazır malzeme kullanmak isteğe bağlı hazır lavaş da kullanabilirdim ama kalın olduğu için ben kendim yapmayı tercih ettim
İyi bayramlar

En dişli rakibim Çok teşekkür ederim canım
Her kategoride kebap diye diye sonunda bir kebap çeşidi yapayım dedim
Bim de hazır lavaş var da bir kere almıştım çok kalındı
İyi bayramlar canım

Sen de çok dişlisin.Evet kebab kebab dedin aradan çıkardın kebabı.Ben lokantalardaki lavaşlardan yapmıştım.Onlar daha yumuşak oluyor.

İyi bayramlar canım sağol.Senin de bayramın kutlu olsun.

Sen de çok dişlisin.Evet kebab kebab dedin aradan çıkardın kebabı.Ben lokantalardaki lavaşlardan yapmıştım.Onlar daha yumuşak oluyor.

İyi bayramlar canım sağol.Senin de bayramın kutlu olsun.

Onlar nerede satılıyor lokantadan mı alıyorsun:26:
Bir daha ki sefer ben de onlardan alayım elimde uğraşmayayım

Merhaba kurallar http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=731997 bu konuda ilk mesajda yazıyor.Ama istediğiniz malzeme ve şekilde yapabilirsiniz.Tamamen el emeği olması şart değil

bayildim su an öylede acimki pc yapisabilirim

ellerine saglik vuslatim harika görünüyor yarismada basarilar dilerim

bayildim su an öylede acimki pc yapisabilirim

ellerine saglik vuslatim harika görünüyor yarismada basarilar dilerim

Çok teşekkür ederim rabişim
Ahh şu mesafeler olmasa
Hepimiz ekrana bakmakla yetiniyoruz ben de az yapışmıyorum pc ye

Onlar nerede satılıyor lokantadan mı alıyorsun:26:
Bir daha ki sefer ben de onlardan alayım elimde uğraşmayayım

Lokantalardan da alıyorum bizim burada yapan fırınlar var onlardan da alıyorum.Uğraşma sen de öyle yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…