- 7 Aralık 2021
- 33
- 14
- 38
- 28
- Konu Sahibi hayatsensin123
-
Sanırım 6 hafta sonra tekrar denemek gerekiyordu. Bir videoda görmüştüm. Bulursam sizinle paylaşırım. Ama hazır olması daha da önemli. Hazır değilse ne yapsanız da olmuyor.10 gün önce başladık ve 1 adım bile ileri gidemedik. Her günüm kabus oldu resmen.Zaten çok yorucu bir oğlum var resmen sinir stres seviyem 10 katına çıktı. Elimden geleni yaptım ama yok. Bu akşam 5 dk içinde 4 kere üst değiştirdik,evde nereyi silceğimi şaşırdım.Resmen inatlaştı çocuk benimle. Kakasını tutuyo.Yapmak istemiyo tuvaletine.Denk gelirse başını tuvalete yapmaya başlıyo,hemen kalkıyo.Artk sonu nereye denk gelirseÇişide Allah ne verdiyse sağa sola. Söylemiyoda.Yaptktan snra söylüyo.Demek ki hazır değilmiş benim düşündğm kadar. Birbirimizi daha fazla üzmemek adına pes ettim.Bu kadar zor olcağnı tahmin etmemiştim ya... çok üzgün ve yorgunum. Oturup ağladm. Bez takalm mı annecim dedim. Evet dedi. Taktık. Maceramız buraya kadarmış şmdilik. Tekrar ne zaman denemeliyim acaba ?
Tesekkur ederim . Biraz daha beklemek ikimiz icinde en iyisi olacakSanırım 6 hafta sonra tekrar denemek gerekiyordu. Bir videoda görmüştüm. Bulursam sizinle paylaşırım. Ama hazır olması daha da önemli. Hazır değilse ne yapsanız da olmuyor.
İnanın yapmadigim sey kalmadi.Kendimi cok yordugumu farkettim. Bu sekilde devam edersek gercekten psikolojim cok kotu olacak. Dedigim gb zaten inanilmaz zor bir cocuk. Bu surec cok yipratti beni. Hazir oldugunu dusunmustum arastirma ve gozlemlerime gore ama maalesef. Biraz ara verip ertelemek benim mentalim icin daha iyi olckKızımı 2.5 yaş civarı denemiştim. Bir gün boyunca dolabında çamaşır kalmamısti. Algısı falan da açıktır. Ama sürekli altına isedi. İkizi oğlumu hiç denemedim. Tam 3. Yaşlarında ikisini birden denedim. Elhamdülillah güzel oturdu. Onun öncesinde sürekli telkin verdim. Büyüdünüz artık tuvalete gidicez , bak büyükler tuvalete giderler falan diye sürekli konuştum. Bir de her banyo öncesi lazimliga oturtup tuvaletlerini yaptırdım. Öyle böyle derken alıştılar. Eğer çok zorlandiysanız biraz ara vermek en güzeli. Yoksa hem anne hem çocuk yıpranıyor. O stresle de kaka problemleri vs. Çıkıyor. O yüzden zamanı beklemek en güzeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?