Bez bıraktırma işinde pes ettim 😔

hayatsensin123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2021
33
14
38
28
10 gün önce başladık ve 1 adım bile ileri gidemedik. Her günüm kabus oldu resmen.Zaten çok yorucu bir oğlum var resmen sinir stres seviyem 10 katına çıktı. Elimden geleni yaptım ama yok. Bu akşam 5 dk içinde 4 kere üst değiştirdik,evde nereyi silceğimi şaşırdım.Resmen inatlaştı çocuk benimle. Kakasını tutuyo.Yapmak istemiyo tuvaletine.Denk gelirse başını tuvalete yapmaya başlıyo,hemen kalkıyo.Artk sonu nereye denk gelirse 🤧🤦‍♀️ Çişide Allah ne verdiyse sağa sola. Söylemiyoda.Yaptktan snra söylüyo.Demek ki hazır değilmiş benim düşündğm kadar. Birbirimizi daha fazla üzmemek adına pes ettim.Bu kadar zor olcağnı tahmin etmemiştim ya... çok üzgün ve yorgunum. Oturup ağladm. Bez takalm mı annecim dedim. Evet dedi. Taktık. Maceramız buraya kadarmış şmdilik. Tekrar ne zaman denemeliyim acaba ?

10 gün önce başladık ve 1 adım bile ileri gidemedik. Her günüm kabus oldu resmen.Zaten çok yorucu bir oğlum var resmen sinir stres seviyem 10 katına çıktı. Elimden geleni yaptım ama yok. Bu akşam 5 dk içinde 4 kere üst değiştirdik,evde nereyi silceğimi şaşırdım.Resmen inatlaştı çocuk benimle. Kakasını tutuyo.Yapmak istemiyo tuvaletine.Denk gelirse başını tuvalete yapmaya başlıyo,hemen kalkıyo.Artk sonu nereye denk gelirse 🤧🤦‍♀️ Çişide Allah ne verdiyse sağa sola. Söylemiyoda.Yaptktan snra söylüyo.Demek ki hazır değilmiş benim düşündğm kadar. Birbirimizi daha fazla üzmemek adına pes ettim.Bu kadar zor olcağnı tahmin etmemiştim ya... çok üzgün ve yorgunum. Oturup ağladm. Bez takalm mı annecim dedim. Evet dedi. Taktık. Maceramız buraya kadarmış şmdilik. Tekrar ne zaman denemeliyim acaba ?
Sanırım 6 hafta sonra tekrar denemek gerekiyordu. Bir videoda görmüştüm. Bulursam sizinle paylaşırım. Ama hazır olması daha da önemli. Hazır değilse ne yapsanız da olmuyor.

Kızımı 2.5 yaş civarı denemiştim. Bir gün boyunca dolabında çamaşır kalmamısti. Algısı falan da açıktır. Ama sürekli altına isedi. İkizi oğlumu hiç denemedim. Tam 3. Yaşlarında ikisini birden denedim. Elhamdülillah güzel oturdu. Onun öncesinde sürekli telkin verdim. Büyüdünüz artık tuvalete gidicez , bak büyükler tuvalete giderler falan diye sürekli konuştum. Bir de her banyo öncesi lazimliga oturtup tuvaletlerini yaptırdım. Öyle böyle derken alıştılar. Eğer çok zorlandiysanız biraz ara vermek en güzeli. Yoksa hem anne hem çocuk yıpranıyor. O stresle de kaka problemleri vs. Çıkıyor. O yüzden zamanı beklemek en güzeli.

Kızımı 2.5 yaş civarı denemiştim. Bir gün boyunca dolabında çamaşır kalmamısti. Algısı falan da açıktır. Ama sürekli altına isedi. İkizi oğlumu hiç denemedim. Tam 3. Yaşlarında ikisini birden denedim. Elhamdülillah güzel oturdu. Onun öncesinde sürekli telkin verdim. Büyüdünüz artık tuvalete gidicez , bak büyükler tuvalete giderler falan diye sürekli konuştum. Bir de her banyo öncesi lazimliga oturtup tuvaletlerini yaptırdım. Öyle böyle derken alıştılar. Eğer çok zorlandiysanız biraz ara vermek en güzeli. Yoksa hem anne hem çocuk yıpranıyor. O stresle de kaka problemleri vs. Çıkıyor. O yüzden zamanı beklemek en güzeli.
İnanın yapmadigim sey kalmadi.Kendimi cok yordugumu farkettim. Bu sekilde devam edersek gercekten psikolojim cok kotu olacak. Dedigim gb zaten inanilmaz zor bir cocuk. Bu surec cok yipratti beni. Hazir oldugunu dusunmustum arastirma ve gozlemlerime gore ama maalesef. Biraz ara verip ertelemek benim mentalim icin daha iyi olck 😔

Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

Yavrunuz kaç aylık bilmiyorum da geçen yaz bu dönem 30 aylıkken biz de tuvalet eğitimindeydik,çok ağladım buralarda.

Çok büyük sabır işi,biliyorum.

Allahım kolaylık versin inşallah.

Ben 15-20 gün oldu bıraktırdım şu an 25 aylık.
Arada kaçırıyor lazımlığa yapmak istemiyor inatlaşıyor.Üzülüyorum ama oğlum bak yoruluyorum diyorum tamam anne yapmıcam diyor.Gece kaldırıyorum inatlaşıyor yapmam diye.Bazen buyaya yapıcam deyip olmadık yere yapıyor.Geçen gece kendi yatağına yaptı temizledim kendi yatağıma aldım orayı da ıslattı sırf uykudan kalkmak istemediğinden.Kendini uyandırıyor ağlıyor bazen de çiş yapıcaz oğlum diyorum uykusunda bitti anne diyor kaldırıyorum uykuya geri dönüyor.
Her sabah anneme ağlıyorum bu gecede böyle oldu diye.Çoğu zaman söylüyor ama parka çıkıyoruz tutuyor eve yetiştiriyor.Bi kaç kere altımıza da kaçırdık.
Herkes böyle böyle öğrenecek şıp diye olmaz diyor sabrediyoruz.

Back
X