Bez bıraktırma işinde pes ettim 😔

hayatsensin123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2021
33
16
38
28
10 gün önce başladık ve 1 adım bile ileri gidemedik. Her günüm kabus oldu resmen.Zaten çok yorucu bir oğlum var resmen sinir stres seviyem 10 katına çıktı. Elimden geleni yaptım ama yok. Bu akşam 5 dk içinde 4 kere üst değiştirdik,evde nereyi silceğimi şaşırdım.Resmen inatlaştı çocuk benimle. Kakasını tutuyo.Yapmak istemiyo tuvaletine.Denk gelirse başını tuvalete yapmaya başlıyo,hemen kalkıyo.Artk sonu nereye denk gelirse 🤧🤦‍♀️ Çişide Allah ne verdiyse sağa sola. Söylemiyoda.Yaptktan snra söylüyo.Demek ki hazır değilmiş benim düşündğm kadar. Birbirimizi daha fazla üzmemek adına pes ettim.Bu kadar zor olcağnı tahmin etmemiştim ya... çok üzgün ve yorgunum. Oturup ağladm. Bez takalm mı annecim dedim. Evet dedi. Taktık. Maceramız buraya kadarmış şmdilik. Tekrar ne zaman denemeliyim acaba ?

10 gün önce başladık ve 1 adım bile ileri gidemedik. Her günüm kabus oldu resmen.Zaten çok yorucu bir oğlum var resmen sinir stres seviyem 10 katına çıktı. Elimden geleni yaptım ama yok. Bu akşam 5 dk içinde 4 kere üst değiştirdik,evde nereyi silceğimi şaşırdım.Resmen inatlaştı çocuk benimle. Kakasını tutuyo.Yapmak istemiyo tuvaletine.Denk gelirse başını tuvalete yapmaya başlıyo,hemen kalkıyo.Artk sonu nereye denk gelirse 🤧🤦‍♀️ Çişide Allah ne verdiyse sağa sola. Söylemiyoda.Yaptktan snra söylüyo.Demek ki hazır değilmiş benim düşündğm kadar. Birbirimizi daha fazla üzmemek adına pes ettim.Bu kadar zor olcağnı tahmin etmemiştim ya... çok üzgün ve yorgunum. Oturup ağladm. Bez takalm mı annecim dedim. Evet dedi. Taktık. Maceramız buraya kadarmış şmdilik. Tekrar ne zaman denemeliyim acaba ?
Sanırım 6 hafta sonra tekrar denemek gerekiyordu. Bir videoda görmüştüm. Bulursam sizinle paylaşırım. Ama hazır olması daha da önemli. Hazır değilse ne yapsanız da olmuyor.

Kızımı 2.5 yaş civarı denemiştim. Bir gün boyunca dolabında çamaşır kalmamısti. Algısı falan da açıktır. Ama sürekli altına isedi. İkizi oğlumu hiç denemedim. Tam 3. Yaşlarında ikisini birden denedim. Elhamdülillah güzel oturdu. Onun öncesinde sürekli telkin verdim. Büyüdünüz artık tuvalete gidicez , bak büyükler tuvalete giderler falan diye sürekli konuştum. Bir de her banyo öncesi lazimliga oturtup tuvaletlerini yaptırdım. Öyle böyle derken alıştılar. Eğer çok zorlandiysanız biraz ara vermek en güzeli. Yoksa hem anne hem çocuk yıpranıyor. O stresle de kaka problemleri vs. Çıkıyor. O yüzden zamanı beklemek en güzeli.

Kızımı 2.5 yaş civarı denemiştim. Bir gün boyunca dolabında çamaşır kalmamısti. Algısı falan da açıktır. Ama sürekli altına isedi. İkizi oğlumu hiç denemedim. Tam 3. Yaşlarında ikisini birden denedim. Elhamdülillah güzel oturdu. Onun öncesinde sürekli telkin verdim. Büyüdünüz artık tuvalete gidicez , bak büyükler tuvalete giderler falan diye sürekli konuştum. Bir de her banyo öncesi lazimliga oturtup tuvaletlerini yaptırdım. Öyle böyle derken alıştılar. Eğer çok zorlandiysanız biraz ara vermek en güzeli. Yoksa hem anne hem çocuk yıpranıyor. O stresle de kaka problemleri vs. Çıkıyor. O yüzden zamanı beklemek en güzeli.
İnanın yapmadigim sey kalmadi.Kendimi cok yordugumu farkettim. Bu sekilde devam edersek gercekten psikolojim cok kotu olacak. Dedigim gb zaten inanilmaz zor bir cocuk. Bu surec cok yipratti beni. Hazir oldugunu dusunmustum arastirma ve gozlemlerime gore ama maalesef. Biraz ara verip ertelemek benim mentalim icin daha iyi olck 😔

Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

Yavrunuz kaç aylık bilmiyorum da geçen yaz bu dönem 30 aylıkken biz de tuvalet eğitimindeydik,çok ağladım buralarda.

Çok büyük sabır işi,biliyorum.

Allahım kolaylık versin inşallah.

Ben 15-20 gün oldu bıraktırdım şu an 25 aylık.
Arada kaçırıyor lazımlığa yapmak istemiyor inatlaşıyor.Üzülüyorum ama oğlum bak yoruluyorum diyorum tamam anne yapmıcam diyor.Gece kaldırıyorum inatlaşıyor yapmam diye.Bazen buyaya yapıcam deyip olmadık yere yapıyor.Geçen gece kendi yatağına yaptı temizledim kendi yatağıma aldım orayı da ıslattı sırf uykudan kalkmak istemediğinden.Kendini uyandırıyor ağlıyor bazen de çiş yapıcaz oğlum diyorum uykusunda bitti anne diyor kaldırıyorum uykuya geri dönüyor.
Her sabah anneme ağlıyorum bu gecede böyle oldu diye.Çoğu zaman söylüyor ama parka çıkıyoruz tutuyor eve yetiştiriyor.Bi kaç kere altımıza da kaçırdık.
Herkes böyle böyle öğrenecek şıp diye olmaz diyor sabrediyoruz.

Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

Yavrunuz kaç aylık bilmiyorum da geçen yaz bu dönem 30 aylıkken biz de tuvalet eğitimindeydik,çok ağladım buralarda.

Çok büyük sabır işi,biliyorum.

Allahım kolaylık versin inşallah.
Merhaba, mesajınızdan mutlu sona erdiğinizi anlıyorum, öyleyse nasıl başardınız, ben 3 aydır kaka yüzünden ağlıyorum hep çamaşırına yapıyor, çis konusunu erkenden hallettiğimiz ıcin beze de dönüş yapmak saçma olur diye düşündüm, her başarı hikayesi çok önemli bence...

Merhaba, mesajınızdan mutlu sona erdiğinizi anlıyorum, öyleyse nasıl başardınız, ben 3 aydır kaka yüzünden ağlıyorum hep çamaşırına yapıyor, çis konusunu erkenden hallettiğimiz ıcin beze de dönüş yapmak saçma olur diye düşündüm, her başarı hikayesi çok önemli bence...
Sabırla devam ettim.

Bizim kız küçük tuvaletini bile tuvalete yapmıyordu. Tuvaleti asla kabul etmiyordu.

“Hadi tuvaletimizi yapalım,şunu oynarız,parka gideriz vs.”

“Tavşanın tuvaleti gelmiş” diye diye tuvalete girmeye ikna oldu. Sonra oturdu,kalktı derken ağlaya sızlaya geçti günler/geceler…

Tekrar tekrar soruyorum ama ben de inatçı bir çocukla baş etmeye çalışıyorum, sevdiği şeyleri vermeye hiç istemesem de mecbur kaldım, o yüzden sordum ne kadar sürdü peki...

Tekrar tekrar soruyorum ama ben de inatçı bir çocukla baş etmeye çalışıyorum, sevdiği şeyleri vermeye hiç istemesem de mecbur kaldım, o yüzden sordum ne kadar sürdü peki...
Temmuz ayı çok çok zor geçti.

Sonrasında biraz daha kolaydı. Ama bir dönem dışarı hep bir saatlik çıktık. Ev çok yorucu oluyor.

Okulda büyük disiplin var zaten. Hep beraber tuvalet,el yıkama derken alıştı çok şükür.

Temmuz ayı çok çok zor geçti.

Sonrasında biraz daha kolaydı. Ama bir dönem dışarı hep bir saatlik çıktık. Ev çok yorucu oluyor.

Okulda büyük disiplin var zaten. Hep beraber tuvalet,el yıkama derken alıştı çok şükür.
Sizin okul diye bir avantajınız olmuş desenize...Ne güzel, sizin adınıza çok sevindim darısı benim (bizim) başımıza o zaman...

Sizin okul diye bir avantajınız olmuş desenize...Ne güzel, sizin adınıza çok sevindim darısı benim (bizim) başımıza o zaman...
Çok teşekkür ederim.

En yakın zamanda siz de çözersiniz inşallah.

Kaç aylık oldu yavrunuz? Okul için çok mu erken?

İnanın yapmadigim sey kalmadi.Kendimi cok yordugumu farkettim. Bu sekilde devam edersek gercekten psikolojim cok kotu olacak. Dedigim gb zaten inanilmaz zor bir cocuk. Bu surec cok yipratti beni. Hazir oldugunu dusunmustum arastirma ve gozlemlerime gore ama maalesef. Biraz ara verip ertelemek benim mentalim icin daha iyi olck 😔
Hazır olduğuna nasıl karar verdiniz? Sabahları kuru kalkıyor muydu?

Benim çocuklarımda şuan 30 aylıklar bir kızıma bir oğluşlarıma başlayım derken bir türlü lazımlığa çiş yaptıramadım. En son kararlı bir şekilde kızıma tekrar başladım klozetten korkuyorlar diye lazımlık aldık kızım ondan da korktu çişi gelince sarılıp korkuyorum diye ağladı birkaç kere zorla yaptırdım tabi arada altına kaçırdığı oldu bir günde 4-5 kıyafet değiştik hatta gece yatarken de bez takmadım alışsın diye gece tuvalete kaldırdım lazımlığa zorlada olsa yapmadı yatağını ıslattı. Sabah yine denedim olmadı bez takalım mı kızım dedim tak dedi ve bizim tuvalet sürecimiz başlamadan bitti 🤦🏻☺️

Çok teşekkür ederim.

En yakın zamanda siz de çözersiniz inşallah.

Kaç aylık oldu yavrunuz? Okul için çok mu erken?
38 aylık, kreş icin bence çok erken, ilk çocugumda mecbur olmadığım halde vermiştim pişman oldum, hele ki böyle bir aşamada daha travmatik olur, anneden başka kimsede durmak istemiyor pek 🙁sizin çocuğunuz kaç aylık ?

Bir yakınım bu konuda çok savaştı geçen yaz. Oğlu 2,5 yaşındaydı köye götürdü sürekli bahçedeydi çocuk oralarda alışsın diye haftalarını verdi ama asla alışmadı inat etti bile bile. Annesi de bıraktı alıştırmaya çalışmayı. Bu yaz başı tekrar denedi. O zamana kadar çok empoze etti ama oğluna, artış alışman gerekiyor sen büyüdün kreşe gideceksin kreşte kim senin altını değiştirecek falan. Biraz alışmak zorunda olduğunu hissettirdi yani çocuğa. O şekilde yavaş yavaş alıştılar. O süreçte bezi bırakıp alıştırma külodu aldı. Yaparsan buna yapacaksın artık bez yok dedi. Çocuk da öyle öyle alıştı. Yani ben bizzat konuya vakıf değilim henüz ama yakınımdan gördüğüm kadarıyla olmadığında zorlamayıp, sonrasında empoze ederek, zorunda bırakarak alıştırdı. Umarım başarıyla atlatırsınız bu süreci, Allah kolaylık versin.

38 aylık, kreş icin bence çok erken, ilk çocugumda mecbur olmadığım halde vermiştim pişman oldum, hele ki böyle bir aşamada daha travmatik olur, anneden başka kimsede durmak istemiyor pek 🙁sizin çocuğunuz kaç aylık ?
Bizim kız da sadece beni ister. Çok zor da olsa okula gidip geliyoruz.

Gitmek zorunda olduğunu düşünüyorum.

3,5 yaşında.

Okula 19 aylıkken 45 dakika,1 saatliğine başladı. Geçen sene 3 saat kaldı.
Bu sene yarım gün gidiyor.
Arada istemese de yine de götürüyorum.

Ben de mecbur değilim ama onlar okula gitmek zorunda bence.

Bizim kız da sadece beni ister. Çok zor da olsa okula gidip geliyoruz.

Gitmek zorunda olduğunu düşünüyorum.

3,5 yaşında.

Okula 19 aylıkken 45 dakika,1 saatliğine başladı. Geçen sene 3 saat kaldı.
Bu sene yarım gün gidiyor.
Arada istemese de yine de götürüyorum.

Ben de mecbur değilim ama onlar okula gitmek zorunda bence.
Okula gitmesi elbette akranlarıyla sosyalleşmesi gerektiği düşünülürse gerekli tabi dil gelişimini de etkilemiştir, ama bizde iki tane de abla olunca gerekli görmedim açıkçası... Sağlıklı, mutlu ve kafa rahatlığı içinde günlerimiz olsun inşallah, her şey bir şekilde hallolur herhalde☺️

Okula gitmesi elbette akranlarıyla sosyalleşmesi gerektiği düşünülürse gerekli tabi dil gelişimini de etkilemiştir, ama bizde iki tane de abla olunca gerekli görmedim açıkçası... Sağlıklı, mutlu ve kafa rahatlığı içinde günlerimiz olsun inşallah, her şey bir şekilde hallolur herhalde☺️
Amin inşallah arkadaşım.

Hep beraber sağlıkla mutlulukla yaşayalım inşallah.

Dil gelişimi değil de arkadaşları olsun istedim. Hâla istemediği sabahlar oluyor ama idare ediyoruz işte.

Back
X