Pilav Tarifleri Bezelyeli Mantarli Pirinc Pilavi-Resimli

gullerdiyari

hayat beni nden yoruyosun
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
3.314
1
156
Bu pilavi cok severek yedigimiz pilavlarin arasinda
hem sebza hemde pilaz gibi umarim sizlerde begenirsiniz.

pirincimizi yikayip hazirlayalim.

2 bardak pirinc
1 konserve mantar
1 konserve bezelye ben havuclu karisik yaptim.
1 kasik tereyagi
arzuya göre bulyon
biraz sivi yag
tuz
vegeta

öncelikle bir tencereye biraz sivi yag koyup isininca pirincimizi icine döküyoruz.
mantarlarimizida ekleyerek biraz pirincimizle birlikte karistirarak kavuruyoruz.
kavurdugumuz pirince 4 bardak sicak su ekliyoruz tabiki herzaman kullandiginiz pirincte ölcü deyisebilir 3 bucukta olabilir.
tuz vegeta bu bir baharat cesidi tr de varmi bilmiyorum ama biz yillardir her yamage bunu kullaniyoruz arzuya göre bulyon. bunlarida ilave edip kapagini kapatiyoruz.
bes dakika kadar yavas yavas kaynatiyoruz daha sonra bezelyemizide ekliyoruz ben havuclu kullandim herkes havuclu sevmeyebilir sade bezelyede kullanabilirsiniz hafif karistirip 1 kasik tereyaginida ekleyip tencerenin kapagini kapatiyoruz kisik ateste suyunu cekene kadar birakiyoruz.
daha sonra ocagi kapatip demlenmeye birakiyoruz ista bu kadar afiyet olsun arkadaslar..

waaaoooov cnm harika olmuş valla:lepi:
ellerine emeğine sağlık canm bende bugün pilav yapıcam inşallah mantar ve havuçta ayarlarsam böylesini deneyeceğimyerimseniben bezelyem dolapta var zatendelikafadulden
ellerine sağlık ramazan sofralarımız şenleniyor böyle güzel tatlarlayerimseniben
paylaşım için çok çoookk teşekkürler cnm..ellerin dert görmesina.s.

umarim begenirsin canimyerimseniben denersen yorumlarini yazarsan sevinirimyerimseniben
evet canim insan oruclu olunca sofrasini daha bi özenle hazirlamak deyisik tatlar istiyor.
zaten benimde gözüm buralarda ne yapsam acaba deyisik birseyler diye iyiki kk varmis:asigim:
bu güzel yorumun icin cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktan

canımmmm harika görünüyor pilav...
iftara yaklaştıkça tariflerden kendimi alamıyorum inanki :))
ellerine emeğine sağlık ..ilk fırsatta deniycem inşaallah....

canımmmm harika görünüyor pilav...
iftara yaklaştıkça tariflerden kendimi alamıyorum inanki :))
ellerine emeğine sağlık ..ilk fırsatta deniycem inşaallah....

denersen umarimm begenirsin canimyerimseniben
evet canim yaa iftara yaklastikca insan herseyi yapmak istiyor zatenyerimseniben
cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktan

güller diyarım sana kocaman bir özür borcum var dı benim:çok üzgünüm:
azönce yazdım benm topiğe..senağlama

cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook
en cok sevdgim pilav cesididir
hem renkli görünür
hemde lezzizdir
cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook
:jeyyar:kocacigimda bunu cok güzel yapar saolsun:jeyyar:
epeydir yapmadim hatirlamis oldum sayende
opuyorumnanaktanellerine saglikopuyorumnanaktan

akannehirbidenem bak hic bilmiyordum dimek kocacin yemekte yapiyosengözlerimebaksanab
hem sebze hem pilav ikisi bir arada benimde cok sevdigim pilav cesidivereliniortak
cok tesekkür ederim dadlumopuyorumnanaktana.s.

akannehirbidenem bak hic bilmiyordum dimek kocacin yemekte yapiyosengözlerimebaksanab
hem sebze hem pilav ikisi bir arada benimde cok sevdigim pilav cesidivereliniortak
cok tesekkür ederim dadlumopuyorumnanaktana.s.

:jeyyar:demekki bilmedigin bir özelligi cikmis yengosum:jeyyar:
:asigim:cogu zaman pazar kahvaltilarinida o hazirlar ve gelir beni uyandirir saolsun:asigim:
yerimsenibenannesi calisdigi icin yillarca her is geliyo askitomun elinden yengesiyerimseniben
cokacimcoookaynen hem ppilav hem sebze ikisi biarada yemede yaninda yat dicem ama olmas migdeme girmesi lazimcokacimcoook

oh oh negüzel:asigim:
ben size dayini göndereyim biraz askitondan ders alsin:jeyyar:
ama askiton dayindan ders alirsa isin kötü olur:jeyyar:
yok vazgectim göndermiyeyim senin günahin ne dimi ama:1hug:

sitede ne kadar yemek tarifi varsa dolaşıyorum vallahi süpersiniz arkadaşlar paylaşım için çok teşekkürler ellerine sağlık süper vallahi

sitede ne kadar yemek tarifi varsa dolaşıyorum vallahi süpersiniz arkadaşlar paylaşım için çok teşekkürler ellerine sağlık süper vallahi

begenmene sevindim canim umarim denersen tadinida begenirsinyerimseniben
cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktana.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…