Bezli bebek anneleri,lütfen bakar mısınız?

Culhagibi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2016
942
2.027
113
Herkese selamlar güzel hanımlar...
Başlıktan da anlaşılacağı üzere konu bebeğim.
Aslında bu ara danışmak istediğim bir çok sıkıntım olmasına rağmen,en acil olanı seçmek durumunda kaldım.
Bebeğim doğduğundan beri ciddi sağlık sorunları, sıkıntılar stresler bir yandan devam ederken,bir yandan da bebeğimin bezi konusunda da bi türlü rahata eremedik.
İlk önce en bilindik markayı kullandım,arada sırtından kaçaklar olduysada bu markada devam ediyordum.Oğlum bi süre hastanede yattı,o dönem bezinde değişiklik yaptım, (mecburiyetten) yakın markette ne bulursak onu aldığımız için üç bez markasını dönüşümlü olarak kullandık.Hangisi yaptıysa artık, aşırı isilik ve pişik oldu.Yine en bilindik markaya döndüğümde,çeşitli kremler kullanmama rağmen isiliği geçmedi...Daha sonra dördüncü farklı bi marka denedim,o isiliği de pişiği de geçirdi,çok iyi geldi.İsim verilip verilmediğini bilmediğim için şöyle söyleyim,şuan bu marka üretimini durdurdu.

Çoğu anne benim gibi internetten ve marketlerden bezi aramasına rağmen numara olarak büyük sıkıntılar yaşıyor.

Özelden soranlara yazarım ama zaten bebek bezi kullanan anneler anlamıştır hangi marka olduğunu.Bebeğime tek iyi gelen bez piyasadan çekilme kararı aldığı için,şimdi aynı dokuda bebek bezi arıyorum.Bikaç marka denedim olmadı.Dene yanıl,dene yanıl çocuğa da yazık...

Lütfen yardımcı olmak için özelden marka yazabilir misiniz?

Bez değil nasıl bakım yağtığın daha önemli.bezler arasında pek fark yok! 3 aşağı 5yukarı hepsi aynı bence. +23aylık oğlum var daha hiç ciddi pişik görmedim ben.hiç bez markasıda değiştirmedim öyle sürekli.
adaptasyon zorunlukla doğuyor sürekli daha iyiyi sunarsanız bebek adapte olmak da zorlanır.
nasıl bakım yaptığınızı detaylı yazarsanız size daha çok yardımcı olabilirim:)

bende bir sure ciddi sikinti yasadim buyuk kizimda. yikanabilir bebek bezi aldim. cok rahat ettik pisigi yaralari gecti. elde duruladiktan sonra makinada yikaniyor ve cabuk kuruyor. 2 dis ped 15 ic ped almistim yeterli gelmisti. gunluk yikardim.

Hangi bezi kullanırsan kullan, pişik için sudocrem sür ardından . Pişik, yanık için kullandım hemen tazeliyor cildini. Ben bu kadar etkilisini kullanmadım daha önce

Bez değil nasıl bakım yağtığın daha önemli.bezler arasında pek fark yok! 3 aşağı 5yukarı hepsi aynı bence. +23aylık oğlum var daha hiç ciddi pişik görmedim ben.hiç bez markasıda değiştirmedim öyle sürekli.
adaptasyon zorunlukla doğuyor sürekli daha iyiyi sunarsanız bebek adapte olmak da zorlanır.
nasıl bakım yaptığınızı detaylı yazarsanız size daha çok yardımcı olabilirim:)
Bakımına özen gösteriyorum.Islak mendil kullanmam çok zor durumda kalmadıkça.Tek kullanımlık silme pamukları var onları kaynar sudan geçirip silip atarım.Bazen altını temizledikten sonra su ve sebamed sabunla yıkarım.Pudra ilk baslarda kullansamda sağlıklı olmadığını öğrendikten sonra bıraktım.Pişik kremi olarak en çok önerilenlerden kullandım ama doktor,ne kadar iyi bi krem olsada,idrar yolları enfeksiyonu sebebi,has zeytinyağı sürün dediğinden beri onları da bıraktım.

bende bir sure ciddi sikinti yasadim buyuk kizimda. yikanabilir bebek bezi aldim. cok rahat ettik pisigi yaralari gecti. elde duruladiktan sonra makinada yikaniyor ve cabuk kuruyor. 2 dis ped 15 ic ped almistim yeterli gelmisti. gunluk yikardim.
Onu ilk kez duydum,araştırayım teşekkür ederim...

Sleepy deneyin çok iyi.
Ve pişik için kantaron yağını sürün düzenli.
Merhaba,yorumlarınızı çok beğeniyorum,görmüşken söyleyim ...
Sleepy denedim,olmadı.Kantaron yağını kullanmayı istiyorum ama güvenilir bir marka bulamıyorum.Herkes saf olmadığını söylüyo piyasadakilerin.Bildiğiniz kullandığınız bi marka varsa yazabilir misiniz?

Bebek bezi firmasında çalışan biri olarak, bezler arasında fark yok diyenler, işin aslını bilmiyorsunuz diyorum.
Bilinmeyen konularda da bu şekilde yorumlar yapılmamalı...

Bebek bezleri tabii ki farklılık teşkil ediyor.
Ham maddeleri aynı olsa dahi, her markanın kullandığı ürünün içeriği farklı.
O yüzden alırken bunlar göz önünde bulundurulmalıdır.

Her bez değişimi bebekte pişik yapar.
Bu bazen 1 ay sürer, bazen daha fazla sürer.
Bakım önemli, her bez değişiminde muhakkak pişik kremi kullanılmalı.
Özellikle yaz aylarında, bez değişimlerinde bebeğin poposu su ile yıkanmalı (ben yapıyorum çok memnunum, hem çocuğum ferahlıyor, hem de pişik problemi yaşamıyoruz).

Pişik kremlerinde tam randımanlı sonuç aldığım ürünlerden en etkini: Sebamed markasının pişik kremi.
Bütçeye bağlı olarak Mustela'da çok başarılı, ama daha pahalı bir ürün.

Tavsiye edeceğim marka Canbebe olacaktır tabii ki.
Fiyat ve kalite açısından gayet iyi.
Piyasada bulunan en iyi beze dahi fark atar.
İlk oğlumda da, ikinci oğlumda da bu markayı kullandım, yani yıllardır kullanıyorum ve çok memnunum.

Ama bez değişikliğinde pişik olacağının altını tekrardan çizmek isterim.
O yüzden, ihtiyatlı davranmanızda fayda var.

Hangi bezi kullanırsan kullan, pişik için sudocrem sür ardından . Pişik, yanık için kullandım hemen tazeliyor cildini. Ben bu kadar etkilisini kullanmadım daha önce
Sudocrem de kullandım malesef fayda etmedi, sanırım bez markası da krem de bebekten bebeğe değişiyor...

Bebek bezi firmasında çalışan biri olarak, bezler arasında fark yok diyenler, işin aslını bilmiyorsunuz diyorum.
Bilinmeyen konularda da bu şekilde yorumlar yapılmamalı...

Bebek bezleri tabii ki farklılık teşkil ediyor.
Ham maddeleri aynı olsa dahi, her markanın kullandığı ürünün içeriği farklı.
O yüzden alırken bunlar göz önünde bulundurulmalıdır.

Her bez değişimi bebekte pişik yapar.
Bu bazen 1 ay sürer, bazen daha fazla sürer.
Bakım önemli, her bez değişiminde muhakkak pişik kremi kullanılmalı.
Özellikle yaz aylarında, bez değişimlerinde bebeğin poposu su ile yıkanmalı (ben yapıyorum çok memnunum, hem çocuğum ferahlıyor, hem de pişik problemi yaşamıyoruz).

Pişik kremlerinde tam randımanlı sonuç aldığım ürünlerden en etkini: Sebamed markasının pişik kremi.
Bütçeye bağlı olarak Mustela'da çok başarılı, ama daha pahalı bir ürün.

Tavsiye edeceğim marka Canbebe olacaktır tabii ki.
Fiyat ve kalite açısından gayet iyi.
Piyasada bulunan en iyi beze dahi fark atar.
İlk oğlumda da, ikinci oğlumda da bu markayı kullandım, yani yıllardır kullanıyorum ve çok memnunum.

Ama bez değişikliğinde pişik olacağının altını tekrardan çizmek isterim.
O yüzden, ihtiyatlı davranmanızda fayda var.
Detaylı yorumunuz için çok teşekkür ederim.Bezden beze farketmemesi mümkün değil tabiki.
Pişik kremlerine gelince çoğunu denedim,iyi gelen oldu,gelmeyen oldu ancak doktor yasakladığından beri hiçbirini sürmüyorum.Dediğiniz gibi ya suyla yıkıyorum arada ya da zeytinyağı sürüyorum.
Bezden çok memnundum ancak üretimi durunca benzer yapıda ürün aramaya başladım,Canbebe'yi önermenize sevindim çünkü onun dokusunu Huggies'e benzetiyordum ve denemeyi düşünüyordum...

Bakımına özen gösteriyorum.Islak mendil kullanmam çok zor durumda kalmadıkça.Tek kullanımlık silme pamukları var onları kaynar sudan geçirip silip atarım.Bazen altını temizledikten sonra su ve sebamed sabunla yıkarım.Pudra ilk baslarda kullansamda sağlıklı olmadığını öğrendikten sonra bıraktım.Pişik kremi olarak en çok önerilenlerden kullandım ama doktor,ne kadar iyi bi krem olsada,idrar yolları enfeksiyonu sebebi,has zeytinyağı sürün dediğinden beri onları da bıraktım.

1.Kesinlikle banyo haricinde sabun kullanmayın! Kaka bile yapsa su yeterli.bu pislik değil o bebeğin içinde oluşan bir doğal atık.
2.küçük çişi pamukla silebilirsin ama büyük çişi kesinlikle sadece su ile yıkaman gerek.ilk önce bezi ile kabasını alın daha sonra
suyu ılık ayarlayıp sonra bir koluna al bebeğini diğer elinle yıka bu kadar basit.
uzun gibi oldu ama ben bütün bunları oğlum kucağımdayken maksimum 1dakikada yapıyorum çoğu zaman.
3.çok iyi kuruladığından emin olmalısın.
4.pudra akciğer alveollerini tıkayabildiği için astımdan tutun her türlü solunum hastalığına davetiye çıkarmak resmen onun için bebekle aynı odada bile kullanmayınız!!! Sakın yapmayın.

BU KADAR! DOĞAL HAYAT BU!
Öyle organic vs diye kapitalizmin oyuncağı olmaya gerek yok.
Büyük nineniz ananızı, babanızı vs. nasıl temizlediyse öyle temizlemek en güzeli:))

Not:en pahalı bakım kremlerinide aldım, sırf onun için soğuk sıkım dinlenmiş zeytinyağıda aldım.en iyi bakım malzemeleri vs.hediye geldi.hiç birini kullanmadım malesef.doğal olanı ve onun adaptasyonunu güçlendirecek olan bu yöntem.dene bak, bana teşekkür edersin.
hiç bir kreme ıvıra zıvıra gerek yok.şayet enfeksiyon değil sadece pişikse.

1.Kesinlikle banyo haricinde sabun kullanmayın! Kaka bile yapsa su yeterli.bu pislik değil o bebeğin içinde oluşan bir doğal atık.
2.küçük çişi pamukla silebilirsin ama büyük çişi kesinlikle sadece su ile yıkaman gerek.ilk önce bezi ile kabasını alın daha sonra
suyu ılık ayarlayıp sonra bir koluna al bebeğini diğer elinle yıka bu kadar basit.
uzun gibi oldu ama ben bütün bunları oğlum kucağımdayken maksimum 1dakikada yapıyorum çoğu zaman.
3.çok iyi kuruladığından emin olmalısın.
4.pudra akciğer alveollerini tıkayabildiği için astımdan tutun her türlü solunum hastalığına davetiye çıkarmak resmen onun için bebekle aynı odada bile kullanmayınız!!! Sakın yapmayın.

BU KADAR! DOĞAL HAYAT BU!
Öyle organic vs diye kapitalizmin oyuncağı olmaya gerek yok.
Büyük nineniz ananızı, babanızı vs. nasıl temizlediyse öyle temizlemek en güzeli:))

Not:en pahalı bakım kremlerinide aldım, sırf onun için soğuk sıkım dinlenmiş zeytinyağıda aldım.en iyi bakım malzemeleri vs.hediye geldi.hiç birini kullanmadım malesef.doğal olanı ve onun adaptasyonunu güçlendirecek olan bu yöntem.dene bak, bana teşekkür edersin.
hiç bir kreme ıvıra zıvıra gerek yok.şayet enfeksiyon değil sadece pişikse.
1.Sabunlu suyla yıkamayı doktor önerdi,sürekli olan bişey değil..
2.Bahsettiğim pamuk normal pamuk değil,bebeklerin temizliği için,el ayak yüz gibi yerlerde de kulanılabilen pamuktan yapılmış ama biraz daha sert formatta kare bez şeklinde bişey.Kaynar suyla ıslatıp soğutup siliyorum.Yani büyük tuvaleti için de kullanılıyo bu şekilde.
3.Pudrayı ilk zamanlarda kullandığımı ve sağlıksız olduğunu öğrenir öğrenmez bıraktığımı belirtmiştim.Zaten çok nadir kullanmıştım onu da.
4.Yine pişik kremlerini de doktorun uyarısıyla bıraktığımı belirtmiştim.Zeytinyağı kullanıyorum,asitini çıkararak.Etkisi çok şahane olmadığı için de kantaron yağı arıyorum şuan...
5.Teşekkür ederim:)

Merhaba,yorumlarınızı çok beğeniyorum,görmüşken söyleyim ...
Sleepy denedim,olmadı.Kantaron yağını kullanmayı istiyorum ama güvenilir bir marka bulamıyorum.Herkes saf olmadığını söylüyo piyasadakilerin.Bildiğiniz kullandığınız bi marka varsa yazabilir misiniz?
Utandırdınız beni çok teşekkür ederim :KK22:

Ben tatile çıktıkça köylülerden alıyorum Ege Akdeniz’den vs. Keşke söyleme şansım olsa.
Bir iki tanıdığım var bakalım bi konuşayım rica edeyim olmazsa size özelden yazarım. Olur mu :KK15:

Selamlar, bende bez markaları arasında kâybolanlardanim maalesef. Molfix .prima .coon ve simdi de Evy baby aldim .pişik için zaten doğrusunu yapiyorsunuz . Prima pisigi engelliyor fakat bezden 'şeyler'çıkıyor. Coon mükemmel yumuşak fakat kalın olması hasebiyle pişik yaptı.dalinin pişik kremini kullandım ise yaramadı.bebegin altini acik bıraktım ve ve bebeğimi çıplak şekilde güneşlerdirdim..umarim iyileşir. Geçmiş olsun .

kaç aylık bebeğimiz su an bilmiyorum ama size en iyi gelecek çözüm bebeği bezsiz tutmak bir süre iyilesene kadar o şekil idare edin ..kızımda başıma aynı şey gelmişti ne yaptıysam geçirememiştim o zaman daha 7 aylıktı emeklemiyitdu ben de altına alt açma bezlerini serip oturtuyordum yurumedigji ve engellemediği için sıkıntı yaşamadım bir kaç gün gece gündüz bezsiz durdu ve iyileşti

Back
X